Werther’s Original Soft Caramel

werther's originals

Ondanks ik niet van karamel houd, moest ik deze nieuwe variant van Werther’s Original wel uitproberen. Ze brachten namelijk Werther’s Original Soft Caramel op de markt. Karamel toffee met de smaak van Werther’s zoals wij hem kennen. Ik ben ontzettend benieuwd of deze snoepjes mij van karamel zullen laten houden of dat ik het toch nog steeds niet bijzonder zal vinden. Als ik eerlijk ben, heb ik zelfs even getwijfeld om deze review te schrijven aangezien dus ik niet van karamel houd, maar soms moet je je verstand op nul zetten.

Werther's Original

In het Duitse stadje Werther is als eerste het romige snoepje ontstaan. Als eerbetoon aan de plaats heeft het zijn naam gekregen, Werther’s Original. Het wordt gemaakt van verse room, echte boter, kristalsuiker, kandij en een snufje zout. In Nederland worden deze snoepjes ook wel roomboterbabbellaars genoemd. In de loop der jaren zijn er veel verschillende soorten ontstaan. Je kunt ze inmiddels suikervrij aanschaffen, met chocolade- of cappuccino smaak, en nu dus ook zachte karamel. 

Storck

Werther’s Original is onder anderen samen met Merci en Knoppers onderdeel van het bedrijf Storck. Storck is al sinds 1903  een succesvol familiebedrijf. In meer dan 100 landen levert dit merk zoetwaren en daarmee is het een van de grootste merken op het gebied van suikerwerken. Voor dit bedrijf staat vertrouwen, verbondenheid en verantwoordelijkheid hoog op de agenda. Ondanks het merk al een lange tijd bestaat is er pas in 1947 een bedrijf in Nederland opgericht. Hierdoor kunnen wij genieten van deze heerlijke merken. 

Werther’s Original Soft Caramel

In juni 2019 is deze Soft Caramel variant van Werther’s Original op de markt gebracht. Hij bestaat dus al een tijdje, ik kende hem nog niet en heb daarom een zakje aangeschaft. Zachte karamel word gecombineerd met de smaak van Werther’s Original, een genot onder de karamel liefhebbers heb ik begrepen. De karamel zou moeten smelten op je tong. Ik ga dit natuurlijk testen en ben erg benieuwd hoe hij mij zal bevallen. 

De ingrediënten van Werther’s Original Soft Caramel

Glucosestroop, suiker, gecondenseerde magere MELK (18,2%), palmvet, bevochtigingsmiddel: sorbitolstroop, ROOM (3,9%), gecondenseerde WEI, BOTER (2,5%), WEIPOEDER, zout, rietsuikerstroop, emulgator: lecithinen (SOJA), aroma.

Let op: Wherter’s Original Soft Caramel bevat melk en soja! 

De voedingswaarden van Werther’s Originals Soft Caramel

SoortPer 100 Gram.
Energie1762 kJ (419 kcal)
Vet14.9 g
Waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten69.8 g
Waarvan suikers39.7 g
Eiwitten3.4 g
Zout0.6 g
soft caramel werther's original

Hoe zijn de Werther´s Original Soft Caramel bevallen?

Zodra je het zakje van Soft Caramel openmaakt, komt de karamel lucht je al tegemoet. Hier schrik ik wel een beetje van, aangezien ik dus niet van karamel houd. Toch valt dit snoepje me niet verkeerd, de karamel smaak valt op zich mee en dus vind ik de smaak niet vies. Je proeft inderdaad een lichte Werther’s Original smaak en dat maakt dat ik het romige snoepje ook wel kan waarderen. 

Wat ik wel erg vervelend vind, is dat de toffee aan je tanden blijft plakken. Dat hoort uiteraard bij toffee en misschien is dat ook wel een van de redenen dat ik nooit toffee koop. Ik zou Werther’s Original Soft Caramel niet opnieuw aanschaffen, aangezien ik dus niet zo dol ben op toffee en niet op karamel. Ik houd van zoet en zou dus eerder voor deze Skittles gaan. 

Werther´s Original Soft Caramel aanschaffen?

Natuurlijk wil jij dit heerlijke snoepje ook uitproberen en eigenlijk is hij in vrijwel alle winkels aan te schaffen. Werther’s Original Soft Caramel is te koop voor €1,49 bij de Jumbo, Albert Heijn en de Coop. 

Conclusie van Werther's Originals Soft Caramel

Ondanks ik dus niet van karamel hou, is dit snoepje zeker niet verkeerd om af en toe mee te snacken. Hij blijft wel erg plakken aan je tanden, maar dat hoort natuurlijk bij dit soort snoepjes. Desondanks vind ik het fijn dat de Werther’s Original smaak wel duidelijk te herkennen is, omdat dat ervoor zorgde dat ik het snoepje zou willen blijven eten. Zeker zijn geld waard dat betreft. 

Wat is jouw favoriete snoepje?

werther's original

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?