Zaterdag Defqon 1 2022

Zaterdag Defqon 1 2022

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Na drie lange jaren mochten we eindelijk weer. Defqon 1 2022 vindt namelijk eindelijk plaats. Alle weekend warriors konden vast en zeker, net als ik, niet wachten om te gaan. Dit jaar ben ik enkel op de zaterdag gegaan, maar desondanks heb ik onwijs kunnen genieten. Ik heb erg lang uitgekeken naar de zaterdag Defqon 1 2022 en ik deel mijn ervaring graag met jullie.

Wat is Defqon 1?

Eén van de grootste festivals die ons land kent, is toch wel Defqon 1. Q-dance organiseert het evenement al sinds 2003, maar pas sinds 2011 vindt Defqon 1 plaats op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Dat ligt regelrecht naast pretpark Walibi. Bij Defqon 1 tref je verschillende stages aan waar je van de hardere stijlen kunt genieten. Denk aan bijvoorbeeld Hardstyle, Rawstyle, Hardcore, Uptempo en Terror. En natuurlijk alles dat er tussen inzit.

Iedere editie heeft zijn eigen thema waar de mainstage op aansluit. Een aantal thema’s die al hebben plaatsgevonden zijn bijvoorbeeld Dragonblood, No Guts – No Glory, Maximum Force en One Tribe. Zo zijn er nog vele andere thema’s. Defqon 1 is zo groot dat het evenement ook plaatsvindt in andere landen, namelijk Australië en Chili. Overigens brengt ook ieder jaar een andere artiest de anthem van dat desbetreffende jaar uit.

Defqon 1 Primal Energy 2022

Het thema van dit jaar is Primal Energy. Ghost Stories heeft de anthem van dit jaar mogen maken. Hieronder kun je de athem direct luisteren. Terwijl je dit artikel leest, kom al helemaal in de Defqon 1 sfeer. Ik moet zeggen dat ik de anthem van dit jaar echt weer zo’n Defqon liedje vind, dus wat dat betreft sluit hij goed aan. Defqon 1 2022 vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 26 juni.

Wat is er nieuw aan Defqon 1 2022?

Het aantal dagen voor weekend warriors

Voor het eerst neemt Defqon niet drie, maar vier dagen in beslag. Al een tijdje wilde de organisatie van Defqon 1 een extra dag aan de reeks plakken. Dit jaar was dat eindelijk het geval. In plaats van vrijdag, begon het festival dit jaar al op donderdag. Voor velen is dat natuurlijk echt survivallen, omdat je voorheen op vrijdag en zaterdag al veel te hard ging. Nu moet je de donderdag ook nog overleven, maar op de maandag zul je ontdekken dat de tijd toch veel te snel is gegaan.

De beruchte brug is niet langer

Ook de beruchte brug is niet meer. Wat een opluchting is dat voor een hoop campinggasten. Ieder jaar werd de brug speciaal voor Defqon 1 opgebouwd. De brug was de verbinding voor camping 5 en 6 met het festivalterrein. Ook de dag gasten moesten de brug over om op het festival te komen. Het was altijd een strijd om met je bagage de brug te betreden. Iedereen rijdt met zijn karretjes tegen je enkels aan en het schoot ook echt niet op om er overheen te komen. Dat is gelukkig niet meer. Er staat nu een definitieve brug dus dat is zeker een opluchting voor zowel campinggasten als de daggasten.

Defqon 1 recycle token

Misschien kan je je nog wel herinneren dat je tijdens evenementen aan het einde van de dag of avond in een zee van bekertjes en flesjes staat. Op Defqon 1 2022 is dat niet langer het geval. Steeds meer festivals doen overigens aan recyclen. Bij het scannen van je toegangsticket krijg je een Defqon recycle token. Bij het halen van je eerste drankje lever je de recycle token Defqon in. Is je flesje of bekertje leeg, dan is het belangrijk die te bewaren omdat je die weer moet inleveren bij het halen van een nieuw drankje.

Kies je ervoor om alsnog je flesje of bekertje op de grond te gooien, dan moet je een half muntje extra betalen bij het halen van een nieuw drankje. Verspreid over het festivalterrein van Defqon 1 2022 kon je ook Defqon recycle tokens krijgen. Je levert dan bij het kraampje je lege bekertje of flesje in en je krijgt er een recycle token Defqon voor terug. Best handig wanneer je bijvoorbeeld voorlopig niet van plan bent iets nieuws te bestellen. Je hoeft dan niet de hele tijd een leeg bekertje of flesje mee te sleuren.

Mijn ervaring op Defqon 1 2022

Ik lig met mijn brakke kop vandaag in mijn bed, maar ik ben zeker nog aan het nagenieten van de zaterdag Defqon 1 2022. Om mijn ervaring op Defqon 1 2022 zo goed mogelijk met jullie te delen, heb ik alle punten even voor je opgesplitst. Ik ben natuurlijk ook onwijs benieuwd naar jouw ervaring van Defqon 1 2022 dus laat mij vooral eventjes in de comments weten hoe jij het hebt gehad.

De opbouw van Defqon 1 2022

Bij binnenkomst heb ik geen timetable of plattegrond ontvangen. Ik heb eigenlijk ook geen idee of die wel ergens anders werden uitgedeeld, maar ik heb er in ieder geval geen eentje gehad. Mocht het zo zijn dat die helemaal niet werden uitgedeeld, vind ik dat een milieubewuste keuze. De meeste boekjes eindigen toch op de grond en dat is zonde voor alle gekapte bomen. Echter was mijn bereik heel slecht en kon daardoor het online ook niet goed opzoeken. Ik heb ook geen plattegrond of timetable op het festivalterrein kunnen vinden.

De opbouw van Defqon 1 2022 was namelijk wel iets anders dan ik me kon herinneren. Gold stond naar mijn mening op een andere plek en volgens mij geldt hetzelfde voor Silver. Als mijn geheugen mij natuurlijk niet in de steek heeft gelaten. Het was daarom voor mij eigenlijk wel wat zoeken, maar gelukkig stonden er genoeg paaltjes en borden om te ontdekken waar welke stage was.

Het eten en drinken op zaterdag op Defqon 1 2022

Uiteraard is Defqon 1 niet compleet zonder het eten en drinken. Van alle opties en mogelijkheden was ik erg onder de indruk. Qua drinken kon je kiezen voor uiteraard bier, maar ook voor Desperados, frisdrank, Red Bull en Gin & Tonic. Verder kon je onder andere ook kiezen voor Apple Bandit, Smirnoff Ice en Vodka. Ook het eten bestond uit veel opties. Aziatisch eten, pasta’s, belegde broodjes, burgers, kapsalon, Turkse pizza’s, behoorde onder andere tot de mogelijkheden. Patat, snacks, churros, ijs en zelfs suikerspin waren ook opties.

De toiletten op Defqon 1 2022

Ik denk dat ik net als vele anderen altijd tegen de toiletten op festivals op zie. Je moet er veel te lang voor in de rij staan, ze zijn altijd super smerig en door de muziek dreun je als het ware het hokje bijna uit. Ook op Defqon 1 2022 is dat niet anders. Dit jaar stonden er dixies die je kon doorspoelen. Wat dat betreft vond ik de stank dus nog wel meevallen. Enkel liet het doorspoelen Defqon flink in de steek. Veel toiletten waren namelijk niet meer bruikbaar omdat ze tot de rand toe vol zaten. Niet echt een fijn gezicht om te zien, maar vooral ook ontzettend onhandig. De rijen werden daarom steeds weer langer.

Bij de toiletten die wel naar behoren werkte, vond ik deze dixies beter dan de varianten die eigenlijk gewoon een open gat hebben. Het is nooit fijn om een dixie binnen te lopen en de uitwerpselen van je voorganger te zien drijven. Althans dat is natuurlijk mijn mening. Een normale wc met doorspoelmogelijkheid is dan wel een flinke vooruitgang. Ook is het voor het personeel makkelijker schoon te houden. Aan het einde van de dag kon ik namelijk nog steeds redelijke schone toiletten vinden.

Power hour van Defqon 1 2022

Iets waar ik toch iedere keer naar uit kijk is Power hour, het uurtje op de zaterdag waarop niets gek genoeg is. Doordat de festivalbranche praktisch 3 jaar heeft stilgestaan, had ik dan ook eigenlijk wel hoge verwachtingen. De organisatie van Defqon 1 heeft namelijk lang de tijd gehad om het een en ander voor te bereiden. Helaas vond ik Power Hour Defqon 1 2022 onwijs tegenvallen. Qua muziek had ik niet het idee dat ik bij Power Hour stond en qua gekkigheid vond ik het ook wel meevallen. Uiteraard ga ik Power Hour op Youtube nog eens goed terugkijken. Wie weet kom ik dan tot andere inzichten.

Het weer op zaterdag Defqon 1 2022

De weersomstandigheden waren van te voren al wat twijfelachtig. Het zou gaan regenen, maar de zon zou ook gaan schijnen. Doordat er genoeg tenten zijn op Defqon 1 maakte het mij in principe niet heel veel uit wat voor weer het zou worden. Uiteraard maakt de zon het een stuk leuker en droog weer een stuk fijner. Ondanks dat er af en toe een klein buitje is gevallen, vond ik het weer top. De regen zette op geen enkel moment echt goed door en de buitjes waren ook maar een paar minuutjes. Ik heb wel eens slechter weer gehad op Defqon 1.

Gelukkig liet de zon zich ook vaak genoeg zien. Ik ben namelijk zelfs een klein beetje verbrand op mijn schouders. Bij de bezoekjes aan de Blue en Black was het ook weer godsverziekend heet zoals je eigenlijk wel van een festival zou verwachten.

De eindshow van Defqon 1 2022

Ik moet zeggen dat ik de Defqon 1 eindshow erg mooi vond. Er zaten maar enkele foutjes in de vuurwerkshow en qua muziek heb ik ook erg genoten. Sterker nog ik vond de eindshow beter dan Power hour eerlijk gezegd. Het leek heel even erg hard te gaan regenen, maar dat was maar heel even het geval. Verder vond ik de ademhalingsoefening ook wel erg leuk bedacht. Het leek een beetje op een cooling down oefening. Ideaal na een lange dag stampen en springen.

De sfeer op Defqon 1 2022

De line-up, het weer en het eten en drinken kan dan nog zo top zijn, wanneer de sfeer niet fijn is kan het je ervaring flink beïnvloeden. Ik vind daarom de sfeer ook wel een belangrijk puntje om te benoemen. Ik heb de zaterdag van Defqon 1 2022 in ieder geval als ouderwets gezellig ervaren. Buitenlanders en Nederlanders, iedereen had het volgens mij wel naar zijn zin. Ik heb overigens ook geen vechtpartijtjes gezien, al kom je die sowieso niet veel tegen op een hardstyle festival. Op Defqon 1 voel ik me altijd één met iedereen om mij heen en dat was dit jaar niet anders.

Conclusie over Zaterdag Defqon 1 2022

Ondanks een aantal minpuntjes was het toch wel weer erg genieten om terug te zijn op Defqon 1. Het was mijn eerste festival weer sinds corona en dus was ik maar al te blij weer te kunnen gaan. Het weer was op zich prima te doen en het aanbod qua eten en drinken was lekker uitgebreid. Ook vond ik het ouderwets gezellig. Voor alle weekend warriors die vandaag nog een dagje mogen genieten, onwijs veel plezier en geniet ervan! Sunday Funday is namelijk weer een compleet andere ervaring!

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: