Bewust kopen met refurbished producten

Bewust kopen met refurbished producten

Tegenwoordig zijn wij als maatschappij steeds bewuster van het milieu en van het effect van ons op het milieu heeft. Door bewuste aankopen te doen, kun je jouw inbreuk beperken. Refurbished producten kopen is een van de manieren waarop wij dit kunnen doen. Wat dit precies is, vertel ik graag in dit artikel. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan het bewust kopen van refurbished producten. 

Wat betekent refurbished?

Een refurbished product is een product dat om verschillende redenen, retour wordt gestuurd. Het apparaat wordt door professionals volledig gecontroleerd, herstelt en schoongemaakt. De producten lijken dan zo goed als nieuw, maar zijn dit dus niet. Vandaar dat zij ook niet nieuw genoemd mogen worden. Bovendien gaat het ook niet om een tweedehands product, omdat gebruikersschade, defecten en dergelijke grondig worden nagekeken, gerepareerd en vervangen. 

Hoe werkt refurbished?

Producten kunnen om verschillende redenen worden teruggebracht naar de winkel. Er zit bijvoorbeeld een technische fout in het product, er is een inruilactie of er is een andere reden waarom iemand zijn telefoon terugbrengt. Een voorraadoverschot kan ook een reden zijn. Al die telefoons kunnen beschikbaar worden gesteld als refurbished product. De producten worden allemaal gecontroleerd, herstelt en gerepareerd. Op die manier worden de producten weer in een betere staat gebracht, zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Om er zeker van te zijn dat defecten zijn opgelost, wordt het product meerdere malen getest. 

Alle defecten of verouderde elementen worden vernieuwd en op die manier is het product weer bruikbaar. Vervolgens kun jij het product dus voor een veel goedkopere prijs aanschaffen. De prijs van het product hangt af van de product condities. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de ene refurbished iphone 7 goedkoper uitvalt dan de andere. Dit is overigens niet bij iedere verkoper zo. Veel aanbieders willen de prijzen namelijk zo gelijk mogelijk houden.

Waarom kiezen voor refurbished producten?

Deze bewuste manier van kopen is dus een handige manier om toch de nieuwste producten in je bezit te hebben, zonder dat je er de nieuwprijs voor hoeft te betalen. Er zitten daarnaast nog veel meer voordelen aan het bewust kopen van refurbished producten. Ik deel ze graag met je. 

  • Het is erg milieubewust

    Het is een milieubewuste manier om producten te kopen. In plaats van een telefoon gloednieuw te kopen, bespaar je op de grondstoffen die nodig zijn om de nieuwe telefoon te maken. Door te kiezen voor een telefoon die eigenlijk is gerecycled en opgeknapt, kies je voor het bewust kopen van een milieubewust product.  

  • Het is goedkoper

Ik had hem net al eventjes benoemd, maar het je kunt er dus ook een hoop geld mee besparen. De nieuwprijs ligt namelijk stukken hoger dan de prijzen van een refurbished product. Daarmee bespaar je dus een hoop geld die je weer in andere leuke dingen kunt steken. Het is bijvoorbeeld echt een uitkomst wanneer je kinderen toe zijn aan hun eerste telefoon, maar ze nog niet voorzichtig met hun spullen omgaan. Je kunt natuurlijk ook zelf voor een refurbished product kiezen, wanneer je het geld voor een nieuwe telefoon simpelweg te hoog vindt of je milieubewust wilt leven. 

  • Nieuwste van het nieuwste

    Als laatste is het ook een manier om toch het nieuwste van het nieuwste hebben zonder er onwijs veel geld aan kwijt te zijn. Als je geluk hebt, tref je nieuwe producten. 

  • Je kunt ook oudere modellen kopen

    Naast nieuwe modellen kun je ook juist oudere modellen vinden. De collectie is volledig afhankelijk van de producten die winkels en leveranciers kunnen worden opgekocht. Hier zitten vaak oudere modellen bij die niet of amper nog te vinden zijn in elektronica winkels. 

Is refurbished betrouwbaar?

Het is belangrijk om goed te weten waar jij jouw refurbished product koopt. Niet iedere verkoper heeft de juiste kennis van professionals in huis om producten te herstellen en te controleren. Je wilt er zeker van zijn dat er geen defecten meer in het apparaat zitten en dus is het belangrijk om bij professionals jouw producten te kopen. Kijk daarom goed naar de recensies en reviews van een verkoper. Door goed te kijken wat andere schrijven, kun je een redelijk beeld hebben van een verkoper. Natuurlijk zijn die resultaten gemakkelijk te manipuleren. 

Daarnaast is het dus belangrijk om naar nog meer punten te kijken. Kijk naar de garantieperiode dat een verkoper biedt. Garantie of niet goed geld terug regeling zorgt er namelijk voor dat je of je aankoopbedrag terug kunt krijgen of je product kan vervangen met een ander product. Tegenwoordig zijn er ook keurmerken die ervoor zorgen dat jij beter weet of de webshop of verkoper betrouwbaar is. Zorg er daarom voor dat de verkoper voldoet aan het refurbished keurmerk

Het refurbished keurmerk

Om te weten of het refrubished product betrouwbaar is, is er gelukkig een keurmerk in het leven geroepen. Dit keurmerk is opgericht door Techniek Nederland. Het keurmerk heeft als doel om jou te laten zien, welke producten voldoen aan hoogstaande kwaliteit. Helaas geldt het keurmerk nu alleen nog maar voor Iphones, omdat die het populairste zijn, en dus kun je er niet andere merken mee herkennen. Gelukkig beperkt het keurmerk zich niet alleen tot telefoons, maar ook tot laptops, Ipads, macbooks. Wil je meer weten over het keurmerk, kijk dan hier. 

Waar moet je rekening mee houden bij refurbished producten?

Het kan zijn dat er gebruikersschade aanwezig is op de producten. Dat is natuurlijk niet zo gek want enkel de elementen die defect zijn worden vervangen. Krasjes en dergelijke kunnen dus te zien door het gebruik van de vorige eigenaar. Refurbished producten kun je vaak in drie condities kopen. Zo goed als nieuw, licht gebruikt of juist zichtbaar gebruikt. Daaraan kun je vaak zien in welke staat je een product koopt. 

Daarnaast is niet ieder model te koop als refurbished product. De collectie is namelijk afhankelijk van het aantal modellen en producten dat zij kunnen opkopen bij winkels, fabrieken en dergelijke. Zo kun je ook niet ieder product dat je zoekt, vinden. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat de allernieuwste modellen al weg zijn en je enkel kunt kiezen uit oudere modellen. 

Tot slot over refurbished producten

Soms is het nou eenmaal noodzakelijk om te besparen op vaste lasten, maar besparen op gebruiksvoorwerpen kan ook een uitkomst bieden. In dit artikel haalde ik een aantal keer telefoons aan, maar refurbished producten zijn niet alleen telefoons. Je kunt namelijk ook laptops, tablets en dergelijke kopen als refurbished product. Daar blijft het niet bij want je kunt zelfs refurbished koelkasten, wasmachines en drogers kopen. Bewust kopen van deze producten kan dus een hoop geld besparen. Houdt er wel rekening mee dat het keurmerk voordat soort producten nog niet geldt. 

Zou jij refurbished producten kopen?

refurbished

Dit artikel bevat een samenwerking

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?