De beste Videoland series

Mijn favoriete Videoland series

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Het is geen verrassing dat ik onwijs van series houd. Eerder schreef ik al een uitgebreid artikel over goede Netflix series en dit keer wil ik het graag hebben over de beste Videoland series. Niets is fijner dan op een brakke zondag je favoriete series te bingewatchen. In dit artikel vindt je daarom de series die ik echt geweldig vind op Videoland én Videoland series die ik nog wil gaan kijken.  

Wat is Videoland?

Videoland is een online videodienst waarop jij series en video’s kunt bekijken. Net als bij Netflix heeft Videoland een aantal exclusieve series die enkel op Videoland te bekijken zijn. De streamingdienst zoals wij hem nu kennen is mede door middel van RTL tot stand gekomen. Door een abonnement af te sluiten, kun je gebruik maken van de streamingdienst. Het is de manier voor jou om programma’s vooruit te kijken, te genieten van internationale en nationale series en films en documentaires te bekijken. 

Het ontstaan van Videoland

Oorspronkelijk was Videoland een van vele Nederlandse videotheken. Al vanaf 1984 staat het bedrijf bekend om zijn uitgebreide collectie aan films en series. Het is inmiddels haast niet meer denkbaar dat je naar een videotheek moest gaan om je favoriete films en series te kunnen bekijken, toch was dit meer dan 20 jaar het geval. Met meer dan 200 vestigingen verspreid over Nederland en België, was het een van de grootste videotheken ketens die Nederland heeft gekend. In het begin van de 21ste eeuw zijn de meeste videotheken van Videoland failliet gegaan. 

Dit alles heeft te maken met de opkomst van Video on Demand en de mogelijkheid om online (illegaal) te downloaden. Het bedrijf ging hierdoor failliet en is uiteindelijk overgenomen door Moving Pictures Holding. Ook dat heeft niet lang geduurd en is het bedrijf in 2013 overgenomen door RTL. Ondanks de basis van het bedrijf dus al een lange tijd bestaat, heeft het pas in 2015 zijn eerste eigen gemaakte programma’s gelanceerd. 

Waar moeten goede Videoland series aan voldoen?

Een goede serie is voor iedereen anders en dus is het antwoord op deze vraag niet bepaalt zwart wit. Toch zijn er een aantal factoren die een serie geweldig kunnen maken. Hiervoor heb je namelijk een goed geschreven verhaal nodig, krachtige personages en natuurlijk moet het goed gefilmd worden. Je hebt details nodig om de kijker echt mee te slepen in het verhaal, maar je hebt ook special effects nodig om het verhaal echt tot leven te brengen. 

Het is cruciaal om de kijker eerst te introduceren in de realiteit van de serie, maar ook met het personage. Op die manier trek je de keuzes in het verhaal niet in twijfel en daarnaast roept het emoties bij je op. Emoties komen dan naar boven en dan heb je nog niet gehad over de spanning of het verloop van het verhaal. Bij een goede Videoland serie wil je verder kijken omdat je wilt weten hoe het afloopt. 

De beste Videoland series

1.The Handmaid’s Tale
Een van de series die het gebruik van Videoland onwijs populair heeft gemaakt, is The Handmaid’s Tale. De serie gaat over een wereld waarin de mensheid steeds moeilijker kinderen kunnen krijgen en hierdoor lijkt de mensheid uit te sterven.

Een sekte neemt Amerika over en ontwikkeld een samenleving waarin vruchtbare vrouwen kinderen baren voor de elite samenleving, die niet op een natuurlijke wijze een kind kunnen krijgen. 

2.Tell me a Story
Binnen deze serie wordt duidelijk hoe het zou zijn als klassieke sprookjes in het moderne leven zouden plaatsvinden. Het is een duistere psychologische thriller. Vergis je niet het lijkt op geen enkel opzicht op Once Upon A Time.

In de serie staan moord, stalking, liefde en psychische ziektes centraal. De intro van deze Videoland serie laat al duidelijk zien welke sprookjes er worden omgetoverd in een modern verhaal. 

3.Siren
Ik heb mij altijd al afgevraagd of zeemeerminnen bestaan en deze Videoland serie laat exact zien hoe het zou zijn als dit daadwerkelijk het geval zou zijn. Een grote visserijmaatschappij vist de zee leeg waardoor zeemeerminnen steeds meer aan de oppervlakte moeten jagen.

Per ongeluk vangt een vissersboot een van de zeemeerminnen. Terwijl de gevangen zeemeermin wordt opgehaald door het leger, omdat zij allerlei testen op het wezen willen uitvoeren, doet haar zus er alles aan om haar te vinden. Ze is dus genoodzaakt om aan land te komen en zich aan te passen aan de mensheid. 

4.Charmed
Drie zussen komen er achter dat zij afstammen van een lijn heksen. Tijdens de serie zie je hoe zij het opnemen tegenover demonen en kwaadaardige tovenaars. Iedere zus heeft zijn eigen krachten, maar het vraagt samenwerking om alle tegenslagen en gevaren te overwinnen. 

Klinkt heel spannend, maar net als alle andere broers en zussen, komen de drie regelmatig in een strijd met elkaar. Ze zijn genoodzaakt om hun meningsverschillen opzij te zetten. 

5.A Discovery of Witches
Om nog even in de hekserij te blijven hangen, gaat deze serie ook over heksen. Een lange tijd heeft de hoofdrolspeler haar afkomst kunnen verdoezelen, maar komt uiteindelijk in de situatie dat ze zich wel moet mengen in de magische wereld. 

Nog een aantal geweldige Videoland Series

6. Light as a Feather 
Deze Videoland serie is een echte thrillers. Vijf jonge meiden kiezen ervoor om een spel te spelen waarbij hun dood voorspeld wordt. Niets vermoedend gaan zij ervan uit dat het daadwerkelijk een spelletje is, maar een voor een gaan alle meisjes dood zoals in het spel was voorspeld. 

7. You’ve been t@gged 
Dat social media een risicovolle plek is, is geen geheim. Deze serie laat zien hoe de anonieme wereld van het internet eruit kan zien. Drie schoolvriendinnen ontvangen in de serie gewelddadige video’s waaruit blijkt dat zij meer met elkaar verbonden zijn dan enkel dezelfde school en hun vriendschap. 

8. Clique
Niets is wat het lijkt is zeker typerend voor deze serie. Wanneer twee hartsvriendinnen, Georgia en Holly, gaan studeren, raakt hun vriendschap onder enorme druk. Holly doet er alles aan om toch een rol te blijven spelen in het leven van Georgia, wanneer Georgia zich aansluit bij een elitegroep. 

Holly probeert te ontdekken wat er mis is met de groep en wat er eigenlijk echt schuil gaat achter gesloten deuren. Wanneer het haar lukt om deel uit te maken van deze elitegroep, komt ze meer te weten dan haar lief is. 

9. Guidance 
Tijdens deze Videoland serie zie je hoe een schooldecaan allerlei situaties meemaakt met haar studenten. Je krijgt een betere blik op de wereld van studenten en waar zij tegen aanlopen, maar daarnaast leer je meer over het leven van een decaan. Hoe dring je door tot studenten en hoe zorg je ervoor dat je de juiste begeleiding geeft. 

10. Scandal 
Binnen de elite wereld is het onvermijdelijk om af en toe een beschamende situatie mee te maken. Om imagoschade te beperken, bel je Olivia Pope. Maar wat nou wanneer Olivia en haar team steken laten vallen? Zowel privé als zakelijk is het aan haar om de ballen in de lucht te houden. In ieder geval onmisbaar van deze lijst van de beste Videoland series.

De beste Reality Videoland series

Deze Videoland series kan ik (helaas voor sommige) niet buiten beschouwing houden. Ik ben een echte bingewatcher van deze Videoland series. Het is niet alleen geweldig om te kijken, maar het laat mij ook nadenken over hoe mensen precies in elkaar zitten. Op de een of andere manier vind ik menselijk gedrag dan onwijs fascinerend. Ik heb het natuurlijk over deze guilty pleasures van de beste Videoland series: 

 1. Love Island, ik denk dat dit wel een van de reality Videoland series is die ik het liefste bingewatch. In die serie is het de bedoeling dat 5 single vrouwen koppels vormen met 5 single mannen. Gedurende hun verblijf komen er steeds nieuwe deelnemers in de villa. Door middel van challenges en hun verblijf komen ze er achter met wie zij een connectie vormen. Het is bedoeling dat je een koppel vormt om in de villa te blijven. Overigens kun je Love Island NL/Be, Australië, UK en USA kijken. Voldoende Videoland series dus.  
 2. Temptation Island, wie kent het deze Videoland serie eigenlijk niet. Ik denk dat deze wel een van de meest bekeken Videoland Series is. Ik ben er dol op en niet alleen de Nederlandse versie, maar ook de VIP en zelfs de buitenlandse versies kijk ik maar al te graag. Onwijs interessant om het gedrag van deze mensen te bekijken. Of het nou in scène is gezet of niet, ik vind het geweldig om te zien en denk graag na over of het gedrag voortkomt vanuit trots of juist angst.  
 3. Paradise Hotel, deze serie heeft eigenlijk alles weg van Love Island. Alle mannen en vrouwen moeten een koppel vormen om in het spel te blijven. 
 4. Ex on the Beach en Ex on the Beach Peak of Love, het blijft toch een geweldige ervaring om mensen te zien spartelen bij het weerzien van hun exen. Vooral de Amerikaanse versie vind ik een stuk leuker om te kijken dan de Nederlandse variant. Wist je trouwens dat je ook een variant hebt in de sneeuw, in plaats van op het strand? 
 5. Survival of the fittest, binnen deze Videoland serie gaan een aantal aantrekkelijke mannen de strijd aan met de mooiste vrouwen. Door middel van verschillende challenges wordt voor eens en voor altijd uitgevochten welke sekse eigenlijk het slimste, sterkste en het meest tactisch is. 
 6. The Bachelorette, alhoewel de complete serie al volledig op Videoland staat, blijft het geweldig te zien. Je ziet hoe 14 mannen de strijd aan gaan om het hart van één vrouw te winnen. Ik hoop oprecht dat de Amerikaanse versie ook binnenkort op Videoland is te zien. En dat ze snel met een tweede versie komen. 
 7. Expeditie Robinson, ik moet zeggen, ik ben echt al jaren een trouwe kijker. In deze serie gaan een aantal bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan om als enige over te blijven en moeten zij samen overleven op een onbewoond eiland. Je hebt trouwens ook een variant waarbij onbekenden mensen de strijd met elkaar aangaan, die vind ik ook geweldig.  
 8. Five star hotel, hoe zou het zijn als 5 bekenden Britten een hotel moeten runnen. Dat is natuurlijk geheid één groot drama. Geen van allen heeft ervaring rondom het runnen van een hotel. Samenwerking is de sleutel, maar daarnaast strijden ze ook voor beste werknemer van het seizoen. 
 9. Undercover Girlfriends, vijf mannen gaan op vakantie en hun vriendinnen willen maar al te graag weten of zij wel trouw kunnen blijven. Tijdens deze serie zie je hoe de vrouwen undercover gaan om hun vriendjes te bespieden. Wat is de ware aard van hun relatie?
 10. Married at first sight, hoe zou het zijn wanneer je met een wildvreemde zou trouwen. Na een wetenschappelijk onderzoek, zou het natuurlijk de perfect match moeten zijn, maar gevoelens kun je toch niet door een machine halen? Hoe ontwikkelen de relaties zich?

Kende je deze Videoland series al?

Uiteraard zijn er nog veel meer goede Videoland series te vinden, die ikzelf nog lang niet allemaal heb gezien, maar wel op mijn bucketlist staan. Gelukkig zijn de opties van Videoland series nog in overvloed, ik kan ze niet eens allemaal opnoemen. Om de lijst van de beste Videoland series nog even wat uit te breiden, wil ik ook deze Videoland series nog kijken! 

 1. For Life, dit is toch wel een angst voor ieder mens. In de serie zie je hoe een man een levenslange gevangenisstraf krijgt voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Hij kiest ervoor om zijn tijd te gebruiken om advocaat te worden en zijn cases te verdedigen. Zou het hem lukken om zichzelf uit de gevangenis te vechten?
 2. Devils, wanneer een collega van het het hoofd van Handel van de Londense NYL-bank plotseling overlijdt, staat zijn leven compleet op zijn kop. Hij wilt maar al te graag de waarheid achterhalen en ontdekt meer dan hem lief is. 
 3. Riviera, wanneer de man van Georgina plotseling om het leven komt tijdens een tocht op een jacht, ontdekt zij een wereld van geweld, leugens en moord. Ze gaat op onderzoek uit, maar dat is niet zonder gevaar. Deze serie behoort tot de Thriller Videoland series. 
 4. Why women kill, drie vrouwen uit drie verschillende decennia wonen in hetzelfde huis. Naast het huis hebben ze nog één ding gemeen en dat is dat er ontrouw in hun huwelijk plaatsvindt. 
 5. Babylon Berlin, deze serie laat zien hoe het in Duitsland er aan toe ging in 1929. Het gaat over een detective die onderzoek doet naar een Duitse pornoclub die door Russische maffia wordt beheerd. Klinkt in ieder geval als een interessante Videoland serie. 
 6. Reckoning, een seriemoordenaar is na jaren weer ineens terug in actie. Je ziet hoe twee detectives onderzoek doen naar de seriemoordenaar, maar tijdens het onderzoek raken zij in strijd met elkaar. 
 7. Mr. Mercedes, in deze Videoland serie zie je hoe een gepensioneerde politie rechercheur wordt gekweld door een gestoorde moordenaar. De ex-politierechercheur doet er alles aan om de moordenaar achter tralies te krijgen, maar moet daarvoor zelfs illegale dingen doen. 
 8. De 12 van Schouwendam, deze serie draait om twee raadselachtige verdwijningen die binnen 25 jaar hebben plaatsgevonden. Een jonge man en vrouw verdwijnen spoorloos. Na de komst van geheimzinnige man komt het verleden weer opnieuw tot leven. 
 9. Zwarte tulp, dit is een van de Nederlandse Videoland series. In de serie zijn er twee familie aartsvijanden vanwege een ongeluk in het verleden. Thema’s als haat en liefde, loslaten en vasthouden, harmonie en chaos komen allemaal voorbij. De strijd tussen de families blijft in stand door de ultieme strijd om de zwarte tulp. 
 10. The good doctor, een jonge chirurg lijdt aan een autistische stoornis en verhuist van het platteland naar de grote stad om te werken in een hoogstaand ziekenhuis. Ondanks hij nauwelijks contact kan leggen, is hij briljant in zijn werk. Deze serie behoort tot de Drama Videoland series. 

Wat maakt het kijken van Videoland series zo fijn?

Het is voor velen een gewoonte om aan het einde van de dag neer te ploffen op de bank of op bed om vervolgens uren achter elkaar Videoland series te kijken. Het zorgt ervoor dat jij je eigen zorgen even vergeet en je begeeft je in een andere realiteit. Dat biedt ontspanning en rust. Je hoeft namelijk even helemaal niets meer te doen en enkel te luisteren en te kijken. Dat zorgt voor ontspanning omdat je niet meer op scherp hoeft te staan en even alle verwachtingen los kunt laten. 

Videoland series zijn ook een manier om sociale contacten uit te breiden. Er zijn bijvoorbeeld evenementen van serie, zoals Comic Con waarbij je acteurs en andere fans kunt ontmoeten. Tijdens dat soort evenementen leer je mensen kennen en daarnaast kun je ook met vrienden en/of familie Videoland series kijken. Daarnaast kun je ook merchandise van specifieke series aanschaffen. Op die manier groeit een leuke bezigheid uit tot een hobby. 

Wil jij ook Videoland series kijken?

Wil jij ook graag Videoland series kijken, dan kun je uiteraard ook een account aanmaken. Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementen. De eerste kost €4,99, daarmee kun je op 1 apparaat tegelijk kijken. Houd er rekening mee dat je dan wel reclame hebt. Daarnaast heb je ook een abonnement van €7,99, daarmee is je account reclamevrij. Ook kun je op twee apparaten kijken. Als laatste heb je een abonnement van €9,99, daarmee kun je op vier apparaten kijken en is je account reclamevrij. Wil je meer weten over de verschillende abonnementen, dan kun je hier een kijkje nemen. 

Ben je niet zeker of je wel een abonnement wilt afsluiten, dan kun je er ook voor kiezen om een proefperiode af te sluiten. Daarmee kun je 14 dagen Videoland series kijken. Om een proefperiode af te sluiten, hoef je slechts 1 cent te betalen om jouw bankrekening te verifiëren.  Je kunt het account delen met andere, dan kun je voor jouw specifieke profiel een pincode invoeren. Op die manier heb je jouw eigen profiel met Videoland series en films die aansluiten bij jouw smaak. 

De beste Videoland series, films en documentaires kun je kijken op smartphones, smart-tv’s, tablets, verschillende websites en gameconsoles. 

En verder over Videoland series?

Bingewatchen is een van mijn favoriete bezigheden. De beste Videoland series zijn een echte lifesaver als het gaat om vermaak. Niets gaat namelijk boven een avondje op de bank onder een deken en een van deze Videoland Series op tv. Een hapje en een drankje maakt het natuurlijk helemaal af. Gezelschap of alleen deze Videoland series maken voor mij echt het verschil. 

Welke Videoland series vind jij geweldig?

Deel dit artikel:

Eén reactie

 1. Charmed lijkt me inderdaad enorm goed, wij hebben alleen netflix geen videoland.. maar dit ziet er allemaal wel erg goed uit!
  Jij hebt nog genoeg te kijken haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: