Boek review: Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom

Boek review Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom

Tijd voor een boek review! Ik moet eerlijk bekennen, dat ondanks ik heel veel schrijf, te weinig tijd spendeer in het lezen van boeken. Tijd om daar verandering in te brengen, dacht ik zo. Boeken waarvan ik iets kan leren en door kan ontwikkelen, spreken mij het meeste aan. Daarom ben ik zo enthousiast dat ik het boek: Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom, heb mogen lezen. Een boek dat zich focust op het verkrijgen van meer geluk, successen en een betere gezondheid. Wil jij graag met je mindset aan de slag, dan is dit boek uitermate geschikt voor jou. In dit artikel lees je er meer over. Bovendien tref je aan het einde ook een leuke kortingscode aan!

Op deze pagina kun je het volgende lezen

Waarom is je mindset ontwikkelen belangrijk?

Naar mijn mening is je mindset ontwikkelen cruciaal. De wereld zit vol met elementen die mentaal behoorlijke uitdagingen kunnen zijn. Wat mij altijd is bijgebleven is dat je de situatie (en andere mensen) niet kunt veranderen, maar alleen jouw kijk en instelling kunt aanpakken. Daarmee kun je het leven dragelijker maken en bovendien je stressniveau verminderen. Kortom, het ontwikkelen van je mindset is heel erg van belang voor je mentale gezondheid. Door je mentale gezondheid te ontwikkelen, ontvang je bovendien, naar mijn mening, meer draagkracht en meer energie.

Ik ben daar niet de enige in. De psycholoog Carol Dweck heeft tijdens zijn onderzoeken ontdekt dat een growth mindset cruciaal is om te ontwikkelen en te leren. Over het algemeen kun je twee verschillende soorten mindsets hebben, namelijk fixed mindset en growth mindset. De eerste categorie gelooft dat je met basiskwaliteiten wordt geboren. Jouw intelligentie en talenten staan in dat geval al vast. Zij inventariseren voornamelijk hun intelligentie en talenten, in plaats van bezig te zijn met het ontwikkelen ervan.

De tweede groep, namelijk met de growth mindset, is ervan overtuigd dat je vaardigheden kunt ontwikkelen door toewijding en hard werken. Je wordt met de basis geboren, maar dat is je beginpunt. Met een growth mindset is er ruimte voor groei, sta je open om te leren en is het niet erg om fouten te maken. Sterker nog het maken van fouten is onmisbaar om te groeien. De meeste mensen die successen behalen, hebben een growth mindset. Je kunt het overigens leren om een growth mindset te hebben als je bijvoorbeeld geneigd bent om met een fixed mindset te denken. Er zijn boeken, cursussen, filmpjes en studies die je daarbij kunnen helpen.

Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom

Eén van de boeken om aan je mindset te werken, is met het boek: Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom. Het boek is geschreven door Tamara Straatman. In het boek deelt zij haar waargebeurde en persoonlijke verhaal. Het boek is jouw sleutel tot meer geluk, een betere gezondheid en succes. Door middel van de boodschap die Tamara in ieder hoofdstuk aan je meegeeft, krijg je weer de regie over je eigen leven. Uiteraard vraagt het een hoop doorzettingsvermogen, moed en lef om met je mindset aan de slag te gaan. Er is namelijk niets uitdagender dan zelfonderzoek te doen, maar ook om gewoontes en rituelen te doorbreken.

Toch helpt dit boek je op weg om dit allemaal aan te pakken. Het boek gaat naast mindset ook over NLP, Quantum Fysica en Epigenetica. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Er wordt bij NLP onder andere gekeken naar de reden waarom jij dingen doet die je doet en hoe je dat eventueel kunt veranderen. De theorie van Quantum Fysica zou de complexiteit van het menselijk bewustzijn kunnen verklaren. Misschien heb je het wel eens gehoord van dat de ervaringen van je opa, oma en je ouders door kunnen spelen op jou? Dat is wat er met epigenetica wordt bedoeld. De functie van een gen wordt dan anders. 

Waar is Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom van gemaakt?

Het boek is zeer uitzonderlijk, omdat het is gemaakt van steenpapier en van leaf papier. Steenpapier is vrij van bomen, maar wordt gemaakt van 80% kalksteen dat eigenlijk uit de steengroeve wordt weggegooid. De overige 20% bestaat uit gerecycled type-2 plastic. Daarmee is er 67% lagere C02-voetafdruk in de productie. Leaf papier bestaat voor 100% uit landbouwafval. Er worden dus geen bomen gekapt om dit papier te maken, maar het eindresultaat is hetzelfde als normaal papier. Hierdoor is de ecologische voetafdruk 47% lager dan bij het maken van normaal papier.

Daar blijft het niet bij want ook de inkt en de energie die er is gebruikt om de boeken te produceren, zijn op een bewuste manier uitgekozen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van plantaardige oliën om de tekst af te drukken. De energie wordt opgewekt door middel van  zonnepanelen om het boek af te kunnen drukken. Het is een hele duurzame manier van boeken maken, omdat er geen water nodig is om het te kunnen produceren. Ook blijven een hoop bomen bespaard en is bleken bij beide soorten papier niet nodig.

Jackpot

Bestel Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom via Stribe

Wil je graag het boek: Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom lezen? Bestel het boek dan bij Stribe voor €26,99 door middel van deze link. Je krijgt dan namelijk een gesigneerd exemplaar, maar daarnaast ontvang je ook leuke cadeautjes bij je aankoop. Stribe is een online community van consumenten, ondernemers en investeerders. Het is de plek waar deze drie groepen met elkaar kunnen communiceren en connecten. Naast dat het de plek is waar je het boek Jackpot kunt aanschaffen, kun je er ook allerlei andere duurzame en holistische producten aanschaffen.

Stribe heeft allerlei producten van merken en bedrijven geselecteerd waarvan jij er zeker vanuit kan gaan dat jouw aankoop een verschil maakt in de samenleving. Alle producten die te koop zijn op Stribe hebben namelijk een samenwerking met verschillende SDG’s. Dat zijn sustainable development goals. SDG’s zijn 17 opgestelde doelen om van de wereld een betere plek te maken. Alle opgestelde doelen zijn afgesproken door alle landen die bij de Verenigde Naties (VN) zijn aangesloten. De doelen zijn gekoppeld aan 5 thema’s, namelijk mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. Een aantal doelen zijn bijvoorbeeld:

  • Behoud en maak duurzaam gebruik van de oceanen, de zeeën en de maritieme hulpbronnen
  • Beëindig armoede overal en in al haar vormen
  • Beëindig honger en promoot duurzame landbouw
  • Dring ongelijkheid in en tussen landen terug
  • Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen
Welke SDG ondersteun je bij de aanschaf op Stribe van het boek?

Los van het feit dat je dus een gesigneerd exemplaar van het boek en extra cadeautjes krijgt, ondersteun je dus ook een aantal SDG’s bij het aankopen. Je draagt namelijk bij aan het doel kwaliteitsonderwijs, verantwoorde consumptie en productie en partnerschap om doelstellingen te bereiken. Dit komt vanwege dat het boek is gemaakt van steenpapier en leaf papier. Bovendien steun je met de aankoop Kenya Child Care. Het aanschaffen van dit boek is dus een zeer bewuste aankoop.

Kies ook voor de 21-daagse succes challenge om je mindset nog verder aan te scherpen

Wil je jouw mindset helemaal goed aanpakken? Je kunt er ook voor kiezen om het boek samen met de 21-daagse succes challenge aanschaffen. Tijdens de challenge ga je aan de slag met video, audio & tekst opdrachten om uiteindelijk gelukkiger, gezonder en succesvoller te leven. De challenge is perfect voor degenen die het gevoel hebben te weinig grip te hebben op het leven. Je leert om focus te behouden om uiteindelijk je doelen te behalen. Op die manier kom je in beweging in plaats van dat je het continu uitstelt en dus stil blijft staan. Met deze handvatten en informatie heb jij de tools om dromen, doelen en verlangens te realiseren. 

Tijdens de challenge krijg jij iedere dag een opdracht om mee bezig te zijn. Dat zijn dus 21 opdrachten in totaal. Het draait uiteindelijk om nieuwe inzichten verkrijgen en de opdrachten van de challenge gaan daar voor zorgen. Normaal gesproken schaf je de 21-daagse succes challenge met het boek aan voor €127,-. Door middel van de kortingscode KIMSHARESALL, schaf je de combinatie nu aan voor €44,99. Dat is een prachtige korting om het nieuwe jaar te beginnen met een compleet nieuwe mindset en instelling. Voor dit bedrag krijg je overigens blijvend toegang tot het materiaal. Je kunt de opgedane informatie dus steeds weer opfrissen.

Wat vond ik van Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom?

Ik heb het geluk gehad dat ik het boek heb mogen lezen. Het boek bestaat uit 374 bladzijden die zijn onderverdeeld in 6 delen. Ieder deel bestaat uit verschillende hoofdstukken. Doordat ieder hoofdstuk slechts uit een paar bladzijden bestaat, leest het boek makkelijk weg. Bovendien zorgt het ervoor dat je de boodschap van ieder deel en ieder hoofdstuk goed mee krijgt. Naast het inspirerende verhaal tref je in het boek allerlei vragen aan die je helpen om tot nieuwe inzichten te komen. Door deze vragen leer jij jezelf een stuk beter kennen. Je neemt namelijk de tijd om over dit soort diepe vragen na te denken.

Ik vind het boek heel prettig geschreven en dat maakt ook dat het makkelijk wegleest. Over het algemeen vind ik boeken dat over de mindset gaan, snel zweverig worden. Dat is bij dit boek niet het geval. Ik denk dat dit komt omdat het een heel persoonlijk verhaal is. Je leest de gedachten, overwegingen en acties van de schrijver en dat maakt het concreet. Bovendien kun je je daardoor goed inleven en dat is van belang om aan je inzichten te werken. Het boek bevat meerdere blokken met vragen die aan jou gericht zijn en achterin is er ruimte om jouw antwoorden op te schrijven. Het opschrijven helpt aanzienlijk om te werken aan je mindset.

Conclusie over Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom

Wil jij graag aan je mindset werken en meer grip krijgen op je leven? Het boek: Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom, gaat je daarbij helpen. Je raakt er zeker weten van geïnspireerd. Naast het feit dat je aan jezelf werkt, ondersteun je er ook een hoop goede doelen mee. Wil je het nieuwe jaar helemaal fris beginnen met een nieuwe mindset, dan kun je ook deelnemen aan de 21-daagse succes challenge. Met de kortingscode KIMSHARESALL kost het boek en de challenge je €44,99 in plaats van €127,-. De kortingscode is tot en met 31 december van het jaar 2021 geldig

Ken jij het boek Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom al?

Jackpot

*Dit artikel bevat een samenwerking

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant?