De Natuurlijke lippen Balsem – Rituals Magic Balm

Rituals Magic Balm

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Helaas verkoopt Rituals deze Magic Balm lippen balsem sinds februari 2020 niet meer. Rituals heeft een nieuwe lijn als vervanging op de markt gebracht. Bekijk mijn ervaringen met de vervangende lippen balsem! 

Lippen balsem zorgt ervoor dat jouw lippen gehydrateerd door het leven kunnen. Als je net als mij niet tegen alle ingrediënten kan, is het lastig om het juiste product te vinden. Je kunt je vast wel voorstellen dat het een opluchting was toen ik een lippen balsem had gevonden waar ik wel tegen kon. Geen droge en brandende lippen meer! Natural Lip Balm van Rituals Magic Balm  was voor mij de oplossing! Het is voor mij de enige lippen balsem waar ik geen allergische reactie van krijg. Het product wordt verkocht bij zowel Rituals als online bij bijvoorbeeld bol.com. De verkoop prijs is 8,90 voor een potje van 20 gram.

Rituals

Een van mijn favoriete winkels is de Rituals. Zodra je de winkel ziet, straalt het een soort van rustgevende ervaring uit. Alle producten die je bij de Rituals aantreft, zijn gebaseerd op tradities en rituelen van Aziatische culturen. Dit verklaart ook voor een groot deel de unieke namen die hun producten hebben. Rituals heeft als doel met de geuren van hun producten jou bewuster te laten genieten van alledaagse dingen, zoals douchen. 

Inmiddels bestaat de collectie van Rituals uit veel verschillende producten, van douchegels tot lotions. Daarnaast heeft de Rituals ook kleding in de winkels in hangen, maar je kunt er ook terecht voor keukenaccessoires en voor reisartikelen. Op die manier kun jij op ieder aspect van je leven genieten van de eeuwenoude geuren en aroma’s uit Azië.  

De ingrediënten van Rituals Magic Balm Lippen Balsem

De magic balm lippen balsem bestaat voor 99% uit natuurlijke ingredienten. Op de verpakking staat dat het voornamelijk gemaakt is van castorolie. Dit is een olie die bekend staat om uitdroging te bestrijden. Het is bijvoorbeeld ook ideaal voor droog haar! Daarnaast bestaat de lippen balsem van Rituals uit allerlei soorten heerlijke oliën en extracten zoals perzik extract en plantaardige olie.

Op de verpakking is vermeld dat Rituals Magic Balm bestaat uit calendula en karité. Aangezien ik niet wist wat calendula was, heb ik het eventjes opgezocht. Calendula staat, volgens Viata, ook wel bekend als goudsbloem. Deze bloem staat bekend om zijn helende en ontstekingsremmende werking. Ik had zelf ook nog nooit van karité gehoord en dus heb ik mijn beste vriend Google nog maar een keer geraadpleegd. Op Werfzeep heb ik gevonden dat karité ook wel bekend staat als shea butter. Dit heeft een helende en vochtinbrengende werking.

lippenbalsem

De voor- en nadelen van Magic Balm Lippenbalsem

Voordelen van Magic Balm

  • Bij het aanbrengen van de lippen balsem voelt het niet vettig aan ondanks het product bestaat uit vettige producten. Het product voelt niet zwaar aan en het smaakt ook nog is heerlijk. Wanneer mijn lippen extra droog zijn en ik smeer Rituals Magic Balm op mijn lippen dan voelen mijn lippen bijna direct minder droog aan.

  • Een van de voordelen vind ik ook dat het gemaakt is van natuurlijke producten. Ik vind het belangrijk om duurzame en biologische producten te gebruiken. Een van de voordelen is ook dat het product niet getest wordt op dieren.

Nadelen van Magic Balm

  • Aangezien ik het product al enkele jaren gebruik, heb ik gemerkt dat het product tijdens de warme zomerdagen compleet smelt. Het product wordt door de hitte van de zon bijna waterdun en loopt dan onder de rand van de deksel. Hierdoor gaat de deksel moeizaam dicht en is het van belang om eerst de randen van de deksel en het bakje eerst schoon te vegen.

  • Ook lijkt het erop dat als het product compleet is gesmolten, de structuur bij het stollen niet meer dezelfde wordt als voor het smelten. Om de een of andere redenen is de werking na het stollen ook minder goed. 

  • Ook vind ik de prijs redelijk duur. De verkoopprijs is 8,90. Ik snap dat het product gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten maar toch vind ik de prijs redelijk hoog voor een lippen balsem. Een potje vaseline van 20 gram is al te koop voor minder dan een euro.

Magic Balm lippen balsem van Rituals kopen?

Zoals je helemaal bovenaan de pagina had kunnen lezen is de Magic Balm van Rituals niet langer bij de Rituals te koop. De winkel keten heeft de lijn vervangen door een nieuwe lippen balsem, namelijk de Fortune Balm. Je leest hier mijn review erover. Wil je toch graag de Magic Balm van Rituals aanschaffen, dan kun je hem nog vinden bij de Bijenkorf. Hij is momenteel in de aanbieding, omdat het product uit de collectie gaat. 

Conclusie over Magic Balm lippen balsem van Rituals

Als ik naar de voor- en de nadelen kijk, zitten er meer nadelen dan voordelen aan dit product. Het trekt snel in je lippen en het ruikt heerlijk. De balsem bestaat uit natuurlijke producten. Daar tegenover vind ik de prijs te hoog en kan het product niet goed tegen warmte. Toch kan ik dit product niet missen in mijn handtas. Het is het enige product waar ik tegen kan en dus koop ik het zeker opnieuw. Kunnen jouw lippen wel andere lippen balsems verdragen, dan raad ik aan om een goedkoper alternatief zoeken.

Welke lippen balsem gebruik jij?

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: