Ik voel mij soms te oud…

Ik voel mij te oud voor

Ik wil allereerst even zeggen dat dit echt geen artikel is waarin ik zielig zit te doen. Inmiddels heb ik de leeftijd van vierentwintig jaar bereikt en dat is nog steeds ontzettend jong. Ik besef mij dan ook heel goed dat ik eigenlijk niet over “te oud” mag spreken. Zoals wij in Nederland altijd zo mooi zeggen, ik zit nog in de bloei van mijn leven. Ik heb ook geen moeite met het feit dat ik ouder word. Dat hoort namelijk allemaal bij het leven en ik moet zeggen dat sinds ik steeds ouder word, het leven mij steeds meer, in positieve zin, te bieden heeft. Toch voel ik mij soms te oud voor bepaalde dingen, waar ik mij eigenlijk helemaal niet te oud voor zou hoeven voelen. 

Het leven gaat aan mij voorbij?

Helemaal toen ik mijn vorige baan nog had, had ik het gevoel dat het leven gewoon aan mij voorbij ging. En jeetje wat klinkt dat diep, toch kan ik het niet anders omschrijven. Er waren zoveel plannen die ik graag wilde ondernemen, maar simpelweg geen tijd voor had omdat ik moest reizen naar mijn werk, wilde sporten en moest werken. Voor ik het wist was er al weer een dag voorbij. Ik had hier zoveel moeite mee, dat ik het stuur helemaal om heb gegooid door ontslag te nemen. Helaas kwam toen de lockdown, maar ondanks ik thuis zit, heb ik veel meer het gevoel dat ik meer uit het leven haal. Ik ben overigens mijn droom nu aan het waarmaken. 

Wat is te oud?

Uiteraard gaat het helemaal nergens over, want wat is eigenlijk te oud. “Je bent zo jong als jij je voelt” en “Je bent nooit te oud om te leren”, zijn dan wel is opmerkingen die ik te horen krijg. En dat is natuurlijk ook wel zo. Het heeft mij daarom lang bezig gehouden, wat mij dan eigenlijk afremt om die desbetreffende dingen te ondernemen. Angst misschien, angst dat het niet zou staan of niet zou lukken, maar tegelijkertijd zijn het dingen die ik heel graag wil.

Moet ik dan misschien eerder denken aan dat ik pieker wat anderen zullen denken? Of gaat het juist om dat ik mij te veel blind staar op de dingen die normaal gesproken worden verwacht in mijn levensfase. Er wordt namelijk verwacht dat je minder gaat feesten en gaat settelen. Dat zijn in ieder geval nog veel vragen die ik moet onderzoeken om uiteindelijk te kunnen beantwoorden. 

Waar voel ik mij dan te oud voor?

Deze blog starten

Ik voelde me in eerste instantie te oud om een blog te starten. Het is iets dat ik al jaren wilde, maar ik had het idee dat ik er al veel eerder mee moest beginnen om succesvol te kunnen zijn. Dat is uiteraard onzin en kun je zelfs op je 80ste nog een blog starten als je wilt. Toch is het eerste wat in mij op komt, het is al te laat.  Eer dat het allemaal loopt, ben je al weer een paar jaar verder. Zoals RuPaul zou zeggen: “je innerlijke saborteur”. Toch is mijn blog starten, nu al, een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Inmiddels ben ik zelfs al naar de Kamer van Koophandel gegaan om het officieel te maken. 

Piercings nemen

Al een langere tijd wil ik graag een piercing. Niets hefstigs gewoon een mooie piercing in mijn oor of een tweede gaatje in mijn oor. Toch heb ik zo iets van je bent nu al te laat, aangezien je al bijna 25 bent en nog steeds geen piercing hebt. Ik heb het gevoel dat ik nu al te laat ben om voor mijn eerste piercing te gaan. Ook dit slaat nergens op want ik weet heel goed dat er genoeg mensen zijn die op latere leeftijd nog steeds piercings zetten. 

Nieuwe opleiding beginnen 

Ik wil al een langere tijd een opleiding starten. Eerst wilde ik voor mijn master gaan, maar doordat ik zo erg ben gaan twijfelen of ik wel het juiste vakgebied heb gekozen, weet ik het niet meer. Om een opleiding te beginnen in een compleet nieuw vakgebied vind ik ook weer lastig. 

Ik wil namelijk graag een huis gaan kopen, maar als ik een nieuwe opleiding start, heb ik daar voorlopig het budget niet voor. Weer een strijd tegen de tijd. Ik wil door met de mijlpalen in mijn leven, maar tegelijkertijd vind ik het belangrijk mijn leven zo in te richten dat ik er tevreden mee ben. Uiteraard kan je een opleiding altijd nog beginnen en dus stel ik dat voor nu maar even uit. 

Innerlijke strijd

Uiteindelijk gaat het natuurlijk niet over of ik te oud ben of niet. Het draait denk ik eerder om een innerlijke strijd die ik heb, waar ik uit moet gaan breken. Ik voel mij tijdgebonden, maar het leven kan je natuurlijk niet plannen. Morgen kan het allemaal ineens heel anders zijn en moet je een ander pad kiezen. En dat is denk ik iets dat ik moet beseffen. Niet denken aan de tijd, maar denken aan wat ik wil bereiken en waar ik heen wil in het leven. En als ik dat op mijn 70ste pas zal bereiken, dan is dat maar zo. 

Waar voel jij je wel is te oud voor?

te oud

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?