Nupo maaltijdvervangers – One Meal + Prime Vegan Prima Strawberry Love

Nupo maaltijdvervangers

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Zoals jullie weten speelt fitness en voeding een grote rol in mijn leven. Nooit eerder heb ik gebruik gemaakt van maaltijdvervangers, maar voor alles is een eerste keer. In het verleden ben ik afgevallen door op mijn eten te letten. Door bijvoorbeeld minder te snoepen, veel water te drinken en lekker te bewegen. Eerlijk is eerlijk de lockdown vanwege corona heeft geen wonderen voor mijn lichaam gedaan en dus is het tijd om weer te letten op mijn voeding. Ditmaal test ik Nupo maaltijdvervangers. Om wat specifieker te zijn, heb ik de One Meal + Prime Vegan Aardbei shake gekozen. Ik probeerde hem uit en ik mag een kortingscode met jullie delen. 

Wat doen maaltijdvervangers?

Maaltijdvervangers zijn in verschillende smaken en vormen te krijgen. Je hebt ze in shakes en repen. De naam zegt het al, met een reep of shake kun je een maaltijd vervangen. De maaltijdvervangers bevatten veel minder calorieën dan een normale maaltijd en daardoor val je af. Uiteraard hangen de resultaten af van tussendoortjes die je er naast eet en hoeveel maaltijden je ermee vervangt. Een maaltijdvervanger bevat vaak een minimum gehalte aan vezels, vitamines, eiwitten en koolhydraten. Je kunt er voor kiezen om zelf poeder te mengen, maar je hebt ze ook steeds meer in kant en klare vorm.  

Waarom maaltijdvervangers?

Een maaltijdvervanger is om een aantal redenen populair. Allereerst is het een geschikte manier om aan drie maaltijden te komen, wanneer je bijvoorbeeld drukke dagen hebt. Bovendien zijn die maaltijden caloriearm en zitten vol vezels en eiwitten. Daarnaast zijn maaltijdvervangers een manier om je hongergevoel mee te stillen. Dat is natuurlijk wat je wilt wanneer je aan het diëten bent. 

Nupo One Meal maaltijdvervangers kunnen ook ingezet als pre- of post workout meals. Maaltijdvervangers zijn geschikt om te drinken wanneer je onderweg bent en toch gezonde en voedzame voeding wilt hebben, die niet te veel calorieën bevat. Bovendien beperk jij je suikerinname ermee. 

Waarmee moet je oppassen met maaltijdvervangers?

Op de verpakkingen van veel maaltijdvervangers staan allerlei claims en beloftes. Het is belangrijk om goed op de ingrediënten te letten. Er zijn namelijk veel shakes die claimen uitgebalanceerd te zijn, maar ondertussen wel meer suikers bevatten dan een glas cola. Om op gewicht te kunnen blijven en een vol gevoel te hebben, zijn onder andere eiwitten nodig. 

Een maaltijd bevat ongeveer 20 gram eiwitten, sommige eiwitshakes komen hier niet aan. Kijk dus altijd naar het gehalte eiwitten op de verpakking, ondanks er soms op de verpakking eiwitrijk staat. Ook beweren merken van maaltijdshakes vaak vetarm te zijn, maar hierdoor ontbreken ook de goede vetten zoals linolzuur en alfalinoleenzuur. Volgens de warenwet moet er 1 gram linolzuur inzitten, per dag horen maaltijdvervanger dus 20 gram vet te geven. 

Nupo

Al 39 jaar zet Nupo zich in om diëten een positieve ervaring te laten zijn. Nupo is een Deens merk dat is ontstaan in het Deense Hvidore ziekenhuis. Obesitasonderzoeker Dr. Flemming Quaade en Oluf Mørk hebben Nupo bedacht. Nupo staat voor Nutrition Powder. De visie van Nupo is om een dieet te maken, waarin alles zit dat je normaal gesproken bij andere diëten niet mag eten. Het dieet moest bestaan uit alle stoffen die je lichaam nodig heeft, maar met zo min mogelijk aantal calorieën. Alle producten van Nupo zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en klinische proeven. Op die manier worden resultaten gegarandeerd.  

De producten van Nupo

Alle producten van Nupo zijn onder te verdelen in drie categorieën, namelijk lifestyle, diet en meal. Bij Nupo diet eet je 6 keer dag een dieet product. De producten bevatten alle stoffen die je nodig hebt en daarmee kom je op 700 calorieën per dag. Nupo meal zijn de maaltijdvervangers, zoals waar deze pagina overgaat en Nupo lifestyle zijn de tussendoortjes en supplementen die ze aanbieden. Deze drie categorieën zorgen ervoor dat jij op gewicht kan blijven of je streefgewicht kunt bereiken. 

Nupo maaltijdvervangers One Meal + Prime Vegan Strawberry Love

Uit de leuke webshop van Nupo heb ik gekozen voor de Nupo maaltijdvervanger One Meal + Prime Vegan Strawberry love. De shake is 100% vegan en is gemaakt uit werkzame stoffen uit de natuur. Nupo maaltijdvervangers zit vol plantaardige eiwitten en stoffen om jouw vetmetabolisme en gewichtsverlies te ondersteunen. Je hebt de keuze uit aardbei of chocolade.

Nupo maaltijdvervangers bevatten 24 vitamines en mineralen om jouw lichaam volledig te ondersteunen. De maaltijdvervangers worden onder andere gemaakt van guarana, kolanoot, groene thee en chroom. Gurana zorgt voor vetverbranding, chroom helpt een gezonde bloedsuikerspiegel te onderhouden, kolanoot helpt bij het onderhouden van jouw gewicht en groene thee versnelt de stofwisseling en helpt je aan meer energie. Allemaal geweldige ingrediënten dus. 

Nupo maaltijdvervangers bevatten geen toegevoegde suikers. Een zak kost €19,95 (onder aan deze pagina vind je een kortingscode). Je kunt uit één zak 6 tot 9 porties halen. Hoeveel je er kunt maken, hangt ervan af of jij het mengt met water of met melk. Bij een portie van ongeveer 30 gram bevat een maaltijdshake ongeveer 200 kilocalorieën. Dit wordt iets minder wanneer je ervoor kiest de shake te mixen met water. Overigens kun je de shake ook mengen met groentesap. Het is de bedoeling dat je 1 of 2 van de drie maaltijden vervangt met een maaltijdshake. 

Ingrediënten van Nupo maaltijdvervangers One Meal + Prime Vegan Strawberry

Als we gaan kijken naar de ingrediënten van Nupo maaltijdvervangers dan bevat hij 23 gram eiwitten, wanneer je hem mengt met water en 18 gram eiwitten wanneer je hem mengt met water. Dat is dus ongeveer rond de 20 gram. 

Nupo maaltijdvervangers bevatten erg weinig vetten, maar voldoet wel aan de 1 gram linolzuur. Op de verpakking staat dat hij 1 gram linolzuur bevat met melk en 1,5 gram linolzuur bevat met water. Hieronder vind je alle ingrediënten van Nupo maaltijdvervangers. Wil je weten wat de voedingswaarden van Nupo maaltijdvervangers zijn, dan heb ik er een linkje aan toegevoegd waar je die kan vinden: 

 
 
Nupo maaltijdvervangers

Mijn ervaring met Nupo maaltijdvervangers

Ik moet zeggen dat ik de smaak van Nupo maaltijdvervangers ontzettend lekker vind. De aardbeien smaak komt goed naar voren, en dat vind ik erg fijn. Dit maakt de shake namelijk smaakvol. Je proeft de vezels ook behoorlijk goed. Ik ben zelf geen fan van stukjes in mijn eten/drinken, maar dit vind ik gelukkig niet vervelend of storend. Het drinkt gemakkelijk weg. De prijs is ook redelijk in verhouding met andere veganistische maaltijdvervangers. 

Nupo maaltijdvervangers vullen tot enkele uren na het opdrinken, maar daarna kreeg ik wel behoorlijke trek. Je moet dus wel een tweede Nupo maaltijdvervanger nemen of een (gezonde) snack eten om geen honger gevoel te krijgen. De vraag is natuurlijk ook of ik er door ben afgevallen. Ik ben in 4,5 dag ongeveer een 1 kilo ermee afgevallen. Dus de shake doet zeker zijn werk. 

Conclusie over Nupo maaltijdvervangers

De shake is behoorlijk smakelijk en de prijs is ook redelijk in verhouding. Ondanks er vezeltjes aanwezig zijn in de shake, vind ik dat niet storend. Ik zou daarom deze maaltijdvervangers zeker aanschaffen, wanneer ik weer wat kilo’s kwijt wil. De shake vult voor een aantal uur, maar daarna kreeg ik wel een behoorlijke trek. Ik raad je daarom aan om bijvoorbeeld proteïne repen erbij aan te schaffen of een andere (gezonde) snack gereed te hebben staan. Uiteraard hangen de resultaten af van wat je er verder bij eet. 

Wat is jouw ervaring met maaltijdvervangers?

*Deze pagina betreft een samenwerking 

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: