Goede Netflix series die jou de quarantaine door helpen

goede netfix serie

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Bingewatchen, wie is er eigenlijk geen fan van. Ik kan het gerust dagen achter elkaar doen, wanneer ik een goede serie te pakken heb. En wat kan ik ontzettend balen wanneer ik weer een serie heb uitgekeken. Dat betekend namelijk weer een lange zoektocht naar het volgende meesterwerk waar ik mezelf weer helemaal in verlies. Want ja, ik ben er zo’n eentje die helemaal meeleeft met de serie waar ik in ben gedoken. Tijdens deze quarantaine tijd vinden we het allemaal lastig om ons te vermaken en godzijdank dat Netflix bestaat, want zonder Netflix hadden we het nog moeilijker. Ik heb voor jou een aantal goede Netflix series uitgekozen die jou deze tijd door gaan helpen. 

Netflix

Ik kan uren kijken naar goede Netflix series. Bingewatchen kan ik tegenwoordig niet meer uit leven wegdenken en het maakt dan ook deel uit van mijn wekelijkse agenda. Heerlijk vind ik het om onderuitgezakt, goede Netflix series te kijken. Ik leef altijd helemaal mee, maar het is verschrikkelijk wanneer de serie is afgelopen. Ik vind het altijd mega irritant om opzoek te gaan naar de volgende goede Netflix series die ik dan weer kan gaan verslinden. Het helpt mij om dan eerst is op Internet rond te kijken, naar goede Netflix series. Nu dacht ik, laat ik jullie eens aan een aantal goede Netflix series helpen. 

Wat is Netflix?

Netflix is de laatste jaren onwijs populair geworden. Het is een online streaming platform waarop je series en films kunt bekijken. Door een abonnement af te sluiten, heb je toegang tot de honderden films en series op Netflix. Netflix is nog in 2013 gelanceerd in Nederland, maar bestaat al sinds 1997 in Amerika. In die tijd was Netflix een on demand videodienst. Om toegang te krijgen tot alle goede Netflix series en films moet je dus een abonnement afsluiten. Zodra je eenmaal een abonnement hebt, heb je onbeperkt toegang tot alle series en films. 

Een in de zoveel tijd wordt het aanbod vernieuwd en verdwijnen er series van de streamingdienst. Het mooie aan Netflix is dat het werkzaam is op verschillende elektronische apparaten. Hierdoor heb je ook op je mobiel, laptop, tv en dergelijke toegang tot alle goede Netflix series en films. Tegenwoordig kun je de afleveringen van goede Netflix series en films downloaden, waardoor je ook offline films en series kunt bekijken. Hierdoor bespaar je op je internet bundel en heb je zelfs geen Wifi nodig. 

Waar moet een goede Netflix serie aan voldoen?

De vraag is natuurlijk waar een goede Netflix serie aan moet voldoen om te kunnen zeggen dat het een goede Netflix serie is. Het is lastig om daar een kant en klaar antwoord op te geven. Wat ik goed vind, hoef jij niet goed vinden en andersom werkt dat net zo. Toch zijn er een aantal factoren waar een serie aan. Allereerst moet een serie origineel zijn. Dit betekent niet dat een serie direct nieuw moet zijn. Een ouder verhaal in een nieuw jasje kan een geweldige serie zijn. Daarnaast zijn er karakters nodig die jou meeslepen in het verhaal. Goede karakters brengen het verhaal tot leven en roepen emoties op. 

Een goede Netflix serie zorgt er daarnaast voor dat je de situaties en dergelijke niet in twijfelt trekt. Je hebt bijvoorbeeld veel series waarin mensen kunnen vliegen of kunnen toveren. In realiteit zal dat niet gebeuren, maar als het in een serie gebeurt zorgen de details ervoor dat het geloofwaardig is. Het is noodzakelijk dat jij als kijker volledig wordt opgenomen door de realiteit van de serie. Dit vraagt special effects en een goede introductie van de realiteit waarin de serie zich afspeelt. Dit alles vraagt een goed script en dus goede schrijver. Daarmee wordt een goede Netflix serie zelfs onvergetelijk. 

Goede Netflix series met meerdere seizoenen

 1. Vikings
  De titel zegt het al, een serie over de tijd van de Vikingen. Ik vind het een bijzondere serie aangezien je een beter beeld krijgt van, zoals ze dat vroeger noemde, heidenen en hun geloof. Je ziet hoe een jonge boer zich hard maakt om anderen werelddelen te ontdekken, tegen de wil van de koning in. Je moet wel van actie houden want er wordt aardig wat in gevochten en geroofd. Je kan gelukkig lekker lang door kijken omdat het zo’n 5 seizoenen heeft. 
 2. Pose
  Oh, wat heb ik genoten van deze serie. Het gaat over de transgender tijd van Afro-Amerikaanse homoseksuele mannen in de jaren 80. Je krijgt een kijkje in de tijd van ballrooms en de opkomst van drag queens. Ineens begin je dan Rupaul’s Drag Race beter te begrijpen. Ook krijg je een kijkje in de moeilijke tijd die velen hebben gehad.  
 3. The last kingdom
  Voor degene die hebben genoten van Vikings is dit een goed vervolg. Je ziet een hoe een troonopvolger op jonge leeftijd wordt ontvoerd naar Denemarken. Daar leert hij de manieren van de Vikingen, maar na enkele jaren keert hij terug naar Engeland. Daar komt hij terecht in tweestrijd omdat hij voor de Vikingen altijd de Engelsman is gebleven en voor de Engelsen blijft hij een Viking. Ook bij deze serie moet je goed tegen actie kunnen. 
 4. The 100
  En dan nu een serie voor een kijkje in de toekomst. Deze serie gaat over een gemeenschap die in het heelal heeft voort moeten leven omdat de aarde radioactief is. Om er zeker van te zijn dat de aarde weer leefbaar is, moeten ze wel 100 jaar op een ruimteschip doorkomen. Maar enkele jaren voordat ze de 100 jaar hebben bereikt, raakt het zuurstof en het eten op het ruimteschip op. Ze hebben geen andere keuze dan 100 gevangen genomen kinderen onder de 18 jaar naar de aarde te sturen, met de hoop dat de aarde al leefbaar is. En dan blijkt dat er in de tussentijd overlevenden zijn op de aarde.  
 5. Las Chicas del Cable
  Deze serie gaat over de opkomst van de telefooncentrale in Spanje, maar dan in de tijd dat er nog met de hand werd doorverbonden. Je ziet hoe Lidia in een strijd raakt met haar schoonmoeder en die strijd loopt steeds erger uit de hand. Het is een romantisch, maar soms, ook wel droevig verhaal, met precies het juiste gehalte aan actie. 

Nog meer goede Netflix series

6. Lost in space
Een gezin van vijf meld zich aan voor een missie om een nieuwe kolonie in het heelal op te zetten. Onverwachts raken ze de koers kwijt en komen ze terecht op een nog onbekende planeet. Naast het feit dat ze de gevaren van de planeet moeten overwinnen, hebben ze ook moeite met elkaar. De twee ouders van het gezin lagen namelijk voor vertrek bijna in een echtscheiding. 

7. Sons of Anarchy
Een motorbende maakt in een klein plaatsje in Amerika eigenlijk de volledige dienst uit. Jackson raakt steeds verder bekneld in de wijze waarop zijn stiefvader de motorbende leidt. Hij wil de visie van zijn vader realiseren, maar de vraag is natuurlijk of hem dat zal lukken. 

8. Mindhunter
Voor wie wel van een geschiedenislesje houdt, is deze serie ideaal. Je komt te weten hoe criminologie is ontstaan. Misschien ben je een Criminal Mind liefhebber, daar is dit eigenlijk de voorloper van. Ik vind het ontzettend interessant omdat de verhalen van allerlei grote seriemoordenaars voorbij komen. Maar denk hierbij niet aan een documentaire serie, want dat is het niet.

9. O Escolhido of The Chosen One
Deze goede Netflix serie gaat over drie artsen die koste wat het kost een vaccin naar een dorp midden in het oerwoud wilt brengen. Daar aangekomen worden ze niet met open armen ontvangen. Ze komen in een dorp terecht wat eerder lijkt op een sekte en dat niets van moderne mensen willen weten. De dorpelingen geloven namelijk in een speciale man die hen het eeuwige leven zou beloven 

10. Black sails
De tijd van de piraten blijft voor mij toch wel bijzonder interessant. Deze serie gaat over het eiland Nassau dat de Engelsen graag willen veroveren. Maar een aantal piraten denken daar toch echt anders over. Een serie vol geweld, verrassende liefdes en bedrog. 

Goede Netflix series met 1 seizoen

Wanneer het zoeken naar een goede Netflix serie niet opschiet of ik heb simpelweg geen zin om verder te zoeken, kijk ik vaak even een kleine serie tussendoor. Dus bij deze een aantal goede Netflix series met maar 1 seizoen. Bij deze goede Netflix series heb ik een linkje naar de trailer plaatst. Neem dus vooral een kijkje om alvast de sfeer van de serie te volgen.

 1. The society
  Wanneer een bus vol tieners op schoolreisje gaan, verdwijnt, op een nog onbekende wijze, ineens alle inwoners van hun stad. Wanneer ze terugkomen van het schoolreisje, zijn niet alleen alle inwoners weg, maar is hun dorp het enige dat nog bestaat. De tieners moeten ervoor zorgen dat alles in de stad blijft draaien, maar kiezen ze voor alles delen met elkaar of wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Van normale tieners, springen ze ineens naar het runnen van een stad en dat brengt problemen. Geen artsen, geen landgoed om eten op te verbouwen en geen wet. Ben je benieuwd naar deze goede Netflix serie?
 2. The letter for the king
  Misschien heb jij vroeger op school ook wel voorgelezen gekregen uit het boek: Een brief voor de koning. Deze serie is de verfilming daarvan. Het gaat over een jongen die bezig is om ridder te worden, maar bij de laatste beproeving krijgt hij een bijzondere opdracht van de zwarte ridder met het witte schild. De vraag is of hij de opdracht zal volbrengen, maar degene die het boek kennen, weten het antwoord natuurlijk al. Toch is het een hele leuke serie om te kijken. Wil je ook een stukje nostalgie?
 3. Trinkets
  Na het overlijden van haar moeder, ontwikkelt Elodie een probleem. En dat is nogal een groot probleem, ze leidt namelijk aan kleptomanie. Terwijl ze verplicht naar groepsbijeenkomsten moet, ontmoet ze daar haar beste vriendinnen. Bekijk snel de trailer. 
 4. Messiah
  Deze serie geeft een indruk over hoe het zou zijn als er in deze tijd iemand zou opduiken die een messias zou zijn. Met de technologieën van nu ontwikkelt hij gauw een heel netwerk van bewonderaars om zich heen. Sommige zijn overtuigd, maar anderen denken dat hij eerder een terrorist is. Krijg hier een betere indruk. 
 5. AJ and the Queen
  Rupaul speelt in deze serie een van de hoofdrollen. Een dragqueen wilt zijn eigen club beginnen, maar zijn vriend gaat er met zijn geld vandoor. In een camper gaat hij samen met een 10-jarige jongeman het land door om weer op te krabbelen. Bekijk hier de trailer. 

Goede Netflix series (mini’s) voor tussendoor 

Als je het even niet meer weet, zijn goede Netflix series (mini’s) een perfect tussendoortje. Deze beste Neflix series hebben mij geholpen om de tijd te overbruggen. Bij deze goede Netflix series heb ik een linkje naar de trailers geplaatst. 

 1. Unorthodox 
  Een Joodse vrouw beslist om haar gemeenschap te verlaten nadat ze is getrouwd. Ze wilt graag meer in het leven en beslist dat op te zoeken. Ineens komt ze terecht in het uitgaansleven met allerlei verleidingen, maar ook heeft ze geen opleiding en dus is het lastig om aan geld te komen. Bovendien moet ze ook nog oppassen want haar man is naar haar opzoek. Ben je benieuwd, bekijk de trailer. 
 2. Unbelievable
  Wanneer een meisje verteld dat ze is verkracht, lijkt niemand haar te geloven. Er is namelijk geen enkele vorm van bewijs. Hierdoor verliest ze haar baan, haar huis en eigenlijk stort heel haar leven in elkaar. Doordat er in andere staten dezelfde soort verhalen opduiken, starten twee agenten een onderzoek. Zullen ze te weten komen hoe het eigenlijk zit? Ik vind het een heel ontroerende serie, die je goed mee laat leven in het verhaal. Meer weten van deze goede Netflix serie, klik dan hier. 
 3. Somewhere between
  Een vrouw droomt hoe haar jonge dochtertje wordt vermoord door een seriemoordenaar. Hiervan raakt ze van slag en probeert er alles aan te doen om haar dochter te redden van dat lot. Doordat de vrouw ineens extreme risico’s gaat nemen, is haar man het zat en zoekt hulp. De vraag is dan ook of het haar wel zal lukken om haar dochter te kunnen redden. Krijg hier een kleine indruk. 
 4. Alias Grace
  Op jonge leeftijd wordt Grace veroordeeld tot de moord van haar werkgever. In de tijd van deze miniserie hadden vrouwen nog geen rechten en waren overgeleverd aan de wetten van de man. Doordat Grace zich niets meer kan herinneren, wilt een psychiater uitzoeken wat er met haar herinneringen is gebeurd. De trailer kun je hier bekijken. 
 5. The I-Land 
  Een groep vol vreemden komen op een verlaten eiland terecht, maar is het wel wat het lijkt. Niemand heeft nog hun herinneren van de bewoonde wereld, maar langzaam komen ze er achter wie ze zijn. De strijd om te overleven barst los. Bekijk hier de trailer van deze goede Netflix serie. goebe
Goede netflix series

Waarom is het zo fijn om goede Netflix series te kijken?

Wat maakt dat het zo heerlijk is om series te kijken? Doordat een serie meerdere afleveringen heeft en soms zelfs meerdere seizoenen kun je echt een zo gezegde band opbouwen. Je leeft mee met de personages en laat jezelf even helemaal meenemen in hun verhaal en realiteit. Dit zorgt voor rust omdat je een ontspanning hebt van je dagelijkse leven. Het is heerlijk om aan het einde van de dag op de bank te ploffen en even niet meer te hoeven denken. Je hoeft enkel te luisteren en te kijken. 

Tegenwoordig is series kijken razend populair.  Je kunt namelijk alleen of met anderen kijken. Sterker nog er zijn zelfs evenementen op de personages van series te eren. Denk maar aan Comic con en alle merchandise die je kunt verzamelen. Het zorgt er dus ook voor dat jij je netwerk kunt vergroten. Op dat soort evenementen ontmoet je namelijk mensen die dezelfde interesse hebben. Je kunt ook deel uitmaken van community’s online. Op het internet vind je allerlei social media accounts, forums en groepen waar je deel vanuit kan maken.

De risico’s van het kijken van goede Netflix series

Er zitten ook een hoop risico’s aan het kijken van goede Netflix series. Ondanks je niet lichamelijk verslaafd kunt raken aan Netflixen en tv kijken, zijn er wel zeker risico’s. Geestelijk kun je namelijk wel de behoefte hebben om Netflix series te kijken. Het gaat hierbij niet om  Het is eigenlijk een gewoonte om series te kijken. Dat maakt dat het zo lastig is om ermee te stoppen. Om een gewoonte te doorbreken is het nodig om allerlei handelingen anders te doen. Alles herinnert je namelijk aan het kijken van series. Gelukkig zijn er wel artsen die daar het een en ander over te zeggen hebben. Je kunt er hier meer over lezen. 

Wil jij ook goede Netflix series kijken?

Om deze goede Netflix series te bekijken, kun je een account aanmaken op Netflix. Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementen. Allereerst kun je voor €7,99 een basic abonnement afsluiten. Daarmee kun je op 1 scherm tegelijkertijd kijken en kun je op 1 telefoon of tablets afleveringen downloaden. Voor €10,99 kun je op twee schermen en op twee apparaten afleveringen downloaden. Heb je behoefte aan nog meer kijkplezier, dan kun je met een abonnement van €13,99 op 4 schermen kijken en op vier apparaten afleveringen downloaden. Weet je niet zeker welk abonnement bij jou aansluit, dan kun je hier een kijkje nemen. 

Om toegang te krijgen tot alle goede Netflix series en dus gebruik te maken van jouw Netflix account heb je een apparaat nodig met een internetverbinding. Verder werkt Netflix op een smart-tv, gameconsole, een smartphone, tablet of een streaming mediaplayer. Het is trouwens ook wel fijn om te weten dat Netflix werkt met een aanbevelingssysteem. Dit houdt in dat Netflix aanbevelingen doet van andere goede Netflix series. Wanneer je ervoor kiest om de series en films te beoordelen weet Netflix steeds beter wat jij goede Netflix series vindt. 

Ook wanneer je dat niet doet, werkt Netflix alsnog met dit systeem. Door middel van de genre die je kijkt, maakt Netflix een selectie aan opties waarvan zij denken dat jij ze ook leuk zult vinden. De selectie is gebaseerd op de interesses van mensen die dezelfde genre kijken. Verder kijken ze ook naar de wijze hoe je de series kijkt. Hoe lang kijk je bijvoorbeeld naar een serie, op welke apparaten je kijkt en om welke tijd je kijkt. Wil je meer weten over het aanbevelingen systeem van Netflix, dan kun je er hier alles over lezen. 

Deze goede Netflix series helpen jou de quarantaine door

Zak lekker onderuit op de bank met je bestelling van Thuisbezorgd.nl of kruip onder je deken in je bed en geniet van deze gevarieerde lijst met goede Netflix series. Beloon jezelf vooral op wat snacks erbij want dat zal je ook vast en zeker door deze tijd heen helpen. En ben je al door alle goede Netflix series heen, dan kun je altijd nog kijken of er wat bij Videoland tussen staat. Ik bedoel die guilty pleasures als Expeditie Robinson NL vs BE en Temptation Island staan namelijk ook op mijn lijstje van goede series.

Welke goede Netflix series helpen jou deze tijd door?

*Deze pagina bevat affiliatie links

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten:

%d bloggers liken dit: