Acrylnagels of gel nagels, wat is de beste optie?

Acrylnagels of gel nagels_

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Kunstnagels, ik wil het al ontzettend lang maar het was, naar mijn mening, nooit echt de geschikte tijd. Het wachten is voorbij! Ik heb mijzelf de tijd gegund om voorlopig niet te werken en dus heb ik eindelijk de mogelijkheid om kunstnagels te laten zetten. Ik heb er erg weinig verstand van en het roept bovendien allerlei vragen bij mij op. De belangrijkste vraag voor mij was of ik voor acrylnagels of gel nagels moest kiezen? Ik vertel je graag meer over wat ik allemaal heb ontdekt tijdens mijn onderzoek voor acrylnagels of gel nagels! 

Waarom kunstnagels?

Of je er nu voor kiest om acrylnagels of gel nagels te plaatsen, het is allereerst verstandig om je te verdiepen in redenen om überhaupt kunstnagels te plaatsen. De laatste jaren is in Nederland een opkomst in populariteit van acrylnagels of gel nagels. Ik deel graag een aantal redenen waarom je ervoor zou moeten kiezen: 

 1. Je vindt acrylnagels of gel nagels simpelweg mooi
  Acrylnagels of gel nagels hebben een mooie uitstraling. Je kunt je kunstnagels exact zo vormgeven, zoals jij wilt. De kleur, de vorm, glitters en nailart niets is te gek. 
 2. Je eigen nagels breken snel
  Wanneer je van jezelf zwakkere natuurlijke nagels hebt, kan het behoorlijk frustrerend zijn. Je wilt er verzorgd uitzien en wanneer je nagels continu afbreken, is dat lastig. Het kan zelfs behoorlijk pijnlijk zijn wanneer jouw natuurlijke nagels af blijven breken. Kunstnagels bieden de mogelijkheid om jouw natuurlijke nagels te beschermen tegen breken. 
 3. Je bent een nagelbijter
  Wanneer je een nagelbijter bent, kan het lastig zijn om die drang te onderdrukken. Het bijten van je nagels kan frusterend zijn omdat je handen er dan niet verzorgd uitzien. Het plaatsen van kunstnagels kan ervoor zorgen dat jij het bijten van je nagels afleert. Al die chemische stoffen wil je namelijk niet naar binnen krijgen. 
 4. Je wilt verzorgde nagels
  Nagellak op natuurlijke nagels brokkelen altijd snel af en je eigen nagels kunnen ook snel breken. Kunstnagels daarin tegen breken minder makkelijk en daarnaast brokkelt de nagellak minder makkelijk af. Je nagels zien er dus langer verzorgd uit met Acrylnagels of gel nagels dan je eigen nagels. 

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels bestaan uit een mengsel dat bestaat uit een poeder (polymeer) en een vloeistof (monomeer). Die twee middelen samen vormen een substantie waarmee de nagelstyliste een prachtige nagel gaat vormen. Acrylnagels staan bekend om de verbazingwekkende lengtes. Het behoort dus tot de mogelijkheid om de acryl nagel te verlengen door middel van een tip of sjabloon. Dit wordt dan aangebracht voordat de acrylnagel wordt geplaatst. Zijn de nagels in de juiste vorm gebracht, dan is het tijd om de nagels te vijlen en te laten drogen. De acrylnagels drogen aan de open lucht. Zodra de nagels droog zijn, is het tijd om te kiezen voor nagellak, shellac,  bijzondere nailart en nog veel meer. 

De voor- en nadelen van acrylnagels

De voordelen van acryl nagels

 • Acryl nagels zijn ontzettend stevig. De stevigheid van acryl nagels zorgt ervoor dat ze een stuk minder kwetsbaar zijn. Hierdoor blijven ze dus langer zitten 
 • Acryl nagels zijn een stuk makkelijker te verwijderen dan gel nagels. Ze kunnen er namelijk afgeweekt worden

De nadelen van acryl nagels

 • Wanneer een acryl nagel afbreekt, kan dit onwijs pijnlijk zijn. Ook laat het dan een lelijke breuk achter
 • Er is extra lak nodig om acryl nagels extra glans te geven. Acrylnagels zijn namelijk nogal dof
 • Wanneer acryl nagels worden aangebracht, komen er chemische geuren vrij. Dit kan erg onprettig zijn 
 • Acrylnagels zijn erg hard. Dit kan dus erg dik aanvoelen
Nagellak

Wat zijn gel nagels?

Gel nagels zijn geschikt wanneer jij jouw natuurlijke nagels wilt versterken. Net als bij acrylnagels, heb je ook bij gel nagels de mogelijkheid om jouw nagels te verlengen met een tip of sjabloon. De nagelstyliste modelleert de gel in de juiste vorm over de nagel en eventueel de tip of sjabloon. Hiermee wordt de nagel een geheel. De gel is een stroperige substantie die uit gehard moet worden onder een UV-lamp. Na het aanbrengen van iedere laag nagellak moet de hand onder de UV-lamp zodat de nagels snel uitharden. Bij gel nagels zijn de versiermogelijkheden ook oneindig. Je kunt kiezen uit nailart, nagellak, steentjes en nog veel meer

De voor- en nadelen van gel nagels

De voordelen van gel nagels

 • Gel nagels breken minder snel. Ze zijn namelijk een stuk zachter en buigzamer dan acrylnagels
 • Deze nagels zien er een stuk natuurlijker uit
 • Tijdens het zetten van gel nagels, zijn chemische geuren een stuk minder aanwezig
 • Gel nagels zijn erg glanzend
 • De mogelijkheden van gel nagels zijn veel uitgebreider dan bij acrylnagels. 

De nadelen van gel nagels

 • Gelnagels kunnen minder goed tegen harde stoten dan acryl nagels 
 • Na iedere laag nagellak moet je hand onder een uv-lamp. De behandeling is echter wel even lang als bij acrylnagels
 • Gel nagels blijven minder lang zitten dan acrylangels 
 • De prijs van gel nagels zijn over het algemeen iets hoger dan de prijs van acrylnagels
 • Het verwijderen van gel nagels is iets moeilijker dan bij acrylnagels 

Kun je dus het beste kiezen voor acrylnagels of gel nagels?

Om te beantwoorden of je het beste kunt kiezen voor acrylnagels of gel nagels hangt dus eigenlijk af van jouw persoonlijke wensen en situatie. Ik ga je niet vertellen welke optie je moet kiezen. Het weten van al deze voor- en nadelen is natuurlijk wel leuk maar het hangt maar net af wat je doel is. Zo ken ik mensen die gezonde natuurlijke nagels hebben maar graag langer van hun nagellak willen genieten. Gel lak is dan bijvoorbeeld een goede optie. Maar ik ken ook mensen die wat zwakkere natuurlijke nagels hebben en daarom voor acrylnagels hebben gekozen. 

De nagelstudio

Of je nu kiest voor acrylnagels of gel nagels, de look en de kwaliteit van de nagels worden grotendeels bepaald door de nagelstudio. Deskundigheid en de producten die worden gebruikt, kunnen de doorslag geven in prachtige nagels. Er zijn verschillende websites online waar reviews over schillende nagelstudio’s zijn te vinden. Op die websites kun jij kijken naar de reviews van nagelstudio’s bij jou in de buurt. De website die ik gebruikte is de website van Treatwell

Heb jij gekozen voor acrylnagels of gel nagels?

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: