Pickwick White & Green Tea -Jasmin & Passionfruit

Pickwick White & Green Tea Jasmin & Passionfruit

S’avonds geniet ik het allerliefst van een kopje warme thee. Naast dat het mij helpt om te ontspannen, helpt het mij ook om beter te slapen. Bij het kijken naar mijn favoriete Netflix series en onder een warme fleece deken, heb ik mijn kopje thee altijd op de salontafel staan. Ik vind het heerlijk om nieuwe smaken thee te proeven en ik heb dan ook al een behoorlijke collectie als zeg ik het zelf. Bij een bezoekje aan de Spar zag ik een nieuwe smaak liggen van Pickwick namelijk Pickwick White & Green Tea Jasmin & Passionfruit. Ik moest hem natuurlijk uitproberen!

Thee liefhebber of niet?

Je houdt ervan of juist helemaal niet. De een is een koffie-liefhebber en de ander geeft de voorkeur aan een kopje thee. En ik houd ervan, ik ben echte een thee-liefhebber! Thee staat erom bekend om kalmerend en rustgevend te werken. Ik drink het dan ook regelmatig voordat ik ga slapen zodat ik beter slaap. Het uitproberen van verschillende smaken doe ik dan ook regelmatig. Thee word gemaakt in subtropische landen, waar het klimaat uitermate geschikt is voor de groei van de planten. Het is een langdurig proces om thee te maken. De planten moeten namelijk groeien, worden geplukt en worden gedroogd.

Pickwick

Pickwick heeft een uitgebreid scala aan smaken om uit te kiezen. Iedere theeliefhebber kent het merk waarschijnlijk wel. Het merk bestaat al sinds 1753 en is eigenlijk onderdeel van Douwe Egberts. Pickwick is een van de bekendste theemerken die er zijn en niet voor niets. De smaken thee die ze aanbieden is over het algemeen altijd ontzettend goed. Ik hoop dat bij deze thee het niet anders zal zijn.

Duurzaamheid en ethisch verantwoord

Het doel van dit theemerk is om uiteindelijk 100% duurzame thee op de markt te brengen. Dit doen zij in samenwerking met de non-profit organisaite Rainforest Alliance. De thee met dit keurmerk helpt mee aan een duurzame landbouw en met betere kansen voor boeren, hun familie en de planeet.

Daarnaast heeft het merk als doel om ethisch verantwoorde thee te verkopen. Om dit te bereiken hebben zij een samenwerking met Ethical Tea Partnership. Dit is gericht om de levens van de mensen, die aan het maken van de thee meewerken, te verbeteren.

Pickwick White & Green Tea Jasmin & Passionfruit

Pickwick beschrijft dat de jasmijn een lichtzoete en dat de passievrucht een zoetzure smaak geeft. Volgens de beschrijving is de thee op zijn best bij 100 ºC en wanneer het thee zakje ongeveer 2 tot 3 minuten heeft kunnen trekken. Dit zou het verschil moeten geven. Uiteraard ga ik dit advies uitproberen.

Verkooppunten

Ik ben de  thee voor €1,80 tegengekomen in de Spar in Utrecht. Maar volgens de website van pickwick is de thee ook te koop in de Albert Heijn, de Plus en de Hoogvliet. De prijzen variëren van €1,80 tot €1,95. Dit vind ik een degelijke prijs.

White & Green tea Jasin & Passionfruit

Mijn eindoordeel

Ik keek heel erg uit om deze thee te proberen, maar om eerlijk te zijn stelt hij me een beetje teleur. De smaak van jasmijn en passievrucht zijn eigenlijk helemaal niet te herkennen. Het enige wat je proeft is een overheersende smaak van groene thee. Meestal heb je bij de gemengde thee smaken wel een nasmaak of een overduidelijke smaak van hetgeen dat ze beloven. Ik heb daarom ook meerdere keren deze thee uitgeprobeerd, met de hoop dat ik de smaken van jasmijn en passievrucht, die keer wel zou proeven maar helaas. Om die reden zal ik deze thee dus niet nog een keer aanschaffen. Ik vind de prijs wel degelijk voor deze thee. €1,80 vind ik namelijk redelijk goedkoop.

Met welke thee sluit jij het liefste jouw dag af?

Pickwick

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?