Green Tea Matcha KITKAT – De Nieuwe Chocoladereep!

Matcha KitKat

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Ik had deze vreemde smaak al een paar keer op het internet voorbij zien komen, Grean Tea Matcha KITKAT. In het buitenland was hij al een langere tijd te koop maar sinds 19 februari ligt hij ook in Nederland in de winkelschappen. Toen ik in de supermarkt liep, was ik dan ook erg enthousiast toen ik hem zag liggen. Voor €2,59 koop je een verpakking met 3 x een 4 finger verpakking van de Matcha KITKAT. Ik probeerde deze nieuwe smaak van KITKAT uit. 

Voor degene die Matcha nog niet kent, leg ik eerst even uit wat Matcha precies is. Matcha heeft veel weg van groene thee. Het verschil is dat bij groene thee de bladeren van de plant worden weggegooid, terwijl je bij Matcha de bladeren opdrinkt. Matcha wordt volgens Hey Matcha oorspronkelijk gemaakt van de Gyokuro plant in Japan. De smaak van Matcha valt over te twisten. Je houdt ervan of totaal niet, het is het meeste te vergelijken met avocado en spinazie. Matcha wordt in steeds meer producten gebruikt. Naast thee hoor je ook vaak over Matcha smoothies, gezichtsmaskers en snoepjes. 

Wat zijn de voordelen van Matcha?

Matcha schijnt heel gezond te zijn. Op verschillende fitness websites zie je regelmatig Matcha poeder en Matcha tabletten voorbij komen.  Dit heeft te maken met de specifieke antioxidanten die in de bladeren zijn te vinden. In Matcha is epigallocatechine-gallaat (EGCG) te vinden. Dat schijnt kanker te bestrijden. In Matcha thee zit wel 100 keer meer EGCG dan in andere soorten thee. Daarnaast krijgt je met Matcha thee veel meer cafeïne binnen dan met welke andere soort thee. Dit zorgt dus voor meer energie en voor meer concentratie. Wil je nou meer weten over Matcha neem dan even een kijkje op de website van My Protein. 

KITKAT

Ik denk dat de meesten van jullie KITKAT wel kennen maar toch vertel ik jullie graag iets meer over dit merk. De basis van het bedrijf is gelegd in 1935 onder de naam Rowntree’s chocolate crips. In 1937 is de chocolade reep onder de naam verder gegaan zoals wij hem kennen. Ondanks het niet duidelijk is waar de huidige naam vandaan komt, lijkt het af te stammen van een gerecht uit een Kit-Cat Club in Londen uit de 18de eeuw. KITKAT is dus oorspronkelijk een bedrijf uit Engeland. 

Nestle Chocolade

KITKAT is onderdeel van Nestle Chocolade samen met onder andere de bekende merken Smarties, Bros, Rolo, Lion en nog veel meer. Nestle Chocolade geeft aan met een cacao plan te werken om de boeren in tropische landen een eerlijke prijs te geven voor hun chocolade. Ik vind het erg belangrijk om producten aan te schaven die rekening houden met de wereld en armere gemeenschappen ondersteunen. 

KITKAT Green Tea Matcha
In buitenland was de matcha chocoladereep al even te koop, maar sinds 2019 is matcha reep in Nederland aan te schaffen. De reep is geïnspireerd door de smaak van de populaire thee uit Japan, groene thee matcha. De kleur van KITKAT Matcha is dan ook groen dankzij het gebruik van echte groene thee in de chocolade. Met KITKAT matcha probeert het merk een zen momentje voor jou te creëren in een chocolade reep. 
De ingrediënten van Green Tea Matcha KITKAT

Ik vind het belangrijk om te weten welke ingrediënten er in een product zitten en ik precies in mijn lichaam stop. Op de website van het merk, kun je niet vinden wat de ingrediënten zijn van de reep. Desondanks heb ik op de website van Albert Heijn wel gevonden wat er in de Matcha reep zit. KITKAT Matcha bevat de volgende ingrediënten: 

Suiker, cacaoboter, magere MELKpoeder, TARWEmeel, plantaardige vetten (palm, karité), watervrij MELKvet, WEIpoeder, magere cacaopoeder, 1% groene Matcha theepoeder, emulgator (lecithinen), cacaomassa, aroma’s, zout, rijsmiddel (natriumcarbonaten).

Bevat: glutenbevattende granen, tarwe, melk.

 
De voedingswaarden van Green Tea Matcha KITKAT

Ook over de voedingswaarden kon ik niets vinden op de website van het chocolademerk. Op de website van Albert Heijn kon ik gelukkig wel vinden wat er precies in de reep van groene thee matcha zit. De chocoladereep van Matcha bevat de volgende voedingswaarden: 

SoortPer 100 Gram.
Energie2239 kJ (536 kcal)
Vet30.1 g
Waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten56.9 g
Waarvan suikers44.5 g
Voedingsvezel0.9 g
Eiwitten8.5 g
Zout0.32 g
Andere smaken naast Green Tea Matcha

Naast matcha heeft het wereld beroemde merk nog veel meer verschillende smaken uitgebracht. Naast de 4-fingers verpakkingen, heb je ook KITKAT Chunky, Bites, mini’s en senses. De matcha variant is te koop in een 4-finger verpakking. Tegenwoordig komen er steeds meer verschillende smaken in 4-finger verpakkingen op de markt, waardoor je van steeds meer bijzondere smaken kunt genieten. Ben je benieuwd naar alle andere smaken, neem dan een kijkje tussen de producten van KITKAT. Ik deel graag een overzicht van de verschillende beschikbare chocolade smaken: 

  • Green Tea Matcha KITKAT
  • Gold
  • Melkchocolade
  • Pure chocolade
  • Witte chocolade
  • Ruby cocoa beans
kitkat green tea matcha

Mijn ervaring met Green Tea Matcha KITKAT?

En dan nu de grote vraag, hoe is de Green Tea Matcha KITKAT bar mij bevallen? Bij de eerste hap proef je wel dat het geen normale chocolade reep is dat je eet. Het heeft een lichte smaak die in eerste instantie te beschrijven is als fris. Je proeft een groene theeachtige smaak, alleen dan veel minder bitter. Zodra het Matcha gedeelte van de Matcha KITKAT is weg gesmolten, lijkt het alsof je een normale KITKAT reep aan het eten bent. Dat is wel jammer aangezien het voornamelijk om de Matcha gaat.

KITKAT matcha is een vrij zoete reep wat ik in eerste instantie niet had verwacht. Ik denk dat dit komt omdat de matcha is gecombineerd met witte chocolade. Ik ben een zoetekauw dus ik kan het zeker wel waarderen. Na een aantal happen, proefde ik eigenlijk alleen nog maar een normale KITKAT smaak en niet echt meer dat ik een Matcha variant aan het eten ben. De nasmaak van de reep is dan wel weer te vergelijken met groene thee. 

De verkooppunten van Green Tea Matcha KITKAT

Ik kan mij voorstellen dat jij ook graag van de matcha KITKAT reep wilt genieten. Matcha KITKAT is individueel te koop, maar je kunt hem ook in een 3-pack verpakking aanschaffen. Je kunt KITKAT matcha onder anderen te koop bij de volgende winkels: Coop, Albert Heijn en Jumbo. KITKAT matcha 3-pack is voor €2,59 te koop. 

Zou jij de Matcha KITKAT reep uitproberen?

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: