Restaurant review – La Cubanita Gouda

Restaurant review - La Cubanita Gouda

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Ik ben ontzettend dol op tapas. Heerlijk om twee uur lang allerlei gerechtjes te selecteren en op te peuzelen. Het is voor mij de ideale manier om nieuwe gerechten te ontdekken en ik vind het het simpelweg een opluchting om niet 1 gerecht uit een heerlijke menukaart te moeten kiezen. Want als ik eenmaal gerechten zie de ik lekker vind, kan ik niet kiezen. Voor corona had ik al een hapje gegeten bij La Cubanita Utrecht, maar dit keer ben ik naar La Cubanita Gouda gegaan. 

Uiteten bij La Cubanita Gouda

Het is altijd weer een super leuk wanneer je besluit om uit eten te gaan. Ik behoor tot de mensen die altijd van tevoren eerst de menukaart bekijkt en ik vind het helemaal leuk wanneer het om tapas gaat. Van tevoren kijk ik vaak al welke gerechtjes ik ga kiezen. Bij La Cubanita kun je online de menukaart bekijken en kun je ook meteen online reserveren. Door de corona maatregelen moet je van tevoren uiteraard verklaren de afgelopen 48 uur geen klachten te hebben gehad. 

La Cubanita concept

Mocht het concept nog niet helemaal duidelijk zijn, dan leg ik het graag voor je uit. La Cubanita is een restaurantketen dat over heel Nederland zit verspreidt. Het is een onbeperkt eten concept, maar je krijgt wel een tijdslimiet. Afhankelijk van de drukte kun je 1,5 uur tot 2 uur tapas eten. Iedere ronde mag je 2 gerechten per persoon kiezen. Voorheen schreef je jouw keuze op een onderzetter, maar tegenwoordig hebben ze een nieuw bestelsysteem bij La Cubanita. Je leest daar later meer over. 

Onbeperkt is het dus niet helemaal, aangezien je na 2 uur vriendelijk wordt verzocht af te rekenen. Je bent dus ook afhankelijk van het personeel hoeveel rondes je kunt bestellen. Van zondag tot en met donderdag betaal je €19,50 p.p en op vrijdag en zaterdag betaal je €23,50 p.p. De drankjes en eventueel een nagerecht moet je daar nog bovenop rekenen. 

Het menu van La Cubanita

De menukaart van La Cubanita bestaat uit 55 verschillende soorten gerechtjes uit de Cubaanse keuken. Het concept is onbeperkt, waarbij je op maandag tot en met donderdag iets goedkoper uit bent, dan op vrijdag tot en met zondag. Je kunt kiezen uit koude, vegetarische, vlees-, en visgerechtjes. Een vrij uitgebreide tapaskaart als je het mij vraagt. Een etentje is natuurlijk niet compleet zonder een dessert en dus kun je voor € 3,50 – € 4,50 uit 8 verschillende desserts kiezen. Wat ik misschien nog wel het meest indrukwekkende aan La Cubanita vind, is de drankkaart. Naast een uitgebreide lijst aan doorsnee drankjes, heb je ook nog een cocktailkaart. 

Andere La Cubanita locaties

Zoals ik eerder al had beschreven, vindt je de restaurantketen over heel Nederland. Wanneer je de website raadpleegt heb je dan ook de keuze uit tientallen locaties. Neem vooral een kijkje welke vestiging er bij jou in de buurt ziet. Onlangs bieden er ook een aantal vestigingen aan om bij jouw thuis te bezorgen en kan je ook tapas bij ze afhalen. Zo kun je dus thuis van jouw favoriete gerechtjes genieten. Neem een kijkje of de vestiging bij jou in de buurt dit aanbiedt.

Meer informatie over La Cubanita Gouda

Gouda behoort (nog) niet tot de vestigingen die bezorgen of laten afhalen. Je kunt dus ouderwets gezellig bij La Cubanita Gouda gaan eten. Het restaurant is gevestigd op westhaven 4. Het restaurant is rolstoel-toegankelijk, maar er is geen invalide toilet aanwezig. En daarnaast is het toegestaan om je hond mee te nemen. Je kunt betaald parkeren op straat (alleen op zondag gratis) of je kunt gebruik van parkeergarages Bolwerk en Nieuwe markt.  

De openingstijden in Gouda zijn:

Maandag 17:00-22:00
Dinsdag 17:00-22:00
Woensdag 17:00-22:00
Donderdag 17:00-22:00
Vrijdag 17:00-22:30
Zaterdag 17:00-22:30
Zondag 17:00-22:00

Het nieuwe bestelsysteem bij La Cubanita

Ik heb geen idee of dit nieuwe systeem is gekomen vanwege corona of omdat La Cubanita dit al eerder in de planning had zitten, maar je hoeft je bestelling niet meer op een kaartje te schrijven. Voorheen mocht jij twee gerechtjes per persoon op een kaartje schrijven. Je schreeuwde het nummer van het gerecht dat je wilde bestellen en degene die het opschreef probeerde altijd te gokken welk gerecht het zou zijn. Momenteel is er dus een nieuw systeem. Om te bestellen ga je simpelweg naar een website en je scant dan de QR-code die aan de tafel is bevestigd. Nadat de QR-code is gescand kun jij via de website de gerechten en drankjes bestellen. 

 

Hierdoor is er minder contact tussen ober/serveerster en het kaartje. Dit maakt deze vorm van bestellen corona-proof. Daarnaast bespaart het een hoop tijd, omdat je niet hoeft te wachten totdat het kaartje wordt opgehaald en je bestelling bij de keuken is aangekomen. Op de website heb ik ontdekt dat dit een permanente verandering voor La Cubanita zal zijn. 

Corona-proof eten bij La Cubanita Gouda

Het is nog niet zo heel lang dat de La Cubanita in Gouda is verhuisd. Voorheen was het een vrij krappe ruimte, maar tegenwoordig zitten ze in een groot pand. Ze hebben namelijk genoeg ruimte om op de grond een richtingswegen met tape aan te brengen. De peilen zorgen ervoor dat je op je eigen pad blijft en je dus afstand kunt houden van tegemoetkomende mensen. Ondanks het personeel zich niet altijd aan de richtingen hebben gehouden, lukte het de meeste bezoeker wel om zich aan de peilen te houden. 

Mijn ervaring bij La Cubanita Gouda?

Mijn eerste indruk van La Cubanita Gouda

Doordat La Cubanita Gouda momenteel in een groot pand zit, heb je ook veel meer privacy en ruimte dan bij andere La Cubanita filialen. Dit geeft een ontspannen gevoel. Bij andere filialen is het vaak zo krap dat ik mij wel is opgesloten heb gevoeld, doordat alles dicht op elkaar staat. Voor degene die het vorige pand van La Cubanita Gouda nog kunnen herinneren is dit zeker een goede upgrade. 

Daarnaast is het restaurant gemakkelijk te bereiken. Het zit namelijk aan de rand van de Grote Markt, waardoor je er gemakkelijk een leuk dagje van kan maken. Eerst shoppen in het centrum en dan een lekker hapje tapas nuttigen. Je kunt plaatsnemen aan de voorkant van het pand, maar je hebt ook nog een ruim gedeelte aan de achterkant. Genoeg keuze dus om een plekje te kiezen. 

Restaurant review La Cubanita Gouda

Door het nieuwe bestelsysteem gaat het bestellen veel sneller en gemakkelijker. Je hoeft namelijk niet meer te wachten tot een ober of serveerster van La Cubanita Gouda je kaartje komt ophalen, maar kunt meteen je reservering opsturen. Binnen de twee uur kun je dus meer rondes bestellen dan voorheen. De rondes liepen allemaal soepel en geen enkel gerechtje werd te laat of koud geserveerd. Ook het serveren van de drankjes duurde niet lang.

Ik moet toegeven vaak bestel ik bij iedere bezoek een aantal vaste gerechten, zoals de gehaktballetjes in tomatensaus, de nacho’s en de inktvisringen. Alle gerechten smaakte precies zoals ik in mijn gedachten had zitten. Dat is een voordeel omdat je ook wel is smaakverschillen heb zitten tussen verschillende filialen. Het eten was wat mij betreft dus zeker goed. 

Het personeel van La Cubanita Gouda

Het personeel kan veel invloed hebben op je restaurantbezoek. Gastvriendelijkheid en service  zorgen ervoor dat jij jouw bezoek als prettig ervaart. Het personeel van La Cubanita Gouda was wat mij betreft zeker vriendelijk. De gerechten werden warm en snel geleverd en ook op de drankjes hoefde we niet lang te wachten. Wat mij betreft dus veel meer geslaagd dan mijn ervaring bij La Cubanita Utrecht.

Heb jij wel is gegeten bij La Cubanita Gouda?

Deel dit artikel:

2 reacties

  1. Dat nieuwe bestellen is inderdaad nieuw, want ik kende dit nog niet. Ik vind het altijd heerlijk om 7 carpaccio’s te bestellen haha en kaaskroketjes, ik eet daar nooit de hele kaart af. Meestal bestel ik toch altijd de standaard dingen of de hamburgers in aliolisaus.. TE LEKKER! de laatste keer moesten we alleen enorm lang wachten op onze bestelling of het werd half lauw of zelfs koud geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten:

A Piece of Joy taart
Health

Piece of Joy review

Ik heb een sportieve levensstijl, maar ik kan het toch echt niet laten om van tijd tot tijd te snoepen. Deze meid is een oprechte

Lees verder >