Poezië gedichten – Depression and other magic tricks

gedichten

Poezië is iets waar ik veel bewondering voor heb, gevoelens op zo’n manier beschrijven dat het mensen raakt. Een van de mooiste gedichten die ik ooit heb gehoord, is Explaining my depression to my mother van Sabrina Benaim. Het gedicht raakt me ontzettend omdat je de emotie voelt in haar lijf, terwijl ze het gedicht voor draagt. Ik vond het zelfs zo mooi dat ik mijn eerste poëzie boek er door heb aangeschaft, Depression and other magic tricks. Het boek is in het Engels en is aan te schaffen voor €16,99. Heb je liever een E-book dan kost hij €13,99.

Zie hier Explaining My Depression to My Mother van Depression and other magic tricks

Hoe is mijn liefde voor poëzie ontstaan?

Ik had vroeger een gedichtenboekje gekregen, maar daar vond ik niet zo heel veel aan. Zinnen die rijmen en gedichten die niet zo heel veel zeggen. Ik ben het pas echt gaan waarderen toen ik Engelse Poetry ben tegen gekomen, slam poetry om precies te zijn. Het is een van de mooiste gedicht-vormen die ik ooit heb gezien. Je kunt het omschrijven als een moderne manier van dichten. Er worden verschillende competities gehouden waarbij, zowel de inhoud van het gedicht, maar ook de uitvoering doorslaggevend is. Iedereen mag deelnemen aan dit soort competities.

Humor, inlevingsvermogen en de wijze waarop je jouw gedicht overbrengt, zorgen voor punten bij de jury in Nederland en bij het publiek in het buitenland. Een groot verschil tussen Nederlandse en Engelse competities is dat in het buitenland wel gedurende het gedicht geluid vanuit het publiek word geaccepteerd. Bij gedichten, zoals hierboven, vind ik dat kracht bij zetten aangezien je zo merkt dat je een belangrijk en herkenbaar punt te pakken hebt. 

Button Poetry

Button Poetry is in 2011 opgericht en sinds die tijd houden zij zich al bezig met video-opnames van gedichten. Op de Facebook pagina van Button Poetry zie je dan ook de mooiste gedichten voorbij komen. Ook op Instagram zijn ze actief. Inmiddels houdt Button Poetry regelmatig wedstrijden voor de beste gedichten van dichters wereldwijd. 

Wie is Sabrina Benaim?

Depression and other magic tricks is geschreven door Sabrina Benaim. Sabrina Benaim is geboren op Amerikaanse bodem, namelijk in Toronto. Naast dat ze dichteres is, is ze ook schrijfster, onderwijzer en artiest. Sabrina heeft een behoorlijk cv kunnen opbouwen. Ze heeft namelijk gedichten geschreven voor onder anderen, de regering van Canada en Entertainment and Sports Programming Network Woman. Bovendien heeft ze haar televisiedebuut mogen maken voor sport chek (een Canadese retailer op het gebied van sportkleding en -artikelen) en het schrijven en uitspreken van het derde deel van hun #WhatItTakes Olympisch Manifesto-videoserie. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Gedichtenboek met amandelen op de bladzijde

Het gedichtenbundel Depression and other magic tricks van Sabrina Benaim

In 2017 bracht Sabrina haar eerste gedichtenbundel uit, Depression & Other Magic Tricks. Uiteraard staat het gedicht, Explaining My Depression To My Mother, erin waarmee ze met meer dan 5 miljoen views viraal is gegaan. In het boek brengt ze onder anderen thema’s zoals liefde, mentale gezondheid en familie aan het licht. Het boek bevat 69 prachtige gedichten, waarin Sabrina overwinningen als worstelingen beschrijft. In 2017 is ze tweede geworden bij de Goodreads Choise awards Best Poetry.

 

Houd jij van poezië?

gedichten

*Deze pagina bevat een affiliate link

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email