Succsion menstruatiepleisters

Succsion menstruatiepleisters

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

De meeste vrouwen zullen de vreselijke menstruatiepijn wel herkennen. Het kan soms zo extreem zijn dat je met moeite de dag doorkomt en de pijn is soms zo hevig dat het lijkt op weeën. Ik zie er in ieder geval elke keer weer tegenop. Mijn menstruatiecyclus is onregelmatig, waardoor ik geen voorzorgmaatregelen kan nemen. Toen ik de menstruatiepleisters van Succsion voorbij zag komen, kon ik de mogelijkheid niet aan mij voorbij laten gaan. Met veel liefde en verwachtingen probeerde ik ze uit. 

Wat is menstruatiepijn?

Menstruatiepijn ontstaat op het moment dat je baarmoeder op het puntstaat om het slijmvlies, en daarmee het bloed, te gaan lozen. Om zoveel mogelijk van het slijmvlies en bloed te verliezen, trekt je baarmoederwand samen. Dat zorgt ervoor dat er krampen en steken ontstaan. De pijn hoef je niet alleen in de buik te ervaren. Je kunt namelijk ook pijn in je rug en benen voelen. Dit betekent dat de menstruatiepijn uitstraalt. Naast buikpijn kun je ook hoofdpijn krijgen, je misselijk of somber voelen en prikkelbaar zijn. 

Het is een misvatting dat de heftigheid van de krampen bepaalt, hoeveel bloed je verliest. Je hoeft namelijk niet perse veel bloed te verliezen om veel pijn te ervaren. De pijn is wel vaak heftiger bij vrouwen van 15 tot en met 24 jaar. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Menstruatiepijn kun je in twee categorieën opsplitsen. Bij de eerste is er lichamelijk oorzaak voor de pijn. Bij de tweede categorie is daar wel sprake van. Het kan hierbij gaan om een cyste, een infectie in de kleine bekken, een spiraal of endomtriose.  

Wat kun je doen tegen menstruatiepijn?

Aangezien bij de een de pijn veel erger kan zijn dan bij de ander, zijn er gelukkig een aantal dingen die je zou kunnen doen om de klachten te verminderen. In eerste instantie zijn er pijnstillers die je zou kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan ibuprofen, diclofenac en naproxen. Nu kan ik me voorstellen dat je niet meteen naar pillen zou willen grijpen. Gelukkig zijn er nog een aantal andere opties mogelijk: 

 • Een warme kruik
 • Ontspanningsoefeningen
 • Rust 
 • Een warm bad
 • Een orgasme
 • Vezels
 • Kamillethee
 • Warme melk met nootmuskaat
 • Ijzer
 • Verminder suiker en cafeïne inname
 • Menstruatiepleisters

Wat zijn menstruatiepleisters?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik menstruatiepleisters nog niet eerder voorbij heb zien komen. Simpelweg zijn het pleisters die je plakt op de onderbuik. Je kunt menstruatiepleisters kopen in verschillende vormen en maten. Er zijn zelfs meerdere merken die menstruatiepleisters aanbieden. De pleisters hebben als functie om de pijn te verlichten. Het voordeel van pleisters is dat het een stuk gezonder is voor je lichaam dan het slikken van pijnstillers. Paracetamol en ibuprofen zorgen voor allerlei bijwerkingen en zijn schadelijk voor je maag. Menstruatiepleisters zijn daardoor veel gezonder. 

Het is daarentegen niet bepaald een voordelige optie om de pijn te bestrijden. In verhouding krijg je namelijk minder pleisters dan pijnstillers. Toch is het een gezonde manier om de pijn te verlichten. Mensen worden steeds bewuster van wat zij in hun lichaam stoppen en onnodig pillen slikken is natuurlijk zonde. Ook wanneer je allergisch bent voor pijnstillers is dit een goede optie. Wist je trouwens dat je ook warmtepleisters kunt aanschaffen als menstruatiepleisters? Daarmee heb je meteen de warmte die de pijn verlicht. 

Succsion

Bij Webvrouw kun je de Succsion menstrual pain relief patches aanschaffen. Webvrouw is een webwinkel dat zich volledig focust op vrouwen. Je kunt verschillende producten kopen voor de menstruatie, bekkenbodem, seks en alles wat er bij een vrouw zijn komt kijken. Denk maar aan de menopauze, borsten en borstvoeding, hormonen, puberteit en de lijst gaat door. Succsion menstruatiepleisters zijn pleisters die Webvrouw aanbiedt tegen mensturatiepijn. Het vermindert krampen en verlicht pijn. Succsion menstrual pain relief patch menstruatiepleister zijn gemaakt van hydrogel technologie, kruiden en plantenextracten.

Verderop in dit artikel lees je meer over de werking van de kruiden en planten. 

Hoe gebruik je Succsion menstruatiepleisters met Sincere gel?

Je brengt de pleisters aan op de onderbuik. Voordat je de menstruatiepleisters opplakt, wordt er geadviseerd om je onderbuik schoon en droog te maken. Dat zorgt ervoor dat de pleisters namelijk goed blijven plakken. Vervolgens verwijder je de folie die de plaklaag van de pleister beschermd. Zorg ervoor dat je de pleister met de plakkant op je buik plakt, zo’n 7 tot 8 centimeter van de navel af. Je kunt de pleister behoorlijk lang laten zitten, namelijk maximaal 12 uur. Doordat hij maximaal 12 uur kan blijven zitten, kun je er dus ook mee slapen. 
 
Webvrouw adviseert om de pleisters enkel aan te brengen op een gave huid. De rand van je onderbroek kan ervoor zorgen dat de pleister minder goed blijft plakken. Het is dus verstandig om een onderbroek te dragen met een hoge taille. Je hebt speciale menstruatie onderbroeken, maar je kunt bijvoorbeeld ook boxers of iets dergelijks dragen. 

De ingrediënten van de Succsion menstruatiepleisters

Eerder heb je al kunnen lezen dat de werkzame ingrediënten van Succsion menstruatiepleisters planten en kruiden zijn. Het kan je soms ontzettend verbazen hoeveel kracht er in planten en kruiden kunnen zitten. Later in dit artikel lees je exact wat alle ingrediënten tegen menstruatiepijn doen. In de menstruatiepleisters van Succsion zitten de volgende ingrediënten: 

 • Kamille
 • Jasmijn
 • Jeneverbes
 • Lavendel
 • Basilicum
 • Gember
 • Gezuiverd water
 • Hydrogel van polymeren

Waarvoor kun je Succsion menstrual pain relief patch nog meer gebruiken?

Naast menstruatiepijn kun je Succsion menstruatiepleisters ook voor andere klachten gebruiken. De pleisters zorgen namelijk ook voor verlichting bij pijn in de onderrug, chronische ontstekingen in het bekkenbodemgebied en gynaecologische ontstekingen. Je kunt de menstruatiepleisters dus ook inzetten bij hernia’s of ischias. Het is overigens ook de ideale vervanger voor menstruatiepijn gels en oliën. Die werken namelijk optimaal wanneer je een regelmatige cyclus hebt. Je kunt dan namelijk voor je menstruatie starten met smeren. De pleisters zijn geschikt op ieder moment en dus ook bij een onregelmatige menstruatie. 

Wat is hydrogel?

Succsion menstruatiepleisters bevatten naast de kruiden en planten ook hydrogel. Dit is geen onbekend product. Het wordt vaak gebruikt bij het bevochtigen van droge wonden en het reinigen van wonden. Hydrogel bestaat voor maar liefst 80% uit water. De gel wordt vaak ingezet om pijn te verminderen en om te verkoelen. Je kunt daarom de menstruatiepleisters ook gebruiken voor andere klachten, zoals pijn in de onderrug. 

Het voordeel van hydrogel is dat het zelden een allergische reactie achterlaat en daarnaast plakt het ook niet te erg vast aan de huid. Je huid kan er dus niet door beschadigen. Dit is een voordeel bij bijvoorbeeld een behaarde of gevoelige huid, maar ook bij bijvoorbeeld brandwonden. Je kunt hier meer lezen over de hydrogel. Over het algemeen kun je hydrogel in losse tubes kopen voor open wonden, maar het product wordt dus ook gebruikt voor menstruatiepleisters. Wil je nog meer weten over hydrogel dan kun je er ook hier meer over lezen. 

succsion menstrual pain relief patch menstruatiepleisters

De werkzame stoffen van Succsion menstrual pain relief patch

Je hebt dus al eerder kunnen lezen over de werkzame ingrediënten van Succsion menstruatiepleisters. Al deze ingrediënten zijn niet voor niets toegevoegd en hebben uiteraard een doel bij het verlichten van de menstruatiepijn. Ik heb er daarom voor gekozen om ieder ingrediënt van Succsion menstruatiepleisters te beschrijven en aan te geven wat het precies doet. 

Kamille

Kamille wordt vaak ingezet vanwege de kalmerende werking dat het heeft. Het wordt dan ook vaak aangeraden om tijdens je menstruatie kamille thee te drinken. Je kunt kamille bijvoorbeeld ook inzetten ter ondersteuning van je maag-darmstelsel. Kamille helpt onder andere om de spieren te ontspannen en daarmee zullen de krampen minder heftig zijn. Het is dus niet zo gek dat het wordt aangeraden om kamille thee te drinken voordat het tijd is voor je menstruatie. Daarmee bouw je een bepaald level op waardoor je lichaam makkelijker kan ontspannen. 

Jasmijn

De menstruatiepleisters bevatten ook jasmijn. Jasmijn heeft een positief effect op je stemming. Tijdens je menstruatie kun jij je behoorlijk somber voelen. Jasmijn zorgt voor een euforisch gevoel en stimuleert daarmee je zelfvertrouwen, intuïtie en geeft je energie. Bovendien zorgt het voor een positief gevoel. Jasmijn wordt ook vaak ingezet bij pijnlijke spieren na een grote inspanning. Het is dus heel fijn dat ook jasmijn is verwerkt in de menstruatiepleisters omdat het zowel mentaal als fysiek zijn functies heeft. 

Jeneverbes

Deze vruchtjes worden al jarenlang ingezet als medicijn. Allereerst helpt het je lichaam wanneer je overtollig vocht vasthoudt. Tijdens je menstruatie houdt je heel wat vocht vast en jeneverbes helpt dus om al dat vocht te verwijderen. Verder helpt het tegen de pijnklachten. Je kunt jeneverbes ook inzetten bij reuma en artritis. Verder helpt het bij de spijsvertering en wekt het eetlust op. Ondanks dat laatste een voordeel én een nadeel kan zijn, zijn de overige functies zeker positief. 

Lavendel

Een van de grootste aanraders bij menstruatiepijn is lavendel. Het helpt bij angst, stress en slaapproblemen. Bovendien zou lavendel ook een positief effect hebben bij huidirritaties. Iets dat tijdens de menstruatie vaak optreedt vanwege de hormoonschommelingen. Daarnaast helpt het je spieren te ontspannen. Wanneer je spieren minder onder spanning staan, heb je dus ook veel minder heftige krampen. 

Basilicum

Ook basilicum heeft een goede reputatie tegen menstruatiepijn. Basilicum is namelijk een krachtige pijnstiller. Bovendien helpt het om de samentrekkingen van je baarmoeder en je buik te verminderen. Hierdoor heb je uiteindelijk veel minder last van krampen. Daarnaast zorgt basilicum ervoor dat eventuele pijnstillers veel beter werken. Ze helpen de paracetamol of ibuprofen een handje. Voeg dus vooral wat verse basilicum aan je maaltijd toe. 

Gember

Naast bovenstaande ingrediënten is ook gember heel effectief bij menstruatiepijn. Gember helpt namelijk tegen misselijkheid en pijn. De kruid bevat een pijnremmende werking. Los van de pijn in de buik, helpt het ook bij de pijn in de onderrug. Het is daarom ook mogelijk om de Succsion menstrual pain relief patch te plakken op de onderrug om de pijn daar te verlichten. 

Gezuiverd water

Het drinken van veel water en vocht is sowieso een heel goed idee. Daarmee verwijder je alle afvalstoffen een stuk sneller. Een gebrek aan water kan de pijn versterken en daarmee je humeur flink laten afnemen. Daarnaast helpt het ook niet mee bij je energielevel. Er zijn zelfs bewijzen dat door de menstruatie het watergehalte in je lichaam afneemt en daardoor je bloed dikker wordt waardoor de menstruatie langer zou duren. Dit houdt in dat de pijn ook langer zal duren. 

In het geval van de pleisters lijkt het mij aannemelijk dat het vocht is toegevoegd om ervoor te zorgen dat de ingrediënten niet uitdrogen. Wanneer de kruiden zijn uitgedroogd kan het zijn functie niet volbrengen. Het is belangrijk om gezuiverd water daarvoor te gebruiken om er zeker van te zijn dat het de werking van de ingrediënten niet aantast. 

Mijn ervaring met Succsion menstrual pain relief patch menstruatiepleisters

Ik moet zeggen dat ik de menstruatiepleisters vaak moest gebruikten om te ontdekken wat de pleisters precies doen. Mijn cyclus is onregelmatig en kan soms ook maanden uitblijven. Ik heb dus mijn geduld moeten bewaren om uiteindelijk de pleisters goed te testen. De Succsion menstrual pain relief patch is vrij prijzig. Je krijgt namelijk 4 pleisters voor €12,95. Verder zijn de pleisters wel makkelijk aan te brengen. Ze blijven goed plakken. In het begin is het even koud, maar dat went snel. Het is vooral heel fijn dat de rand van je broek of onderbroek de pleister goed op zijn plek houdt. De pleister zijn geen enkele keer vroegtijdig los gekomen. 

Succsion menstrual pain relief patch helpen wel degelijk bij het verlichten van de pijn. Wat mij betreft hadden de pleisters wel iets langer in de omvang gemogen. Ik merk dat je nu enkel verlichting krijgt op de plek waar je de pleister plaatst. Tijdens mijn menstruatiepijn heb ik bijvoorbeeld niet alleen pijn aan de onderkant van mijn buik, maar vaak ook aan de zijkanten. Wanneer ik de pleister plak aan de onderkant, blijven de zijkanten op de een of andere manier wel pijn doen. Als ik de pleister aan mijn linkerzij plak, blijft de rechterkant pijn doen, en andersom. 

Desondanks helpt het bijvoorbeeld wel om de pleister van tijd tot tijd te verplaatsen van kant. Ondanks het verplaatsen blijft de pleister alsnog goed plakken. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om meerdere pleisters aan te brengen. Alleen vind ik het dan wel heel prijzig worden. Bij hele heftige krampen is alleen een menstruatiepleister op zich niet voldoende. De beste oplossing is dan, wat mij betreft, om de pleister aan de onderkant van je buik te plaatsen en een warmwaterkruik erbij te pakken. De warmte van de kruik zorgt ervoor dat de rest van de pijn minder is. Heb je minder erge pijn of kramp dan zijn de menstruatiepleisters voldoende. 

Welke stoffen kan je lichaam nog meer gebruiken tijdens je menstruatie?

Je lichaam staan onder behoorlijk wat stress tijdens je menstruatie. Het is dan ook fijn als je er op een natuurlijke en veilige manier zo snel mogelijk vanaf bent. Eerder heb ik je al wat tips gegeven over verschillende dingen die je kunt doen om de menstruatiepijn te verminderen, maar je lichaam kan nog veel meer stoffen gebruiken. Allereerst kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je lichaam voldoende magnesium heeft. Dat versoepelt de menstruatie. Los van de menstruatie draagt het bij aan 300 andere processen in je lichaam. 

Verder kun je er ook voor zorgen dat je lichaam voldoende vitamine D bevat. Je hebt namelijk vitamine D nodig om de magnesium goed op te nemen. Dat helpt op zijn beurt weer voor een soepelere menstruatie. Gezonde vetten zijn ook cruciaal bij de opname van bovenstaande stoffen, maar ook bij het verminderen van menstruatiekrampen, opgeblazen gevoel en andere pijntjes. Om je weerstand en energieniveau op peil te houden, heb je ook ijzer nodig. Dat verlies je namelijk doordat je bloed verliest. 

Om het ijzer goed op te nemen, heb je vitamine A nodig. Daarnaast zorgt vitamine A voor een gezonde huid en bij het verminderen van ongesteldheid puistjes. Er zijn dus behoorlijk wat vitamines en mineralen die jou kunnen helpen tijdens je menstruatie. Overigens zijn er nog veel meer middeltjes en opties die je kunt uitproberen bij menstruatiepijn. Het komt uiteindelijk neer op hetgeen wat voor jouw lichaam werkt. 

De verkooppunten van Succsion menstrual pain relief patch

Heb jij ook last van menstruatiepijn? Probeer dan is de menstruatiepleisters van Succsion uit. Je kunt een pakje van vier menstruatiepleister aanschaffen voor €12,95. Je vindt ze bij Webvrouw.nl. De menstruatiepleisters van Succsion zijn ook bij Bol.com te koop, maar daar betaal je €15,95.  

Conclusie over Succsion menstruatiepleister

Niets is vervelender dan mensturatiepijn. Het kan je dag behoorlijk belemmeren. Er zijn gelukkig allerlei tips om menstruatiepijn te verminderen. Menstruatiepleisters is één van die opties. Succsion menstrual pain relief patch is een goede oplossing bij lichte buikpijn. De menstruatiepleisters van Succsion zijn bijvoorbeeld ideaal in combinatie met een warmwaterkruik. Heb je last van heftige menstruatiepijn en krampen, dan kun je Succsion menstruatiepleisters het beste gebruiken in combinatie met pijnstillers en eventueel een warmwaterkruik. 

Maak jij gebruik van menstruatiepleisters?

*Dit artikel betreft een samenwerking en affiliatie links

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten:

Is hennepolie gezond
Health

Is hennepolie gezond?

Er zijn verschillende manieren om aan je mentale en lichamelijke gezondheid te werken. Een van die manieren is gek genoeg met hennepolie. Is hennepolie gezond?

Lees verder >