Een spa dag thuis + 8 tips

Een spa dag thuis

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Stress is een steeds grotere factor in ons leven. De druk is zo hoog dat er maar weinig momenten zijn dat je even niets hoeft te doen. Je hebt je werk, je huishouden, eventueel de zorg voor je kinderen en/of familie, je hebt een sociaal leven te onderhouden, je doet aan sport of andere activiteiten en de lijst gaat zo maar door. Wij leven in een maatschappij waar tijd geld kost en dus loopt de druk steeds meer op. Het is belangrijk om rust en ontspanning zoveel mogelijk in je leven te implementeren, om de balans in je leven te houden. Een spa dag thuis is de ideale manier om rust en ontspanning te creëren. 

Wat is een spa?

Spa is een afkorting voor Sanus Per Aquam of Sanitas Per Aqua. Dit staat voor gezond door water. De basis van spa’s bestaan al duizenden jaren en er is zelfs bewijs dat de eerste kuuroorden 2500 v.Chr. al bestonden. Tegenwoordig bestaan spa’s uit verschillende soorten baden, sauna’s, behandelingen en nog veel meer. Vaak tref je een spa gedeelte ook aan in hotels, resorts en clubs. Je leest hier nog meer informatie over sauna’s. Het is (vaak) de bedoeling dat je de sauna’s, zwembaden en dergelijke naakt betreedt. Enkele spa’s organiseren ook badkleding dagen en dagen waar enkel vrouwen of mannen welkom zijn. 

Wat is het doel van spa’s?

In eerste instanties werden spa’s als behandeling ingezet voor medische redenen, momenteel is het veel meer dan dat. Het is inmiddels een ontmoetingsplek geworden, waar veel mensen gebruik van maken. Door de verschillende soorten baden, sauna’s en behandelingen die er in een spa worden aangeboden, wordt schoonheid en gezondheid behouden. Daarnaast is het doel om geestelijke ontspanning te bereiken en vast te houden. 

Wil jij een spa bezoeken?

Klinkt het voor jou als muziek in de oren en wil je graag een keer een spa bezoeken? In Nederland is er een groot aanbod aan spa’s. Er zijn kleine en grote spa’s waar je terecht kan. Het aanbod is groot en is ook kwalitatief goed. Momondo heeft een uitgebreid overzicht geschreven van, de volgens hen, 10 beste spa’s in Nederland. Je kunt de lijst hier bekijken. 

Wat is een spa dag thuis?

Een spa dag thuis is eigenlijk de sfeer en de activiteiten van een fysieke spa, thuis zo goed mogelijk namaken. Het vraagt wat creativiteit en planning, maar het is het zeker waard. Door middel van de juiste verzorgingsproducten, tools en tips tover jij jouw huis in een keer om tot jouw persoonlijke spa. In je badkamer kun je gezichtsmaskers aanbrengen en je nagels doen, in je slaapkamer kun je loungen met heerlijke muziek en aan je keukentafel kun je genieten van frisse drankjes en lichte hapjes. 

Met de juiste voorbereidingen kun jij jouw huis volledig omtoveren tot een spa dag thuis. De dag staat volledig in het teken van relaxen, ontspanning, luxe en verwennerij. Je mag op jouw spa dag thuis dus best even uitpakken. Een spa dag thuis is namelijk om jouw geest en lichaam weer helemaal in balans te krijgen. Dat kunnen we met tijden zoals nu zeker goed gebruiken. Je kunt er voor kiezen om een volledige dag vol verwennerij te organiseren, maar je kunt ook voor een dagdeel of slechts een aantal uur kiezen. 

Waarom een spa dag thuis?

Een spa dag thuis heeft eigenlijk hetzelfde doel als een fysieke spa. Allereerst zorgt het ervoor dat je even heerlijk kunt ontspannen. Het is belangrijk om een goede balans te hebben tussen werk en ontspanning. Door een spa dag thuis zorg jij ervoor dat je even alles tot stilstand brengt. Je hebt tijd voor jezelf, tijd voor je geest en tijd voor je lichaam. Het is belangrijk om momenten te hebben waarbij niets hoeft en alles mag. Bovendien zorgt een spa dag thuis ervoor dat je even nergens aan hoeft te denken. Mentaal is het dus erg goed voor je lichaam en geest. 

Bovendien is het een verwennerij voor je lichaam. Los van dat je even ontspant, voorzie jij jouw lichaam ook van de nodige voedingsstoffen, mineralen en vitamines. Je lichaam kan van tijd tot tijd wel een extra boost aan voedingsstoffen gebruiken. Door een dag te creëren waarin jij gezond eten en je lichaam verzorgt, maak jij dit mogelijk. Een gezichtsmasker voorziet je gezicht van stoffen die het nodig heeft en iedere cel van je lichaam krijgt een boost qua vitamines en mineralen door middel van lotions, scrubs, oliën en ga zo maar door. 

Een andere reden is natuurlijk dat jij na een spa dag thuis onwijs lekker in je vel zit. Mentaal voel jij je goed en je lichaam is helemaal verwent. Dit straal je uit naar de buitenwereld. Bovendien zorgen alle producten die jij inzet bij jouw spa dag thuis ervoor dat je straalt. Dode huidcellen worden verwijdert, je huidbarrière wordt extra ondersteunt en je cellen krijgen een boost. Dit is niet alleen voor jou voelbaar, maar ook voor anderen zichtbaar. 

Wat zijn de voordelen van een spa dag thuis?

Wanneer je ervoor kiest om naar een echte spa te gaan, kost het vaak een hoop tijd en veel geld. Je betaalt een bepaald bedrag als entree, maar je moet er ook nog naar toe reizen. Soms zijn dat uitgaven die je niet altijd kunt missen. Door een spa dag thuis bespaar je geld. In principe ben je namelijk veel voordeliger uit omdat de producten die je gebruikt, niet na 1 keer gebruiken op zijn. Je kunt met een spa dag thuis dus veel vaker genieten voor minder geld. 

Daarnaast kan het zijn dat jij je niet prettig voelt in een fysieke spa. De drempel kan hoog zijn omdat je niet graag naakt bent of niet graag anderen naakt ziet. Met een spa dag thuis heb je daar geen last van. Je bent in je eigen omgeving en in je eigen huis. Geen last van anderen en dus heb je veel meer privacy. Daarmee kun jij je dus ook een stuk fijner voelen. 

Eerder gaf ik al aan dat een fysieke spa veel tijd kost. Je moet er namelijk heen reizen en je wilt natuurlijk ook waar voor je geld. Bij een fysieke spa blijf je dus vaak lang hangen om op die manier het meeste uit je bezoek te halen. Met een spa dag thuis bepaal je zelf hoeveel tijd je beschikbaar stelt. Je hoeft niet meer te reizen. Vooral met een goede voorbereiding hoef je nergens meer naar toe. Je kunt als je wilt dus zo je bed in rollen. 

Wanneer een spa dag thuis?

Wat mij betreft is elke dag het ideale moment voor een spa dag thuis, maar dan gaat het speciale gevoel er ook vaak weer snel af. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat een spa dag thuis echt als een beloning aanvoelt, maar stiekem maak ik iedere zondag wel een kleine spa dag voor mezelf. Er zijn wel een aantal momenten waarop ik een spa dag thuis adviseer: 

 1. Tijdens of na een extreem drukke week om de druk eraf te halen
 2. Tijdens een ontgiftingsdieet. Via je huid verlaten allerlei afvalstoffen je lichaam, het is dus raadzaam om je huid extra te reinigen
 3. Voor en na je vakantie. Een gereinigde huid wordt op vakantie sneller en egaler bruin. Na je vakantie is het ook fijn om een spa dag te houden, omdat je dan jezelf nog net even de rust biedt voordat je weer naar werk en /of school gaat
 4. Tijdens je menstruatie. Juist tijdens de week dat mijn menstruatie plaatsvindt, voel ik mij extra gestressed. Een spa dag thuis helpt mij om mijn gedachten los te laten en even tot rust te komen
 5. Minimaal 1 keer per maand. Gewoon omdat je het verdient
 6. Een spa dag thuis kan ook dienen als romantisch avondje met je partner 

Organiseer een spa dag thuis

Dan nu de belangrijkste vraag, hoe organiseer je een spa dag thuis. Als het erop aankomt is ontspanning voor iedereen anders. De een ontspant bij een maskertje al en de ander er veel meer voor nodig. Het kan dus goed zijn dat de manier waarop ik een spa dag organiseer niet aan jouw wensen of eisen voldoet. Wees vooral dus creatief en organiseer het op zo’n manier dat het volledig bij jou aansluit. Toch geef ik je graag wat ideeën en inspiratie voor een spa dag thuis mee. 

Wat heb je nodig voor een spa dag thuis? 

Het fijne van een spa dag is de beleving die je opdoet. De geuren, oliën, zachte handdoeken en de rustgevende muziek zorgen onder andere voor een ontspannen gevoel. Om een spa dag thuis te organiseren is het de kunst om die ervaring van de spa, thuis na te maken. Dit lijkt misschien een onmogelijke taak, maar het vraagt simpelweg voorbereiding om een spa dag thuis te organiseren. De juiste inkopen zorgen ervoor dat jij een ontspannen dag, avond of middag hebt. Ik vertel je graag wat je nodig hebt voor jouw spa dag thuis:  

Bloemen

Dit is geen must, maar het zorgt wel voor een extra luxe gevoel. Je kunt de bloemen in een mooie vaas zetten of je kunt de blaadjes van de bloemen gebruiken ter versiering. Wanneer je een bad hebt, kun je de blaadjes van de bloemen in het water laten drijven of je kunt ze op je bed leggen. Kies een kleur die je rust biedt en niet teveel prikkelt. Denk aan kleuren als wit, licht roze, rood of een combinatie van die kleuren. Geel en oranje kunnen behoorlijke spanning oproepen. Probeer daar dus voorzichtig mee om te gaan. 

Ontspannende muziek

Het is al een lange tijd bekend dat muziek een grote invloed heeft op onze gemoedstoestand. Rustgevende muziek kan een groot verschil zijn voor een spa dag thuis. Vooral muziek zonder tekst biedt een hoop ontspanning. Op die manier dwalen je gedachten minder snel af, omdat je niet naar de tekst hoeft te luisteren. Je luistert enkel naar de rustgevende klanken van de muziek. Wist je trouwens dat Spotify een speciale spa muzieklijst heeft om tot rust te komen? Je kunt de lijst hieronder beluisteren. Uiteraard kan het zijn dat jij met een andere muziekstijl beter tot rust komt. Speel vooral af waar jij je prettig bij voelt.

Een goed boek of tijdschriften

Heb je toch moeite om te stoppen met nadenken, dan kan het helpen om een goed boek of tijdschrift te lezen. Dit kan behoorlijk ontspannend werken, omdat je dan even aan niets anders hoeft te denken. Je verdwijnt namelijk even helemaal in die wereld. Ben je niet zo’n fan van boeken dan kun je die uiteraard achterwege laten. Het is net waar jij je fijn bij voelt. 

Kaarsen

Ook kaarsen geven een ontspannen en rustgevend gevoel. Uiteraard moet je wel oppassen met kaarsen dat er niets in vlam vliegt, maar ze bieden zeker een ontspannen gevoel. Je kunt ook voor geurkaarsen kiezen, wanneer je het niet ziet zitten om essentiële oliën te gebruiken of een diffuser. Bij de Blokker kun je een uitgebreide collectie kaarsen vinden. 

Geuren 

Tegenwoordig kun je een diffuser inzetten om de ruimte te voorzien van de meest heerlijke geuren. Je kunt bovendien essentiële geuren gebruiken voor jouw spa dag thuis. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je handdoeken en badjassen ruiken naar jouw favoriete geur. Wil jij graag een diffuser aanschaffen, dan kun je deze bij Bol.com vinden. 

Een lichte, maar gezonde snack

Met een spa dag wil je jouw lichaam en geest een rustdag geven. Het is dus raadzaam om je organen ook rust te bieden. Een lichte en gezonde snack biedt ook je lichaam de rust die ze verdienen. Zware, ongezonde en vette gerechten kost je lichaam meer energie om af te breken. Bij een lichte snack kun je denken aan vers fruit, snack groenten, salades, magere yoghurt of ongezouten noten. Qua drinken is water of kruidenthee een goede optie. 

Badjas en handdoeken

Een spa dag is natuurlijk niet compleet zonder zachte handdoeken en badjassen. In een spa liggen die er in overvloed. Zorg ervoor dat de handdoeken die je gebruikt lekker zacht aanvoelen en ruiken naar jouw favoriete wasmiddel. Op die manier prikkel jij je zintuigen nog meer. Neem een kijkje tussen de badjassen van de Blokker. Ook voor handdoeken kun je bij hen terecht. 

Spa producten

Uiteraard heb je producten nodig om je lichaam mee te verwennen. Lotions, crèmes, shampoos, oliën en dergelijke behoren allemaal tot spa producten. Weet je niet precies wat je tijdens jouw spa dag thuis kunt doen? Je leest namelijk verderop in dit artikel al mijn spa ideeën voor thuis. Uiteraard kun je ook daar creatief mee zijn. 

Maaltijden

Een spa dag is niet compleet zonder eten en drinken. Waar ik eerder al aangaf dat je lichte snacks zou moeten eten op jouw verwendag, geldt dit ook voor de maaltijden. Kies dus niet voor een stamppot of een gevulde ovenschotel. Bij een lichte maaltijd kun je denken aan voedzame salades, noedels, vegetarische maaltijden, sushi rolls of gerechten met kip. 

Bereid je spa dag thuis voor

Om je spa dag een echt succes te maken, is voorbereiding erg belangrijk. Allereerst is het belangrijk om een dag of dagdeel te kiezen waarop jij jouw spa dag thuis gaat organiseren. Inplannen werkt het beste, zodat het er ook echt van komt. Zorg ervoor dat je badkamer schoon is, je bed is opgemaakt en je huis lekker fris ruikt. Door dit te doen, kun je nog meer genieten van de rust en ontspanning. Een schone ruimte heeft namelijk invloed op je gemoedstoestand. Zet de ramen open om alles lekker door te luchten, om vervolgens eventuele de oliën te gebruiken of geurkaarsen aan te steken. 

Probeer zoveel mogelijk spullen al voor te bereiden. Leg de spa producten alvast klaar en zorg dat de handdoeken netjes opgevouwen zijn. Niets is fijner dan dat je alles alvast klaar hebt liggen en nergens op hoeft te wachten en niets hoeft te zoeken. Dit geldt overigens ook voor de maaltijden. Is het mogelijk om je gezonde maaltijd al voor te bereiden of je fruitshake al te maken, doe dit dan alvast en leg het klaar in de koelkast. Dan heb je daar later geen omkijken naar. 

Een spa dag thuis in de achtertuin

Het is al tijden bekend dat de buitenlucht cruciaal is in ons leven. De buitenlucht zorgt namelijk niet alleen voor meer concentratie, ook doe je buiten vitamine D op. En dat heeft op zijn beurt weer een positief effect op ons energieniveau. Een spa dag thuis is dus een goede manier om tot rust te komen. Je kunt overigens je achtertuin op zo’n manier inrichten dat je er helemaal zen van wordt. Een hangmat zorgt bijvoorbeeld voor een ontspannen gevoel omdat je letterlijk in de lucht zweeft. Het enige dat je moet doen is een hangmat bestellen. Dat is overigens ook een optie wanneer je enkel een balkon hebt.  

thuis spa

Tips voor een spa dag thuis

Nu vraag jij je misschien af wat je allemaal kunt doen om je spa dag thuis te organiseren. Wellicht heb je wel wat ideetjes, maar om het echt concreet te maken is misschien lastig. Dat kan ik me voorstellen omdat je toch minder mogelijkheden, middelen en ruimte hebt als in een echte spa. Bovenstaande tips helpen je om de beleving van een spa thuis te creëren en ik deel graag wat je allemaal thuis kunt doen om jezelf even helemaal tot rust te laten komen. 

Maak een planning voor je spa dag thuis

Wanneer je ervoor kiest om in de ochtend met je spa dag te beginnen, zorg er dan voor dat jij je bed hebt opmaakt en de de kamer laat door luchten. Kies voor een licht ontbijt, bijvoorbeeld een cracker, cruesli of beschuitje. En maak je ontbijt af met een verse vruchtenshake en / of een kopje thee. Terwijl jij geniet van een ontbijtje kan je alvast de rustgevende muziek aanzetten. Wanneer je er klaar voor bent, kun je starten met een van onderstaande activiteiten. Uiteraard hoef je ze niet allemaal te doen, maar het geeft je wel een goed overzicht aan activiteiten. 

8 tips voor een spa dag thuis

 1. Breng een gezichtsmasker aan
  Er zijn verschillende gezichtsmaskers te koop, allemaal met hun eigen eigenschappen en voordelen. Kijk dus even goed welke huid jij hebt en welk masker daar bij past. Breng het masker aan op je gezicht, zoals de beschrijving dat aangeeft, en leg eventueel vochtige wattenschijfjes of schijfjes komkommer op je ogen. Je kunt er ook voor kiezen om een boek of tijdschrift te lezen. Eerder probeerde ik het Pink Clay gezichtsmasker van de Kruidvat en het Charcoal masker van Vichy. Je kunt bij Bol.com een uitgebreide collectie van gezichtsmaskers vinden. 
 2. Neem een voetenbadje
  Je voeten krijgen behoorlijk wat te verduren elke dag. Vergeet dus niet om tijdens je spa dag thuis ook je voeten te verwennen. Je kunt je voeten even lekker laten weken, scrubben en vervolgens insmeren. Je voeten worden dan lekker zacht en zien er verzorgd uit. Je kunt er ook voor kiezen om ze meteen een pedicure te geven en eventueel te lakken. Heb je geen voetenbad, dan kun je er altijd eentje aanschaffen bij Bol.com
 3. Gebruik een haarmasker
  Je haar kan ook niet ontbreken op jouw spa dag thuis. Er zijn hoop maskers die je in de winkel kunt kopen, maar je kunt ook je eigen maskers maken. Wil jij jouw eigen masker maken, neem dan een kijkje op deze website. Terwijl het haar masker intrekt, kun je ervoor kiezen om een boek te lezen of van de muziek te genieten. Uiteraard kun je ook je voeten en benen nog wat extra liefde geven door jezelf te masseren met een olie. Er zijn in ieder geval voldoende haarmaskers op de markt die je kunt uitproberen. 
 4. Een massage
  Ik zei het net al even. Je kunt jezelf een massage geven op jouw spa dag thuis. Hiermee stimuleer jij de doorbloeding van je huid. Dit is belangrijk en biedt voordelen. Een hoofdmassage zorgt bijvoorbeeld voor haargroei. Vind je het lastig om jezelf te masseren? Er zijn tegenwoordig allerlei elektrische apparaten die dat voor je overnemen. 
 5. Een bad of douche nemen
  Niets gaat er boven een stomend bad, maar wanneer je geen bad hebt, zul je het met een heerlijke douche moeten doen. Maak gebruik van jouw favoriete bad-, en doucheschuimen. Uiteraard mag de shampoo niet ontbreken. Trek na het douchen je zachte badjas aan en wikkel je haar in een handdoek. Geniet van de geuren en de rustgevende muziek. 
 6. Geef jezelf een scrub
  Niets is fijner dan een zachte huid. Door jezelf eerst een scrub te geven, zorg je ervoor dat de lotion nog beter trekt. Het is belangrijk om een scrub te gebruiken die niet een te harde korrel heeft. Je kan je huid dan namelijk flink beschadigen. Gebruik dus een zachte korrel. Mij is de scrub van Treaclemoon goed bevallen
 7. Smeer jezelf in met lotion of body butter
  Je huid verdient een verwenmomentje. Verzorg je huid met lotion of body butter. Smeer dit op nadat je hebt gedoucht zodat het goed in kan trekken. Eerder probeerde ik al de body butter van Therme. Toch niet helemaal overtuigd, je kunt dan altijd een kijkje nemen tussen alle huidverzorgingsproducten op Bol.com. Wie weet tref jij nog veel meer dingen aan om jouw spa dag thuis te verbeteren. 
 8. Verzorg je handen 
  Net als voor je voeten, kun je ook een badje maken voor je handen. Geef jezelf een heerlijke scrub en masseer je handen daarna in met een crème of olie. Om het helemaal af te maken, kun je nagelriemen terug duwen en breng wat nagelriem olie aan. Natuurlijk kun je ook je nagels lakken. Wie weet is deze Goodbye Stress handverzorging van Kneipp wel wat voor jou.
Geef jouw spa dag thuis zelf vorm

Ik hoop dat je een beetje een betere indruk hebt over hoe je een spa dag thuis kunt organiseren. Het is belangrijk om tijdens je spa dag thuis veel water te drinken en licht te eten. Hoe je jouw dag uiteindelijk vorm wil geven, is eigenlijk helemaal aan jou. Kies je ervoor om s avonds je spa dag thuis te houden, zorg er dan voor dat je op tijd kunt gaan slapen. Rust is ontzettend belangrijk. 

Mooi en gezondMooi en gezond

Wil je een spa dag thuis met kinderen?

Een verwendag thuis is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen uitermate geschikt. Het zorgt ervoor dat kinderen even helemaal tot rust kunnen komen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om er een verwendag thuis voor het hele gezin te maken. Om de spa dag thuis leuk en interessant te maken voor kinderen, kun je bijvoorbeeld producten kopen die voor kinderen geschikt zijn. Je kunt denken aan gezichtsmaskers van dieren, zoals die van de Hema. Verder kun je ervoor kiezen om hun gezicht te masseren zodat zij helemaal tot rust kunnen komen. 

Bovendien kun je ook de muziek aanpassen aan hun smaak, maar een leuke film onder een dekentje zorgt voor vermaak om de kinderen te laten ontspannen. Eigenlijk kun je alle spa producten aanpassen en toepassen op kinderen. Je kunt bijvoorbeeld hun nagels lakken of een voetenbadje regelen. Ook bij een spa dag thuis voor kinderen kun je voorbereidingen treffen. Zorg bijvoorbeeld dat de limonade alvast klaar staat in de koelkast en dat de snacks gereed staan. 

Waar kun je verder rekening mee houden met een spa dag thuis?

Ik wil jou helpen bij het organiseren van de ideale dag en ik hoop dat bovenstaande tips en informatie je al aardig op weg hebben geholpen. Uiteraard zijn er nog meer factoren die jou kunnen helpen bij het organiseren van jouw perfecte spa dag thuis. Waar kun je dus verder nog rekening mee houden?

Welke geuren zijn geschikt voor een spa dag thuis?

Ik noemde net al even dat je door middel van geuren onwijs kunt ontspannen. Geuren zitten in een hoop verzorgingsproducten verwerkt, maar ze zitten ook in bloemen, kaarsen en voedingsmiddelen. Dat geuren een grote impact hebben op ons gevoel is natuurlijk wel bekend. Wanneer iets niet lekker ruikt, kun jij je direct minder fijn voelen. Geur is namelijk ook een van onze overlevingsmechanismen. Juist daarom is het belangrijk om in te spelen op geur. Welke geuren zijn namelijk geschikt voor een spa dag thuis?

Allereerst zijn de geuren gebaseerd op bloemen een goede geur. Bloemen zoals lavendel, kamille en passiebloem worden al jaren ingezet bij slaapproblemen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat juist die geuren helpen bij onrust en in slaapproblemen. Deze bloemen hebben namelijk een kalmerende en rustgevende werking. Ook rozen hebben een positieve werking bij mentale vermoeidheid. 

Sandelhout en cederhout hebben ook een ontspannende werking. Daarnaast kun je ook salie, selderij zaad, zoete sinaasappel  en vanille inzetten bij jouw spa dag thuis. Ben je op zoek naar nog meer geuren die een ontspannende werking hebben, neem dan een kijkje bij deze website. Er zijn namelijk nog veel meer kruiden, planten, bloemen en specerijen die een positieve werking hebben op onze mentale staat. 

Tot slot over een spa dag thuis

Organiseer jij jouw spa dag s avonds of in de middag. Probeer dan op tijd te gaan slapen. Rust is ontzettend belangrijk om een ontspannen gevoel te hebben. Een andere tip is om je telefoon zo min mogelijk aan te raken op jouw verwendag thuis. Je telefoon geeft (onbewust) continu lading van stress en prikkels. Door je telefoon ontvang je ontzettend veel prikkels die je uitputten. 

Wist je trouwens dat de kleuren in je huis en je badkamer ook een grote invloed kan hebben op jouw stressniveau? Vele kleuren zoals rood zorgen ervoor dat jouw brein in een stress stand staat. Neutrale kleuren zoals wit, aarde kleuren, grijstinten en zwart zorgen voor veel minder prikkels. Probeer dus bewust de kleuren te kiezen van je handdoeken, de ruimte en dergelijke. Wil je meer weten over het effect van kleuren, lees dan dit artikel. 

Organiseer jij wel is een spa dag thuis?

*Deze pagina bevat affiliatie links

Deel dit artikel:

Eén reactie

 1. Wat heb je er een leuk artikel van gemaakt zeg, ik heb gisteren een nieuwe geur olie gekocht voor mijn diffuser en die is zoooo fijn!
  Hier ga ik binnenkort ook een review over schrijven, plus een dag waarin je jezelf vertroeteld is altijd heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten:

%d bloggers liken dit: