Vichy Minéral 89 review

Vichy Minéral 89 review

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Dit keer mag ik weer wat bijzondere producten testen. Eerder heb ik al een aantal producten van Vichy mogen uitproberen en met veel succes. Dit keer mag ik opnieuw van Vichy een aantal producten testen, namelijk drie producten van de Vichy Minéral 89. Deze lijn bestaat uit drie producten, namelijk een Minéral 89 Daily Booster, de Minéral 89 Ogen Serum en de Minéral 89 Recovery Masker. Die laatste is de nieuwste toevoeging aan de lijn. Ik kon in ieder geval niet wachten om ze alle drie uit te proberen. Je leest daarom hier een Vichy Minéral 89 review.

Vichy

Het mineraliserende vulkanische water in de Franse Auvergne is de kracht van het schoonheidsmerk. Het vulkanische water is maar liefst duizend jaar onderweg om het oppervlakte te bereiken. Daarnaast bevat het water 15 verschillende mineralen. De naam Vichy is niet alleen een merknaam, het is namelijk ook de naam van het gebied waar het vulkanische water wordt gewonnen. Ondanks pas in 1931 het merk is ontstaan, is al honderden jaren officieel erkent dat het water daadwerkelijk voordelen bevat. 

Vichy biedt overigens voor alle soorten huidproblemen een oplossing. Naast gezichtsproducten, kun je ook haar en lichaam producten, make-up producten, zonnebeschermende producten en producten voor mannen kopen. Je kunt dus voor een hoop problemen bij het merk terecht. Bovendien bereidt het merk ook steeds meer uit met verschillende producten waardoor steeds meer mensen met de producten uit de voeten kunnen. 

Vichy Minéral 89 Daily Booster

Vichy Minéral 89

Eerder mocht ik al de nieuwste producten van de Vichy Normaderm lijn uitproberen en mocht ik de Vichy Detox Clarifying Chacoal masker proberen. Dit keer mag ik mij wagen aan de Vichy Minéral 89 lijn. Deze lijn is bedoeld om jouw huid een boost te geven. Minéral 89 maakt jouw huid sterker en zorgt ervoor dat het beter beschermd is tegen agressieve invloeden. Hierbij kun je denken aan stress, vervuiling (zoals in de stad) en vermoeidheid. De Minéral 89 lijn bestaat uit een Vichy Minéral 89 Daily Booster, Vichy Minéral 89 ogen serum en de Vichy Minéral 89 Recovery Masker. Je leest hier alles over deze drie producten. 

Vichy Minéral 89 Daily Booster

Allereerst kun je de Vichy Minéral 89 Daily Booster voor rond de 23 euro kopen. De daily booster is een middel dat eigenlijk een huidbarrière vormt om jouw huid te beschermen tegen vervuiling, stress en vermoeidheid. Je huid krijgt door middel van dit product een echte opkikker waardoor jij er fris, stralend, veerkrachtig en gehydrateerd uitziet. Vichy heeft het mineraliserende Thermale water (89%) gecombineerd met hyaluronzuur. Minéral 89 Daily Booster is overigens geschikt voor alle huidtypen.  

Hoe gebruik je Vichy Minéral 89 Daily Booster? 

Je gebruikt een booster als eerste stap in je beauty routine. Het is de bedoeling dat je de daily booster aanbrengt op een gereinigde huid. Vervolgens breng je een dagcrème aan. Je kunt de daily booster ook aanbrengen voordat je gaat slapen. Volgens onderzoek maakt het je huid 21% veerkrachtiger, 20% gladder, 26% stralender en 26% gelijkmatiger. Op voorwaarde dat je het middel 2 keer op een dag aanbrengt. 

De ingrediënten van Minéral 89 Daily Booster

AQUA / WATER – PEG/PPG/POLYBUTYLENE GLYCOL-8/5/3 GLYCERIN – GLYCERIN – BUTYLENE GLYCOL – METHYL GLUCETH-20 – CARBOMER – SODIUM HYALURONATE – PHENOXYETHANOL – CAPRYLYL GLYCOL – CITRIC ACID – BIOSACCHARIDE GUM-1

Wat is een booster?

Boosters zijn speciaal ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. Daarnaast helpen zij bij huidproblemen. Wanneer je een booster wilt aanschaffen, zul je ontdekken dat er een hoop verschillende soorten zijn. Iedere booster heeft namelijk andere ingrediënten die dus ook iets anders voor je huid kunnen doen. Een booster is namelijk een speciale mix van ingrediënten en de werking wordt bepaalt door die ingrediënten. Je gebruikt een booster over het algemeen na het reinigen, tonen en exfoliëren van je huid. Vervolgens breng je een booster aan en daarna pas je dag- of nachtcrème. 

Vichy Minéral 89 ogen

Naast de Daily Booster bevat de Minéral 89 ook een serum voor de ogen (€18,-). Vichy Minéral 89 ogen bevat, net als de booster, mineraliserend thermaal water en hyaluronzuur. Daarnaast is er pure cafeïne aan het oogserum toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je blik verfrist. Minéral 89 ogen zorgt voor 24 uur hydratatie, vermindert fijne lijntjes, vermindert donkere kringen en versterkt de huid rondom de ogen. Vichy Minéral 89 ogen is overigens geschikt voor een gevoelige huid. 

Hoe gebruik je Vichy Minéral 89 ogen?

Het is de bedoeling dat je het oogserum s’ochtends en s’avonds voor het slapen gaan aanbrengt. Neem een druppel serum op je vinger en verspreidt dit, tappend, 3 keer boven het oog en drie keer onder het oog. Heb je last van zwellingen onder je ogen? Druk dan voorzichtig met twee vingers het serum in de oogcontouren om zwellingen rondom de ogen af te laten nemen. Wil je fijne lijntjes verminderen? Strijk dan de oogcontouren glad door met je vinger van de binnenkant naar de buitenkant van je ooglid en onder-ogen te bewegen. Je kunt overigens ook alle drie de manieren combineren voor het beste resultaat. 

De ingrediënten van Minéral 89 ogen
Vichy Minéral 89 ogen serum
Vichy Minéral 89 ogen serum

Wat is een oogserum?

Vichy Minéral 89 is een oogserum. Normale gezichtscrèmes zijn vaak niet mild genoeg voor de huid rondom je ogen. De huid is daar namelijk veel dunner en het is daarom ook juist op die plek dat huidveroudering als eerste duidelijk wordt. Het is daarom belangrijk om die huid extra te verzorgen om huidveroudering tegen te gaan. Een oogserum versterkt de huid en daarnaast helpt rimpels en donkere cirkels verminderen en voorkomen. Het heeft nog veel meer functies, namelijk: het houdt je huid flexibel en vitaal. Ook roodheid bij allergieën wordt verminderd. 

Vichy Minéral 89 Recovery Masker

Als nieuwste product heeft Vichy het recovery masker ontwikkeld. Je kunt een masker los kopen of je kunt een verpakking van een aantal recovery maskers kopen. In een verpakking zitten 5 maskers die jouw huid revitaliseren, hydrateren en versterken. Daarnaast geeft het Vichy Minéral 89 Recovery Masker veerkracht aan je huid. Het Vichy Minéral 89 recovery masker bestaat uit vulkanisch water en hyaluronzuur. Het vulkanische water bevat 15 verschillende mineralen die de huidbarrière versterken. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het vochtverlies wordt verminderd en biedt hydratatie en veerkracht. 

Hoe werkt het Vichy Minéral 89 Recovery Masker?

Het recovery masker zorgt voor maar liefst 24 uur hydratatie en een gladde huid. Om het masker aan te brengen vouw je in eerste instantie de verpakking horizontaal twee keer dubbel. Daarna moet je het Vichy Minéral 89 Recovery masker duwen zodat de scheiding tussen het vloeistof en het masker barst. Zorg ervoor dat het masker goed vochtig is en breng daarna het masker aan op een gereinigd gezicht. Laat het masker 10 minuten zitten. Masseer daarna het overgebleven vloeistof in je gezicht, hals en decolleté. 

De ingrediënten van Minéral 89 Recovery Masker

AQUA / WATER / EAU – GLYCERIN – PROPANEDIOL – PEG/PPG/POLYBUTYLENE GLYCOL-8/5/3 GLYCERIN – METHYL GLUCETH-20 – CARBOMER – SODIUM HYALURONATE – CITRIC ACID – HYDROXYACETOPHENONE – BIOSACCHARIDE GUM-1 – MALTODEXTRIN

Wat is een masker?

Een masker is een manier om je huid eens in de zoveel tijd te voorzien van extra vitamines en mineralen. Je geeft je huid namelijk de tijd om alle werkzame stoffen van het masker op te nemen. Een masker kan een crème zijn, maar het kan ook een sheet zijn dat je aanbrengt. Vichy Minéral 89 Recovery Masker is overigens een sheet masker. In het eerst geval moet je het masker eraf wassen of trekken en in het laatste geval is het simpelweg de sheet verwijderen. Welke vorm je ook kiest, het is een intensere manier om je huid te voorzien van de werkzame ingrediënten. 

Vichy Minéral 89 Recovery Masker
Vichy Minéral 89 Recovery Masker

De werkzame stoffen van Vichy Minéral 89

De collectie van Minéral 89 bestaat uit drie verschillende producten. Ieder product heeft zijn eigen positieve effecten op jouw huid, maar de vraag is natuurlijk welke stoffen daarvoor zorgen. De ingrediënten van de Vichy Minéral 89 producten, heb je hierboven kunnen lezen. De volgende werkzame stoffen zijn verwerkt in de Vichy Minéral 89 producten: 

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur zit in twee producten verwerkt. Allereerst zit het verwerkt in Vichy Minéral 89 ogen serum en in de Vichy Minéral 89 recovery masker. Veel dermatologen zweren bij deze stof. Het bestaat namelijk uit moleculen dat zich in de huid aan water bindt waardoor je huid wordt opgevuld. Dit houdt de huid langer jong. Het vermindert op zijn buurt fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast maakt het je huid soepeler en sterker. Gelukkig heeft Vichy een uitgebreid artikel geschreven over Hyaluronzuur. 

Thermo- Vulkanisch water

Het mineraliserende water waar Vichy regelmatig naar verwijst, is eigenlijk vulkanisch water. Het wat bevat maar liefst 15 verschillende mineralen. Waarom de term 89 dan wordt gebruikt? Het is een mix van thermaal water, hyaluronzuur en glycerine. In andere producten wordt slechts 20% thermaal water gebruikt, dit keer is het dus 89%. Het ideale middel voor een droge huid.  Wil je meer weten over thermo-vulkanisch water dan raad ik je aan om deze website te bekijken. 

Cafeïne

Cafeïne heb ik al vaker voorbij zien komen in producten. Alleen heb ik cafeïne nog niet eerder in verzorgingsproducten gehad. Vichy minéral 89 ogen serum bevat onder andere cafeïne. Dat gaat vermoeidheidsklachten tegen en vermindert wallen. Cafeïne beperkt namelijk de ophoping van vocht en dat gaat dus wallen en donkere kringen tegen. Wallen zijn namelijk een ophoping van vocht, en cafeïne gaat dat tegen. Het is dus een goed idee van Vichy Minéral 89 dat toe te voegen aan hun product. Je kunt hier meer lezen over cafeïne in gezichtsproducten.

Mijn ervaring met Vichy Minéral 89

Mijn ervaring met Vichy Minéral 89 Daily Booster

Allereerst is de verpakking van de Minéral 89 Daily Booster echt een plaatje. De verpakking is namelijk van glas en bevat een mooi design. Wat de Daily Booster betreft is hij gemakkelijk aan te brengen. Je hebt aan één pompje eigenlijk al voldoende waardoor je vrij lang met de Minéral 89 Booster kunt doen. Daarnaast vind ik het fijn dat het je huid plakkerig maakt. Normaal gesproken is dat niet heel fijn, maar het plakkerige laagje zorgt ervoor dat je dagcrème en je make-up goed op de huid blijven liggen. Ik heb meerdere dagcrèmes geprobeerd en bij allemaal hetzelfde resultaat. 

Het lijkt erop dat de daily booster mijn huid een stuk gladder maakt en dat al na een aantal keer gebruik. Mijn huid lijkt egaler en beter gehydrateerd. Wat dat betreft doet de daily booster dus zeker wat hij beloofd. Overigens verschilt de prijs wel bij verschillende winkels. Nu vind ik €23,- vrij prijzig voor een booster, maar in dit geval is het zijn geld dubbel en dik waard. Ik zou de Minéral 89 Daily Booster dus zeker opnieuw aanschaffen. 

Mijn ervaring met Vichy Minéral 89 ogen

Ook de Minéral 89 ogen heeft een prachtige verpakking. Ik vind de blauwe kleur onwijs mooi. In eerste instantie vond ik het lastig om het oogserum te gebruiken. Eerst smeerde ik het serum onder mijn ogen, pas later ontdekte ik dat het serum beter werkt wanneer je het er als het ware in dept. Dit staat helaas niet op de verpakking vermeldt en dat vind ik eigenlijk wel zonde. 

Ik heb soms last van donkere cirkels onder mijn ogen en dus was ik erg benieuwd of Minéral 89 ogen serum dat kon verminderen. Het lijkt wel degelijk wat te doen. De cirkels zijn een stuk lichter, maar nog niet helemaal weg. Ik gebruik het overigens twee keer op een dag en dus ben ik benieuwd wat de resultaten over een langere periode zouden zijn. 

Je moet wel oppassen bij je ogen. Wanneer bij het deppen er een beetje serum in je ogen komt, kan het behoorlijk branden. Daarnaast had ik altijd last van droge plekken onder mijn ogen, maar die lijken dankzij het Minéral 89 ogen serum volledig te zijn verdwenen. Tot nu toe ben ik eigenlijk wel tevreden met het resultaat. Zolang de vooruitgang blijft komen, zou ik de Minéral 89 ogen zeker opnieuw kopen. 

Mijn ervaring met Vichy Minéral 89 Recovery Masker

Doordat ik maar één masker heb mogen ontvangen, vond ik het behoorlijk spannend of het aanbrengen wel zou lukken. Het is namelijk eventjes uitvogelen hoe je het vocht vanuit het ene vakje, naar het masker in het andere vakje krijgt. Je moet het masker horizontaal twee keer vouwen en daarna de kant met het vocht wrijven richting het masker. Op die manier opent de scheiding en kan het vocht bij het masker komen. Je begrijpt vast wel dat dit ook mis kan gaan. Gelukkig ging het in één keer goed. Minéral 89 Recovery masker heeft een vrij neutrale geur. 

Het masker is daarnaast gelukkig gemakkelijk aan te brengen. Ik merkte wel dat het even passen en meten is om ervoor te zorgen dat het masker overal je huid raakt. Het gat bij mijn mond was te klein waardoor het masker op mijn lippen terecht kwam en de gaten bij mijn ogen waren ook te klein waardoor het masker in mijn wimpers terecht kwam en niet de huid rond mijn oog pakte. Vichy Minéral 89 Recovery Masker voelde erg verfrissend op mijn huid en dat was een fijn gevoel. Na tien minuten verwijder je het masker en masseer je het vocht in je huid. Het was overigens wel heel veel vocht dat achterbleef op mijn huid. 

Mijn huid was na het masker erg plakkerig en ik heb eerlijk gezegd niet veel verschil gemerkt. Helaas heb ik maar één masker ontvangen en kan ik dus niet testen wat de resultaten nou eigenlijk zijn van het masker. Doordat ik niet veel heb gemerkt, zou ik het Vichy Minéral 89 Recovery masker niet opnieuw aanschaffen. 

Vichy Minéral 89 kopen?

Het assortiment van Vichy en dus ook de Vichy Minéral 89 kun je enkel kopen bij lokale apotheken en niet bij drogisterijen. Gelukkig kun je ook terecht bij webwinkels om de producten van Vichy aan te schaffen. Je kunt bij onder andere deze webwinkels terecht: Bol.com, De Online Drogist en bij Apotheek & Huid.

Conclusie over Vichy Minéral 89

Ben jij opzoek naar producten om jouw huid weer nieuw leven in te blazen, dan zit je met de Minéral 89 Daily Booster en Minéral 89 Ogen serum zeker goed. Ik ga deze twee producten dan ook zeker aanschaffen, zodra deze op zijn. De daily booster en ogen serum trekken gemakkelijk in en werken goed samen met dagcrèmes en make up. Bovendien zie je aanzienlijk verschil. Van het Vichy Minéral 89 recovery masker merkte ik veel minder verschil, wel was het masker erg fijn in gebruik. Doordat ik niet veel verschil kon zien, zou ik het recovery masker niet opnieuw aanschaffen. 

Welk product van Vichy Minéral 89 zou jij graag proberen?

*Dit artikel bevat affiliatie links en een samenwerking

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: