Fitchannel, ik probeerde het 2 weken uit

Fitchannel, ik probeerde het 2 weken uit

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Degene die mij al een tijdje volgen weten dat ik een echte fitness liefhebber ben. Ik train zo’n 5 tot 6 keer in de week, althans dat is het streven. Natuurlijk is dat niet altijd haalbaar en moet ik weleens een keer annuleren. Op die dagen baal ik ontzettend dat ik niet heb kunnen gaan, slaap ik minder goed en aan het einde van de dag heb ik nog steeds veel energie over. Dit is nu verleden tijd dankzij Fitchannel. Ik probeerde het twee weken uit en vertel je graag meer over het gebruik van Fitchannel. 

Wat is Fitchannel?

Hoe werkt fitchannelWat is FitchannelFitchannel is eigenlijk een online training guide vol met verschillende workouts en recepten en programma’s. Het programma is er speciaal voor gemaakt om waar en wanneer jij maar wilt, trainingen te kunnen volgen. Je bent niet afhankelijk van tijden of reserveringen. Alle programma’s zijn zorgvuldig samengesteld zodat jij jouw doelen kunt behalen. In totaal vind je op het channel meer dan 800 workouts die rond de 25 minuten duren en kun je er honderden recepten vinden.

Welke programma’s zijn er op Fitchannel?

 1. Afvallen
 2. Fit worden
 3. Spieropbouw
 4. MTV Fit
 5. Perfect body
 6. Circuit training
 7. Cardioboksen
 8. Dansen
 9. Yoga boksen
 10. Fit & Slank met Yoga

Hoe werken de programma’s op Fitchannel?

Wanneer je op een programma klikt, krijg je eerst een korte introductie te zien als een soort voorproefje. Er wordt uitgelegd waar het programma overgaat en wat je tijdens het programma leert of waar de focus op ligt bij het programma. Op die manier weet je of het programma iets voor jou is. Daarnaast zie je hoeveel weken het programma is, hoelang een workout is en hoeveel workouts je in de week kunt doen. 

Wanneer je besluit dat je meer over het programma wilt weten, druk je op bekijk programma en dan zie je de eerste twee of drie workouts en een aantal recepten die bij het doel van het programma passen. Je hebt op dat scherm ook de mogelijkheid om het voedingsschema en het workout planner te downloaden. Bevalt het wat je ziet, dan druk je op start en kun je meteen met de eerste workout beginnen. Het zijn allerlei filmpjes die je kunt afspelen waar en wanneer jij wilt. Ondanks het advies dat je beter de workouts kunt verspreiden over de week, kun je er ook meerdere achter elkaar doen. 

Een workout is ongeveer 20 tot 25 minuten lang. De ene wat korter en de andere wat langer. Over het algemeen wordt een workout opgebouwd met een warming-up, de les zelf en je eindigt met een cooling down. Er zijn ook programma’s waarin er in de eerst paar lessen wat uitleg wordt gegeven over je houding, het principe van de sport en een aantal andere dingen zodat jij meer handvatten hebt om te starten met het programma.  

Hoe werkt Fitchannel?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, biedt Fitchannel de optie om volledig op maat gemaakte trainingen te bieden. De ene persoon is namelijk misschien wat meer ervaren met trainen dan de ander of wilt juist iets anders bereiken. Iemand die af wilt vallen zal op een andere manier eten en trainen dan iemand die juist in spiermassa wilt aankomen.  Het enige wat je hoeft te doen is jouw trainingsdoel invullen en jouw specifieke meetpunten bijhouden. Door regelmatig jouw meetpunten in te voeren, kun je de volgende data bijhouden:

Na iedere training kun je aangeven hoe je de sessie vond gaan. Je kunt na iedere trainingssessie namelijk aangeven of je het makkelijk, moeilijk of pittig vond. Op die manier weet het programma hoe de training voor je is gegaan. Daarnaast is het voor jou een manier om je eigen vooruitgang bij te houden. Je uithoudingsvermogen, kracht en degelijke nemen natuurlijk toe, waardoor de workouts gemakkelijker zullen verlopen. Bovendien kun je per training zien hoeveel calorieën je ermee zult verbranden. Het programma houdt daarnaast ook bij hoeveel calorieën je hebt verbrand met alle sessies samen.
 

Om ervoor te zorgen dat jij geen enkele trainingssessie mist, kun je ervoor kiezen om een alarm in te stellen. Je ontvangt dan een sms’je of e-mail ter herinnering dat het weer tijd is voor een training. Om de juiste resultaten te behalen is het namelijk noodzakelijk om regelmatig te trainen. Dus op vaste tijden en dagen. De herinneringen zorgen ervoor dat je het onthoudt, maar je bent niet verplicht om op dat moment te trainen. Je kunt er ook voor kiezen om op een later tijdstip te trainen. 

Op welke platforms werkt Fitchannel? 

Fitchannel werkt op je computer, tablet en op je smartphone. Hierdoor ben je onwijs flexibel in de trainingsmogelijkheden. Je kunt buiten trainen, op je werk, in je slaapkamer en ga zo maar door. Daarnaast is het mogelijk om Fitchannel op tv te kijken. Je kunt ervoor kiezen om je telefoon te streamen of op je tv via het internet naar de website van Fitchannel te gaan. 

Wat kost Fitchannel?

Om Fitchannel te gebruiken is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende soorten, namelijk: 

 1. 15 euro voor 1 maand, deze is maandelijks opzegbaar
 2. Een halfjaar abonnement voor €12,96 per maand
 3. Een jaar abonnement voor €10,79 per maand

Je betaalt Fitchannel vooraf aan de maand. Kies je ervoor om een abonnement te nemen dan betaal je dus voor de aankomende maand en daarna wordt het een automatische incasso. Wil je Fitchannel opzeggen, dan is dat maandelijks mogelijk zodra je abonnement is verlopen. Je kunt hier een account aanmaken. 

Wat zijn de voordelen en nadelen aan Fitchannel?

Fitchannel biedt dus behoorlijk wat functies aan, maar wat zijn dan eigenlijk concreet de voor- en de nadelen aan het platform. Wil jij graag op een rijtje zien wat de voor- en de nadelen van Fitchannel zijn? Ik deel ze graag met je! 

De voordelen aan Fitchannel

 1. Je kunt aan verschillende doelen werken. De recepten en workouts van dat specifieke programma, sluiten dan ook aan bij dat doel
 2. Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen. Ben je niet zo’n fan van bijvoorbeeld fitness, dan is misschien dansen of een van de andere opties wel iets voor jou
 3. Fitchannel is geschikt voor jong en oud (vanaf 18). Daarnaast bieden sommige programma’s ook opties aan voor mensen die wat minder mobiel zijn
 4. Je hebt meer dan 800 workouts die je kunt volgen
 5. Daarnaast biedt Fitchannel meer aan dan alleen workout video’s. Het heeft namelijk ook voedingsschema’s en het houdt je resultaten bij
 6. Het is dus ook een voordeel dat het je resultaten bijhoudt. Vergeet niet om regelmatig jouw metingen door te geven. Op die manier heb je nog meer inzicht in je vooruitgang
 7. Het biedt ook persoonlijke coaching aan. Fitchannel biedt namelijk de optie om met een van de trainers te chatten voor advies op maat 
 8. Het hele platform, inclusief alle functies, is veel goedkoper dan een sportschool abonnement waarbij je een training- en voedingsschema krijgt

De nadelen aan Fitchannel

 1. Fitchannel geeft niet per workout aan wat je nodig hebt, zo kan het zijn dat je niet alles in huis hebt om volledig mee te kunnen doen bij sommige workouts
 2. Bij sommige workouts kun je niet switchen tussen niveaus waardoor je soms al best pittig moet beginnen of juist onder je niveau begint

Mijn ervaring met Fitchannel

Het lukte mij niet om een account aan te maken op mijn smart-tv. Ik was dus genoodzaakt om een account aan te maken op mijn laptop. Dit kan natuurlijk aan mijn tv liggen. Op mijn tv en laptop werkt het programma verder probleemloos dus wat dat betreft ben ik zeer tevreden. Ik was in eerste instantie een beetje nerveus om te beginnen met Fitchannel. Tijdens de lockdown merkte ik dat ik thuis toch eerder uitstel om te sporten. De herinneringen die Fitchannel naar je stuurt helpen dus zeker om niet uit te stellen. 

Ik vind het onwijs fijn dat je bij iedere workout van het begin tot het einde goed wordt meegenomen. Je voert op die manier correct je warming up, de sessie en de cooling down uit. Het is noodzakelijk om daar goede begeleiding in te hebben omdat je anders blessures kunt krijgen. Dit is dan ook een van de dingen waarbij Fitchannel zich onderscheidt met bijvoorbeeld trainingen op Youtube. Je hebt daarnaast geen reclames tussendoor en biedt het platform volledige begeleiding van voeding tot aan het bijhouden van resultaten. 

Ondanks ik mezelf beschouw als een gevorderde sporter, zijn sommige programma’s hele andere koek. Dat maakt dat je ontwikkeling maakt en uitdaging blijft vinden. Ik vraag me wel af wat er gebeurt wanneer je door de periodes heen bent, komt er dan een nieuw niveau of ben je daarna klaar? Je kunt de programma’s overigens altijd opnieuw volgen, maar voor de fanatieke sporter is dan de uitdaging er wel vanaf denk ik. Het is in ieder geval een hele goede manier om op zondag toch te kunnen sporten en bijvoorbeeld toch nog iets van beweging te hebben op rustdagen. Daarnaast helpt het je om andere sporten te ontdekken. 

Daarnaast is Fitchannel een goede manier voor beginners om te starten met een sport. Het is ook geschikt voor mensen die geen tijd hebben om uren in de sportschool te staan, maar toch meer lichaamsbeweging willen. Bovendien is het uitermate geschikt voor ouderen. Ik ben in ieder geval heel blij om het channel te gebruiken, naast mijn normale sportschool om meer flexibiliteit te kweken en om andere sporten te ontdekken. 

Wil jij ook Fitchannel?

Wil jij nou ook graag gebruik maken van Fitchannel? Je kunt een account aanmaken via deze link

Conclusie over Fitchannel

Ben jij opzoek naar een manier om thuis voldoende beweging te krijgen? Fitchannel is dan zeker het overwegen waard. Ik vind de prijzen onwijs laag voor hetgeen dat je krijgt. Je kunt namelijk onbeperkt allerlei verschillende sporten uitoefenen voor slechts een tientje per maand. Dat is in ieder geval een stuk goedkoper dan een sportschool abonnement waarbij je vaak ook nog is extra moet betalen voor een voedingsschema en trainingsadvies. Houdt er rekening mee dat sommige workouts om extra materiaal vragen, zoals een yogamatje of gewichten. 

Kende jij Fitchannel al?

*Dit artikel betreft een samenwerking

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten:

Menorragie en sport
Health

Menorragie en sport

Sport is voor mij een belangrijk element in mijn leven. Ik ben het liefste elke dag in beweging. Het geeft een soort kick om keer

Lees verder >