Zelf een website maken in slechts 5 stappen

een website maken

Bij het starten van een website kun je ervoor kiezen om het maken van de website uit te besteden aan een bedrijf. Het is echter veel leuker om zelf een website te maken. Je bespaart er veel geld mee en je leert hoe je steeds meer met je website kunt doen. Hierdoor ben je niet afhankelijk van iemand anders. Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen om een website te maken en ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Een website maken doe je zo: 

1. Hosting kiezen

Allereerst moet je een hostingprovider kiezen om een website te maken. Dat is eigenlijk te vergelijken met een internet- en telefoonprovider, alleen dan is het de provider die jouw persoonlijke plekje op het web regelt.  Het is belangrijk om goed te kijken welke hosting je kiest aangezien er grote verschillen zitten in opties en mogelijkheden. 

2. Een domeinnaam kiezen

Je kunt uiteraard voor kiezen om een gratis domein te nemen, maar het staat een stuk professioneler om je website te maken met een eigen domein. Het hangt van het doel af dat jij je met je website wilt bereiken. Wil je een bedrijf opbouwen of een webshop starten, dan kun je niet aankomen met een gratis domeinnaam. Bezoekers zien namelijk dat het gratis is en dat kan vertrouwen kosten. Kies je toch voor een gratis domein, dan is stap 1 overbodig. 

3. Een logo ontwerpen

Een logo is onderdeel van je marketing en branding plan bij een website maken. Het is het teken waar mensen jou aan zullen herkennen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over hoe je wilt dat je logo eruit ziet. Dit is een van de dingen die ik het lastigst vond aangezien ik een website heb die niet over één onderwerp gaat, maar over meerdere.  Je kunt ervoor kiezen om honderden euro’s te investeren in je logo, maar het kan ook gratis. Ondanks dat veel website’s je limiteren tot slechts enkele gratis opties, ben ik op zoek gegaan naar de manier waarop alle opties gratis zijn. Klik hiernaast om te zien hoe ik dat heb gedaan

4. Een website maken? Tijd voor webdesign

Nu je al over de helft bent, heb je al een aardig idee hoe je wilt dat je bedrijf eruit komt te zien. De vertaalslag naar je website is dus wat eenvoudiger. Veel mensen laten hun website bouwen door mensen, maar het is tegenwoordig veel eenvoudiger om zelf een webdesign te maken. Je hebt daar weinig tot eigenlijk geen programmeer kennis voor nodig. En daarnaast word je niet beperkt tot de kennis van anderen, maar kan je alles zelf bepalen. Ik heb ervoor gekozen om mijn website te maken met Elementor Pro.  

5. De laatste checks bij een website maken

Voordat je online gaat is het belangrijk om de laatste checks nog te controleren. Je wilt ervoor zorgen dat je website en goede indruk achterlaat. Alles moet werken en dat vraagt dus controles. Om ervoor te zorgen dat jij niets vergeet, heb ik hier naast een lijstje met 8 punten waar ik alles in behandel. 

Door deze stappen te doorlopen, kun jij je eigen website maken. Houdt er rekening mee om eerst je website vol te plaatsen met pagina’s en berichten. Een lege website is een beetje saai om te bezoeken. Het maken van content hoort ook bij een website maken, maar dit is in ieder geval de basis die hoort bij het maken van een website. Tot slot wil ik je graag meegeven dat je website nooit af. Het is volkomen normaal dingen te veranderen en aan te passen. 

Veel succes met je website maken!

website maken

*Deze pagina bevat een affiliate link 

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?