Plant Party Plant rebelz review

Plant Party Plant Rebelz review

Ik zoek steeds weer naar manieren om mijzelf bezig te houden, vooral in deze tijd. De laatste tijd ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in planten. Al een aantal maanden ben ik voorbereidingen aan het treffen om mijn eigen moestuin te starten. Het onderhouden van planten speelt daar natuurlijk een grote rol in. Bij Plant Rebelz kun je geweldige stekjes en planten aanschaffen om je eigen plant party te houden. In dit artikel vertel ik je meer over Plant Rebelz en het stekken van planten. 

Plant Rebelz

In Nederland kun je bij veel verschillende winkels planten kopen, maar Plant Rebelz gaat net een stapje verder. Zij verkopen namelijk bekende planten,  maar je treft in hun webshop ook speciale planten aan. Het bedrijf heeft zogeheten plant hunters in dienst die de wereld rondreizen om het aanbod steeds verder uit te breiden. Vervolgens worden die stekjes in hun eigen kas gekweekt en geoogst. Op die manier garanderen zij topkwaliteit planten. Het bijzondere aan Plant Rebelz is dat hun kantoor midden in de kas staat. Op die manier zijn leidinggevende direct betrokken bij ontwikkeling van de planten.

Wat biedt Plant Rebelz aan?

Bij Plant Rebelz kun je allerlei verschillende kamerplanten kopen. De planten variëren van grote kamerplanten tot kleine kamerplanten, maar ook hangplanten, kind- en diervriendelijke planten, luchtzuiverende planten en ga zo maar door. Naast kamerplanten kun je bij Plant Rebelz ook stekjes kopen. Je kunt zelf de stekjes laten uitgroeien tot volwaardige planten. De webshop vol stekjes wordt continu geupdate zodat je steeds weer andere stekjes kunt selecteren. Voor wie wél graag planten wilt hebben, maar geen groene vingers heeft, kun je ook kiezen voor terrariums. 

Dat zijn planten die eigenlijk voor zichzelf zorgen. Het zijn namelijk mini-ecosystemen. Een terrarium recycled het gecondenseerde water omdat de planten in een afgesloten glazen koepel zitten. Tot slot kun je bij Plant rebelz ook allerlei goodies voor planten kopen. Je kunt denken aan planten potjes, plantenmanden, plantenhangers, potgrond en dergelijke. Bovendien kun je ook posters, kaartjes, giftcards, mondkapjes en canvas tassen aanschaffen.

Ben jij een Plant Rebel?

In de natuur gebeuren wel eens ongelukjes en dat geldt ook voor planten. Het kan voorkomen dat er een stekje ontstaat met een scheur in een blad of dat een plant een verkeerde kleur ontwikkelt. Een plant met een schoonheidsfoutje verdient uiteraard een gelijke kans als die van een goed ontwikkelde plant. Je kunt daarom de plantjes die niet meer geschikt voor de reguliere verkoop met 50% korting kopen. Red een plantje van de kliko en zorg ervoor dat het alsnog uitgroeit tot een gezonde en volwaardige plant. Je kunt je er hier voor opgeven. 

Wat is een plant party?

Als je de website van Plant Rebelz opzoekt, valt op dat zij het hebben over plant party’s. Het principe van een Plant Party is dat je stekjes met elkaar uitwisselt om op die manier nieuwe soorten planten te verkrijgen. Dit is als het ware ook het concept waarop Plant Rebelz onderneemt. Zij reizen de wereld rond om stekjes te verzamelen bij andere verbouwers. Je kunt ook zelf een plant party organiseren. Dit kun je doen door andere plantenliefhebbers uit te nodigen. Iedereen neemt een plant mee om met elkaar uit te wisselen. 

Wat heb je nodig voor een plant party?

Om het een groot succes te maken, heb je uiteraard planten nodig, maar hapjes en drankjes maken het evenement natuurlijk tot een veel groter succes. Verder kun je het evenement naar een hoger niveau tillen door ervoor te zorgen dat je extra tuinhandschoenen, tuinaarde, plant containers en andere tools hebt. Bijvoorbeeld een schep, labels en boeken over planten. Ook dit soort dingen kun je overigens ruilen op een plant party. 

Een plant party van Plant Rebelz

Op de website van Plant Rebelz kun je ook een compleet plant party aanschaffen. Je krijgt dan een aantal kleine plantjes en bijpassende plantenpotjes. Overigens ontvang je dan planten met weinig eisen. Je kunt het zien als een starterspakket wanneer je net begint met tuinieren. Ideaal om groene vingers te ontwikkelen. Voor tips en advies kun je de website van Plant rebelz raadplegen, zij hebben allerlei pagina’s over hoe jij ervoor kunt zorgen dat de planten mooi en gezond blijven. Ook ik heb een plant party mogen ontvangen van Plant rebelz. Dit bevatte de volgende producten:

  • 1 stekje van een Coffea Arabica
  • 2 verschillende stekjes van Ficus plantjes
  • 2 plantenpotjes
  • 1 plantenmand
  • Potgrond
  • Droogbloemen
  • 4 kaartjes
  • 1 notitieboekje
  • Een zakje confetti
  • Plant Rebelz canvas bag
Stekken
Stekjes voor een Plant Party
Stekjes van Plant Rebelz

Waar moet je rekening mee houden bij stekjes?

Je kunt naast volledige kamerplanten, dus ook stekjes kopen. Het is de bedoeling dat je de stekjes zelf laat uitgroeien tot volwaardige planten. Uiteraard is het dan wel handig om te weten hoe je een stekje moet verzorgen. Je wilt natuurlijk een succesvolle ontwikkeling voor je plant. Op de website van Plant Rebelz kun je per plant een aantal verzorgingstips en veel gestelde vragen lezen om jouw specifieke stek te verzorgen. Toch zijn er een aantal punten die ik graag met je wil delen over stekjes. 

Wat is een stekje?

Om jouw persoonlijke plantenfamilie uit te bouwen, is het belangrijk om te weten wat een stekje is. Het is namelijk een deel dat van een moederplant is afgehaald. Je moet een stekje goed verzorgen om uiteindelijk een nieuwe plant te kweken. Dit vraagt de juiste verzorging en kennis. Een stekje is ongeveer 5 tot 10 centimeter lang. De manier van stekken hangt van de plant af. Bij sommige planten heb je aan één blaadje al genoeg en bij anderen heb je ook een stuk stengel nodig. 

Sommige planten maken hun eigen stekjes. Je ziet dan dat er een uitschieter ontwikkelt op jouw moederplant. Het is dan zaak om de tak, waarop de uitschieter groeit, af te knippen met een schone schaar of af te snijden met een steriel mes. Een uitschieter kan ook onder de grond gebeuren. Je ziet dan een extra stam omhoog komen. Daarnaast kun je ook een kopstekje nemen. Een knoop is een plek waar een plant bladeren laat groeien. Je moet dan de plant schuin afsnijden net onder de bovenste knoop. Verder heb je ook een stengelstek. In dat geval snij je een volgroeide stengel of tak af. 

Wat is belangrijk bij de verzorging van een stekje?

Je kunt ervoor kiezen om een stekje uit te laten groeien in water of in de grond. Ik raad je aan om een stekje in water uit te laten groeien omdat je dan goed kunt zien of er wortels ontstaan. Daarnaast heeft het stekje altijd voldoende water en bovendien is het ook een mooi gezicht. Je ziet namelijk de wortels steeds verder ontwikkelen. Zodra het stekje voldoende wortels heeft, kun je het stekje overzetten naar een pot met aarde. Dit kun je doen wanneer de wortels ongeveer 10 centimeter lang zijn. 

Bij het afnemen van een stekje is het belangrijk om eerst het mes of de schaar te reinigen met alcohol. Je wilt namelijk niet de bacteriën of ziektes overbrengen naar het stekje. Op die manier vergroot je de kans dat het stekje uitgroeit tot een gezonde plant. Hetzelfde geldt overigens voor de pot die je gebruikt. Je kunt dus ook de pot eerst goed reinigen. 

Het stekje heeft de juiste verzorging nodig en dus is het belangrijk om het stekje te voorzien van voldoende zonlicht, voeding en water. Laat je het stekje uitgroeien op water, ververs dan regelmatig het water. Op die manier blijft het stekje gezond. Bovendien is het ook zaak om de aarde gezond te houden. Dat zit namelijk vol voedingsstoffen voor een plant. Het kan dus helpen om af en toe extra voeding of verse aarde aan je plantje toe te voegen. Een plastic zakje kan helpen om een kas na te bootsen. Daarmee vergroot je de kans op gezonde wortels aan het stekje. 

Ben je erop gebrand om een succesvol stekje te kweken, dan is het handig om meerdere stekjes te nemen. De kans is namelijk altijd aanwezig dat je stekje het niet redt. Kies je ervoor om meerdere stekjes te nemen, heb je meteen een aantal stekjes voor een plant party. Een stekje kan gaan rotten. Houdt dus in de gaten dat de stam van het stekje niet zacht wordt. Je hebt ook zogeheten stekpoeder. Dat beschermt je plant tegen bacteriën en zorgt ervoor dat wortels eerder worden gevormd. 

Droogbloemen Plant Rebelz
Plant Rebelz canvas bag
Potaarde

Mijn ervaring met Plant Rebelz

Ik moet zeggen dat ik razend enthousiast was dat deze samenwerking op mijn pad kwam. Al een lange tijd wilde ik een aantal planten in mijn kamer, maar ik stelde het iedere keer uit. Ik wist namelijk niet goed welke planten er geschikt waren voor beginners. Op deze manier kreeg ik gegarandeerd planten die passen bij mijn ervaring. Ik was best wel verbaasd dat de stekjes al behoorlijk groot waren. Naar mijn idee zijn het namelijk al volledige planten, dus ik ben benieuwd hoeveel groter ze nog gaan worden. Aan de andere kant is de kans dat deze stekjes de reis en dergelijke overleven natuurlijk veel groter dan bij een kleiner stekje. 

Het enige wat ervoor mij miste was een briefje of een label aan de plantjes, zodat ik ook wist welke planten ik heb ontvangen. Ik heb nu namelijk nog geen idee welke ik heb gekregen. Hier heb je uiteraard geen last van als je zelf stekjes bij Plant Rebelz bestelt. De plantenpotjes en de plantenmand vind ik wel onwijs schattig. Ik vind de potjes en het mandje vrij neutraal en op die manier passen ze gegarandeerd in je interieur. De plantjes passen overigens ook perfect in de potjes. Bovendien is het handig dat er tuinaarde wordt meegeleverd. Je kunt de planten daarom ook uit de plant containers halen als je dat wilt. 

Ik was ook onwijs blij met de droogbloemen. Het is de ideale manier om alsnog bloemen in huis te hebben zonder dat je ook maar iets van werk hoeft te verrichten. Helaas was het glas waarin de droogbloemen zaten flink beschadigd. Er zaten krassen in het glas en er zat ook een bobbel aan de zijkant. Dit vond ik erg jammer, omdat ik ze nu moet overzetten naar een ander glas. Verder bevatte de plant party kaartjes, een notitieblokje en een tas. Onwijs leuk om te hebben. Ik ben dus zeker enthousiast. 

Wil jij ook een Plant Party van Plant Rebelz aanschaffen?

Wil jij ook graag stekjes en planten van Plant Rebelz, dat kan uiteraard. Met de code kverbaan-5 krijg je nu €5,- korting bij een bestelling van minimaal €25,-. De code is tot en met 11 april 2021 geldig. Wil je graag vaker genieten van Plant Rebelz dan kun je ook een abonnement afsluiten. Je krijgt met een stekkie box iedere maand 4 verschillende stekjes. Op die manier kun jij jouw plant party steeds verder uitbreiden. Een stekkie box kost 22,50 per maand. De box pas gewoon door de  brievenbus en is 24/7 opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast. 

Conclusie over Plant Rebelz

Ben je op zoek naar geweldige plantjes voor in huis, dan zit je bij Plant Rebelz zeker goed. Zij bieden namelijk allerlei soorten kamerplanten, stekjes en goodies aan om jouw huis steeds meer te vergroenen. Het voordeel is dat je op de website precies kunt selecteren aan welke eis jouw plant moet voldoen. In de box die ik had gekregen was niet aangegeven welke planten ik had ontvangen en was het glas van de droogbloemen beschadigd. Desondanks krijg je mooie en gezonde plantjes thuis geleverd. En dat is natuurlijk waar het om draait. 

Wat ga jij bestellen bij Plant Rebelz?

plant rebelz

*Dit artikel betreft een samenwerking

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant?