Ik ben toch stiekem wel een grote snoepert. Je kunt mij simpelweg gewoon heel erg blij maken met koekjes, snoepjes en taart. Ik maak taarten en koekjes heel graag zelf, maar ik kan er ook heel erg van genieten om het kant en klaar te eten. Mijn sportlegging is niet altijd blij met mij. Dit keer mag ik iets heel erg leuks proeven, namelijk eetbaar cookie dough van Let’s Dough it. Het is eigenlijk compleet nieuw voor mij omdat ik het nog niet eerder heb gegeten. Ik mag overigens ook een kortingscode met jullie delen! Het is bijvoorbeeld super leuk om van te genieten tijdens de aankomende feestdagen. Gebruik de kortingscode: KIMSHARESALL10 voor 10% korting.
Over Let's Dough it
Kun jij het ook altijd niet laten om het deeg op te snoepen, wanneer je koekjes aan het maken bent? Toch wordt het niet aangeraden om er te veel van te eten, omdat het rauwe ei voor buikklachten kan zorgen en bovendien is er de kans op salmonella. De oprichter van Let’s Dough it had hetzelfde probleem en heeft daarom alles op alles gezet om deeg te maken dat je wel veilig kunt eten. Het deeg heeft de perfecte combinatie van knapperigheid, zachtheid en zoetigheid. Door middel van het eetbare deeg wilt Let’s Dough it je terugbrengen naar vroeger, waarbij je toch stiekem het deeg ging oppeuzelen. Echter kan dat nu op een veilige manier.
De producten van Let’s Dough it
Al het Lets Dough it deeg is met de hand gemaakt en Let’s Dough it vind het onwijs belangrijk om een persoonlijke aanpak te hanteren. Naast het cookie dough menu kun je nog vele andere zelfgemaakte producten in de webshop aanschaffen. Zo hebben zij bijvoorbeeld een aantal pasta’s die je kunt aanschaffen, maar de webshop bevat ook verschillende soorten chocolate waarmee je zelf warme chocolademelk van kunt maken. Daar blijft het niet bij want je kunt kiezen uit verschillende soorten koekjes en Doughlicious snacks. Denk bij de laatste categorie bijvoorbeeld aan verschillende bars, dough balls, macarons en fudge. Ook vegans hebben een hoop keus.
Wat is cookie dough?
Wanneer je cookie dough vertaalt, kom je uit op koekjesdeeg en dat is eigenlijk precies wat Let’s Dough it aanbiedt. Het is eetbaar deeg dat je gebruikt om koekjes van te maken, maar dan heb je het nog niet onderverdeeld in porties / koekjes. Doordat je onwijs veel verschillende soorten koekjes hebt, heb je dus ook onwijs veel verschillende soorten deeg. Je kunt je dus wel voorstellen dat je een hoop verschillende smaken deeg kunt maken en dus veel variatie hebt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleuren, smaken, kruiden en ingrediënten.
Het gaat dus om ongebakken cookie dough. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je ongebakken deeg niet zonder risico opeten. Alle voedingsmiddelen met rauw ei kan namelijk voor voedselvergiftiging zorgen. Het wordt dan ook afgeraden om grote hoeveelheden te nuttigen van deeg met ei er doorheen. Toch is het zo ontzettend lekker. Bij Cookie dough gaat het tegenwoordig dan ook vaak om eetbaar cookie dough, waar dus geen rauwe eieren in zitten verwerkt. Je kunt dus op een veilige manier zoveel deeg eten als je wilt.
Toch kun je ook dan wel een beetje last van je maag krijgen, maar dat is puur omdat je dan gewoon zo erg aan het genieten bent dat je simpelweg teveel hebt gegeten.
Welke cookie dough van Let's Dough it heb ik mogen ontvangen?
Zoals je kunt zien heb ik behoorlijk wat smaken cookie dough van Let’s Dough it mogen ontvangen. In eerste instantie had ik de eerste 6 smaken ontvangen, maar tot mijn grote verrassing kreeg ik later in de week nog een traktatie van Lets Dough it opgestuurd. Dat zijn namelijk de laatste vier smaken. Iedere smaak kun je bij Lets Dough it bestellen in 250 gram, 400 gram of in een kilo. Al het koekjesdeeg is vrij van ei.
Ben je doel op kinder bueno, dan is deze optie zeker weten iets voor jou. Het deeg is kinderella infused en bevat knapperige stukjes chocolade en echte Callebaut melk chocolade chips. Daar blijft het niet bij want het bevat ook een toefje kinderella en een drizzle van hazelnootsaus. Tot slot zit er bovenop nog een stukje bueno. Dit bakje bevat noten dus houdt daar rekening mee.
Perfecte timing want sinterklaas is al bijna en de winkels liggen natuurlijk vol met speculaas en pepernoten. Het deeg is speculaasdeeg dat is verrijkt met schuddebuikjes en stukjes gevulde speculaas. Bovenop het deeg is de homemade speculaas pasta aangebracht. De perfecte keuze voor deze feestmaand. Ook dit bakje kan noten bevatten.
Wil je een smaakje dat erg geschikt is voor de kerst, dan is misschien deze vegan kirsch peppernuts cookie een goede keuze. Kersen zijn namelijk erg geschikt voor de kerst Bovendien is het deeg verrijkt met vegan kruidnoten en mini chocolade stukjes. Bovenop het deeg is een drizzle van kersensaus aangebracht en vind je een kersenbonbon. De bonbon bevat overigens alcohol dus houdt daar rekening mee.
Banaan en toffee, daar bestaat deze variant van cookie dough uit. Er zijn bastogne kruimels aan het deeg toegevoegd wat voor een heerlijke smaak zorgt, verder zit er ook banaan/toffee parels door het deeg en karamelblokjes. Bovenop het deeg is een knapperige laag van karamel en banaan chocolade aangebracht. Bovenop deze laag zit een snoepbanaantje.
Nog een cookie dough die kinderella bevat is deze velvet bueno cookie dough. Het is namelijk een red velvet deeg dat witte chocolade en pearl crunch bevat. Bovenop zit een witte chocoladesaus en bevat nog een aantal pearls voor de bite. Ook hier is de kinderella pasta bovenop aangebracht en heeft een witte kinder bueno. Dit deeg bevat noten.
Dit is een zelfgemaakte pasta dat de smaak van cookies en cream bevat. Je kunt dit bijvoorbeeld eten op je brood, cracker of beschuitje. Verder kun je het eten op bijvoorbeeld een pannenkoeken, ijs of op yoghurt. Stiekem is het ook lekker genoeg om het zo op te lepelen. Je kunt een potje kiezen van 200 gram of van 400 gram.
Opnieuw een heerlijke zelfgemaakte pasta, dit keer namelijk kinderella pasta. De pasta is gemaakt van witte chocolade en hazelnoten. Je kunt ook deze pasta eten op pannenkoeken, yoghurt, ijs of op je brood. Bovendien kun je deze pasta ook als dip gebruiken bij koekjes, aanbrengen op cookie dough of cake. Maar het is ook heerlijk om zo op te smikkelen.
Wie houdt er nou eigenlijk niet van chocolate chip? Je kunt kiezen uit normale cookie dough of een van de verschillende chocolate chips. Het is namelijk mogelijk om te kiezen uit melk chocolade, pure chocolade, witte chocolade, ruby chocolade en karamel chocolade.
Dit is eigenlijk een hele andere variant dan de bovenstaande soorten. Het gaat hier namelijk om cakebeslag in plaats van cookie dough. Ik heb een variant mogen ontvangen dat kaneel en kaneelsuiker bevat, maar je hebt nog een aantal andere smaken. Je kunt bij cakebeslag kiezen uit 80 gram, 250 gram, 400 gram of in 1 kilo.
Ik heb ook een fudge bar mogen ontvangen. Ik heb de variant die ik heb ontvangen niet gevonden in de webshop van Let’s Dough it. Het leek het meeste op de Bastogne bar, alleen dan zonder de smarties, marshmallows, macamedia noten en gekleurde crispies. Daarentegen zat er wel een koek in verwerkt.
Alles dat je wilt weten over de cookie dough van Let's Dough it
Vergis je niet Lets Dough it cookie dough is onwijs lekker, maar kan ook zwaar op de maag vallen. Er zijn gelukkig een aantal manieren waaruit je kunt kiezen om het deeg langer te kunnen bewaren. Buiten de koelkast is het deeg overigens ongeveer 6 dagen houdbaar. In de koelkast kun je het cookie dough al ruim 1 week bewaren. Je kunt het deeg ook opdelen in kleinere delen porties en invriezen. Het deeg kun je dan namelijk tot 4 maanden bewaren. Laat het deeg op kamertemperatuur komen om er optimaal van te genieten.
Je kunt van al het koekjesdeeg ook koekjes bakken. Dat is bijvoorbeeld de perfecte oplossing wanneer het deeg al eventjes staat of wanneer je teveel uit de koelkast of vriezer hebt gehaald. Verwarm de oven voor op 165 graden. Maak vervolgens balletjes van ongeveer 50 gram en bak de balletjes af in 14 tot 16 minuten. Vervolgens kun je de koekjes heerlijk opsnoepen. Voor de overige producten van Let’s Dough it gelden uiteraard wat andere regels om het goed te bewaren. Wil je daar meer over weten, bekijk dan deze pagina. Overigens lees je verder op deze pagina, mijn ervaring met het koekjes bakken.
Mijn ervaring met Let's Dough it cookie dough
Dan nu het proeven, hetgeen waar een review natuurlijk omdraait. Ik moet zeggen dat ik niet kon wachten om al het lekkers te proeven. Zoals je aan de lijst kunt zien, had ik ook behoorlijk wat te proeven. Het deeg wordt in papieren bakjes geleverd en zijn afgedekt met plasticfolie en een plastic dekseltje. Het dekseltje is daarnaast nog vastgeplakt met plakband zodat het zeker niet open gaat tijdens de reis. Verder is het doosje gevuld met opvulchips zodat het allemaal zo min mogelijk in de doos verschuift.
Mijn ervaring met Muy Kinderella Cookie Dough
Ben je dol op hazelnoot en caramel, dan is dit helemaal jouw ding. Ik vind het onwijs fijn dat het sausje meer een karamelsmaak bevat, omdat het toch wel het deeg behoorlijk een boost geeft. In eerste instantie leek het qua hazelnootsmaak wel mee te vallen, maar hoe meer je ervan eet, hoe sterker de hazelnootsmaak wordt. Ikzelf ben geen fan van hazelnoot en daardoor viel het voor mij wat tegen. Het deeg was daarentegen wel heel erg zacht en bovendien waren de stukjes chocolade wat mij betreft echt een aanvulling.
Mijn ervaring met Speculaasje Cookie Dough
Ideaal voor de aankomende feestmaand natuurlijk, want deze variant roept een en al sinterklaas. De geur is overduidelijk speculaas en het smaakt eigenlijk naar schuddebuikjes. Wat mij betreft echt een heerlijke variant. De schuddebuikjes hebben, ondanks de koeling, ook goed hun bite gehouden. Deze cookie dough variant is heerlijk romig en bevat ook een heerlijke structuur. Bovenop het deeg is een witte romige pasta aangebracht en dat brengt het allemaal helemaal samen.
Mijn ervaring met Vegan Kirsch Peppernuts Cookie Dough
Ben je dol op pure chocolade, dan is deze variant geschikt voor jou. Je ruikt eigenlijk chocolade en slechts een klein beetje kersen. Pas bij het proeven komt er een aangename golf van kersen op je af. Een heerlijke combinatie van chocola en kersen als je het mij vraagt. Ik vond de pepernoten iets minder goed te herkennen in het deeg. Ergens ver weg proefde ik hem wel, maar niet heel erg herkenbaar. Het is een hele rijke variant, maar het is zeker heel erg lekker. Lekker voor het hele jaar, maar helemaal voor deze wintertijden.
Mijn ervaring met Toppe’Dough Banoffee Cookie Dough
Een hele andere smaak is deze Toppe’Dough Banoffee. Een combinatie van banaan en toffee, niet perse waar ik aan denk bij koekjesdeeg, maar wel een van mijn favorieten in dit rijtje. Qua geur doet het mij heel erg denken aan de café noir koekjes die je in de winkel kunt kopen. Ik herken de banaan overigens ook heel erg goed en dat vind ik een fijne afwisseling. Bovendien vond ik het bananen snoepje op de bovenkant gek genoeg ook echt iets toevoegen. Het versterkte de bananensmaak namelijk nog meer.
Mijn ervaring met Velvet Bueno Cookie Dough
Nog een hazelnoot variant, maar dit keer met red velvet. Ik ben echt dol op red velvet, maar dit keer vond ik de hazelnootsmaak erger dan bij de Muy Kinderella variant. Dit kan komen doordat de eigen hazelnootpasta van Let’s Dough it bovenop zit. De parels van suikers geven een heel mooi uiterlijk en zorgen bovendien voor een heerlijke knapperige bite. Bij het koelen is de kinder bueno die op de bovenkant zat wel zijn knapperigheid kwijt geraakt, maar is nog steeds erg lekker.
Mijn ervaring met Cookies & Dream Pasta
De pasta is wat mij betreft het lekkerste op kamertemperatuur. Wanneer hij in de koelkast heeft gestaan, proef je de cookies en cream namelijk minder goed. Desondanks is het een heerlijke romige pasta en de stukjes koek blijven knapperig. Het maakt daarin dus niet uit of je het koud bewaard of niet. Tot nu toe heb ik het zo opgelepeld en met vanille ijs gegeten en ik ben grote fan! Zelfs zo erg dat ik de rest van de pot wil bewaren tot de kerstdagen omdat het echt een grote traktatie is. Heerlijk om vanille ijs net dat extra’s te geven.
Mijn ervaring met Kinderella – witte chocolade hazelnootpasta
Dit is de pasta die op de Velvet Bueno Cookie Dough en op de Muy Kinderella Cookie Dough is aangebracht. Is hazelnoot dus jouw ding, dan zit je met deze pasta helemaal goed. Het smaakt eigenlijk naar kinder bueno. Ondanks ik geen fan ben van hazelnoot, heb ik toch een aantal happen genomen om er een mooie review over te schrijven. De pasta is erg zacht en er zitten geen knapperige stukjes in. Verder is de pasta ook erg romig en smelt eigenlijk weg op de tong.
Mijn ervaring met Chocolate Chip melk
Wanneer je deze tegenover de andere smaken zet, lijkt hij misschien wat saai. Desondanks heeft hij een heerlijke zachte smaak en een knapperige bite dankzij de chocolate chips. Bovendien valt hij helemaal niet zwaar op de maag en dus kun je er wellicht meer van eten dan van de andere smaken. Verder heb ik er eigenlijk helemaal niets op aan te merken. Simpelweg opnieuw heerlijke cookie dough van Let’s Dough it.
Mijn ervaring met Vegan Cinnamon Cake beslag
Ik keek hier toch wel echt heel erg naar uit. Kaneel is namelijk een van mijn favoriete smaken en bovendien ben ik dol op cakebeslag. De kaneel komt goed naar voren, zowel in smaak als in de geur. Het beslag is echt heerlijk zacht en eet makkelijk weg. Je kan mij hier zo een hele bak van geven. Heerlijk om ’s avonds op de bank, in plaats van ijs, een beetje cinnamon cakebeslag te eten!
Mijn ervaring met Fudge bar
Ik heb toch een aantal keer heel goed moeten proeven. Dat vond ik natuurlijk helemaal niet erg. De geur en smaak van de witte chocolade is te herkennen, maar er zit bovendien nog een andere smaak in verwerkt. Enkel weet ik niet goed welke dat is. Na goed proeven, ga ik er vanuit dat het om bastogne koeken gaat. Het is in ieder geval een heerlijke combinatie met de fudge.
Koekjes bakken van het cookie dough deeg van Let's Dough it
Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, kun je dus ook van het deeg koekjes bakken. Doordat ik later in de week nog een tweede doos met lekkers heb mogen ontvangen, was ik natuurlijk onwijs blij om het allemaal te proeven. Er zaten een aantal dubbele smaken bij, zoals de Velvet Bueno Cookie Dough en de Toppe’Dough Banoffee Cookie Dough. Om de ultieme Let’s Dough it review met jullie te kunnen delen, heb ik besloten om van die smaken koekjes te bakken. Ik heb dus mogen proeven van verschillende cookie dough smaken, zelfgemaakte pasta’s, cakebeslag en een fudge bar en kan nu ook genieten van echte koekjes.
Eerder heb ik al beschreven hoe je de koekjes kunt maken. Ik heb balletjes van 50 gram gedraaid en de oven voorverwarmd op 165 graden. Vervolgens kun je binnen 14 tot 16 minuten de koekjes afbakken. In eerste instantie was het voor mij eventjes uitvogelen, hoe je het deeg kan verdelen. Wat kan er wel en niet meegebakken worden? Zo bestaat de bovenste laag van Toppe’Dough Banoffee uit een caramel chocoladelaag en vroeg ik me af of dit ook gewoon door de koekjes vermengt kon worden. Ik heb daar uiteindelijk wel voor gekozen.
Ik heb uiteindelijk enkel het bananen snoepje en het stukje kinder bueno niet meegebakken, maar de rest heb ik allemaal wel gebruikt. Verder heb ik ook een cupcake gebakken van het cakebeslag en heb ik twee koekjes gebakken van de chocolate chip variant. Ik moet zeggen dat het eventjes een handigheid vraagt om de bolletjes te draaien, maar het lukt uiteindelijk heel goed. Voor het geval de koekjes tijdens het bakken ging uitvloeien heb ik flink wat ruimte overgehouden tussen de koekjes. Het uitvloeien viel gelukkig erg mee, maar het is wel handig om er rekening mee te houden. Ik heb de koekjes wat langer moeten bakken dan de beschrijving aanraad.
Uiteindelijk kon je alle varianten goed herkennen qua smaak. Met name de bananensmaak van de Banoffee komt goed tot zijn recht. Bovendien moet ik eerlijk bekennen dat de hazelnootsmaak van de velvet bueno variant een stuk minder was. Daar kon ik dus ook lekker van smikkelen. Ondanks het niet op de site was te vinden of je van het cakebeslag ook cupcakes kon maken, heb ik het toch geprobeerd. De binnenkant van het cakeje was wat mij betreft heel lekker en bovendien was de kaneelsmaak goed te herkennen. De buitenkant was op sommige plekken wat droog waardoor ik het aanraad niet langer dan 15 minuten te bakken.
De structuur van de koekjes is goed te vergelijken met de koekjes die je ontvangt wanneer je een koekje bij een kiosk op het station koopt. Knapperig van buiten, maar heerlijk zacht van binnen. Bovendien behouden de koekjes de bite en de zachtheid in een afgesloten doosje. Mocht jij je dus kunnen beheersen, kun je er ook een aantal dagen van genieten mits je het goed opbergt.
Wil jij Let's Dough it aanschaffen?
Ik kan me heel goed voorstellen dat je er helemaal trek in hebt gekregen. Wil jij graag je eigen box vol met eetbaar cookie dough ontvangen? Door middel van deze link kun jij je eigen box samenstellen. Je kunt ook kiezen voor losse smaken of misschien wil je juist wel genieten van de overige producten van Let’s Dough it. Bekijk de webshop vooral even goed met alles dat Let’s Dough it aanbiedt. De prijzen variëren tussen de €2,99 en de €49,95. Gebruik de Let’s Dough it kortingscode: KIMSHARESALL10 voor 10% korting op je bestelling. Laat je me ook eventjes weten wat je hebt besteld, dat vind ik wel zo leuk om te weten.
Conclusie over Let's Dough it
Kun jij onwijs genieten van cookie dough, maar baal je ervan dat het niet zo heel erg gezond is om van te eten? Let’s Dough it heeft voor jou de oplossing met eetbare cookie dough. Het smaakt heerlijk, zelfs een beetje te lekker. De webshop bestaat onder ander uit verschillende samengestelde boxen en losse smaken, maar ook uit heerlijke pasta’s, koekjes en snacks. De prijzen variëren tussen de €2,99 en de €49,95. Gebruik de Let’s Dough it kortingscode: KIMSHARESALL10 voor 10% korting op je bestelling.
Kende jij Let's Dough it al?
*Dit artikel over Let’s Dough it bevat een samenwerking