Licor 43 Horchata – Vegan en Diary Free

Licor 43 Horchata

Licor 43 brengt de laatste tijd steeds meer nieuwe producten op de markt die mijn hart sneller laten kloppen. Nog niet zo heel lang geleden kwamen ze met Licor 43 Baristo en daarvoor met Licor 43 Orochata. Sinds februari 2020 heeft Licor 43 het originele recept van Orochata aangepast naar een vegan en diary free recept. Het romige en witte drankje is nu dus ook te koop in een zijdezachte en lichte drank, licor 43 Horchata. Beide varianten zijn te koop in de winkel. Licor 43 Horchata (70cl) is te koop voor €22,99 en de Orochota(70cl) variant wordt verkocht voor €15,95.

Licor 43

Je houdt er van of niet, Licor 43 is namelijk een vrij zoete drank. Het drankje staat bekend om zijn goudgele kleur en wordt gemaakt van 43 geheime, maar natuurlijke ingrediënten. Het merk heeft naast de originele Licor 43, nog de Licor 43 Baristo en nu dus ook licor 43 Horchata. Het heerlijke drankje stamt af van het oeroude drankje, liqvor Mirabalis. In het jaar 209 voor Christus werd dit drankje al gemaakt. In 1950 is de productie van Liccor 43 Originale gestart.  

Licor 43 Horchata

Licor 43 heeft hun eigen drank gemengd met het oeroude recept van Horchata. Dat is een melkachtige zoete drank dat oorspronkelijk word gemaakt van: aardamandelenmelk, suiker en water. Het heeft zijn oorsprong in Italië terwijl velen denken dat het uit Valencia komt. In Valencia wordt het drankje eigenlijk tussen de middag gedronken. De meeste Valencianen nippen het drankje, en dat maakt dat Licor 43 Orochata ook wel wordt genipt. 
 
Wat Orochata exact betekend, zijn meerdere meningen over, sommige zeggen dat ‘Oro’ goud en ‘Xata’ lief meisje betekend. Gall & Gall beschrijft echter dat ‘oro’ goud betekend en dat ‘Chata’ verwijst naar het drankje Horchata.   

De ingrediënten van Licor 43 Horchata

Aangezien slechts de familie Zamora bevoegd zijn om het drankje te maken, is het onbekend welke ingrediënten er precies in het drankje zit. Wel is Licor 43 Horchata veganistisch en lactosevrij. Ook bevat de drank geen noten en geen gluten. 
licor 43 Horochata

Het verschil in smaak met Licor 43 Orochata

Licor 43 Horchata (nieuwe variant)

  • Allereerst is het drankje veel zachter dan de voorganger. Hiermee bedoel ik dat het niet zo brand in je keel. Dit maakt dat het drankje gemakkelijker te drinken is. 
  • Het is daarnaast veel lichter dan de variant met zuivel. Dit heeft te maken met het feit dat er nu geen zuivel meer in zit. Zuivel bestaat namelijk uit vetten en dat maakt een drankje voller en dus zwaarder. Ik vind dat heel fijn, maar het kan ook als minder sterk ervaren worden. 
  • Verwacht niet het zoete van de orginele licor want dat is Licor 43 Horchata niet. Wel is die iets zoeter dan de Licor 43 Orochota. Ik vind het dan ook een flinke vooruitgang. 

Licor 43 Orochata

  • Het drankje is voller van smaak, dit komt dus door de zuivel. Het is een ideaal drankje voorbij de open haard, omdat het een echt drankje is om enkel te nippen. 
  • Ikzelf houd niet van een hele overheersende alcohol smaak, helemaal niet als ik het zoet van Licor 43 verwacht. Niet iedereen houd van zoet en daarom is dit drankje ook een goede toevoeging om mensen met een ander smaakpalet aan te trekken. 

Mijn ervaring met Licor 43 Horchata

Mijn voorkeur gaat in ieder geval zeker uit naar de vernieuwde versie, Licor 43 Horchata. Ik houd van de zachtheid van het drankje en ik vind het een stuk aangenamer dan de Orochata variant. Maar dit komt waarschijnlijk omdat ik niet zo van drankjes houd je enkel kan nippen. De zachtheid en smaak vind ik veel prettiger dan de Licor 43 Orochata. Overigens vind ik het goed dat de keuze altijd nog bij de klant blijft, want ik heb al gezien dat beide varianten nog te koop zijn in de winkel. Houd je juist van minder zoete drankjes dan zou ik voor de Licor 43 Orochata gaan. 

Wat is jouw favoriete drankje?

licor 43 horchata

*Deze pagina bevat affiliate links

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Ben jij wel 18+?

Kim Shares All vindt het belangrijk om pagina’s met leeftijdsgebonden producten, zoals alcohol, alleen aan te bieden aan de juiste doelgroep. Daarom is op alle pagina’s met leeftijdsgebonden producten deze pop-up te zien. 

Door op Ja te drukken verklaar jij dat je boven de 18 jaar bent. Bij het beantwoorden van deze vraag, verklaar jij dat je dit naar waarheid invult.