Restaurant Review – La Cubanita Utrecht

La Cubanita Utrecht

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Bij het kiezen van een gerecht in een restaurant weet ik nooit wat ik moet kiezen, het liefste wil ik ze allemaal. Ik kan daarom ontzettend genieten van een heerlijke avond tapas eten, helemaal als ik er ook nog cocktails bij kan krijgen. Ik kan alle gerechtjes uitproberen in verschillende rondes. La Cubanita is een restaurantketen waar ik dan ook graag te vinden ben. Dit keer ging ik naar La Cubanita Utrecht. Wil jij graag weten hoe deze vestiging het ervan afbracht, lees dan mijn review! 

Wat is La Cubanita?

Misschien ken je het wel, La Cubanita is een tapasrestaurant gebaseerd op de Cubaanse keuken. Vroeger stonden de tafels, muren, plafonds en alle plekken waar je bij kon vol geschreven met pen of stift. Tegenwoordig hebben zo’n beetje alle restaurants die gewoonte afschaft. Het interieur van de restaurants hebben een vrolijke uitstraling door de kleurencombinatie van blauw, rood en zacht geel. Op de achtergrond is Spaanse muziek te horen. De kleuren, muziek en de geuren van het eten zorgen ervoor dat je je gevoelsmatig begeeft in Cuba. 

Het idee

Van zondag tot en met donderdag betaal je €19,50 en vrijdag en zaterdag €23,50. Deze prijs is exclusief drankjes en desserts. Alle gerechten zijn op de menukaart genummerd. Door die nummers in te vullen op een kaartje weet de keuken welke gerechten je wilt bestellen. Per ronde mag je twee gerechten per persoon uit kiezen.

De menukaart

De menukaart bestaat uit koude voorgerechten, vlees gerechten, visgerechten en vegetarische gerechten waar je uit kunt kiezen. In totaal zijn het er 55.  De kleine gerechten kun je delen of uiteraard voor jezelf houden. Benieuwd naar de menukaart? Neem dan hier een kijkje. Eens in de zoveel tijd wordt de menukaart veranderd en dus heb je weer nieuwe gerechten om te proeven. 

Drankenkaart

Een van de beste punten van La Cubanita is de drankenkaart. Zij bieden een uitgebreid assortiment van dranken aan. Naast veel verschillende soorten softdranken is er ook een uitgebreide lijst aan bier en wijn. Een erg leuk detail vind ik dat je er ook sangria kunt bestellen. La Cubanita heeft zelfs een aparte cocktail én mocktail kaart. Voor slechts €5,- heb je al een cocktail en voor €4,- een mocktail.

Desserts

Uiteraard kun je een gerecht niet afsluiten zonder dessert. De opties bij La Cubanita en dus ook bij La Cubanita Utrecht bestaat uit 8 overheerlijke desserts. Van ijs tot taartjes, voor ieder zit er vast wel iets lekkers tussen. Toch niet gevonden wat je wilde? Dan heb je ook nog de keuze uit verschillende soorten warme dranken.  

La Cubanita Utrecht

Mijn ervaring in La Cubanita Utrecht

La Cubanita biedt de optie om online te reserveren. Bij de reservering kwam de melding dat het een drukke avond zal worden en dus dat ze strenger zullen zijn op de tijd. We hebben maximaal 2 uur gekregen en dat hebben we gemerkt. De porties waren veel groter dan normaal gesproken, aan de ene kant was dit fijn maar aan de andere kant gaf dat mij het gevoel dat ik zo snel mogelijk vol moest zitten. Daarnaast kwam het personeel regelmatig vertellen hoeveel tijd we nog hadden om te eten. Dit vond ik de eerste keer wel fijn zodat je weet of je nog een ronde kunt bestellen maar na de tweede en derde keer voelde ik me opgejaagd. 

Slechts 3 rondes in 2 uur in La Cubanita Utrecht. 

Aan het begin van de avond werden de drankjes en de gerechten erg snel geleverd, maar al snel duurden het erg lang voordat de gerechten en de drankjes werden gebracht. Sommige gerechten bereikten onze tafel zelfs koud. Wij hebben uiteindelijk maar 3 rondes kunnen eten binnen de twee uur die we hadden gekregen. Ik had niet de indruk dat het restaurant onder bezet was, aangezien er veel personeel rond liep. Je mag maar twee gerechten per persoon per keer bestellen, waardoor ik het jammer vond dat we maar 3 rondes konden eten. Tijd voor een dessert was er helaas niet bij La Cubanita Utrecht.

Nu hadden wij eigenlijk nog getroffen want het tafeltje achter mij had binnen de 2 uur slechts 1 ronde gerechten ontvangen en ook zij werden gevraagd het restaurant te verlaten omdat de tijd erop zat. 

Wil jij eten bij La Cubanita Utrecht?

Om een tafeltje te reserveren bij La Cubanita Utrecht, heb je twee opties. Je kun telefonisch je tafel reserveren, maar het ook online. Via deze link kom je bij het La Cubanita Utrecht uit en kun je aangeven met hoeveel persoon je wilt komen eten en hoe laat. La Cubanita Utrecht is gevestigd in de binnenstad vlakbij de gracht. Hierdoor kun je er een leuk dagje van maken om eerst de leuke winkels te bekijken en vervolgens de dag af te sluiten met tapas. 

Conclusie over La Cubanita Utrecht

Houdt je van een uitgebreid assortiment aan keuzes dan is La Cubanita het ideale concept voor jou. Er zijn genoeg drankjes om uit te kiezen van softdrinks tot cocktails. Ook qua gerechten is er voldoende keuze zowel koud, warm, vegetarisch, vlees en vis. Wil je liever een rustig avondje eten om echt van te genieten dan zou ik nog eventjes verder zoeken. Ik ga ervan uit dat rustige avonden er anders aan toe gaan maar tref je een drukke avond dan is het behoorlijk op de klok kijken. Door het All Inclusive concept is de kwaliteit van het eten redelijk maar verwacht geen culinaire hoogstandjes. Het is een ideaal restaurant om voor een schappelijke prijs je vol te eten. 

Welk restaurant is jouw favoriete restaurant?

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: