Corona-proof sporten – Hoe bevalt het?

Corona-proof sporten

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Eindelijk is het zo ver. Na maanden lang is de sportschool eindelijk weer open. Ik kan dan ook niets anders zeggen dat in mijn ogen 1 juli een soort feestdag was. Ondanks er nog een hele hoop dingen gesloten zijn en nog niet volledig draaien, is mijn leven momenteel eindelijk weer een beetje normaal. Toch kun je niet echt over normaal spreken, aangezien het hét nieuwe normaal is. Onder bepaalde omstandigheden mag de gym dus weer open en ik wil graag met jullie delen hoe dat mij bevalt. 

Wat zijn de voorwaarden van het RIVM?

Om Corona-proof sporten te hanteren, gelden in principe de generieke Corona-maatregelen. De rode lijn daarin is afstand houden van elkaar, zorgen voor doorstroming, hygiëne hanteren en ventilatie van de lucht. Het is aan de sportschool om ervoor te zorgen dat er wordt voldaan aan die eisen en dat de aantallen van bezoekers per ruimte worden gecontroleerd. Het is aan de bezoekers om de verantwoordelijkheid te dragen om zich aan de eisen te houden. Dat betekend voornamelijk afstand houden van anderen en thuis blijven bij klachten. 

Verder zijn er vanuit de overheid een aantal extra aandachtspunten opgesteld om Corona-proof binnen te kunnen sporten. Die kun je hier vinden. Hierin staat kort gezegd in beschreven dat sportscholen ervoor moeten zorgen dat bezoekers enkel kunnen komen bij een reservering en dat bezoekers gebruikte apparaten schoon moeten maken met water en zeep. Verder zijn er nog wat aanvullende punten bij teamsporten. 

Corona-proof sporten 

Corona-proof sporten dus, in de praktijk betekend dit eigenlijk dat de sportschool voldoende tork rollen en schoonmaak spullen ter beschikking moeten hebben. Mijn sportschool heeft meerdere sta-tafels waar je die spullen kunt pakken. Bovendien zijn er zoveel mogelijk eenrichtingslooppadden aangebracht. Het reserveren kun je bij mijn sportschool doen door middel van een app, Sportivity. Daarin staat precies in hoeveel mensen er terecht kunnen in de sportschool op welk tijdstip. Je kunt dus last-minute nog besluiten om toch te gaan sporten (wanneer er nog een gaatje over is) en je kunt in de sportschool besluiten om desnoods een extra uurtje er aan vast te plakken.  

Corona maatregelen

Hoe bevalt Corona-proof sporten?

Mij hoor je absoluut niet klagen. In mei had ik mijn fitness schema al geschreven dus voor mij was het eigenlijk alleen maar aftellen totdat ik weer mocht sporten. Ondanks thuis sporten ook zijn charmes heeft, betrapte ik mijzelf erop toch geen motivatie te hebben om iets te doen. Ik had moeite om te beginnen en het voelde eigenlijk ook niet alsof ik een workout had gedaan. 

Nu mag je weer sporten in de sportschool. Ik moet zeggen dat het toch wel een beetje gek aanvoelt. Het is de bedoeling dat je het apparaat of de spullen schoonmaakt voor- en nadat je de oefening gaat uitvoeren. Nu lukt mij wel om de apparaten erna schoon te maken, maar ervoor vergeet ik nog wel is. Bovendien zie ik ook dat veel anderen vergeten om het apparaat schoon te maken vóór de oefeningen. Verder heeft de sportschool waar ik train netjes het looppad afgetapt en is er zoveel mogelijk een richting verkeer. Daar wordt ook netjes, door de meeste mensen, aangehouden. Overigens is er ook een aparte deur gekomen dat als (tijdelijke) uitgang functioneert.    

Ondanks Corona-proof sporten...

Ik ben in ieder geval ontzettend blij om weer te kunnen sporten, ondanks het Corona-proof sporten is. Heerlijk om weer de spierpijn te voelen en weer de limiet van mijn lichaam op te zoeken. Uiteraard is het ook fijn om weer een beetje onder de mensen te komen. Ik zie zelfs al een beetje vooruitgang, uiteraard dankzij mijn zweetband en pre-workout. En ik kan ook gelukkig weer een deel van de plannen voor na mijn ontslag oppakken. 

Hoe bevalt Corona-proof sporten voor jou?

Deel dit artikel:

2 reacties

  1. oh ik ben al zolang niet in de sportschool geweest, ik was er al mee gestopt toen wij vorig jaar gingen trouwen en verbouwen.
    Maar wat goed dat je hierover schrijft!

  2. Goed dat je ook hierover schrijft, zelf was ik al een tijdje gestopt met sporten omdat het lichamelijk niet ging en ik toen met onze verbouwing zat en ook ondertussen een bruiloft moest plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten:

Menorragie en sport
Health

Menorragie en sport

Sport is voor mij een belangrijk element in mijn leven. Ik ben het liefste elke dag in beweging. Het geeft een soort kick om keer

Lees verder >
%d bloggers liken dit: