Dit zijn mijn droomauto’s

Dit zijn mijn droomauto's

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Ik heb nu bijna een jaar mijn rijbewijs. Het lessen was een groot drama en dus ben ik überhaupt verbaasd dat ik mijn rijbewijs heb mogen halen. Al vanaf de allereerste les dacht ik na over welke auto ik zou gaan halen zodra ik mijn rijbewijs had gehaald. Op dat moment dacht ik helemaal niet na over de prijzen van auto’s en ook niet dat het lessen zo’n vreselijke tijd zou worden. Nee, het enige wat ik dacht is dat ik mijn droomauto direct zou gaan halen. Ik blijf graag nog eventjes in die illusie hangen en deel daarom met jou mijn droomauto’s. 

Auto's en de maatschappij

De technologieën van tegenwoordig zijn oneindig. Auto’s bestaan al 1885. Destijds leek het meer op bizarre fietsen, maar toch was het hét begin van een revolutie. Tegenwoordig zijn auto’s niet meer weg te denken uit onze wereld. Sterker nog auto’s hebben tegenwoordig zelfs meer foefjes en dergelijke dan huizen. Waar auto’s voorheen enkel waren ontwikkeld om de mens en producten sneller te vervoeren, heeft een auto tegenwoordig veel meer functies. Later vertel ik daar graag meer over. 

Auto’s zijn tegenwoordig onmisbaar. De maatschappij van tegenwoordig verwacht zelfs dat je een auto en een rijbewijs hebt. Auto’s bieden kansen. Hoeveel banen en stages mij wel niet hebben afgewezen omdat ik geen auto heb, is bizar. Veel functies verwachten dat je een rijbewijs hebt en in sommige gevallen krijg je zelfs een lease auto of bedrijfsauto bij een functie. 

Wat is een droomauto?

Allereerst natuurlijk even een algemeen verhaaltje over wat een droomauto eigenlijk is. Eigenlijk is dat voor iedereen anders. Het is de auto waarvan je hoopt dat je op een dag mag zeggen dat hij of zij van jou is. Ondanks voor velen het gaat om hele dure en luxe auto’s hoeft dat niet altijd zo te zijn. Een droomauto spreekt iedereen op een andere manier aan. De een kijkt vooral naar het model van de auto, de ander naar de functies van de auto en weer een ander gaat het enkel om het automerk. Het kan bovendien gaan om vintage auto’s van jaren geleden, maar het kan ook gaan om de allernieuwste auto’s. 

Het rijden van je droomauto is misschien wel belangrijker dan je denkt. In het boek de geluksmachine van Erwin Wijman staat geschreven dat het rijden van je droomauto een belangrijke factor kan zijn in je leven. Volgens hem rijden 7 op de 10 automobilisten in Nederland niet de auto die zij graag willen rijden. Een auto heeft volgens meneer Wijman op 13 verschillende manieren invloed op je leven. Zo is het een van de belangrijkste vervoersmiddelen van de mens, is het voor sommige een tweede huis en kan het een gespreksonderwerp zijn en dus doet het veel voor je op sociaal vlak. 

Het rijden van je droomauto kan er namelijk voor zorgen dat je nieuwe vrienden maakt en/of een nieuwe relatie ontwikkelt. Daarnaast is een auto ook een sociaal medium en manier voor sociale vergelijking. Een van de belangrijkste redenen dat het rijden in je droomauto je gelukkig kan maken is dat het, volgens Wijman, je heel vrij kan maken. Niet alleen in je bewegingsvrijheid, maar ook je manier van denken. Het kiezen voor je droomauto die je wilt, laat zien dat jij je leven zo kunt inrichten hoe jij wilt. Dat biedt kracht en controle. 

Een droomauto van een man versus een droomauto van een vrouw

Gek genoeg zitten er ook in 2020 nog steeds een hoop verschillen tussen de droomauto’s van mannen en vrouwen. De man wilt liever een auto die snel is en dat zijn vaak hele dure auto’s. Een vrouw wilt liever een auto die heel praktisch is ingericht. Uiteraard doet het uiterlijk van de auto er ook toe bij vrouwen. Waar mannen en vrouwen het samen over eens zijn, is dat de vormgeving en het interieur een belangrijk aspect is. Ook de veiligheid, milieuvriendelijkheid en het brandstofgebruik spelen bij vrouwen een grote rol. Uiteraard is dit gebaseerd op onderzoeken, maar wij leven tegenwoordig in een periode waarbij het niet meer zo zwart-wit als mannelijk en vrouwelijk. 

Droomauto’s in Nederland

Gek genoeg verschilt het rijtje aan droomauto’s per provincie in Nederland aanzienlijk. Eens in de zoveel tijd doen er verschillende partijen onderzoek naar de gewenste droomauto’s in Nederland. De resultaten worden gebaseerd op de online zoekresultaten en natuurlijk welke auto’s er momenteel gereden worden. Ben je benieuwd naar de resultaten van een onderzoek dan raad ik je aan om deze pagina te bekijken.  

Waar moet mijn droomauto aan voldoen?

Ik moet eerlijk bekennen, ik ben geen autoliefhebber. Het is (helaas) niet zo dat ik er veel verstand van heb en dus heb ik geen idee waar een goede auto eigenlijk aan moet voldoen. Desondanks leek het mij leuk om een artikel te schrijven over mijn droomauto’s. Uiteraard is het daarvoor belangrijk om te beschrijven waar ik wil dat mijn droomauto aan voldoet. Dit is dus gebaseerd op wat ik verwacht van droomauto’s. 

 • Mijn droomauto moet stoelverwarming hebben
  Ik ben een enorme koukleum en dus kan dit wat mij betreft niet ontbreken. Vooral met de grote files in dit land zou ik echt bevriezen wanneer ik het niet zou hebben. Is een normale verwarming dan niet goed genoeg? Natuurlijk wel, maar het gaat hier om mijn droomauto en dus kan het niet luxe genoeg zijn. 
 • Mijn droomauto moet 5-deurs zijn
  Ik vind het zelf altijd zo’n gedoe wanneer je in een auto moet klimmen om erin te komen en als bestuurder moet uitstappen om iemand in te laten stappen. Als ik hier met mensen over heb, hoor ik altijd het volgende: “maar jij rijdt toch, dan hoef je toch niet uit te stappen? “. Ik zie vaak genoeg dat op een gegeven moment de stoel van de bijrijderskant niet meer naar voren gaat. Nee, voor mij dus liever 5-deurs. Uiteraard zijn er ook een hoop mooie auto’s die 3-deurs zijn. Vooral als het gaat om droomauto’s en sportauto’s. 
 • Mijn droomauto moet voorzien zijn van de nieuwste snufjes en technieken
  Uiteraard kan het bij moderne droomauto’s niet ontbreken aan de nieuwste snufjes en technieken. Hierbij heb ik het bijvoorbeeld over achteruitrijcamera’s, geblindeerde ramen, parkeersensoren en de lijst gaat maar door. Uiteraard hebben vintage droomauto’s deze snufjes niet. 
 • Mijn droomauto moet goed geluid hebben
  Ik ben dol op muziek. En dus kan het ook niet anders dan dat mijn droomauto’s voorzien moeten zijn van een goed geluidssysteem. Zo’n eentje waarbij mensen je van ver al kunnen horen. Uiteraard is dat overdreven want je wilt je boxen ook niet opblazen, maar het is heerlijk om mee te zingen met de muziek. 

4 van mijn droomauto's

Ik heb vier auto’s gekozen waarvan ik al een hele lange tijd hoop dat ik ze ooit een keer kan aanschaffen. De prijzen zijn natuurlijk abnormaal en waarschijnlijk is het alles behalve realistisch dat ik ze ooit een keer zou kunnen kopen, maar goed dromen mag altijd. Ik heb vier auto’s van mijn dromen gekozen en ik vertel je er graag meer over. 

Range Rover Evoque

Iedere keer dat ik überhaupt een Range Rover voorbij zie rijden, kan ik niet anders dan ze nakijken. Wat vind ik die auto’s onwijs mooi. Een Range Rover is natuurlijk groot. Ik ben slechts 1.66 meter en het lijkt mij geweldig om dan zo’n grote auto te rijden. Dat als ik uit zo’n grote auto stap dat mensen zich afvragen hoe ik in godsnaam in de auto ben gekomen. Van alle Range Rover modellen vind ik de Range Rover Evoque de mooiste. Hij is compact, sportief en krachtig. Samen met de Discovery Sport vind ik het een van de mooiste modellen van het merk. 

Range Rover Evoque

Ferrari F8 Tributo 

Oké, eerlijk is eerlijk. Deze auto wijkt een beetje af van mijn eisen aan mijn droomauto’s, maar dat kan ook niet anders. De Ferrari F8 Tributo heeft zo’n prachtige uitstraling. Ik moet dan ook wel afwijken van mijn eisen. De typische rode kleur van Ferrari ontbreekt niet, maar je kunt er ook voor kiezen om de auto een andere kleur te geven. Heerlijk dat je tegenwoordig bij ieder merk je droomauto helemaal kunt samenstellen. 

Ferrari F8 Tributo

Maserati MC20

Ook deze auto wijkt af van mijn eisen aan droomauto’s. Je kunt er maar met zijn tweeën in zitten en dus maakt dat het niet heel praktisch. Overigens is de Ferrari F8 Tributo ook slechts voor 2 personen. We hebben het hier om droomauto’s en dus vergeten we dat feit even. Wat een pracht van een auto is de Maserati MC20. Iets aan deze auto doet mij denken alsof hij uit de toekomst komt en alsof hij zweeft over de weg. 
 
Maserati MC20

Lamborghini Urus Graphite Capsule

Dit is simpelweg gewoon een plaatje als je het mij vraagt. Een lekkere ruime en grote auto en zo stijlvol. Het is misschien niet de eerste auto wanneer je het automerk Lamborghini hoort. Je denkt dan aan lage modellen die er razendsnel uitzien. Toch vind ik dat Lamborghini een grote en ruime auto heeft ontwikkeld zonder de vibe die andere Lamborghini auto’s hebben te verliezen. Lamborghini Urus Graphite Capsule kan dan ook niet ontbreken in dit rijtje van mijn droomauto’s. 

Lamborghini Urus

Waar kun je naar kijken bij het kiezen van een droomauto?

Tegenwoordig zijn auto’s er in geuren en kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken of een auto heeft het wel.  Om een droomauto te vinden, zijn er een aantal factoren waar je aan moet denken. 

Het bouwjaar van de droomauto

Je kunt kijken naar het bouwjaar van de droomauto. Sommigen kiezen juist voor hele oude auto’s, anderen willen juist hele nieuwe auto’s. Het is uiteindelijk maar net wat je mooi vindt. Een bouwjaar van een auto geeft wanneer dat desbetreffende auto is geproduceerd. Dat zegt eigenlijk nog niets over het jaartal wanneer het model is ontworpen. Het bouwjaar van een auto geeft wel aan in welke mate je kan verwachten dat een auto is versleten. Een auto die langer geleden is gebouwd, is meer versleten dan een auto dat recent is gebouwd. 

Het interieur en exterieur van de droomauto

Je kunt ook kijken naar de kleuren van de auto. De kleurencombinaties zowel aan de buitenkant als de binnenkant zijn een belangrijk detail. Je kunt hele praktische kleuren kiezen, bijvoorbeeld kleuren waarop vlekken niet gemakkelijk te zien zijn, of juist kleuren die een statement maken. Kleuren hebben overigens ook een groot effect op je gevoel. Als je daar meer over wilt weten, kun je hier een kijkje nemen. 

Drie deuren of vijf deuren

Een andere vraag die jij je stellen is of je een auto wilt met drie deuren of juist een auto met vijf deuren. Het hangt er maar net vanaf wat je praktischer vindt, of juist wat je mooier vindt. Zo wilt de een juist een wat kleinere auto, en wilt de ander juist een grotere auto. Echter wilt het niet zeggen dat een kleine auto geen vijf deuren kan hebben en dat een grote auto niet drie deuren kan hebben. De meest luxe en sportieve auto’s hebben namelijk vaak drie deuren. 

De brandstof van de auto

Een andere factor is de brandstof. Je hebt benzine, diesel, gas en tegenwoordig ook elektriciteit. Het is overigens ook mogelijk om een hybride aan te schaffen. Daarbij rij je eerst ongeveer 60 kilometer op elektriciteit en daarna gaat de auto over op een verbrandingsmotor. Er zitten allerlei voor- en nadelen aan de verschillende brandstoftypes. Je kunt hier meer lezen over alle soorten brandstof. 

De functies van een droomauto

Een auto bevat tegenwoordig de meest modernste eigenschappen. Dit maakt het gebruik van een auto praktischer, veiliger en effectiever. Je kunt bijvoorbeeld denken aan stoelverwarming, achteruitrijcamera’s, cruise control, start-/stop systeem en de lijst gaat eigenlijk maar door. De meest moderne auto’s bevatten eigenlijk allerlei functies, maar dat maakt een auto ook veel duurder. Wanneer je niet veel geld hebt te besteden, is het slim om het aantal functies te beperken en te kijken wat je écht onmisbaar vind. Bij het zoeken naar een droomauto kun je namelijk door middel van filters de verschillende functies selecteren. 

Overige opties bij het kiezen van een droomauto

Naast bovenstaande opties, heb je nog een aantal overige opties waar je naar kunt kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een automaat, schakel of half/semi-automaat. Daarnaast kun je ook kijken naar het aantal zitplaatsen van een auto. Verder kun je ook kijken naar de paardenkracht of KiloWatt van een auto. Ook de conditie van de auto is niet onbelangrijk bij het kiezen van een auto. 

Waar koop je droomauto's?

De vraag is dan natuurlijk waar kun je droomauto’s kopen. Om jouw droomauto te vinden, heb je een aantal opties. Je kunt de auto bij een autogarage kopen, bij een particulier of bij de desbetreffende dealer zelf. Daarbij moet je na gaan of je een tweedehands auto, een nieuwe auto, een oldtimer of een lease auto wilt hebben. Afhankelijk daarvan kun je bepalen op welke websites je kunt kijken, of bij welke winkels je naar een auto gaat zoeken. Je kunt auto’s vinden op:

Tot slot over droomauto's

Hoe betaal je een droomauto?

Toch is het kopen van een droomauto niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om een auto aan te schaffen. Er zijn tweedehandsauto’s, private leaseauto’s en zo komen er steeds meer mogelijkheden bij. Heb je bijvoorbeeld wel is gedacht aan autofinanciering? Je leent in dat geval geld om een auto te kunnen kopen. Het voordeel is dat je schadevrije jaren opbouwt en profiteert van no-claimkorting. Geld lenen kost geld, houdt daar dus wel rekening mee. 

Wil jij trouwen in je droomauto?

Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om te trouwen in je droomauto? Er zijn in Nederland verschillende bedrijven die een uitgebreide collectie van droomauto’s aanbiedt. Op die manier maken zij het voor jou mogelijk om te trouwen in je droomauto. Jouw speciale dag wordt dan nog meer bijzonder omdat jij met je geliefde gaat trouwen in je droomauto. 

Wat is jouw droomauto?

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: