STOX sokken – STOX Energy Socks Sports

STOX sokken - STOX Energy socks

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Mensen doen een groot beroep op de kracht van hun benen. Je benen en voeten houden je in balans, zorgen voor je mobiliteit en zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor sportprestaties. Sporten en beweging is een belangrijke factor in het leven van de mens. De een doet het veel en de ander weinig. Welke het ook is, blessures aan je benen kunnen je behoorlijk belemmeren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. STOX Energy socks Sports heeft hier het antwoord op, namelijk STOX sports socks -high tech compression energy sokken. In dit artikel lees je alles over deze stocks sokken. 

De gevolgen van intensief sporten op je benen en voeten

Voordat ik je meer vertel over STOX Energy socks wil ik je eerst wat uitleggen over de gevolgen van sporten op je benen en voeten. Ondanks beweging ontzettend goed is voor allerlei processen in je lichaam, kan het ook voor blessures en klachten zorgen. Uiteraard wil jij je daar niet door laten afschrikken en wil je blijven pushen om steeds meer uit je lichaam te halen. Toch kan het helpen om te weten wat er met je lichaam gebeurt wanneer je gaat sporten. 

Afvalstoffen komen vrij

Of je nu in beweging bent of niet, je lichaam produceert afvalstoffen. Denk maar aan koolstofdioxide. Hoe meer je beweegt, hoe meer zuurstof je lichaam verbruikt en dus ook hoe meer afvalstoffen er vrij komen. Aangezien je benen het verste van je hart vandaan zitten, hebben je aderen het moeilijk om alle verbruikte afvalstoffen weer naar je longen te krijgen. Dit is dan ook hetgeen dat spierpijn veroorzaakt. De ophoping van melkzuren en afvalstoffen in combinatie met overbelasting van je spieren zorgen voor spierpijn. 

Vermoeide en pijnlijke benen

Daarnaast komen ook melkzuren vrij. Je spieren verbruiken glucose als energie. Bij het afbreken van glucose komen onder andere melkzuren vrij. Melkzuur bestaat uit lectraat en H+-ionen. Dat laatste is verantwoordelijk voor de verzuring van je spieren. Wanneer jij je spieren intensief gebruikt of niet goed hebt getraind, raken je spieren overbelast en kunnen H+-ionen niet goed afvoeren, met als resultaat dat je verzuurd en moet stoppen met sporten.

Blessures

Overbelasting van je spieren kunnen ervoor zorgen dat je blessures overhoudt aan het sporten. Het kan soms lang duren voordat blessures kunnen herstellen en dus is het belangrijk om blessures te voorkomen. Blessures kunnen ook ontstaan wanneer je de oefening niet goed uitvoert. Je kunt dan een spier, pees of gewricht verrekken of beschadigen.

Trillende benen

Misschien ken je het wel, van die trillende benen na een intensieve legday. Altijd een uitdaging om een trap op en af te komen of je auto te besturen. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Allereerst kan het zijn dat de oefening nieuw is voor je spieren en dat het een uitdaging voor ze is. Je spieren worden dan snel in-efficiënt en gaan ongecoördineerd trillen. Het kan ook zijn dat jij te veel van je spieren vraagt. De spiervezels raken dan ongecontroleerd opgerekt en trekken samen. Je zenuwuiteinden raken geïrriteerd waardoor je spieren gaan trillen. Als laatste kan je glycogeen voorraad te laag zijn. Je hebt dan suikertekort. 

SportSport

Wat is STOX Energy Socks?

Stijl, comfort en functionaliteit. Dat zijn de drie kernwaarden van STOX Energy socks. In 2012 is het STOX Energy socks opgericht. De oprichter van STOX Energy socks had zich geblesseerd tijdens het trainen voor een marathon in New York. Aangezien normale steunkousen niet aan zijn eisen voldeden, heeft hij samen met zijn vader (die vaatchirurg is) compressiesokken ontwikkeld. Uiteindelijk is STOX Energy Socks nu een van de beste leveranciers van compressiesokken. Design en gezondheid technologieën worden op elegante wijze gecombineerd in alle compressiesokken van STOX Energy Socks. 

De technologie achter STOX – stocks sokken

Iedereen fit en vitaal laten voelen. Dat is het doel dat STOX sokken zich voorhoudt. STOX Energy socks combineert bewezen medische theorieën met degressieve compressie om de bloedcirculatie te verbeteren. Vaatchirurgen hebben de handen in een geslagen met textiel ingenieurs om de fijnste materialen en de meest vooruitstrevende medische machines te gebruiken. Dit alles om de juiste druk te behalen om de beste resultaten te boeken. De compressie van de kousen worden aangetoond door middel van mmHg. Dit is een niet-SI-eenheid voor het aangeven van een bepaalde druk. 

De innovatieve stoffen die worden gebruikt voor STOX sokken zijn onder anderen: Merino wol en Moisture wicking fabrics. Merino wol is afkomstig van merinoschapen. Dit is een van de meest bekendste schapenrassen van de wereld. Moisture wicking fabrics zijn vochtafvoerende stoffen. Op de verpakking van de STOX sokken staat aangegeven dat de STOX Energy Socks Sports bestaat uit: 53% Polyamide, 33% Polypropylene en 14% Elastane. 

STOX Energy socks Sports 

STOX sokken zijn er in vier verschillende soorten. Dit artikel focust zich op de STOX sokken sports variant. Op de website van STOX sokken, zie je dat er een uitgebreide lijst is met specifieke sporten en matchende Energy socks Sports. STOX sokken zijn op zo’n manier gespecialiseerd, zodat zij exact bieden wat jij nodig hebt met jouw specifieke sport. Voor het skiën heb je extra warme STOX sokken en voor het wielrennen juist ademende STOX sokken. Je kunt verder kiezen uit de volgende sporten: wielrennen, hardlopen, wandelen, sporten, tennis, fitness, hockey, skiën, golf, voetbal en herstel sokken.

Waarom het gebruik van STOX Sokken Sports?

De grote vraag is natuurlijk wat STOX sokken nou eigenlijk exact voor je kunnen betekenen. Er zitten een hoop voordelen aan, maar details zijn natuurlijk leuk om te weten. Ik deel graag met jou wat STOX sokken voor je doen en waarom je deze sokken aan zou kunnen schaffen. 

 1. Gezwollen voeten en enkels
  Vooral tijdens warme dagen, kan deze kwaal ontstaan. Je aderen hebben er moeite mee om het bloed en daarmee het vocht richting je hart te pompen. Door de zwaartekracht zakt het vocht naar beneden en ontstaat er een ophoping van vocht. Hierdoor zwellen je voeten en enkels op. De STOX sokken helpen om het vocht af te voeren. 
 2. Oedeem
  Verdwijnt het vocht niet, ook niet tijdens koudere dagen, dan is er sprake van oedeem. Waar je bij gezwollen voeten en enkels alleen s avonds last hebt van deze klachten, is het bij een oedeem de hele dag door. Er zit niets anders op dan het gebruik van compressiekousen, meer bewegen en zwachtelen om de klachten op te lossen. 
 3. Trombose
  Bovendien kan het ook zijn dat het bloed niet goed rondgepompt kan worden door een trombose. Een bloedpropje zorgt ervoor dat het bloed de ruimte niet heeft om door je aderen te stromen. De druk van deze kousen helpt je been met de doorbloeding, maar draag ze alleen op advies van een arts. Bovendien is medicatie (bloedverdunners) en zwachtelen noodzakelijk. 
 4. Zwangerschapsvergiftiging
  Bent u zwanger, dan kan er sprake zijn van zwangerschapsvergiftiging. Gezwollen en pijnlijke enkels ontstaan dan in combinatie met hoofdpijn, pijn in de buik, misselijkheid en het zien van sterretjes. De hogere bloeddruk tijdens een zwangerschap kan ervoor zorgen dat je aderen gaan lekken waardoor vochtophopingen ontstaan. Dit kan overal in je lichaam ontstaan, ook in je hersenen en in de placenta. Het kan dus gevolgen hebben voor je ongeboren kindje. STOX Energy socks Sports bevordert de bloedsomloop waardoor je minder last hebt van rusteloze benen, spataderen en gezwollen benen. 
 5. Rusteloze benen
  Je hebt voornamelijk s avonds last van rusteloze benen. Dit is een neurologische aandoening dat een kloppend, trekkend of een ander onaangenaam gevoel geeft. Je hebt een oncontroleerbare drang om je benen te bewegen en wanneer je probeert te rusten maakt het de drang om je benen te bewegen enkel erger. De STOX Energy socks Sports verlichten de pijn en de klachten. 
 6. Slaapapneu
  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die gedurende de dag compressiesokken dragen, aanzienlijk minder vaak door hun eigen gesnurk wakker werden. De klachten namen met 1/3 af.  Zeker het proberen waard dus om de STOX sokken uit te proberen om je nachtrust te verbeteren.  
 7. Vermoeide benen
  Bij een baan waar je veel staat of juist veel zit, kan je aan het einde van de dag behoorlijk last hebben van vermoeide of zware benen. Hetzelfde geldt voor een dag slenteren in de stad of juist na heel intensief sporten. De klachten ontstaan door een slechte bloedsomloop. STOX sokken helpen om de bloedsomloop weer op gang te krijgen en gaat spiervermoeidheid tegen. 
 8. Bloedsomloop
  De doorbloeding is extreem belangrijk voor je lichaam. Op heel veel fronten speelt een juiste doorbloeding een belangrijke rol. De kans op blessures en spierpijn worden flink verminderd wanneer de bloedcirculatie goed is. STOX Energy socks  Sports helpen de bloedsomloop te verbeteren en daarmee worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd.  
 9. Zweepslag
  Door krachtige bewegingen tijdens het sporten, kan er spontaan een scheur in je spier ontstaan. Dit heet een zweepslag. Een zweepslag komt het vaakst voor in je kuitspier. Deze compressiesokken kunnen een zweepslag voorkomen. Heeft u al zweepslag, dan kan de druk van STOX Energy socks Sports de klachten aanzienlijk verminderen, maar niet genezen. 
 10. Scheenbeenvliesontsteking
  Dit wordt ook wel Shin Splints genoemd. Bij een overbelasting van je benen kunnen er barstjes in je botten ontstaan. Je beenspieren zijn niet sterk genoeg en dus haalt je been de kracht uit je scheenbeen. Wanneer je niet voldoende rust neemt en je benen blijft belasten, kan het zich niet herstellen en neemt de pijn alsmaar toe. STOX Energy socks Sports helpen om afvalstoffen sneller af te voeren en daarmee wordt het herstel van je spieren en je botten versnelt. 

Andere STOX sokken Energy socks

De compressiesokken hebben dus behoorlijk wat voordelen als het aankomt op sporten, maar de technologie achter de sokken is zo goed dat het ook voor andere doeleinden wordt gebruik. Naast de STOX Energy socks Sports heeft het sokkenmerk nog drie andere STOX Energy Socks die je kunt dragen. Iedere categorie heeft zijn eigen materialen en ontwerp. Bovendien is het ontwerp van iedere categorie aangepast tot de specifieke activiteit. Naast de sport variant heb je ook de volgende STOX Energy socks:

STOX Energy Socks Daily

Heb jij een beroep waarbij je veel moet staan of juist een beroep waarbij je veel zit, dan zijn deze sokken ideaal. De Energy Socks Daily, lijken sprekend op normale sokken. Heb jij vaak last van vermoeide of pijnlijke benen, dan bieden deze sokken de uitkomst. Overigens zijn ze ook ideaal wanneer je zwanger bent of wanneer je na een lange dag tot rust wilt komen. 

STOX Energy Socks Travel

Reizigerstrombose is een bekend fenomeen. Het is dus niet zo gek dat STOX ook voor reizigers een uitkomst biedt. Deze compressiesokken voorkomen opgezwollen voeten tijdens vluchten, autoritten of treinreizen. Het drukkende gevoel van de sokken zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt bevordert, waardoor je reizigerstrombose en vermoeide benen voorkomt. Daarnaast zorgt het materiaal van deze sokken, merino wol, ervoor dat je voeten niet te warm en niet te koud zijn. 

STOX Energy Socks Medisch

Aangezien er zoveel voordelen aan deze sokken zitten, zijn ze ook uitermate geschikt voor medische klachten. De sokken verminderen zwellingen, vochtophoping en het helpt veneuze en/of lymfatische aandoeningen te verlichten. Hierbij kun je denken aan trombose, spataderen en oedeem. Helaas worden deze compressiesokken (nog) niet vergoed door de verzekeraar. 

Waar kun je STOX Sokken Energy Socks Sports van kennen?

STOX Energy socks sportsDe wetenschap rondom deze STOX Energy socks Sports is inmiddels internationaal bekend. Steeds meer sporten maken gebruik van deze energy sokken, om blessures te voorkomen, sneller te herstellen en beter te presteren. De stocks sokken worden gebruik door: 

 • hardlopen
 • hockey (hockey-internationals)
 • voetbal (onder meer FC Utrecht, Feyenoord, Sparta, Vitesse)
 • wandelen (Official Supplier KWBN)
 • tennis (Official Supplier KNLTB)
 • skiën
 • wielrennen (Official Supplier Team Jumbo Visma)
 • schaatsen (bij Jumbo-Visma)

Wil je meer weten over Energy stocks sokken?

Er komen regelmatig artikelen in de krant voorbij over Stocks sokken van STOX. Je hebt hier bijvoorbeeld een artikel van het Parool en Trouw

Hoe trek je de STOX sokken aan?

Aangezien STOX sokken strak om je voeten, enkels en kuiten zitten, is het even wennen om ze aan te trekken. Je kunt ze namelijk niet snel even aantrekken, zoals bij normale sokken. Allereerst moet je de hak aan de binnenkant van de sok pakken en vervolgens naar buiten trekken. Op die manier komt het voet-, en teengedeelte dichterbij. Trek het voetgedeelte over je tenen en voet heen, tot aan de wreef van je voet. Vervolgens kun je de sok voorzichtig omhoog trekken zonder er teveel aan te trekken. Als laatste is het de bedoeling dat je de  STOX sokken gelijkmatig over je scheenbeen verdeeld. 

Mijn ervaring met STOX Sokken Energy Socks Sports

Ik moet zeggen dat ik de prijs vrij hoog vind voor een paar sokken. Je betaald namelijk €39,- per paar. Op het eerste gezicht leek de maat ook veel te klein, maar uiteindelijk zat de sok mij als gegoten. Doordat het de bedoeling is dat de STOX Energy Socks Sports strak om je kuiten en voeten zitten, moet je eerst je kuit opmeten. Dat is toch wel een beetje gek, aangezien ik normaal op maat mijn sokken selecteer. De stof van de STOX Energy Socks Sports vind ik erg fijn aanvoelen, heerlijk zacht en toch stevig. 

Het aantrekken was toch wel even oefenen. De tweede sok ging mij gemakkelijker af dan de eerste. Ik vind de druk van de sokken gek genoeg wel fijn aanvoelen. Doordat de sokken een naadloos teenstuk heeft, zit hij erg comfortabel. Ook zit het verstevigde hielstuk erg fijn. Ik ben behoorlijk verbaasd, maar ik heb alleen maar positieve ervaringen met STOX Energy Socks Sports. Ik heb vaak last van mijn benen en ben dus erg benieuwd hoe de Energy Socks Daily mij zullen bevallen. 

STOX Sokken aanschaffen?

Wil je graag deze STOX sokken aanschaffen, dan kun je bij de volgende winkels terecht: op STOXEnergy.nl, bij de ANWB en bij de Etos.  De prijzen variëren tussen de €25,- en de €39,-. Helaas worden de STOX sokken (nog) niet vergoed door de verzekeraar.

Conclusie over STOX sokken Energy Socks Sports

Ik had niet verwacht dat ik zo’n fan van STOX sokken zou zijn als dat ik nu ben. Er zitten onwijs veel gezondheidsvoordelen aan en ze zitten ook nog is extreem comfortabel. Ondanks de prijs aan de hoge kant is, zijn deze sokken het zeker waard. Aangezien steeds meer grote sportverenigingen gebruik maken van deze sokken, heeft het zichzelf zeker bewezen. Het aantrekken van de STOX is even oefenen, maar als je ze eenmaal aan hebt, wil je ze niet meer uittrekken. Wat mij betreft de ideale manier om veilig te trainen, sneller te herstellen en je prestaties te verbeteren. 

Kende jij STOX Energy Socks Sports al?

*Dit artikel betreft een samenwerking en bevat affiliatie links

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: