Mijn droomhuis

Mijn droomhuis

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Iedere fase van het leven brengt nieuwe kansen met zich mee. Naarmate ik ouder word, hoort uiteindelijk uit huis gaan daar ook bij. Toch is dat niet alleen een hele spannende stap, maar daarnaast brengt het ook een hoop onzekerheid met zich mee. Welke eisen je aan een huis stelt, welke huizen vallen binnen de financiële mogelijkheden en natuurlijk wat moet je allemaal regelen om een eigen huis te hebben. Ondanks dat ik me daar nog steeds veel in moet verdiepen, weet ik wel al goed wat mijn droomhuis moet bezitten. Ik vertel in dit artikel alles over mijn droomhuis. 

De fase van uit huis gaan

Vroeg of laat kom je op een leeftijd dat het tijd is om uit huis te gaan. Eerder schreef ik al over mijn droomauto. Dit keer wil ik het hebben over mijn droomhuis. Voordat ik daar op inzoom wil ik het wel graag hebben over de levensfase waarin ik zit. Uit huis gaan is een spannende stap. Het is de stap naar onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en de stap naar vrijheid. Dit brengt tegelijkertijd ook onzekerheid, verhuisstress en veranderingen met zich mee. Voor sommigen is het een positieve verandering en voor anderen zal het tegenvallen. 

Wanneer je uit huis gaat, moet je een hoop keuzes maken. Je moet beslissen in welke plaats je wilt wonen, of het een huurhuis of koopwoning zal zijn, of je alleen of samen gaat wonen? Daar blijft het niet bij, want de leukste keuzes, zoals de inrichting van je droomhuis, staan je ook nog te wachten. Naast al die belangrijke keuzes, zijn er nog anderen cruciale keuzes te maken. Verzekeringen, abonnementen, en dergelijke moeten namelijk ook nog uitgekozen worden. 

Welke vragen hebben mij geholpen bij het samenstellen van mijn droomhuis?

  • Wil je in de stad of in een dorp wonen?
  • Wil je in de randstad wonen of juist niet?
  • Welke kansen moet een woonplaats je kunnen bieden binnen nu en 5 jaar? (ongeacht of je er gebruik van wilt maken of niet)
  • Welke activiteiten moeten er in de buurt zitten?
  • Wil je een voortuin, achtertuin of beide?
  • Hoeveel slaapkamers heb je nodig?
  • Welke kleuren vind je mooi qua interieur? 
  • Welke materialen vind je mooi voor de vloeren, muren en dergelijke?
  • Wil je een stijl hanteren? Zo ja, welke stijl wil je hanteren? 

Hoe ziet mijn droomhuis eruit?

Als geld geen rol zou spelen, dan weet ik heel goed hoe mijn droomhuis eruit moet komen te zien. Uiteraard besef ik me maar al te goed dat het, net als mijn droomauto, iets is wat niet realiteit gaat worden. Desondanks lijkt het mij onwijs leuk om toch mijn droomhuis te beschrijven.

Mijn droomhuis heeft vloerverwarming

Ik ben een echte koukleum, maar dat had ik eerder al met jullie gedeeld. Vloerverwarming is in mijn droomhuis dus eigenlijk onmisbaar. In mijn huidige huis heb ik in de badkamer een tegel waar de leiding met warm water onderdoor loopt. Die tegel is zo heerlijk warm. Het lijkt me heerlijk om dat in mijn hele huis te hebben. Nooit meer koude voeten. 

Een grote tuin om in te genieten

Ik wil graag een grote tuin, zodat ik al deze tuinideeën kan implementeren. Alleen wil ik niet zo’n grote tuin als een mega landgoed. Een tuin groot genoeg om een gedeelte te hebben waar ik een moestuin kan starten, een gedeelte voor een zwembad met lounge hoek en een gedeelte om te barbecueën. Natuurlijk is het ook onmisbaar om ’s avonds een plekje in de tuin te hebben om een kampvuurtje te maken. Heerlijk om een drankje te drinken bij een warm vuurtje. 

Mijn droomhuis heeft een fitnessruimte

Fitness is een grote passie voor mij. Ondanks ik er het beste van maak tijdens deze lockdown om toch in beweging te blijven, wil ik nooit meer zonder een sportschool zijn. Hoe handig is het om daarom een sportschool in huis te hebben. Ik weet dat de kans klein is dat ik nogmaals een pandemie in mijn leven meemaak, maar desondanks wil ik het zekere voor het onzekere nemen. Een kamer of ruimte voor een mini gym is dan wel zo handig. Sport apparatuur vraagt nou eenmaal een hoop ruimte. 

Een bad in de badkamer van mijn droomhuis

Als ik naar een hotel ga dan hoop ik altijd dat ik een kamer met een bad krijg. Het lijkt me heerlijk om ’s avonds na een lange dag in bad te stappen. Natuurlijk met wat kaarsjes en heel veel sop en schuim. Ik heb altijd al een keer een bad bom willen uitproberen. Als het bevalt, zou ik dat dagelijks kunnen doen. Alhoewel dat ook niet echt goed kan zijn voor je huid.

Een zwembad en jacuzzi

Ik ben echt een voorstander voor zelfzorg. Een zwembad en jacuzzi is dan natuurlijk onmisbaar. In de zomermaanden is het heerlijk om in het zwembad af te koelen en tijdens de koudere avonden op te warmen in de jacuzzi. Een wijntje in mijn hand en mijn lievelingsmuziek erbij. Wie wilt dat nou eigenlijk niet? Het is én blijft Nederland en dus is het wel zo fijn als er ook een gedeelte overdekt is, maar dan wel zo’n overdekking die je weg kan halen zodat je ook van de zon kan genieten. 

Een werkruimte in mijn droomhuis

Om deze blog en al mijn werkzaamheden te kunnen verrichten, is er natuurlijk een aparte werkruimte nodig. Het liefst een hele grote. Ik heb namelijk een plek nodig waar ik mijn teksten kan typen en papierwerk kan verwerken. Daarnaast heb ik natuurlijk een ruimte nodig waar ik foto’s kan maken voor mijn website en een plek waar ik foto’s van mijzelf kan maken. Dat is natuurlijk noodzakelijk om content te kunnen blijven maken. 

Een ruime keuken om lekker in te koken

Ik ben dol op koken en bakken en daarom kan een ruime keuken niet ontbreken. Over het indelen van de keuken ben ik nog niet helemaal uit. Aan de ene kant lijkt mij namelijk een keuken met kookeiland onwijs mooi, maar tegelijkertijd spreekt een U-vormige keuken mij ook aan. Wat het uiteindelijk ook gaat worden, de keuken zal in ieder geval voldoende werkruimte bevatten. 

Wat heeft mijn droomhuis nog meer?

Tijdens het samenstellen van je droomhuis zul je ontdekken, dat je steeds weer nieuwe ideeën bedenkt die je in je huis wilt of kan implementeren. Helemaal met mijn onderneming word ik regelmatig geïnspireerd door onwijs leuke ideeën voor je huis. Ik vind het belangrijk om een ruime tuin te hebben. In mijn ideale situatie heb ik namelijk voldoende ruimte om eventueel een zorgwoning of tuinkamer te kunnen plaatsen. Dat biedt een hoop mogelijkheden voor later. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn dierbaren.

Ook een grote keuken vind ik erg belangrijk om te hebben. Ik ben van mening dat de keuken de ziel van het huis is. Daar vindt alle gezelligheid plaats. Je kunt bijvoorbeeld denken aan verjaardagen, borrels, diners en feestdagen. Voeding verbindt mensen en koken is daarbij onmisbaar. Denk bijvoorbeeld maar aan alle heerlijke recepten die je grootmoeder of je eigen moeder vroeger maakte. Al die geuren betekenen vandaag de dag nog steeds heel veel.

Mijn droomhuis betalen

Nu klinkt dat natuurlijk allemaal prachtig, maar eerlijk is eerlijk. Een eigen huis kost geld en niet zo weinig ook. Laat staan hoeveel een droomhuis kost. Prioriteiten stellen is dus noodzakelijk om een huis te kopen. Realistisch gezien gaat dit voor mij namelijk niet mijn droomhuis worden. De meeste huizenkopers zullen een hypotheek moeten nemen. Heb je al een woning dan kun je er ook voor kiezen om een verbouwing aan je huis te doen. Je kunt dan kiezen voor een lening voor je verbouwing. Om te bepalen welke lening het beste bij je past, moet je een lening vergelijken. De lening voor je droomhuis is afhankelijk van de actuele rente.  

Mijn droomhuis ontwerpen

Nu is het natuurlijk leuk al die plannen voor een droomhuis, maar je moet het ook nog realiteit kunnen maken. Er zijn manieren om je eigen droomhuis te ontwerpen. Op het internet vind je verschillende manieren om je eigen droomhuis samen te stellen. Je kiest dan uiteraard het oppervlakte, de soort woning, het woningtype, de materialen en dergelijke. Uiteindelijk stroomt er dan een offerte uit voor jouw droomhuis. Eigenlijk stel je dan digitaal jouw droomhuis samen. 

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten:

Mijn droomkeuken
Random

Mijn droomkeuken

Net als bij een droomauto, fantaseer ik ook over mijn toekomstige huis en daarmee een droomkeuken. Ik vind het belangrijk om daar veel over na

Lees verder >