Restaurant review – La Cubanita Gouda

Restaurant review - La Cubanita Gouda

Ik ben ontzettend dol op tapas. Heerlijk om twee uur lang allerlei gerechtjes te selecteren en op te peuzelen. Het is voor mij de ideale manier om nieuwe gerechten te ontdekken en ik vind het het simpelweg een opluchting om niet 1 gerecht uit een heerlijke menukaart te moeten kiezen. Want als ik eenmaal gerechten zie de ik lekker vind, kan ik niet kiezen. Voor corona had ik al een hapje gegeten bij La Cubanita Utrecht, maar dit keer ben ik naar La Cubanita Gouda gegaan. 

Uiteten bij La Cubanita Gouda

Het is altijd weer een super leuk wanneer je besluit om uit eten te gaan. Ik behoor tot de mensen die altijd van tevoren eerst de menukaart bekijkt en ik vind het helemaal leuk wanneer het om tapas gaat. Van tevoren kijk ik vaak al welke gerechtjes ik ga kiezen. Bij La Cubanita kun je online de menukaart bekijken en kun je ook meteen online reserveren. Door de corona maatregelen moet je van tevoren uiteraard verklaren de afgelopen 48 uur geen klachten te hebben gehad. 

La Cubanita concept

Mocht het concept nog niet helemaal duidelijk zijn, de menukaart van La Cubanita bestaat uit 55 verschillende soorten gerechtjes uit de Cubaanse keuken. Het concept is onbeperkt, waarbij je op maandag tot en met donderdag iets goedkoper uit bent, dan op vrijdag tot en met zondag. Je kunt kiezen uit koude, vegetarische, vlees en visgerechtjes. Een vrij uitgebreide tapaskaart als je het mij vraagt. Een etentje is natuurlijk niet compleet zonder een dessert en dus kun je voor € 3,50 – € 4,50 uit 8 verschillende desserts kiezen. Wat ik misschien nog wel het meest indrukwekkende aan La Cubanita vind, is de drankkaart. Naast een uitgebreide lijst aan doorsnee drankjes, heb je ook nog een cocktailkaart. 

Nieuw bestelsysteem bij La Cubanita

Ik heb geen idee of dit nieuwe systeem is gekomen vanwege corona of omdat La Cubanita dit al eerder in de planning had zitten, maar je hoeft je bestelling niet meer op een kaartje te schrijven. Voorheen mocht jij twee gerechtjes per persoon op een kaartje schrijven. Je schreeuwde het nummer van het gerecht dat je wilde bestellen en degene die het opschreef probeerde altijd te gokken welk gerecht het zou zijn. Momenteel is er dus een nieuw systeem. Om te bestellen ga je simpelweg naar een website en je scant dan de QR-code die aan de tafel is bevestigd. Nadat de QR-code is gescand kun jij via de website de gerechten en drankjes bestellen. 

 

Hierdoor is er minder contact tussen ober/serveerster en het kaartje. Dit maakt deze vorm van bestellen corona-proof. Daarnaast bespaart het een hoop tijd, omdat je niet hoeft te wachten totdat het kaartje wordt opgehaald en je bestelling bij de keuken is aangekomen. Op de website heb ik ontdekt dat dit een permanente verandering voor La Cubanita zal zijn. 

Corona-proof eten bij La Cubanita Gouda

Het is nog niet zo heel lang dat de La Cubanita in Gouda is verhuisd. Voorheen was het een vrij krappe ruimte, maar tegenwoordig zitten ze in een groot pand. Ze hebben namelijk genoeg ruimte om op de grond een richtingswegen met tape aan te brengen. De peilen zorgen ervoor dat je op je eigen pad blijft en je dus afstand kunt houden van tegemoetkomende mensen. Ondanks het personeel zich niet altijd aan de richtingen hebben gehouden, lukte het de meeste bezoeker wel om zich aan de peilen te houden. 

Hoe was het eten bij La Cubanita Gouda?

Door het nieuwe bestelsysteem gaat het bestellen veel sneller en gemakkelijker. Je hoeft namelijk niet meer te wachten tot een ober of serveerster van La Cubanita Gouda je kaartje komt ophalen, maar kunt meteen je reservering opsturen. Binnen de twee uur kun je dus meer rondes bestellen dan voorheen. De rondes liepen allemaal soepel en geen enkel gerechtje werd te laat of koud geserveerd. Ook het serveren van de drankjes duurde niet lang. Wat mij betreft dus veel meer geslaagd dan mijn ervaring bij La Cubanita Utrecht. 

Doordat La Cubanita Gouda momenteel in een groot pand zit, heb je ook veel meer privacy en ruimte dan bij andere La Cubanita filialen. Dit maakt dat ik ontspannen heb gegeten. Bij andere filialen heb ik mij wel is opgesloten gevoeld, doordat alles dicht op elkaar staat. Voor degene die het vorige pand van La Cubanita Gouda nog kunnen herinneren is dit zeker een goede upgrade. 

Heb jij wel is gegeten bij La Cubanita Gouda?

La Cubanita Gouda

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?