Oceonics Safety Razor review

Oceonics safety razor review

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

De zomer komt eraan en dat betekent jurkjes, rokjes en korte broekjes. Voor velen betekent dat ook scheren. Ondanks er een opkomst is van mensen die hun haar laten groeien, hoor ik daar nog niet bij. Ik moet zeggen dat ik scheren wel altijd een gedoe vind. Het kost veel tijd, soms gaat er wel eens wat mis en snij ik mezelf per ongeluk en daarnaast vind ik de spullen ook vrij duur. Oceonics Safety Razor is een plasticvrije en vooral voordelige oplossing. In dit artikel lees je alles over dit stijlvolle scheermes. Bovendien krijg je tot en met 31 mei 2021 bij Oceonics 20% korting met de code kimsharesall20. 

Oceonics

Oceonics heeft als drijfveer om de badkamer zoveel mogelijk plasticvrij te krijgen. De zeeën worden steeds meer door plastic vervuilt en veel plastic wordt gebruikt in verzorgingsproducten. Denk maar aan shampooflessen, tandpastatubes, tandenborstels, maar ook wegwerpscheermesjes. Bij Oceonics zul je geen flessen, zakjes of tubes van plastic aantreffen. Alle producten zijn verpakt in afbreekbare materialen en bovendien gemaakt van zoveel mogelijk gerecycled materiaal. Desondanks is de werking en de inhoud van het product nog net zo goed als dat van producten waar wel plastic voor is gebruikt. 

Wat kun je kopen bij Oceonics?

De webshop van Oceonics bestaat dus uit zoveel mogelijk producten die normaal gesproken plastic bevatten. Je kunt bij Oceonics veel verschillende producten aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan deodorant, tandenborstels, scheerzeep, droogshampoo, bamboe wattenstaafjes en make-up remover. De webshop is zeer uitgebreid en bestaat niet alleen uit de producten van Oceonics zelf, maar bevat ook merken die voldoen aan de eisen van Oceonics. Vind je het naast plasticvrij ook belangrijk dat je palmolie vrije, veganistische of parfumvrije producten gebruikt, dan kun je met de filter op die eisen selecteren. Neem hier een kijkje voor alle producten. 

Waarom is het zo belangrijk wat Oceonics doet?

Plastic is een groot probleem en gelukkig krijgt dat steeds meer aandacht in de wereld. De zeeën en stranden vervuilen en dieren raken steeds meer verstrikt in het afval dat de mensen laten slingeren. Het probleem is namelijk dat plastic niet vergaat. Er is een schatting dat van al het plastic afval dat jaarlijks wordt geproduceerd ongeveer 79% in het milieu of op stortplaatsen terecht komt. Dit verteert tot microplastic en dat wordt opgenomen door de natuur en door dieren. Tijdens het regenseizoen nemen de rivieren steeds meer afval mee naar de zee. Daarmee wordt het probleem steeds groter. Het is dus niet gek dat het plastic-noodtoestand is uitgeroepen. 

Oceonics biedt daarom zoveel mogelijk plasticvrije opties. De producten die ze aanbieden zijn verpakt in glas, gerecycled papier of andere verpakkingen die te verteren zijn.  Komt dat in de natuur terecht dan is dat veel minder schadelijk voor de natuur en voor de mens. Al het plastic in de zee komt namelijk vroeg of laat in onze voedselketen terecht. Veel dieren overlijden aan het nuttigen van plastic. Nog niet lang geleden is er walvis gestrand met tientallen kilo’s aan plastic in zijn maag. Walvissen houden de oceaan in leven en produceren maar liefst 85% van de zuurstof dat we inademen.

Om de wereld en het milieu te beschermen spelen deze dieren dus een cruciale rol. Niet alleen walvissen, maar ook een hoop andere dieren overlijden aan plastic. Je kunt hier meer lezen over dit gigantische probleem. Op Netflix is er overigens ook een interessante documentaire, genaamd Seaspiracy, gepubliceerd. Je kunt hieronder de trailer bekijken. 

Oceonics Safety Razor

In dit artikel ga ik het hebben over Oceonics Safety Razor. Dit is namelijk de plasticvrije optie voor wegwerpscheermesjes, Shave the planet zoals Oceonics mooi zegt. Doordat het mesje van roestvrij staal is, gaat het je hele leven mee. Het is namelijk van hoge kwaliteit. De kam is gesloten en daarmee is het scheren makkelijk en is de kans op sneetjes veel kleiner. Wil je ook je bikinilijn en je oksels ermee scheren, dan wordt het wel aangeraden om dat heel voorzichtig te doen. Je kunt Oceonics Safety Razor voor €29,95 aanschaffen in drie verschillende kleuren, namelijk antraciet, roze of chroomkleur. Bij de safety razor krijg je 5 roestvrijstalen mesjes. 

Hoe gebruik je Oceonics Safety Razor?

Het is de bedoeling dat je de kam van Oceonics Safety Razor open schroeft om vervolgens het mesje in de houder te plaatsen. Houd het mesje schuin tegen je huid aan. Het advies is om een hoek van 30 graden aan te houden. Je moet geen druk uitoefenen op het mesje. Scheer vervolgens langzaam en met korte halen tegen de haargroei in. Spoel tussen de halen door het mesje goed schoon met water. Je wilt namelijk voorkomen dat het mesje verstopt raakt. Ben je klaar met scheren, schroef dan de kam open om het geheel goed te reinigen. Oceonics geeft hier een stap-voor-stapuitleg over het reinigen van het mesje. 

Het gebruik van Oceonics Safety Razor optimaliseren?

Om het gebruik van Oceonics Safety Razor te verbeteren heb je net als bij een wegwerpscheermesje, scheerzeep nodig. Je kunt hier een aantal opties vinden. Na het scheren is het belangrijk om de safety razor grondig te reinigen en vervolgens goed te laten drogen. Oceonics biedt daarom ook een scheermes standaard aan. Dit zorgt ervoor dat het scheermesje goed kan opdrogen, maar is daarnaast ook heel stijlvol. Wil je Oceonics Safety Razor graag meenemen op vakantie, dan raad ik je aan om een cover aan te schaffen. Daarin kun je de mesjes veilig meenemen zonder jezelf te snijden. 

Het reinigen van Oceonics Safety Razor

Tussen het scheren door kun je het roestvrijstalen scheermes met warm water afspoelen. Is het mesje verstopt, dan kun je de scheerkop losdraaien om schoonspoelen. Het is verstandig om het mesje te verwijderen, wanneer je het laat drogen. Corrosie kan namelijk het mesje aantasten. Verwijder daarom het mesje en spoel het schoon. Je kunt ook een alcoholhoudend middel gebruiken om het mesje te ontsmetten. Vergeet niet om het schroefdraad en de bewegende delen mee te nemen bij het reinigen. 

Ondanks je Oceonics Safety Razor tijdens en na het scheren afspoelt, hopen huid- en zeepresten zich op. Het is daarom verstandig om eens in de zoveel tijd een grondige reiniging te houden. Met een sopje van lauw warm water, een tandenborstel en een beetje afwasmiddel kun je de safety razor reinigen. Je kunt de binnenzijden van het handvat met een wattenstaafje bereiken. Het kan ook helpen om een mix te maken van warm water en wittewijnazijn. Houd de verhoudingen 9:1 aan. De safety razor kun je daar 20 minuten in laten staan. Pak vervolgens opnieuw de tandenborstel om de onderdelen te reinigen. Laat het niet te lang staan. Je wilt het geheel natuurlijk niet aantasten.

Oceonics plasticvrije scheermes

Wat is een safety razor?

Een safety razor bestaat uit een top- en basisplaat waar tussen een mesje wordt geplaatst. Je hoeft alleen het mesje te vervangen en dat maakt safety razors voordeliger dan wegwerpscheermesjes. De ruimte tussen de top- en basisplaat bepaalt de effectiviteit en de veiligheid bij het scheren. Bovendien bepaalt het grotendeels het comfort, maar daar spelen de ronding van de scheerkop en het gedeelte wat je vasthoudt ook een rol in. 

Een safety razor heeft enkelvoudige mesjes. Hierdoor is de kans op scheerwondjes, irritaties en ingegroeide haartjes een stuk minder groot als je het vergelijkt met mesjes die 3, 4 of 5 mesjes hebben. Een safety razor is dus in eerste instantie stukken voordeliger, maar werkt ook stukken beter. De resultaten maken het een waardige investering. Bovendien hoef je met een safety razor veel minder vaak te scheren omdat je een superglad resultaat hebt. 

Een safety razor kun je in een aantal verschillende soorten aanschaffen. Je hebt bijvoorbeeld een two-part, three-part en een butterfly razor. Bij een two-part razor komt alleen de topplaat los. Bij een three-part razor komt naast de topplaat ook de basisplaat los. Dit laatste is het geval bij Oceonics safety razor. Verder onderscheiden mesjes zich met een schroefsluiting en vlindersluiting. De opties zijn in ieder geval oneindig. Je kunt safety razors ook onderscheiden van gewicht. Hoe zwaarder de safety razor is, hoe minder jij hoeft te doen. Wil je meer weten over safety razors, kijk dan hier

Hoe gebruik je een safety razor?

Het wordt aangeraden om je huid voor te bereiden voor het scheren. Bovendien is het verstandig om in de ochtend te scheren omdat de huid dan soepel en ontspannen is. Wat het voorbereiden van de huid betreft kun je een scrub inzetten om de dode huidcellen te verwijderen, maar een pre shave kan ook werken. Daarmee verzacht je de haren en bescherm je de huid. Mannen gebruiken dit soms bij het scheren van hun gezicht, maar als vrouw kun je dit net zo goed inzetten. 

Naast het roestvrijstalen scheermes heb je ook scheerzeep, scheerschuim, scheercrème of scheerolie nodig. Voor welke variant je kiest, ligt aan jouw specifieke huidtype. Bij een gevoelige huid kies je voor scheercrème, scheerschuim voor gevoelige huid of scheerzeep. Je kunt ervoor kiezen om ook een scheerkwast te gebruiken om het scheerschuim, – zeep, of crème aan te brengen. Daarmee kun je het scheerschuim ook romig maken. Dit hangt er net vanaf wat je fijner vind werken. 

Tijdens het scheren is het belangrijk om rustig aan te doen. Dit voorkomt sneetjes en verbetert het resultaat. Bovendien is het verstandig om met de haargroei mee te scheren. Dit geeft een glad scheerresultaat. Na het scheren kan het helpen om je huid koud na te spoelen. Dit sluit de poriën en reinigt je huid van alle resten. Een aftershave kan helpen om je huid te hydrateren, te voeden en te verkoelen na het scheren. Een aluin is ook een goede manier om je huid te herstellen. 

Mijn ervaring met Oceonics Safety Razor

Zoals ik eerder al schreef vind ik het vreselijk om te scheren. Wegwerpscheermesjes raken continu verstopt en het duurt daarom lang om te scheren. Met de safety razor is dat in ieder geval verleden tijd. Het roestvrijstalen scheermes ligt stevig in de hand. Hij is namelijk zwaarder dan ik dacht. Dit is een voordeel omdat je hem niet snel laat vallen. Verder is het heel fijn dat het roestvrijstalen scheermes gemakkelijk schoon te maken is. Tussen het scheren door spoelen de haren makkelijk weg. Veel gemakkelijk dan bij een wegwerpscheermesje. Raakt het roestvrijstalen scheermes toch verstopt, dan kun je de kam voorzichtig los schroeven en afspoelen. 

Je bespaart dus niet alleen een hoop water, maar je bent ook een stuk sneller klaar. Het is wel belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Het mesje is scherp en wanneer je last hebt van bultjes of oneffenheden heb je zo een sneetje. Er zit namelijk wel een groot verschil tussen het scheren met een wegwerpscheermesje en een roestvrijstalen scheermes. Je moet met een roestvrijstalen scheermes namelijk veel minder druk zetten en bovendien moet je ook de juiste hoek aanhouden. Bij mij ging dat heel even mis en had meteen flinke oppervlakkige wond. 

Desondanks gaat het mesje wel gemakkelijk over je huid heen. Ook bij je knie en enkel kun je haren makkelijk wegscheren. Het is wel belangrijk om ook daar voorzichtig te zijn. Ik moet zeggen dat de resultaten van een roestvrijstalen scheermes ook stukken beter zijn. Mijn huid is nog niet eerder zo glad geweest. Wat dat betreft ben ik dus onwijs enthousiast. Er zitten een hoop voordelen aan het scheermesje. Het is wel een kwestie van oefenen. Daarom stel ik het nog even uit om mijn bikinilijn en oksels met het roestvrijstalen scheermes van Oceonics te scheren. Toch ga ik dat in de toekomst zeker doen. 

Wil jij Oceonics Safety Razor aanschaffen?

Wil jij graag Oceonics Safety Razor uitproberen, dan kun je het roestvrijstalen scheermes voor €29,95 aanschaffen. Je kunt kiezen uit de kleuren antraciet, roze en chroom. Wil je er ook graag een standaard bij, dan betaal je €39,90. Tot slot heb je ook de keuze om een mes, standaard en cover aan te schaffen. Dan betaal je €48,85. Om ervoor te zorgen dat je van het roestvrijstalen scheermes kunt blijven genieten, kun je 5 navulmesjes aanschaffen voor €2,25 of 50 mesjes voor €21,50. Wist je trouwens dat de navulmesjes een snijvlak hebben aan beide kanten, hierdoor kun je het mesje nog langer gebruiken. 

Je krijgt nu tot en met 31 mei 2021 20% korting bij Oceonics met de kortingscode kimsharesall20! 

Conclusie over Oceonics Safety Razor

Ben je op zoek naar een voordelige en milieubewuste manier van scheren, dan zit je met een roestvrijstalen scheermes zeker goed. Oceonics Safety Razor werkt gemakkelijk en is bovendien een snelle manier van scheren. Je verbruikt minder water, bespaart tijd en is daarnaast heel zuinig. Je hebt namelijk veel minder afval dan bij een wegwerpscheermesje. Bij Oceonics Safety Razor hoef je namelijk alleen de mesjes te vervangen en niet de volledige razor. Gebruik de kortingscode kimsharesall20 voor 20% korting. 

Ken jij Oceonics Safety Razors al?

*Dit artikel bevat een samenwerking

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: