Plent Bijenpollen Review

Plent Bijenpollen Big Food

Ik vind de gezondheid van mijn lichaam erg belangrijk. Door middel van beweging en voeding probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik regelmatig nieuwe producten uitprobeer om mijn gezondheid een extra boost te geven. Op mijn Instagram zie je daar al regelmatig wat van voorbij komen. Dit keer mag ik weer iets bijzonders uitproberen, namelijk Plent bijenpollen. Ik heb het nog nooit eerder gebruikt en kon dan ook niet wachten om het uit te proberen. In dit artikel deel ik mijn ervaring met jou.

Op deze pagina kun je het volgende lezen

Wat zijn bijenpollen?

Bijenpollen zijn eigenlijk verzamelde stuifmeelkorrels van bloemen en bomen. Bijen verzamelen het stuifmeel omdat het onderdeel uitmaakt van de voeding die zij nodig hebben. Het stuifmeel is het mannelijke gedeelte van een bloem. Misschien heb je wel eens een bij gezien met gele / oranje bolletjes op hun achterpoten. Dat zijn de pollen die er worden bedoelt. Sommige bijen zitten er soms zo vol mee dat ze niet eens meer kunnen vliegen. Om het stuifmeel te laten plakken, bevochtigt de bij het stuifmeel met nectar. Op die manier kan een bij er bolletjes van maken en aan de poten bevestigen. 

De bolletjes worden aan de achterpoten geplakt en vervolgens weer naar hun nest gebracht. Om de bijenpollen te oogsten, wordt er gebruik gemaakt van een stuifmeelval. De bijen moeten namelijk door de ingang met hun volle pootjes en daar gaat wel eens wat stuifmeel mee verloren. De ingang is namelijk net groot genoeg voor de bijen. Onder de ingang is een bakje geplaatst en op die manier wordt het stuifmeel opgevangen. Het is belangrijk dat er maximaal 30% van het stuifmeel wordt geoogst, omdat het stuifmeel hun voeding is.

Wat doen bijenpollen?

Bijenpollen zijn een bron van proteïne en energie. Het bevat namelijk onder andere een hoop koolhydraten en eiwitten. Proteïne zijn voor de mens cruciaal om spieren en botten te ondersteunen. Deze voedingsmiddelen verhogen je energie niveau, maar daarnaast helpt bijenstuifmeel ook om je spiermassa te verbeteren. Het is dan ook niet zo gek dat het wordt aangeraden voor mensen die veel sporten, maar ook voor mensen die wat extra energie kunnen gebruiken. Heb je behoefte aan een nog grotere gezondheid boost, dan kan het interessant om ook een kijkje te nemen bij dit drankje.

Bijenpollen kun je ook inzetten wanneer je wilt afvallen. Bijenstuifmeel kan namelijk je stofwisseling weer in balans brengen. Een plotselinge gewichtstoename en afname komt vaak door een onbalans in de stofwisseling. Ook het metabolisme wordt door de pollen van bijen gestimuleerd. Je zult dus sneller calorieën verbranden. Bovendien wordt het hongergevoel ook door middel van bijenpollen onderdrukt. Je zult dus minder snel overeten. Nog een groot voordeel voor bijvoorbeeld sporters, maar ook voor allerlei anderen die bewust met hun voeding en gewicht bezig willen zijn. Wil je juist aankomen, dan werken de pollen juist stimulerend om meer te eten.

Bijenstuifmeel zit ook vol met antioxidanten. Die beschermen ons onder andere tegen vrije radicalen. Er zijn studies die aantonen dat bijenpollen chronische ontstekingen en schadelijke bacteriën kunnen verminderen. Vanwege de ontstekingsremmende werking ondersteunt het ook je huid. Bijenstuifmeel zit namelijk vol met antioxidanten en vitaminen. Je lichaam gebruikt die stoffen om vrije radicalen te bestrijden. Bovendien speelt bijenstuifmeel een belangrijke rol in het opnemen van vitamines en mineralen. Het gaat ook een hoop huidaandoeningen tegen omdat die vaak voortkomen uit ontstekingsreacties in de huid.

Daarnaast verlaagt het bijenstuifmeel het cholesterolgehalte in je bloed. Hierdoor neemt het risico op hart- en vaatziekten af. Bovendien kan het ook helpen bij mensen met bijziendheid, die veroorzaakt wordt door verstopte bloedvaten. Pollen van bijen helpen om je gezichtsveld te vergroten omdat zij ondersteunend zijn aan de bloedvaten. Het is dus zeker het proberen waard om te kijken of je er iets beter van kunt zien. Doordat de doorbloeding van je lichaam soepeler verloopt, worden zuurstof, glucose, vitaminen en mineralen beter verspreid over heel je lichaam.

Pollen van bijen ondersteunen ook je leverfunctie. Daarmee helpt het je lever om je lichaam te beschermen tegen giftige stoffen. Verder helpt het je lever ook weer te herstellen, bijvoorbeeld na de inname van alcohol of andere giftige stoffen. Het herstel is nodig om gezond te blijven. Overigens helpt het ook je immuunsysteem. Hierdoor kun je dus ook door middel van bijenpollen allergische reacties verminderen. Verder doodt het ook schadelijke bacteriën zoals E. coli en Salmonella. Daar blijft het niet bij want het kan ook voorkomen dat cellen zich abnormaal gaan vermenigvuldigen. Het verkleint dus de kans op kanker. 

Alsof de lijst nog niet lang genoeg is, kunnen bijenpollen ook de bijwerkingen van de menopauze verlichten. Dit betekent minder erge opvliegers en een betere nachtrust dus. Het kan helpen om die periode wat gemakkelijker door te komen. Ook is het verstandig om bijenpollen in te nemen wanneer je juist een kindje wilt krijgen. De goudkleurige korreltjes zorgen namelijk voor een regelmatige en frequente eisprong. Overigens kan een eicel ook langer overleven en kan dus ook langer bevrucht worden. Wanneer je eenmaal zwanger bent, moet je wel oppassen met de inname. Je bloeddruk kan er namelijk van verhogen.

Hoe kun je bijenpollen innemen?

Het is misschien een beetje onwennig om de korrels in te nemen. Juist omdat het zo onbekend is, wist ik in eerste instantie niet wat ik er mee kon doen. Je kunt beter niet op de pollen bijten, het kan namelijk een beetje bitter smaken. Anderen beschrijven de smaak juist als zoet. Plent adviseert om 1 tot 2 theelepels per dag in te nemen. Moet je nog wat wennen aan de smaak? Je kunt er dan ook voor kiezen om de theelepeltjes toe te voegen aan je ontbijt, smoothie, vruchtensap, kwark of yoghurt. Daarmee verrijk je dus een maaltijd.

Waar moet je rekening mee houden?

Het is belangrijk om eerst te onderzoeken of je niet allergisch bent voor de pollen van bijen. Probeer eerst eens 1 of 2 korreltjes uit en bouw dit langzaam op. Het is erg gevaarlijk om niet direct teveel te nemen. Dit brengt namelijk risico’s met zich mee. Kinderen hebben overigens minder nodig dan een volwassenen. Geef aan kinderen daarom ongeveer een halve lepel. Je kunt de pollen van bijen beter laten staan wanneer je last hebt van te hoge bloeddruk, omdat het bijenstuifmeel ervoor kan zorgen dat je bloeddruk omhoog gaat. Pollen van bijen en een hoge bloeddruk zijn dus geen goede combinatie. Ook baby’s onder de 12 maanden en zwangere vrouwen kunnen de pollen daarom beter niet gebruiken.  

Voor de mensen die last hebben van hooikoorts is het belangrijk om te onthouden dat je lichaam reageert op de pollen die in de lucht zitten. Bijenstuifmeel zijn zwaarder en bovendien zitten er dus onder andere speeksel en nectar van bijen door vermengt. Dit geeft dus meestal geen allergische reactie wanneer je hooikoorts hebt. Ik raad je wel aan om alsnog eerst een beetje uit te proberen. Er zijn Api therapeuten die beweren dat je door middel van pollen van bijen een resistentie kunt opbouwen tegen hooikoorts. Wil je dat proberen, zorg er dan voor dat je de dosering elke dag trouw inneemt.

Alle voordelen van bijenpollen op een rijtje

Meer over Plent

Plent is een online webshop waar jij allerlei gezondheidsproducten kunt aanschaffen. Zij willen door middel van hun producten gezonde voeding, ideeën en motivatie voor een gezonde levensstijl aanbieden. Verbinding en bewustwording is wat zij erg belangrijk vinden. Je kunt Plent dus meer zien als een platform dan als een webshop. Een gezonde en betere wereld is namelijk alleen met elkaar te bereiken. Dat is het ultieme doel dat Plent voor ogen heeft. 

Door middel van alle producten in hun webshop, wil Plent ervoor zorgen dat jij goed naar je lichaam luistert en het ook voorziet in hetgeen wat het nodig heeft. Dit begint vaak bij voeding. Voeding zorgt namelijk voor een beter voel, meer energie en zorgt ervoor dat je lichaam beter functioneert. Op lange termijn zal de zelfzorg die jij jezelf biedt uitstralen naar andere factoren in je leven. Je zult dan namelijk meer energie hebben voor allerlei doelen, maar ook om voor je dierbaren te zorgen. 

De producten op de webshop bestaan uit kwalitatief hoge producten. Plent selecteert namelijk alleen de merken die aan de visie van Plent voldoen. Ook de verpakkingen worden daarin meegenomen. Steeds meer producten worden verpakt in glazen potten en gerecycled plastic. Ook de kartonnen dozen zijn gerecycled. Op de website tref je verschillende merken aan, maar ook merken van Plent zelf. Big Food, Plent en Plantforce zijn namelijk de merken die zij zelf op de markt hebben gebracht. De producten zijn 100% biologisch en bevatten minimale ingrediënten. Zo krijg jij zuivere producten. 

Bovendien hanteert Plent ook een diervriendelijke productie. De meeste producten van de eigen merken zijn 100% veganistisch, maar er zijn ook een aantal producten met bijvoorbeeld biologische wei-eiwitten. De producten zijn afkomstig van biologisch gehouden dieren van duurzame veehouderijen. De dieren worden veilig en ongevaarlijk gehouden. Naast de eigen testen die zij uitvoeren aan de producten, leveren zij de producten ook uit aan laboratoria van derden die de producten testen op onzuiverheid en veiligheid. 

Alles dat je wilt weten over Plent Bijenpollen

De pollen van bijen die ik heb uitgeprobeerd zijn van het eigen merk Big Food op Plent. Big Food Bijenpollen zouden heerlijk zoet van smaak zijn. 2 theelepels per dag is al voldoende om van alle voordelen te genieten. Ondanks dat bijenstuifmeel vol met eiwitten, vitaminen en mineralen zitten, is het niet een vervanger voor een gevarieerd voedingspatroon. Je hebt nou eenmaal ook andere producten nodig om je lichaam gezond te houden. Een zak Big Food bijenpollen bevat 500 gram voor €22,50 via deze link. Je kunt ook twee zakken aanschaffen voor €42, 76 of 3 zakken voor €62, 10. Wil je graag 4 zakken aanschaffen, dan betaal je €81,-. 

De ingrediënten van Plent Bijenpollen

100% pollen van bijen

De voedingswaarden van Plent Bijenpollen
Energie1607 kJ 381 kcal
Vetten6,1 gram
waarvan verzadigd2,3 gram
Koolhydraten62 gram
waarvan suikers45 gram
Eiwitten15 gram
Voedingsvezels8,4 gram
Zout0,01 gram
Bijenstuifmeel

Mijn ervaring met Plent Bijenpollen

Het is voor mij toch altijd wel eventjes spannend om onbekende producten uit te proberen. Helemaal als het gaat om etenswaren. Toch was ik razend enthousiast omdat ik dit product zo uniek vind. De pollen van bijen hebben allerlei fel gele tinten. De een iets donkerder dan de ander. Zodra ik de zak had opengemaakt, kwam de zoete geur mij al tegemoet. In eerste instantie weet ik niet waar de geur mee te vergelijken is. Het is een soort combinatie van een lichte geur van honing en groene thee.

Dan nu de smaak. Tijdens mijn research kon de ene bron mij vertellen dat de smaak bitter zou zijn en de ander juist dat de smaak zoet zou zijn. Ik heb meerdere korrels stuk voor stuk geproefd en naar mijn mening is de smaak toch wel zoet. Bovendien vind ik de korrels een vrij zachte structuur hebben. Het eet dus ook nog eens vrij makkelijk weg. Wat de smaak betreft is het echt uniek. Het heeft namelijk een vrij neutrale smaak in eerste instantie. Wanneer je op een korreltje bijt komt de smaak vrij. Ik vind het lijken op een subtiele variant van de combinatie honing en groene thee.

Wil jij Plent Bijenpollen aanschaffen?

Plent Bijenpollen kun je via de website van Plent aanschaffen. Het is namelijk een product binnen hun eigen merk BIG FOOD. Bij Plent schaf je het bijenstuifmeel aan voor €22,50 via deze link. Je ontvangt dan een zak voor 500 gram. Wil je graag 2 zakken, dan betaal je €32,76. Overigens kosten 3 zakken €62,10 en 4 zakken €81,-. De producten van Plent kun je ook aanschaffen bij resellers. Wil je daar mee over weten, bekijk dan deze pagina.

Wanneer je ervoor kiest om bij Plent wat te bestellen, krijg je de levering vrij snel al thuis bezorgt. Zij hanteren namelijk dat wanneer je voor 22:00 bestelt, het dezelfde dag nog wordt verzonden. Bovendien kom je in aanmerking voor gratis thuisbezorging wanneer je bestelling boven de €45,- is. Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, doet Plent aan stapelkorting. Hoe meer je bestelt, hoe voordeliger je in verhouding uit bent. Overigens heb je een hoop betaalmogelijkheden. Je kunt namelijk betalen met iDeal, Klarna, Creditcard, PayPal, Bancontact, Bankoverschrijving, Belfius, Sofort en KBC/CBC.

Ben je niet tevreden met de aanschaf? Je hebt 14 dagen de tijd om een product te routeren of ruilen. Overigens mag het product dan niet geopend zijn of gebruikt. Wil je ruilen of retouren, neem dan even contact op met de klantenservice. Zij melden dan bij het magazijn aan dat het product terugkomt. Is er sprake van een productiefout, dan hebben zij een niet-goed-geld-terug regeling. Ook voor die regeling is het noodzakelijk om eerst contact op te nemen met de klantenservice.

Conclusie over Plent Bijenpollen

Ben je op zoek naar een voedingsmiddel die veel voordelen biedt, voeg dan bijenstuifmeel aan je dieet toe. Een aantal voordelen zijn dat het je helpt afvallen, extra energie geeft, je immuunsysteem ondersteunt en je lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Je kunt bijenstuifmeel op allerlei verschillende manieren eten. Voeg bijvoorbeeld een theelepeltje toe aan je yoghurt, smoothie of vruchtensap. Het is wat mij betreft ook zoet genoeg om het puur op te eten. Doordat je maar weinig hoeft te gebruiken, kun je erg lang met een zak van Plent doen. Alleen maar voordelen dus.

Heb jij wel eens pollen van bijen gebruikt?

bijenpollen

*Dit artikel bevat een samenwerking

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant?