The Ordinary Peeling solution review

The Ordinary Peeling Solution review

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een artikel heb geschreven over gezichtsverzorging. Toch heb ik niet stil gezeten en dus vond ik het hoog tijd om weer een artikel met jullie te delen. Dit keer gaat het om mijn ervaring met The Ordinary Peeling Solution. Een peeling voor thuis waarmee jij je huid kan laten stralen en vernieuwen. Hier lees je alles wat je moet weten over The Ordinary AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution.

Waarom gebruik maken van The Ordinary Peeling Solution?

Je vraagt je misschien waarom je het gebruik van The Ordinary Peeling Solution moet overwegen. Los van het feit dat een beetje selfcare natuurlijk heerlijk is, zijn er ook specifieke redenen om The Ordinary Peeling Solution te gebruiken. Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Peeling solution The Ordinary zorgt namelijk voor het volgende:

The Ordinary AHA 30 % + BHA 2% Peeling solution maakt je huid gladder

De Peeling Solution van The Ordinary is een peeling voor thuis. Een peeling voor gezicht kun je zien als een exfoliant. Het verwijdert de dode huidcellen aan de buitenkant van de huid met onder andere een gladde huid als resultaat. Naast het feit dat deze peeling met salicylzuur je huid gladder maakt, geeft The Ordinary Peeling Solution je huid ook een frissere uitstraling. Dode huidcellen verstoppen namelijk onder andere je poriën en maken je huid dof. Wanneer de dode huidcellen worden verwijdert, heeft je huid weer de kans om te stralen. Eerder probeerde ik al de exfoliant van Paula’s Choice.

Ordinary Peeling Solution vermindert tekenen van huidveroudering

Een peeling voor gezicht zorgt er ook voor dat fijne lijntjes en rimpels worden vermindert. Je kunt het effect van een peeling zien als een versnelde manier om je huid te vernieuwen. Hierboven heb je al kunnen lezen dat deze peeling met salicylzuur dode huidcellen verwijdert en dat zorgt al direct voor zichtbaar resultaat. Naast het feit dat je daar een frisse uitstraling van krijgt, zorgt The Ordinary Peeling Solution er ook voor dat je huid beter de werkzame stoffen van crèmes op kan nemen. De resultaten van een dure peeling bij een beautysalon, breng je dus in huis.

The Ordinary Peeling Solution helpt tegen acne

Een peeling voor thuis kan helpen in de strijd tegen acne. Het is wel belangrijk om eerst goed te controleren of je huid tegen de ingrediënten van The Ordinary Peeling Solution kan. Het ontstaan van acne komt meestal door meerdere factoren. Doordat een peeling voor gezicht je poriën ontstopt, kunnen talg; bacteriën en dode huidcellen je huid niet langer irriteren. Een van de ingrediënten van de Peeling Solution van The Ordinary is salicylzuur. Dat is een wondermiddel bij acne. Het helpt namelijk tegen talg, is bacteriedodend en versnelt de huiddeling.

Een droge huid bestrijden met de Peeling Solution voor thuis

Een van de voordelen van de Peeling Solution The Ordinary is dat de peeling het vernieuwingsproces van je huid kan versnellen. Het haalt met vocht gevulde cellen naar de bovenste laag van je huid. Een droge huid kan je daarom met een peeling voor thuis bestrijden. Het zijn overigens ook nieuwe cellen die naar de bovenste laag worden gehaald. Dat zorgt onder andere ook voor een frissere uitstraling.

Last van pigmentvlekken, ook dan is een peeling de oplossing

Een pigmentvlek is een ophoping van pigment in de huid. Wanneer de cellen met pigment aan de bovenste laag van je huid komen, helpt een peeling om de dode huidcellen te verwijderen. Daarmee kun je dus de donkere met pigment gevulde cellen sneller laten afschilferen. De melanine productie kan daarmee verminderen en daardoor kan de pigmentvlek kleiner worden.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kan je zelfvertrouwen vergroten

Vanwege alle bovenstaande redenen, kan deze peeling voor thuis zeker een rol spelen in het vergroten van jouw zelfvertrouwen. De conditie van je huid kan invloed hebben op je zelfbeeld. Het kan namelijk zijn dat jij je onzeker voelt over je huid, bijvoorbeeld door oneffenheden; acne; een droge huid; fijne lijntjes of juist een vette huid. De een interesseert het niet, maar de ander kan er erg onzeker over zijn. The Ordinary Peeling Solution kan een oplossing zijn en daardoor kan jij je zelfverzekerder gaan voelen. Je zelfvertrouwen straal je uit naar de buitenwereld en zorgt voor frisse energie.

Wat is The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution?

The Ordinary AHA 30 BHA 2 Peeling Solution is een chemische exfoliant. Het bevat namelijk geen scrubdeeltjes om je huid mee te exfoliëren, maar bevat zuren en enzymen. Het voordeel van een chemische exfoliant is dat het veel dieper door kan dringen in de huid. Je kunt met The Ordinary Peeling Solution dus meer dode huidcellen verwijderen omdat het verder door kan dringen in bijvoorbeeld diepere huidlagen.

The Ordinary AHA 30 BHA 2 Peeling Solution bevat onder andere de zuren Alfahydroxyzuren en Beta-hydroxyzuren. Daar wordt AHA en BHA mee bedoelt. Verderop in dit artikel lees je meer over deze twee stoffen. Kort samengevat zorgt alfahydroxyzuren voor een egale huid en frissere uitstraling. Beta-hydroxyzuren vermindert de verstopping van je poriën. Deze twee zuren samen zorgen voor een diepere exfoliatie en dus voor betere resultaten.

Is The Ordinary Peeling Solution vegan?

De Peeling Solution van The Ordinary is vegan, alcoholvrij, olie vrij, siliconen vrij, noten vrij, glutenvrij en is niet getest op dieren. Het peeling masker bevat wel water en heeft een ph-waarde tussen de 3.5 en 3.7. Je kunt The Ordinary AHA 30 BHA 2 peeling solution dus weloverwogen gebruiken.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Waarom is The Ordinary Peeling Solution rood?

De peeling voor thuis heeft een rode kleur. Op TikTok gebruiken een hoop mensen de peeling om mensen te misleiden. Het lijkt namelijk net alsof iemand bloed op zijn gezicht heeft gesmeerd. De heldere rode kleur van The Ordinary Peeling Solution is echter heel onschuldig. Het komt namelijk van de Tasmaanse peperbes. Doordat de Tasmaanse peperbes ieder seizoen er anders uit kan zien qua kleur, heeft ook niet ieder flesje van The Ordinary Peeling Solution dezelfde rode kleur. Verderop in dit artikel lees je alles over de voordelen van de Tasmaanse peperbes.

Hoe gebruik je The Ordinary Peeling Solution?

Zorg ervoor dat je gezicht schoon en droog is voordat je AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution gaat gebruiken. Breng vervolgens met de pipet een aantal druppels AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution aan op je gezicht en je hals. Verdeel de druppels goed, zodat je alle oppervlakken hebt bedekt. Vermijd daarmee wel de ogen en het gebied rondom de ogen.

Laat vervolgens de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution maximaal 10 minuten zitten. Reinig vervolgens je gezicht en je hals met lauwwarm water. Ook bij het reinigen van deze peeling met salicylzuur moet je proberen te voorkomen dat de Peeling Solution van The Ordinary in of rondom je ogen komt. Je kunt het peeling masker van The Ordinary twee keer in de week gebruiken voor optimaal resultaat.

Waar moet je rekening mee houden bij The Ordinary Peeling Solution?

The Ordinary AHA 30 % + 2 % BHA Peeling Solution is een chemische exfoliant. Dit vraagt enige voorzichtigheid omdat het dus uit zuren bestaat. Niet iedere huid kan daar even goed tegen. Bovendien is het belangrijk om de werkwijze goed te volgen bij het gebruik van deze peeling voor thuis. Ik heb een aantal elementen voor je opgeschreven waar je rekening mee kunt houden bij het gebruik van The Ordinary Peeling Solution.

De conditie van je huid

Doordat The Ordinary Peeling solution zuren bevat, is het niet altijd mogelijk om het peeling masker aan te brengen. Wanneer je bijvoorbeeld verbrandt bent of open wondjes op je gezicht hebt, wordt het niet aangeraden om het peeling masker te gebruiken. Ook na het harsen kun je de peeling voor thuis beter overslaan. Het wordt ook niet aangeraden om de Peeling solution van The Ordinary te gebruiken wanneer je net een peeling behandeling in een beautysalon hebt gehad. Ook wanneer je zwanger bent kun je de Peeling Solution beter niet gebruiken. Better to be safe than sorry.

Bescherm jezelf extra tegen de zon

Na het gebruik van AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution wordt het aangeraden om jezelf extra te beschermen tegen de zon. De zuren BHA en AHA zorgen er namelijk voor dat je huid kwetsbaarder is voor zon. Je hebt dan een grotere kans om te verbranden. Smeer jezelf dus zeker goed in wanneer je naar buiten gaat. Daarmee voorkom je verbranding. Een normale zonnebrand met een goede factor is voldoende.

Test eerst op een stukje huid

Om er zeker van te zijn dat jouw huid tegen de Peeling Solution van The Ordinary kan, is het verstandig om eerst een klein beetje peeling met salicylzuur op je huid uit te proberen. De beste plek om deze peeling voor gezicht uit te proberen, is de bovenarm. Houd ook bij je arm maximaal 10 minuten aan voor de Peeling Solution The Ordinary. Merk je dat je last krijgt van roodheid, branderig gevoel, irritatie of blaarvorming verwijder dan direct het product. Je kunt The Ordinary Peeling Solution dan beter niet meer gebruiken.

De ingrediënten van The Ordinary Peeling Solution

Glycolzuur, Aqua (Water), Aloë Barbadensis Bladwater, Natriumhydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propaandiol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylzuur, Melkzuur, Wijnsteenzuur, Citroenzuur, Panthenol, Natriumhyaluronaat Crosspolymeer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Bladextract , glycerine, pentyleenglycol, xanthaangom, polysorbaat 20, trinatriumethyleendiaminedisuccinaat, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, ethylhexylglycerine, 1,2-hexaandiol, caprylylglycol

De werkzame stoffen van The Ordinary Peeling Solution

Eerder heb je al even kunnen lezen dat er onder andere twee zuren aan de The Ordinary Peeling zijn toegevoegd. Ik vind het altijd heel belangrijk om te weten wat de werkzame stoffen van een product zijn. Om te weten of het goed werkt, is het namelijk belangrijk om te weten wat de stoffen zijn, hoe ze werken en wat eventueel de risico’s zijn. De werkzame stoffen in The Ordinary peeling zijn onder andere AHA en BHA, namelijk: Alfahydroxyzuren en Beta-hydroxyzuren. Een andere werkzame stof is de Tasmaanse peperbes.

Alfahydroxyzuren

Een van de zuren is dus alfahydroxyzuren. Deze zuren staan ook wel bekend als fruitzuren en is een groep organische zuren. Een aantal populaire zijn bijvoorbeeld melkzuur, citroenzuur, appelzuur, glycolzuur en wijnsteenzuur. Uiteraard is het een zuur die dus exfolieert. Je verwijdert er de dode huidcellen mee, maar het doet nog meer. Zo heeft deze zuur ook een anti-aging effect en hydrateert het je huid. Het bevordert onder andere namelijk de aanmaak van collageen. Dat maakt je huid stevig.

Een nadeel van alfahydroxyzuren is dat het je huid ook kwetsbaar maakt voor de zon. Smeer jezelf, nogmaals, goed in tegen de zon. Ook kan je huid slecht reageren op de effecten van alfahydroxyzuren. Wanneer er niet goed tegen kunt, kun je zwellingen, irritatie, jeuk of in sommige gevallen brandwonden krijgen. Probeer daarom eerst een klein beetje van The Ordinary Peeling Solution op je bovenarm.

Beta-hydroxyzuren

Ook deze groep zuren zijn organisch. Bovendien lijken beta-hydroxyzuren ontzettend op AHA. Salicylzuur is meestal de stof wat met BAH wordt bedoeld in de beautybranche. Het grote voordeel van BHA is dat het oplosbaar is in vet. BHA is dus ook geschikt voor vette huid. Deze peeling met salicylzuur is daarom een wondermiddel bij acne en mee-eters. Beta-hydroxyzuren staan met name ook bekend op het positieve effect dat het heeft tegen ontstekingen van de huid. Perfect dus om de conditie van je huid te verbeteren.

Het nadeel aan beta-hydroxyzuren is dat je het niet te vaak kan gebruiken. Je kunt met teveel gebruik namelijk je huid uitputten. Het versnelt namelijk het vernieuwingsproces van de huid, maar wanneer dit te vaak gebeurt, put je jouw huid helemaal uit. Een ander risico is bij langdurig gebruik dat je huid kwetsbaarder wordt tegen effecten van buitenaf. Het kan er dan juist weer voor zorgen dat de conditie van je huid achteruit gaat. Gebruik The Ordinary AHA 30 % + 2 % BHA Peeling Solution dus niet te vaak. Houd je aan de gebruikswijze.

Tasmaanse peperbes

De heldere rode kleur is dus te danken aan de Tasmaanse peperbes. Volgens de website van The Ordinary zetten zij de bes in, om irritatie die kan optreden door bovenstaande zuren, te verminderen. De Tasmaanse peperbes is niet iets nieuws in gezichtsverzorging. Het wordt namelijk al jaren ingezet vanwege de kalmerende werking die het heeft. Dat maakt dat het jeuk en een branderig gevoel kan verminderen. En dat zijn nou juist de effecten die door de zuren in The Ordinary Peeling Solution kan optreden.

Naast dat de Tasmaanse peperbes de irritatie van de zuren direct vermindert, helpt het ook tegen irritaties die je voor het aanbrengen al op de huid had zitten. Denk aan ontstekingen, roodheid of uitslag. Het kan ook oedeem en vasodilatie verminderen. De Tasmaanse Peperbes kan in kleine hoeveelheden al antibacterieel werken en heeft dus ook een reinigend effect op de huid.

Je zult je verbazen wat een hoop voordelen er aan de Tasmaanse peperbes zitten. Het vermindert bijvoorbeeld donkere kringen omdat het je haarvaten versterkt, het heeft een grote antioxiderede kracht en het vermindert allergische reacties op de huid. Daar blijft het niet bij want het geeft je huid ook een hoop energie. Het verhoogt namelijk de energieproductie in je cellen en werkt als een anti-stress middel. Je gaat er dus zeker van stralen. Wil je nog meer voordelen weten van de Tasmaanse peperbes, neem dan hier een kijkje.

Mijn ervaring met The Ordinary Peeling Solution

The Ordinary Peeling Solution komt in een glazen flesje met een handige applicator. Het aanbrengen gaat dus heel erg makkelijk. Verder smeert de Peeling Solution gemakkelijk uit. Het ziet er eerlijk gezegd ook wel een beetje gek uit, het rode goedje op je huid. Op mijn huid reageert de stof in ieder geval goed. Ik krijg geen geïrriteerd gevoel, geen roodheid en geen zwellingen van The Ordinary Peeling Solution. Dat is dus zeer positief.

Na het verwijderen van het peeling masker ziet mijn huid er egaal uit. Ik heb daarom zeker het idee dat de peeling voor thuis erg goed werkt. Mijn huid voelt na het gebruik van de peeling zacht aan en straalt zelfs een beetje. Ik vind twee keer in de week iets te veel en kies er zelf voor om The Ordinary Peeling Solution maar één keer in de week te gebruiken.

Bij sommige peelings voor je gezicht kan je gaan vervellen. Dat is bij deze peeling voor thuis gelukkig niet geval. Je hebt na het gebruik dus geen last van schilfertjes of velletjes. Overigens merkte ik na het gebruik van deze peeling met salicylzuur direct resultaat. Je hoeft dus geen wekenlange behandelingen voordat je pas iets gaat merken.

Wil jij The Ordinary Peeling Solution aanschaffen?

Ben jij helemaal enthousiast geworden en wil jij graag een peeling voor thuis? The Ordinary Peeling Solution kun je online aanschaffen bij The Ordinary, maar ook bij Douglas. Bij The Ordinary kun je The Ordinary Peeling Solution aanschaffen voor €8,30. Bij Douglas kost The Ordinary Peeling Solution €9,95. Je kunt deze peeling met salicylzuur overigens ook aanschaffen bij Bol.com. Daar kost de peeling voor thuis €12,95.

Deel dit artikel:

8 reacties

  1. Wauw wat een prachtige foto’s en wat een heerlijk uitgebreid artikel!! Ik ben helemaal enthousiast geworden!! Ik ga de peeling zeker proberen. Dankjewel voor de tip!

  2. Wat goed om te lezen dat de peeling ook invloed kan hebben op de pigmentvlekken, bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: