Moskinto muggenpleisters om jeuk te voorkomen

Moskinto muggenpleisters

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Niets is vervelender dan jeuk van een muggenbult. Ondanks het warme weer zich sporadisch laat zien, lijken muggen steeds langer onder ons te zijn, zelfs in de herfst en de lente. Moskinto muggenpleisters zorgen ervoor dat de jeuk binnen enkele minuten verdwijnt. Ik kon deze kans dan ook niet aan mij voorbij gaan en heb de muggenpleisters van Moskinto met veel liefde uitgeprobeerd. 

Meer weten over muggen?

Een van de meest irritantste beestjes op de wereld zijn muggen. Het constante gezoem wanneer je wilt slapen, de jeuk van de muggenbult en wanneer je een mug hebt gevangen, lijken er altijd meer te zitten. Ik heb vele herinneringen waarbij ik vermoeid in mijn pyjama op jacht ben gegaan om de irritante zoemende beestjes te vangen. Juist op de momenten dat je eigenlijk wilt slapen, is er eentje in je kamer om jouw nachtrust te verpesten. Voordat ik je wat meer vertel over de muggenpleisters van Moskinto vertel ik je graag wat meer over muggen. 

Het is al een lange tijd bekend dat enkel de vrouwelijke muggen steken. De eiwitten die in ons bloed zitten, hebben de vrouwelijke muggen nodig om eitjes te kunnen leggen. De mannelijke muggen eten nectar van bloemen. Hoe het komt dat de ene persoon vaker wordt gestoken dan de ander is niet bekend. Stoffen als melkzuren, ammoniak, boterzuren en koolstofdioxide maken bloed voor een mug aantrekkelijk, maar ook lichaamstemperatuur en licht spelen een grote rol. 

Muggen hebben een speciaal orgaan waarmee zij koolstofdioxide kunnen opsporen. Op die manier lokaliseren zij namelijk de desbetreffende persoon die zij willen prikken. Wanneer zij een prooi hebben gevonden, kunnen ze wel drie keer hun eigen lichaamsgewicht aan bloed opdrinken. Het is overigens niet zo dat muggen zich altijd aan mensen vergrijpen. Er zijn ook muggensoorten die prikken liever dieren, zoals kikkers of vogels. 

Wanneer wij worden gestoken door een mug, gaat je lichaam hard aan het werk om het bloeden te stoppen. Om dit te vertragen, laat de mug een beetje van zijn speeksel in je huid lopen. Dit voorkomt het stollen van je bloed zodat de mug ongestoord door kan drinken. Het speeksel van de mug zorgt voor een reactie in de huid en op die manier ontstaat er een bultje. Je lichaam wilt zo snel mogelijk van het speeksel van de mug af, omdat dat geen lichaamseigen stof is. De stof histamine komt dan vrij en dat is verantwoordelijk voor het afbreken van het speeksel van de mug. Enkel zorgt histamine ook voor de jeuk van de muggenbult. 

Muggen zijn er in veel verschillende soorten. Volgens de instantie American Mosquito Control Assosiation bestaan er wel 3000 verschillende soorten muggen. Ondanks de muggen in Nederland redelijk onschuldig zijn, behoren muggen tot de dodelijkste diersoorten ter wereld. Zij verspreiden namelijk veel ziektes. Ieder jaar overlijden er wel een miljoen mensen door muggen. Veelvoorkomende ziektes zijn Malaria, Chikungunya, Zika en Dengue.

Nu ga ik niet 3000 soorten muggen opnoemen, dat zijn er wel heel erg veel. De volgende soorten muggen zijn veel voorkomend in Nederland: 

 • Steekmug
 • Gele koortsmug
 • Motmug
 • Langpootmug
 • Kriebelmug
 • Dansmug
 • Aziatische tijgermug

Het liefste wil je een muggenbult natuurlijk voorkomen, want voorkomen is beter dan genezen. Ik deel daarom graag een aantal tips zodat jij ervoor kan zorgen dat muggen je niet kunnen prikken. 

 1. Maak gebruik van een hor
  Een hor zorgt ervoor dat muggen niet naar binnen kunnen komen. Op die manier kan jij jouw deuren en ramen gewoon open zetten zonder dat er allerlei ongedierte naar binnen komt. Je huis kan dan gewoon afkoelen in de avonduren. 
 2. Draag licht gekleurde kleding
  Insecten voelen zich aangetrokken tot donkere plekjes. Het is dus verstandig om lichte kleuren te dragen en donkere kleuren zoveel mogelijk te voorkomen. Overigens is dat ook een goede tip wanneer je het snel heet hebt. Lichte kleuren houden de hitte minder makkelijk vast. 
 3. Vermijd activiteiten tussen zonsondergang en zonsopgang
  Muggen worden pas actief in de avonduren. Probeer dus die tijdstippen zoveel mogelijk binnen te blijven om muggen te vermijden. 
 4. Draag bedekkende kleding
  Bedekkende kleding maakt het voor muggen moeilijk om je te prikken. Hoe meer huid je bedekt, hoe moeilijker het voor ze is. 
 5. Insectenspray of insectenmiddelen
  Er zijn een hoop middeltjes en spraytjes die beloven dat ze muggen op afstand houden. Het een werkt beter dan de ander, maar het is verstandig om ze toch te gebruiken. Vooral in landen waar gevaarlijke muggen wonen. Liever het zekere voor het onzekere. 
 6. Vermijd stilstaand water
  Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Probeer zoveel mogelijk water dat stilstaat te verwijderen. Hierbij kun je denken aan vijvers, maar ook de waterbak voor je hond en het vogelbadje. Ververs het water regelmatig.
 7. Zorg voor wind
  Muggen kunnen niet heel goed vliegen. Een ventilator maakt het muggen moeilijk om een bepaalde route te vliegen. Probeer dus zoveel mogelijk wind in de ruimte te creëren waar je aanwezig bent. Zo maak je het voor hen moeilijk om jou te bereiken. 
 8. Vermijd bepaalde planten uit je tuin
  Lange grassoorten en planten bieden een schuilplaats voor muggen gedurende de dag. Door de planten in je tuin kort en gesnoeid te houden, voorkom je dat muggen zich erin kunnen schuil houden. Ook is de kans dan groter dat de muggen uitdrogen door de hitte. 
 9. Gebruik een klamboe
  De welbekende klamboe is vast en zeker geen onbekende. Doordat de klamboe als een soort tent om je heen zit, kunnen muggen niet bij je komen. Je hebt dus minder last van gezoem om je hoofd en ze kunnen je ook niet prikken. Uitermate geschikt zolang de mug niet in de klamboe kan komen. 
 10. Neem Vitamine B
  Wetenschappers hebben nooit kunnen aantonen of deze tip daadwerkelijk werkt, maar sommige mensen raden dit ten strengste staan. B1 zou namelijk de lichaamsgeur dermate veranderen dat het bloed voor de mug niet meer aantrekkelijk is. Desondanks is langdurig gebruik van extra vitamine B niet aan te raden. Je kunt dan lichamelijke klachten ontwikkelen. 

Ondanks je alle tips hierboven hebt toegepast kan het zomaar zijn dat muggen je toch te pakken hebben gekregen. Zodra het bultje gaat jeuken is het verleidelijk om te krabben en kan het zomaar zijn dat je het bultje open krabt. Het kan dan gaan bloeden of zelfs gaan ontsteken. Iets wat niet altijd even wenselijk is. De volgende tips helpen om jeuk bij muggenbulten te voorkomen. 

 1. Koel de muggenbult
  Het kan tijdelijk helpen om de muggenbult te koelen. Dit gaat de zwelling tegen. Je kunt gebruik maken van een icepack of een ijsklontje. Denk eraan om in beide gevallen eerst een doekje erom heen te wikkelen. Heb je geen ijs of iets dergelijks, dan kun je ook voor koud water kiezen. 
 2. Moskinto muggenpleisters
  Uiteraard kan deze mogelijkheid niet ontbreken binnen deze lijst. In dit artikel lees je alles over Moskinto muggenpleisters. De druk van de muggenpleisters zorgt ervoor dat de jeuk binnen enkele minuten afneemt. Een pleister kan wel 4 tot 7 dagen blijven zitten. 
 3. Gebruik aloë vera
  Net als bij zonnebrand heeft aloë vera een verkoelende werking. Dat maakt de zwelling en de jeuk een stuk minder. Je kunt de plant zelf aanschaffen, maar je kan tegenwoordig ook aloë vera in een verpakking aanschaffen. Kijk bijvoorbeeld is bij Bol.com. 
 4. Gebruik een bananenschil
  Een bananenschil zit vol met suikers. Die zorgen ervoor dat het vocht uit de muggenbult wordt getrokken. Je droogt de muggenbult als het ware uit. Dit maakt de jeuk een stuk minder. 
 5. Smeer tea tree olie
  Tea tree olie is een olie dat zwellingen verminderd. Door de zwelling te verminderen, neemt de jeuk ook direct af. Bovendien zorgt deze olie ervoor dat infecties en ontstekingen worden voorkomen. Dit wordt dan ook vaak aangeraden bij een onzuivere huid. Je kunt tea tree olie bij veel winkels aanschaffen. 
 6. Gebruik zout
  Zout staat bekend om zijn vocht onttrekkende werking. Door de muggenbult eerst vochtig te maken en daarna er wat zout op te strooien, wordt de jeuk aanzienlijk verminderd. Het is een natuurlijke manier om de jeuk te verminderen. Laat het mengsel van zout water even intrekken(enkele minuten) en spoel daarna af met water. 
 7. Gebruik citroen- of limoensap
  Het zuur dat te vinden is in het vocht van citroenen en limoenen zijn echte wondertjes. Je kunt er een hoop mee doen. Een van die dingen is dus de jeuk van een muggenbult verlichten. De natuurlijke zuren in deze vruchten verlichten de jeuk en voorkomen infecties. 
 8. De helende werking van munt
  Munt heeft een helende werking. Eerder schreef ik al hoe watermunt kan helpen tegen stress. Je kunt er dus voor kiezen om producten waar munt in zit verwerkt te gebruiken of om munt een beetje fijn te knijpen en dat op de muggenbult te smeren. Het heeft een kalmerende werking en dat helpt tegen de jeuk.
 9. Gebruik appelciderazijn
  Net als in citroen- en limoensap zit er ook in azijn voldoende zuren die helpen om de jeuk te verlichten. Doe een beetje op een watje en dep dat over de bult. Dit heeft een verkoelende werking. 
 10. Desinfecterende alcohol
  Alcohol zorgt voor uitdroging. Door een beetje desinfecterende alcohol op een watje te doen, drogen de muggenbulten uit en dat helpt tegen de jeuk. Overigens kun je dat bij de apotheek en de drogist kopen. 

Moskinto muggenpleisters

Heb je geen zin in gedoe of continu een middeltje op te moeten smeren? Moskinto muggenpleisters zijn dan helemaal de oplossing voor jou. Moskinto is onderdeel van Mediphos Consumer Health. Dat is een bedrijf dat een onafhankelijk en zelfstandig producten importeert op het gebied van snel testen, meetinstrumenten en dergelijke. Moskinto is een pleister dat de druk van een muggenbult verminderd en op die manier ook de jeuk laat afnemen. De pleister lijkt op een soort mini tape dat als een tik-tak-toe veld is aangebracht. 

Hoe werken de muggenpleisters van Moskinto?

Zodra jij een muggenbult hebt ontdekt, probeer dan de drang om te krabben uit te stellen. De muggenpleisters van Moskinto zorgen er namelijk voor dat de jeuk binnen 10 tot 20 minuten verdwijnt. De pleisters blijven tot wel 4 tot 7 dagen zitten en vallen vanzelf van je lichaam af, maar je kunt ze er ook eerder aftrekken.  Het is belangrijk om de muggenpleisters niet op open wonden of achtergebleven angels te plaatsen. 

Wat je verder nog moet weten over Moskinto muggenpleisters

Moskinto muggenpleisters zijn gemaakt van polyester, polyurethaan en acryl kleefstof. De muggenpleisters zijn bovendien waterbestendig. Dit houdt in dat je ermee kan douchen, zwemmen en dergelijke. Ideaal dus voor op vakantie, dagjes weg of simpelweg voor thuis. Ook bevatten de pleisters van Moskinto geen chemische stoffen. Moskinto is dus uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid en voor jonge kinderen vanaf 3 jaar oud. In een doosje zitten maar liefst 24 pleisters met de afmeting van 27 bij 20 mm. 

Mijn ervaring met Moskinto muggenpleisters

Ik moet zeggen dat de Moskinto muggenpleisters veel groter zijn dan ik in eerste instantie had gedacht. Doordat de muggenbult bij mij tussen mijn pink en ringvinger in zat, was het vrij lastig om de muggenpleister te plakken. Toen de muggenpleister eenmaal op zijn plek zat, verdween de jeuk inderdaad binnen enkele minuten. Wat dat betreft deed het exact wat Moskinto beloofd. De Moskinto muggenpleister bleef helaas niet langer dan een dag zitten. Al vrij snel raakte de randjes van de Moskinto muggenpleister los en net als bij iedere pleister gaat hij dan steeds verder en verder. 

Ik denk dat de muggenpleister zo snel los raakte omdat je je vingers veel gebruikt. Rechts is mijn dominante hand en dus gebruik ik hem extra veel. Vier dagen had de muggenpleister dus zeker niet gehaald, maar een dag is wel erg weinig. Tot mijn verbazing kwam de jeuk niet terug op het moment dat de pleister er volledig was afgevallen. Wat mij betreft zijn deze Moskinto muggenpleisters dus zeker hun geld waard. 

Muggenbult voor Moskinto
Muggenbult voor Moskinto
Muggenbult tijdens Moskinto
Muggenbult tijdens Moskinto
Muggenbult na Moskinto
Muggenbult na Moskinto

Wil jij Moskinto aanschaffen?

Nu kan ik mij voorstellen dat je deze muggenpleisters van Moskinto graag zelf zou willen uitproberen. Je kunt ze aanschaffen bij de volgende winkels: voor 6,75 bij Topgezondheidsproducten.nl, de Online Drogist en De Koopjes Drogisterij. Overigens kun je ze ook vinden bij sommige plaatselijke drogisterijen. 

 

Conclusie over Moskinto muggenpleisters

Heeft een mug je te pakken gehad en wil je snel van de jeuk af, dan zijn Moskinto muggenpleisters zeker de oplossing voor jou. De druk van Moskinto muggenpleisters zorgen ervoor dat de jeuk binnen enkele minuten afneemt. Net als bij een gewone pleister verliezen muggenpleisters hun grip op plekken die je veel beweegt. Desondanks neemt de jeuk snel af. Ik wil hierbij wel zeggen dat ik geen allergische reacties heb op muggen. Hoe de werking van Moskinto Muggenpleisters dan is durf ik niet te zeggen. 

Kende jij Moskinto muggenpleisters al?

*Dit artikel betreft een samenwerking en affiliatie links

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: