Restaurant review – Itoshii Hoofddorp

Restaurant review - Itoshii Hoofddorp

Het is alweer een hele periode geleden, maar het is eindelijk weer tijd voor een restaurant review. De laatste keer was denk ik de restaurant review: Wagamama Amsterdam Zuidplein. Hoog tijd dus om jullie weer eens te verrassen met een restaurant review. Dit keer een sushi restaurant, namelijk Itoshii Hoofddorp. Naast tapas vind ik sushi namelijk heerlijk en dus ging ik op zoek naar een sushi restaurant. Ik ben uitgekomen bij Itoshii Hoofddorp en testte het met alle liefde uit.

Op deze pagina kun je het volgende lezen

Wat is sushi?

Voor degenen die nog niet bekend zijn met sushi zal ik eerst wat vertellen over het concept. Sushi bestaan in vele schillende soorten. Het is uiterst populair en komt oorspronkelijk uit Japan. De basis is als het ware kleverige rijst die met verschillende ingrediënten wordt bekleed. De overige ingrediënten kunnen op of tussen de rijst worden aangebracht. In veel gevallen gaat het om rolletjes die bestaat uit verschillende lagen. Naast rijst, wordt er vaak vis, groenten, ei of zeewier gebruikt. Tegenwoordig bestaan er ook sushi van kip, biefstuk, fruit en nog heel veel meer. 

Sushi is eigenlijk een overkoepelende naam van alle verschillende soorten sushi die er zijn. Je hebt bijvoorbeeld maki, nigiri, oshi en temaki. Maki zijn rolletjes van zeewier, rijst en een vulling. Dit wordt strak opgerold en in stukjes gesneden. Nigiri zijn eigenlijk rijst met een plakje vis erop. Oshi bestaat uit dunne laagjes rijst en vis die worden samengeperst. Temaki zijn rolletjes gemaakt van zeewier die gevuld zijn met rijst en verschillende ingrediënten. Tegenwoordig zijn er nog vele andere varianten. Je hebt knapperige rolletjes, rolletjes die binnenste buiten zijn gemaakt en ga zo maar door.

Itoshii Hoofddorp

Aan de rand van het centrum in Hoofddorp kun je Itoshii Hoofddorp vinden. Je kunt bij het restaurant eten, maar je kunt er ook sushi afhalen. Kies je ervoor om af te halen, dan kun je kiezen uit 5 verschillende opties. Bij 3 opties kun je kiezen uit verschillende voorgeselecteerde gerechtjes. De prijzen verschillen tussen 10, 15 en 20 euro. Daarnaast kun je kiezen voor allerlei losse gerechtjes. Je kunt op de kaart zien hoeveel ieder gerechtje kost. Tot slot heb je zogeheten Itoshii specials. Je krijgt dan 8 rolls voor 10 euro. In het laatste geval kun je kiezen uit een aantal verschillende combinaties.

Ga je bij Itoshii Hoofddorp eten, dan kun je kiezen uit twee menu’s. Je hebt een menu met voorgerechten en een nagerecht, bestaande uit miso soep, zeewier salade, zure komkommers en een bolletje ijs naar keuze. Hier betaal je 15 euro voor. Een menu zonder voorgerechten en nagerecht kost 11 euro. Bij beide menu’s komen de drankjes er nog bij en betaal je 1, 2 of 3 euro per gerechtje. Verder kun je onbeperkt blijven bestellen. Deze nieuwe manier van bestellen, zorgt voor veel minder afval omdat je echt bestelt wat je op kan. Bovendien hebben ook kleine eters hier profijt van omdat je je niet vol hoeft te proppen om het bedrag eruit te halen.

Kinderen van 3 tot en met 10 jaar betalen voor een menu met voorgerechten en nagerecht €7,50 en een menu zonder voor- en nagerecht €5,50. 

Itoshii Hoofddorp menu

De menukaart van Itoshii Hoofddorp bestaat dus uit gerechtjes waar je 1 euro, 2 euro of 3 euro voor moet betalen. Daarnaast heb je nog een aantal speciale gerechtjes. Bij de gerechtjes van 1 euro kun je denken aan verschillende soorten nigiri, maki en een aantal geflambeerde sushi. Bovendien valt er onder die categorie een hoop extra gerechten, zoals calamares, gefrituurde kip, mini loempia’s en dergelijke. In totaal zijn er 32 gerechten voor 1 euro. Bij de gerechten voor 2 euro kun je denken aan gevulde en belegde maki rolletjes, temaki en nog vele aanvullende gerechten. In totaal zijn er 30 gerechten voor 2 euro. 

De aanvullende gerechten voor 2 euro zijn onder andere biefstuk van de plaat, ebi tempura en garnalen spiesjes. Voor 3 euro tref je aanzienlijk wat minder gerechten aan. Er zijn namelijk 8 gerechten waar je 3 euro voor betaald. Onder die categorie vallen onder andere gefrituurde garnaal, geflambeerde kaars en zalm of gefrituurde garnaal en avocado, maar ook lamskoteletten en sashimi kosten 3 euro. De speciale gerechtjes zijn een stuk duurder omdat je er veel stukjes van krijgt. Ideaal om bijvoorbeeld te delen. De sashimi mix is bijvoorbeeld minimaal 15 stukjes voor €6,50. 

Itoshii sushi restaurant

Mijn ervaring met Itoshii Hoofddorp

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het eten van Itoshii Hoofddorp en mijn ervaring. Ik moet zeggen dat ik het een extreem goed concept vind. Er zijn namelijk wel eens periodes dat mijn eetlust minimaal is en dit was uitgerekend (helaas) zo’n dag. Dit concept is dan perfect omdat je niet onwijs veel hoeft te eten om het bedrag eruit te halen. Bovendien is het een groot voordeel voor het restaurant zelf, omdat Itoshii Hoofddorp op die manier veel minder eten weggooit omdat de gast eigenlijk alsnog per gerechtje betaalt. Je bent als gast dus bewuster bij het bestellen. Dit gaat voedselverspilling tegen.

Voordat ik je wat meer vertel over het eten, vertel ik je eerst meer over het restaurant zelf. Ik vond Itoshii vrij moeilijk te vinden omdat mijn navigatie al ruim van te voren zei dat ik was aangekomen. Na even wat zoeken, trof ik een open ruimte aan. Itoshii Hoofddorp is corona proof omdat sommige tafels afgezet zijn. Door middel van de hoge rugleuningen van de banken, krijg je toch privacy van andere gasten. Dit is fijn omdat je dan echt even met elkaar of alleen van het eten kunt genieten. Overigens kun je in het restaurant op een tv-scherm en door middel van de open keuken kijken hoe de sushi wordt klaargemaakt. Dat is erg leuk om te zien.

En dan nu natuurlijk het eten. Je kunt zelf, door middel van een tablet, eten en drinken bestellen. Per persoon kun je per ronde maximaal 5 gerechtjes uitkiezen. Tussen iedere bestelronde zit 8 minuten. Ik dacht dat dit vrij lang was, maar in principe is dit snel voorbij. Je moet natuurlijk de gerechten nog krijgen en daarna nog opeten. De service was overigens erg snel met het rondbrengen van de gerechten. Ze haalden ook vrij snel de lege bordjes weer op. Dat vond ik een voordeel. Bovendien vond ik het personeel erg vriendelijk. 

De service was dus snel en daardoor kwamen de gerechtjes die warm moesten zijn ook warm op je tafel. Ik vind het altijd wel fijn als hetgeen wat warm moet zijn ook echt heet is en dat is bij Itoshii Hoofddorp dus zeker het geval. Sterker nog de calamares is, denk ik, wel de beste die ik ooit heb gegeten en de gyoza was zo lekker zoet en smakelijk. Daarentegen moet ik zeggen dat de kaart vrij beperkt is wanneer je geen vis eet. Ik weet het sushi eten en dan geen vis lusten. Helaas is dat bij mij het geval. Tegenwoordig heb je ook sushi rolletjes met kip, biefstuk of groenten. De keuze is dan geval erg summier op de kaart van Itoshii Hoofddorp.

Desondanks is het eten van Itoshii Hoofddorp erg smakelijk en bovendien goed betaalbaar. Ik heb gekozen voor een menu zonder voor- en nagerechten en 2 glazen drinken genomen. Voor dit alles was ik nog onder de 30 euro kwijt. Echt de perfecte optie om heerlijk te eten, zonder veel geld kwijt te hoeven zijn. Wat mij betreft dus zeker erg geslaagd. 

Wil je ook bij Itoshii Hoofddorp eten?

Ik raad het je zeker aan om een keertje een hapje te eten bij Itoshii Hoofddorp. Uiteraard kun je dit sushi restaurant vinden in Hoofddorp. Je kunt het restaurant vlakbij het centrum aantreffen en is gevestigd in Marktplein 106.  Zodra je de Febo ziet, moet je nog een stukje doorlopen om bij Itoshii Hoofddorp te komen.

Conclusie over Itoshii Hoofddorp

Ben je op zoek naar een sushi restaurant waar voedselverspilling wordt tegengegaan dan zit je bij Itoshii Hoofddorp zeker goed. Het restaurant is niet mega groot, maar biedt toch een hoop privacy vanwege de inrichting. Ben je geen vlees of vis eter dan is de keuze niet heel uitgebreid, dan kun je eigenlijk alleen kiezen uit de gebakken groenten. Desondanks is het eten bij Itoshii Hoofddorp zeker het proberen waard. Hetgeen dat warm moet zijn is warm, de porties zijn het geld waard en de service van Itoshii Hoofddorp is uitmuntend.

Ben jij ook zo dol op sushi?

itoshii hoofddorp

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant?