Waarom is gezichtsverzorging belangrijk?

Waarom is gezichtsverzorging belangrijk_

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Uiterlijke verzorging is wat mij betreft een belangrijk onderdeel bij een gezonde levensstijl. Wanneer jij jezelf goed verzorgt, vertaalt dat zich in je zelfvertrouwen. Ik kan onwijs genieten van een gezichtsmasker van tijd tot tijd, bijvoorbeeld tijdens een spa dag thuis. Wat maakt gezichtsverzorging eigenlijk belangrijk, los van het feit dat het een positief effect heeft op je zelfvertrouwen. Je leest hier alles over gezichtsverzorging. 

Wat is gezichtsverzorging?

Je gezicht staat dagelijks bloot aan allerlei factoren. Gezichtsverzorging is een reeks van handelingen waarmee jij je huid reinigt van schadelijke stoffen en beschermt ook tegen die stoffen. Verder zorgt de verzorging van je gezicht ervoor dat jij je huid voorziet van de stoffen dat het nodig heeft. De verzorging van je huid is niet zozeer 1 ding, maar juist een reeks van handelen. Tegelijkertijd kan de verzorging van je huid ook bestaan uit één onderdeel. Voor de een kan het bestaan uit enkel een dagcrème en de ander maakt er een heel ritueel van. Overigens kun je water ook gebruiken als manier om je gezicht te verzorgen. 

Waarom is gezichtsverzorging belangrijk?

Ik heb je net al een reden beschreven waarom gezichtsverzorging belangrijk is, maar er zijn natuurlijk nog meer redenen. Daarnaast valt er over die redenen nog veel meer te zeggen. Waarom is gezichtsverzorging belangrijk? Ik soms de redenen graag voor je op. 

Schadelijke stoffen voor je huid

De lucht zit vol met uitlaatstoffen, bacteriën en allerlei andere stoffen die niet bepaald een goede invloed hebben op je huid. Er wordt namelijk een ontstekingsproces gestart zodra de vervuilde lucht jouw huid aanraakt. Dat zorgt ervoor dat collageen afneemt en de kans op pigmentvorming groter wordt. Het is belangrijk om je huid dus goed te reinigen om die afvalstoffen van je huid af te krijgen. Daarnaast kun je met de juiste producten voor je huid jouw gezicht beschermen tegen die afvalstoffen en het verouderingsproces vertragen. 

De invloed van stress op je huid

De dagelijkse druk van het leven heeft een grote invloed op je lichaam. Tegenwoordig wordt er vanuit alle hoeken het een en ander van je verwacht en dat maakt dat stress onvermijdelijk is. Bovendien is de hoeveelheid informatie die wij dagelijks door werk, school en social media tot ons krijgen groter dan ooit. Dat brengt vermoeidheid met zich mee en ook dat heeft zijn invloed op je huid. Denk aan rimpels, onzuiverheden en een fletse huid. Door middel van gezichtsverzorging kun je die symptomen verminderen.

De natuurlijke veroudering van je huid

Hoe je het ook went of keert, maar ook onze oorspronkelijke levensloop heeft een grote invloed op onze huid. Ieder jaar wordt je ouder en ieder jaar heeft dat zijn effect op je huid. De collageen van je huid neemt steeds verder af en dat wordt langzaam maar zeker zichtbaar. Het begint met fijne lijntjes en vlekjes en bouwt zich op tot rimpels. Gezichtsverzorging kan dit proces vertragen of in ieder geval ervoor zorgen dat het minder zichtbaar is. De juiste producten maken je huid namelijk gladder en egaler. 

De invloed van de natuur op je huid

Naast bovenstaande redenen, heeft ook de natuur een invloed op je huid. De zon kan je huid beschadigen en uitdrogen en ook koude lucht kan je huid flink irriteren. Huidverzorging kun je dus ook inzetten om je huid te beschermen tegen natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrandcrème. Je helpt daarmee om pigmentvorming tegen te gaan en houdt je huidbarrière intact. 

Welke producten vallen onder gezichtsverzorging?

Gezichtsverzorging gaan tegenwoordig verder dan enkel een reiniger en een crème. De mogelijkheden zijn eindeloos en stiekem soms ook behoorlijk verwarrend. Sommige producten lijken zo erg op elkaar, maar kunnen daarnaast ook intens verschillen. Om te weten wat je moet doen, is het wellicht belangrijk om te weten welke opties er allemaal zijn en wat die voor je huid kunnen betekenen. Misschien nog wel belangrijker is het om te weten of de producten aansluiten bij jouw huidtype. 

Make up removers

Het is belangrijk om iedere dag jouw make up te verwijderen. Je huid houdt namelijk continu dode huidcellen, stofdeeltjes en talg vast. Die stofjes moeten verwijdert worden. Wanneer jij jouw make up niet verwijdert, raakt je huid vervuilt en verstopt. Het gebruik van een make up remover voorkomt dus onzuiverheden en vertraagt het verouderingsproces van je huid. Vooral mascara, eyeliner en foundation zijn het beste te verwijderen met een make up remover. Gebruik je enkel een dagcrème of een BB-crème dan is een gezichtsreiniger voldoende. 

Gezichtsreinigers

Nadat je make up is verwijdert, blijven er altijd nog afvalstoffen op je huid achter. Met een gezichtsreiniger kun je ook die resten verwijderen. Daarmee wordt bijvoorbeeld ook talg en natuurlijke oliën bedoeld, maar ook bacteriën en andere afvalstoffen. Een reiniger verwijdert al die stoffen. Het is belangrijk om rekening te houden met de juiste ingrediënten voor jouw huid. Een vochtarme huid heeft bijvoorbeeld al een zwakke conditie en dus kun je geen heftige producten gebruiken. 

Gezichtspeelings- of gezichtsscrubs

Op je huid liggen verder nog allerlei dode huidcellen. Door middel van een peeling of scrub kun je al die dode huidcellen verwijderen. Beide producten zorgen ervoor dat je huid er frisser uit ziet. Dode huidcellen maken je huid namelijk dof van kleur. Bovendien zorgt een scrub en peeling ervoor dat je huid gladder aanvoelt. Er zit een groot verschil tussen de twee producten. Een peeling is risicovoller dan een scrub. Met een scrub masseer je de korrels voorzichtig in de huid om de bovenste laag niet te beschadigen. Je kunt een scrub twee keer in de week gebruiken, maar bij een gevoelige of droge huid is dit niet heel verstandig. 

Een peeling gaat verder dan alleen het verwijderen van dode huidcellen. Aan een peeling zitten namelijk ook zuren toegevoegd. Dat maakt dat de bovenste laag van je huid volledig loskomt. Daarmee verwijder je in een klap dode huidcellen, pigmentvlekjes en zonneschade. Daarnaast verminder je met een peeling ook rimpels. Wanneer je een peeling niet op de juiste manier gebruikt, kun je ernstige schade aanbrengen. Je kunt dit dus ook door een professional laten doen. 

Toner

Na al het reinigen is geweest, is het tijd om je huid weer te herstellen. Je kunt een toner zien als een voorbereiding voor de huidverzorging. Een toner zorgt er namelijk voor dat je huid wordt voorzien van extra hydratatie en ondersteunt de huidbarrière. Breng na de toner dus direct je dagcrème of nachtcrème aan. Op die manier sluit je het extra vocht direct in met de crème. Daarnaast helpt een toner je huid om alle werkzame stoffen van de dagcrème of nachtcrème op te nemen. Zorg ervoor dat je een toner gebruikt die aansluit bij jouw huidtype. 

Een toner bevat een hoge concentratie aan kalmerende stoffen. Het is dus geschikt voor een droge en gevoelige huid. Je kunt er zelfs voor kiezen om in de ochtend de toner te gebruiken als reiniger. Heb je juist een vette huid dan kan een toner een geschikte vervanger zijn voor een moisturizer of dagcrème. Bij een gecombineerde huid kun je het bijvoorbeeld enkel aanbrengen op de vette delen en op de minder vette delen breng je wel een crème aan. 

Dag- en nachtcrèmes

Dan nu de meest bekendste van allemaal, dag- en nachtcrèmes. Hiermee kun jij je huid voorzien van de benodigde stoffen die het nodig heeft. Een vochtarme huid kan een crème gebruiken die helpt om de vochtbalans te herstellen en een vette huid heeft juist hulp nodig bij het reduceren van het aanmaken van talg. Iedere crème heeft zijn eigen functie en het is belangrijk om te kijken wat jouw huid kan gebruiken. Ben je van plan om make up te dragen, probeer dan een crème te vinden die goed samenwerkt met make up. 

Is het belangrijk om echt twee verschillende crèmes te gebruiken voor de dag en de nacht? Nee dat is niet het geval. Het enige verschil is dat er aan een dagcrème zonnefilters zijn toegevoegd. Die heb je in de nacht natuurlijk niet nodig. Verder bevatten beide crèmes de ingrediënten om jouw huid te voeden. Ook is de substantie van een nachtcrème vaak ietsje anders. Is je nachtcrème dus op, kun je ook in de nacht je dagcrème gebruiken en natuurlijk andersom. Ook kun je dezelfde gezichtsverzorging crème voor overdag en in de nacht gebruiken. 

Gezichtsmaskers

Eens in de zoveel tijd kun je ook uitpakken met een gezichtsmasker. Er zijn een hoop verschillende maskers op de markt waarmee jij jouw gezicht kunt ondersteunen. Het is ook bij gezichtsmaskers noodzakelijk om rekening te houden met jouw huidtype. Een masker bevat een hoge concentratie werkzame stoffen en dus werkt het als een boost voor je huid. Daarmee verbetert het de conditie van je huid omdat het veel dieper in de huid doordringt dan een crème. Een crème verdwijnt namelijk van je gezicht door je kussen of dagelijkse activiteiten. Daarentegen biedt je een masker echt de tijd om zijn werk te doen. 

Bovendien speelt een masker in op de benodigdheden van jouw huid. Het kan je huid reinigen, vet absorberen, onzuiverheden verminderen of je huid extra hydrateren. Ieder masker heeft namelijk zijn eigen doelen. Een gezichtsmasker kun je niet te vaak gebruiken. De frequentie hangt af van het specifieke masker, maar over het algemeen kun je een masker 1 of 2 keer in de week gebruiken. 

Serums

Een serum is als het ware een shot voor je huid. Door eerst een serum aan te brengen voor je dag- of nachtcrème krijgt het een hoge concentratie werkzame stoffen binnen. Het helpt je huid bijvoorbeeld om huidproblemen aan te pakken. Denk aan pigmentvlekjes, huidveroudering of rode vlekjes. Het is een extra toevoeging voor je huid, voordat je een crème aanbrengt. 

Oogcrèmes

De huid onder je ogen is vaak gevoeliger dan  de rest van je gezicht. Overigens wordt ook juist daar als eerste het verouderingsproces zichtbaar. Jouw dagelijkse nacht- en dagcrème is niet geschikt voor de huid rondom je ogen. Het is namelijk te agressief. Je hebt een speciale oogcrème nodig die mild en zacht is, maar wel de juiste werkzame stoffen bevat. Een oogcrème kan helpen tegen wallen, kraaienpootjes, rimpels en een gladde huid rondom je ogen. Dep het product in je huid. Smeren is namelijk te ruw. 

Zonnebrandcrème

Je huid heeft ook bescherming nodig. Zonnebrand kan daarom cruciaal in jouw gezichtsverzorging routine. Tegenwoordig zijn er ook speciale crèmes te vinden die zonnefilters bevatten. Echter is het nog maar de vraag of die zonnefilters je huid goed beschermen tegen de zon en of de rest van de werkzame ingrediënten niet worden belemmerd door de zonnefilters. De zon is echter wel funest voor je huid. Het versnelt het verouderingsproces, maar vergroot ook de kans op huidziekten. Wanneer huidcellen zijn beschadigt door de zon kunnen ze niet meer herstellen. Het is daarom belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. 

Scheerspullen

Ook scheerspullen zijn onderdeel van gezichtsverzorging. Zowel mannen als vrouwen willen soms gezichtshaar verwijderen, minimaliseren of bijhouden. Je kunt dan scheerschuim en een scheermesje gebruiken, een scheerapparaat inzetten of epileren. Welke manier je ook kiest, het doet wat met de conditie van je huid. Het is belangrijk om je huid van te voren en er na te verzorgen. Zorg er ook voor dat je hygiënisch werkt. Wanneer je producten of materialen gebruikt die niet schoon zijn, kunnen er schimmels of allerlei andere ongewenste aandoeningen ontstaan. 

Aftershave

Ook aftershave kun je inzetten bij je gezichtsverzorging. Allereerst herstelt aftershave je huid. Het heeft een antibacteriële werking en dus helpt het je huid om weer netjes te helen. Daarnaast helpt aftershave de poriën weer te sluiten. Bovendien kalmeert en verzacht aftershave je huid. Dat is vooral belangrijk bij een droge en gevoelige huid. Verder hydrateert aftershave je huid en zorgt het voor een heerlijke geur. Het is dus een belangrijk onderdeel van gezichtsverzorging omdat scheren een groot effect heeft op je huid. 

Zit er een verschil tussen gezichtsverzorging voor mannen en voor vrouwen?

Is er een verschil tussen gezichtsverzorging voor mannen en voor vrouwen? De huid is in theorie hetzelfde opgebouwd bij mannen en vrouwen. Toch bevat in de praktijk tussen mannen gezichtsverzorging en vrouwen gezichtsverzorging wel degelijk verschillen. 

Gezichtsverzorging voor mannen

Gezichtsverzorging speelt een steeds grotere rol voor mannen. Dat is een positieve ontwikkeling als je het mij vraagt. Er zit wel wat verschillen tussen de gezichtsverzorging voor mannen en vrouwen. Het hormoonlevel van mannen is namelijk heel anders dan van vrouwen. De huid van een man bevat meer collageen, meer testosteron en heeft een hogere talg-ontwikkeling. Deels heeft dat te maken met de baardgroei van mannen. Haren bevatten namelijk talgklieren. Aangezien de huid van mannen dus anders is samengesteld dan die van vrouwen, vraagt dat ook hele andere producten. 

Het verschil tussen gezichtsverzorging voor mannen en voor vrouwen

De huid van mannen is steviger is dan die van vrouwen en dus zou je denken dat de verzorgingsproducten voor mannen ook heel anders zijn ontwikkelt. Toch is dit vaak niet het geval. Wanneer je naar de ingrediënten kijkt, is er niet heel veel verschil tussen die van mannen en van vrouwen. Het wordt vaak als marketingtruc gebruikt zodat mannen de producten kopen. Terwijl in de praktijk er geen verschil qua ingrediënten is. Er zijn merken die wel specifiek focussen op de behoefte van producten voor mannen. Enkel is dat heel zeldzaam. Het verouderingsproces van mannen begint overigens later, maar gaat wel veel sneller dan bij vrouwen.  

Daarnaast is de huid van een man sterker en dus moet het andere ingrediënten bevatten dan die voor vrouwen. Ingrediënten die voor een vrouwenhuid juist heel erg beschadigend kunnen zijn. Bovendien heeft een man ook aanvullende producten nodig voor zijn baard en het scheren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan aftershave en verzorgingsproducten voor een baard. Verder verschilt mannen gezichtsverzorging van geur als je het vergelijkt met vrouwen gezichtsverzorging. Er zijn nou eenmaal typische mannen en vrouwen geuren op de markt. Daar wordt uiteraard op ingespeeld. 

Gezichtsverzorging voor vrouwen

Vrouwen en mannen hebben dus een andere huid. Daarnaast is het huidverouderingsproces tussen mannen en vrouwen ook heel anders. Bij vrouwen neemt het collageen gehalte namelijk veel sneller af. Om dit proces tegen te gaan, kun je bij vrouwen vaak ingrediënten treffen die de aanmaak van collageen vergroot en het afbreken ervan vertraagt. Bijvoorbeeld collageen peptiden. Bij mannen gaat het dus veel sneller en zijn de rimpels veel dieper dan bij vrouwen. Mannen hebben dus baat bij gezichtsverzorging die rimpels verminderen.

Vrouwen hebben over het algemeen een veel minder vette huid dan mannen. Een volle rijke crème is trekt in dat geval gemakkelijk in. Mannen hebben van zichzelf al een vettere huid en dus trekt zo’n crème niet snel in. Zij hebben juist een lotion-achtige crème nodig. Eerder heb je al kunnen lezen dat de huid van vrouwen minder sterk is. Daarom is het belangrijk voor vrouwen om voorzichtig met hun huid om te gaan. Dat betekent niet te hard scrubben en goed beschermen tegen de zon. 

Kortom, wat is het verschil tussen gezichtsverzorging voor mannen en voor vrouwen?

Wanneer je naar de inhoud kijkt van de producten dus niet zo heel veel. De ingrediënten is hetzelfde omdat in beide gevallen de huid dezelfde ingrediënten kan gebruiken. Enkel de verpakking en de geur zijn verschillend. De huid van een man heeft een andere conditie en eigenschappen dan die van een vrouw. Het verouderingsproces gaat ook heel anders. Daarom heeft een man gezichtsverzorging nodig die aansluit bij de behoeften van zijn huid en de leeftijdsfase. Ook een vrouw moet rekening houden met wat haar huid vraagt. 

Welke volgorde houd je aan bij gezichtsverzorging?

Er zijn dus behoorlijk wat producten voor je gezicht. De vraag is alleen hoe je dit allemaal gebruikt en in je gezichtsverzorging routine implementeert. Wanneer je de producten niet op de juiste manier gebruikt, haal je namelijk niet genoeg uit de producten. Het is belangrijk om goed te weten hoe je de producten moet gebruiken. Overigens bestaat de gezichtsverzorging routine in de ochtend uit een hele andere volgorde dan de verzorging routine in de avond. Ik geef je graag een idee hoe een ochtend en een avond routine eruit kan zien. Houd er rekening mee dat sommige stappen niet aansluiten bij jouw huidtype. Daar lees je later in dit artikel meer over. 

Gezichtsverzorging routine in de ochtend

 1. Reinig je huid. Dit lijkt misschien gek omdat jij je huid voor het slapen al hebt gereinigd, toch bevat je kussensloop allerlei stofjes en vetten. Het is dus belangrijk om je huid ook in de ochtend te reinigen. 
 2. Gebruik vervolgens een toner om de Ph-waarde van je huid te herstellen
 3. Breng een serum aan om je huid te voorzien van een extra boost en laat dit even opdrogen
 4. Breng eventueel extra ondersteuning aan voor de huid onder de ogen
 5. Gebruik vervolgens een goede dagcrème. Je kunt ervoor kiezen om een dagcrème te gebruiken met SPF. Er zijn echter wel twijfels of dat je huid voldoende beschermt tegen de zon en of de overige ingrediënten van de crème wel goed hun werk kunnen doen. 
 6. Als laatste kun je eventueel je make-up aanbrengen. 

Gezichtsverzorging routine in de avond

 1. Begin met het verwijderen van je make-up. Hiervoor kun je een gezichtsreiniger en wattenschijfjes gebruiken. 
 2. Gebruik een gezichtsreiniger om de overige make up resten te verwijderen en om jouw huid te reinigen
 3. Je kunt nu eventueel de scrub of peeling gebruiken. Doe dit dus slechts 2 keer in de week
 4. Na het scrubben, en op andere dagen na het reinigen, kun je een gezichtsmasker opdoen. Ook deze stap kun je overslaan
 5. Gebruik een toner om de Ph-waarde van je huid te herstellen
 6. Breng een serum aan om je huid extra te ondersteunen
 7. Gebruik een oogserum om de huid onder de ogen extra te verzorgen
 8. Breng als laatste een nachtcrème aan

Gebruik je meer gezichtsverzorging producten, smeer dan van dun naar dik. 

Welke gezichtsverzorging past bij jou?

Iedere huid is anders en dus vraagt iedere huid ook andere verzorging. Wanneer je de verkeerde verzorging gebruikt, kan dat een negatieve invloed hebben op je huid. Onzuiverheden kunnen toenemen, rode vlekken kunnen ontstaan, maar ook puistjes en dergelijke. Een droge huid vraagt nou eenmaal een andere aanpak dan een vette huid. Het is belangrijk om de juiste verzorging voor jouw huid te gebruiken. Dat gaat een stuk gemakkelijker als je weet welke verzorging jouw huid vraagt. Ik heb daarom gezichtsverzorging tips voor jouw huidtype. 

Gezichtsverzorging tips voor een vette huid

Met een vette huid maakt jouw huid teveel talg en natuurlijke oliën aan. Het is daarom belangrijk om producten te gebruiken die de overtollige oliën en talg absorberen. Bovendien is het belangrijk om producten te gebruiken die de aanmaak van talg en natuurlijke oliën vermindert. Je huid heeft namelijk de neiging om teveel aan te maken. Dit heeft te maken met een teveel van het androgeen hormoon. Androgeen zorgt voor de aanmaak van talg. Een vette huid glimt, heeft wijde poriën en heeft mee-eters en puistjes. 

Je hebt waarschijnlijk de neiging om gezichtsverzorging te gebruiken die de huid uitdroogt. Dat zorgt alleen op lange termijn voor de aanmaak van extra talg. Ook producten met citroen, menthol, mint en eucalyptus zijn niet verstandig. Daarvan gaat je huid tintelen en dat betekent irritaties. Voorkom daarnaast vaste en verzachtende lotions. Die maken je huid nog vetter en kunnen de poriën verstoppen. Gebruik daarom gels, serums en luchtige vloeistoffen. 

Gezichtsverzorging tips voor een gemengde huid

Met een gemengde of gecombineerde huid heb je een droge of vochtarme huid, maar het voorhoofd, de neus en de kin is juist vet. De poriën op je voorhoofd, kin en neus zijn dan ook vaak groter dan de poriën op je wangen. Het is een lastige qua gezichtsverzorging omdat een deel van je huid andere gezichtsverzorging nodig heeft dan het andere deel. Kies daarom voor een milde reiniger zodat de droge delen van je huid niet verder uitdrogen. Bij de vette delen van je huid is de kans op onzuiverheden aanwezig. Een exfoliant is daarom nuttig om de dode huidcellen te verwijderen en de kans op onzuiverheden te verminderen. 

Gebruik op de droge delen een hydraterende lotion of crème. Voor de vettere delen kun je een hydraterende lotion of gel gebruiken of in extreme gevallen is een toner al voldoende. De oorzaak van een gemengde huid kan ook komen door de gezichtsverzorgingsproducten. Sommige ingrediënten stimuleren namelijk het aanmaken van talg en drogen juist andere delen uit. Het is daarom vaak geen probleem om verschillende gezichtsverzorgingsproducten door elkaar te gebruiken, zoals bij Image producten. Het is echter niet altijd het geval, bijvoorbeeld bij dermalogica producten. Soms is een op-maat-gemaakt advies noodzakelijk om schade te voorkomen. 

Gezichtsverzorging tips voor een droge huid 

Een droge huid gaat verder dan enkel te weinig vocht. Het brengt namelijk ook beschadigingen met zich mee. Je huid is namelijk niet meer instaat om je huid van nature te hydrateren. Een gezonde huid biedt namelijk bescherming voor de onderliggende huidlagen. Bij een droge huid biedt de bovenste laag geen bescherming meer. Je kunt in dat geval smeren wat je wilt, maar daarna heb je alsnog huidschilfers en een ruwe oppervlakte. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huid weer gezond te krijgen. 

Gebruik geen producten met ingrediënten die je huid kunnen irriteren, zoals geurstoffen en andere synthetische stoffen. Die stoffen kunnen je huid namelijk verslechteren. Je huid is al beschadigt dus ook een scrub is geen goed idee. Daarmee kun jij je huid alleen nog maar meer schade aanbrengen. Gebruik producten die een melkachtige substantie hebben en een vochtregulerende werking hebben. Het is belangrijk dat de producten ingrediënten bevatten die lijken op huideigen stoffen en die kalmerend werken. Bovendien heb je met een droge huid een crème nodig die je huid herstelt en die stoffen bevat die huidirritatie tegengaan. 

Pas verder ook op met heet water dat kan je huid namelijk verder uitdrogen. Ook kan water de huidlagen verzachten waardoor beschadigingen gemakkelijker gebeuren. Zeep is ook een boosdoener. Dat laat namelijk een laagje achter op je huid waardoor de crème niet goed doordringt. Bescherm je huid bovendien tegen de zon. Je huid heeft geen behoefte aan nog meer beschadigingen 

Gezichtsverzorging tips voor een vochtarme huid 

Vaak wordt een vochtarme huid verwart met een droge huid. Toch zit er een groot verschil tussen deze twee huidtypes. Vochtarm houdt in dat de bovenste laag van je huid vochtarm is. Hierdoor voelt je huid droog en ruw aan. Ook in dit geval is de huidbarrière beschadigt. Echter is in dit geval je huid minder bestand tegen verschillende huidtypen en hormonen. Het probleem zit hem in het vasthouden van vocht. Hierdoor valt er in geval niet zozeer te spreken van een huidtypen, maar een huidprobleem. Zowel droge als vette huidtypes kan namelijk last hebben van een vochtarme huid. 

Reiniging en hydrateren is in dit geval cruciaal. De schadelijke stoffen op je huid moeten ervan af om te voorkomen dat je huidbarrière verder wordt aangetast. Dit maakt het probleem erger omdat je huid juist vocht moet vasthouden. Je huid moet weer normaal functioneren. Houd daarom rekening met jouw oorspronkelijke huidtype, droog, vet of gecombineerd. Daarnaast moet je een toner gebruiken om de goede bacteriën van je huid weer te herstellen en je huid te kalmeren. Zorg tot slot tot een goede dag- en nachtcrème. Een crème die je huid hydrateert. Je kunt ook een serum of booster inzetten om je huid te ondersteunen. 

Gezichtsverzorging tips voor een huid met huidproblemen

Naast bovenstaande huidtypes kun je ook een huid hebben dat huidproblemen heeft. Huidproblemen zijn bijvoorbeeld acne, rosacea, eczeem of ouderdomsvlekken. Je hebt dan gezichtsverzorging nodig die de huidproblemen niet verergeren, maar juist samenwerken om de problemen te verminderen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Image producten. Sterker nog Image Skincare heeft hun lijn precies zo opgebouwd dat jij voor iedere huidprobleem Image producten kan aanschaffen en met elkaar kan combineren. Op die manier heb je een geschikt gezichtsverzorging dieet vol Image producten dat aansluit bij jouw huidtype, huidprobleem en behoeften.

Wat wil je vermijden bij je gezichtsverzorging routine?

Dat het dus belangrijk is om gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken is dus duidelijk. Ook heb je nu een goede indruk gekregen van hoe je de gezichtsverzorgingsproducten kunt gebruiken en wat je nodig hebt bij jouw huidtype. Toch zijn er altijd gezichtsverzorgingsproducten op de markt die je beter kunt vermijden, maar hoe pik je die eruit. De winkel heeft een overvloed aan gezichtsverzorgingsproducten die allemaal iets anders beloven. Om je een betere indruk te geven van welke ingrediënten en dergelijke je beter kunt vermijden uit je routine, heb je hieronder een aantal ingrediënten. 

 • Minerale olie
 • SLS / SLES
 • Parabenen
 • Polyethylene glycol
 • Siliconen
 • Propylene Glycol
 • Phenoxyethanol
 • Parfum

Op zoek naar veilige gezichtsverzorgingsproducten?

Steeds meer mensen worden bewust van de noodzaak van veilige gezichtsverzorging. Het is van belangrijk producten te vinden die je huid verbeteren, zonder irriterende stoffen en ingrediënten die je huid juist verstoppen of onzuiverheden veroorzaken, zoals dermalogica producten. Dermalogica producten zijn ontstaan door middel van onderzoek en educatie. Dermalogica focust zich volledig op een gezonde huid en houdt het no-nonsense principe aan. Dermalogica producten bevatten dan ook enkel ingrediënten waarvan bewezen is dat de ingrediënten werken. 

Gezichtsverzorging bij zwangerschap

Wanneer je zwanger raakt wil je uiteraard het beste voor jezelf en je kindje. Zelfzorg is een cruciaal onderdeel tijdens je zwangerschap en dus kun je ook zeker gezichtsverzorging daarbij betrekken. Toch is zwangerschap gezichtsverzorging net eventjes anders dan je normale gezichtsverzorging routine. Je lichaam maakt namelijk andere hormonen aan en dat betekent dat ook je huid zal veranderen. Sommige zwangere vrouwen hebben geluk en krijgen de welbekende zwangerschapsgloed, maar anderen krijgen juist acne, jeuk, striae of andere klachten. 

Tijdens je zwangerschap kunnen er pigmentvlekjes ontstaan. Dit staat bekend als een zwangerschapsmasker. Zorg er daarom voor dat je zwangerschap gezichtsverzorging ook is uitgerust met een zonnefactor, zowel in de winter en in de zomer. Gelukkig staat tegenwoordig op alle gezichtsverzorging vermeldt of je het wel of niet tijdens de gezichtsverzorging kunt gebruiken. Essentiële oliën, retinol, huid oplichtende producten, Salicylzuur (BHA) enA-zuur kun je het beste voorkomen tijdens de zwangerschap. Dat kan namelijk in de bloedbaan terechtkomen. 

Professionele gezichtsverzorging vraagt tijdens de zwangerschap ook wat voorzichtigheid. Geef het bij het maken van een afspraak aan dat je zwanger bent. Je wilt namelijk voorkomen dat je schadelijke gezichtsverzorging behandelingen krijgt tijdens de zwangerschap. Hetzelfde geldt overigens wanneer je borstvoeding geeft. Er zijn gezichtsproducten die in je bloedbaan terecht kunnen komen en daarmee schadelijk kunnen zijn voor je kinderen.

Ben je op zoek naar reviews van gezichtsverzorging?

Op mijn website schrijf ik regelmatig over verschillende producten om je gezicht mee te verzorgen. De artikelen variëren van gezichtsmaskers, reinigingsmiddelen, gezichtscrèmes, gezicht serums en ga zo maar door. Ik heb gezichtsverzorgingsproducten met alle liefde uitgeprobeerd, zodat jij er meer over te weten komt. Ben je benieuwd, neem dan vooral een kijkje. Je kunt hier nog meer producten vinden voor je gezicht. 

Tot slot over gezichtsverzorging

Je gezicht bevat ook haar. Ondanks ik bij gezichtsverzorging voor mannen ook al eventjes hebt benoemt dat scheerproducten ook behoren bij gezichtsverzorging, heb je ook producten om juist haargroei te stimuleren. Bijvoorbeeld producten om de natuurlijke groei van je wimpers of wenkbrauwen te ondersteunen. Die producten bevatten ingrediënten om de groei te stimuleren. 

Daarnaast heb je ook nog verzorging voor je lippen. Lippenbalsems, lip maskers en scrubs voor je lippen behoren allemaal tot de mogelijkheden. In ieder geval zijn er een hoop opties om ook je lippen te betrekken in jouw gezichtsverzorging routine. Misschien heb je met al deze gezichtsverzorgingsproducten wel extra inspiratie opgedaan voor een spa dag thuis. 

Je hebt overigens ook nog zalven, lotions en pure oliën die je kunt inzetten als gezichtsverzorging. Een zalf heeft een hele vette substantie zoals vaseline. Dat zorgt voor een soort laagje over je huid waardoor vocht minder snel verloren kan gaan. Een pure olie is de nummer twee als het gaat om vochtbehoud. Het zit tussen de werking van een zalf en een crème in. Een lotion bevat heel veel water en is daarom gemakkelijk uit te smeren. 

Wat gebruik jij vaak voor je gezicht?

*Dit artikel bevat een samenwerking

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: