Food Fellows – Een snel nacho recept

Food Fellows - een snel nacho recept

De mensen die mij goed kennen, weten dat ik een bord nacho’s nooit afsla. Ik kan nacho’s eigenlijk wel ieder moment van de dag eten. Het is echt mijn go-to snack, het gerecht waarvoor je mij kan wakker maken en het eten waarmee je mij kan opvrolijken. In eerste instantie at ik het alleen als ik naar een terrasje ging of bij een restaurant ging eten, maar dat was voor mij niet meer voldoende. Ik heb mijn eigen nacho recept bedacht en die deel ik graag met je. Het is een snel nacho recept, onder andere gemaakt met de Food Fellows EASY Tomato Base

Food Fellows

Food Fellows is een bedrijf dat samenwerkt met Harvest House Telers. Harvest House telers produceren jaarlijks miljoenen kilo’s aan gezonde, voedzame en voornamelijk betaalbare ingrediënten. Dit doen zij op een duurzame manier met zo min mogelijk afval. De footprint die zij op de wereld achterlaten willen zij namelijk zo klein mogelijk maken. Net als in iedere landbouw zijn er producten die niet helemaal aan de maatstaven voldoen, maar verder nog prima te eten zijn. Aangezien die tomaten en paprika’s niet aan de maatstaven voldoen, halen zij niet het schap. 

Daar komt Food Fellows bij kijken. Zij gebruiken namelijk juist de imperfecte producten voor hun heerlijke sauzen. De footprint van Harvest House Telers wordt op die manier nog verder verkleint. Jij hebt dankzij deze vorm van productie een saus die bomvol voedingsstoffen zit, maar arm aan calorieën is. Food Fellows maakt dus eerlijke en gezonde sauzen met pure ingrediënten, zonder voedingsstoffen en smaakstoffen. 

De producten van Food Fellows 

Aangezien het merk net nieuw op de markt is, vindt je in de webshop een aantal producten. Zo kun je kiezen uit 4 verschillende smaken sauzen, zoals: Food Fellows Easy Pasta Sauce, Chilli sauce, Curry Sauce en Tomato Base. Voor mijn nacho recept maak ik gebruik van de Food Fellows Easy Tomato Base, vandaar dat ik je daar nu graag wat meer informatie over geef. 

Food Fellows EASY Tomato Base

Tomaten vormen de basis van vele recepten. Je kunt creatief zijn en zelf een tomatensaus maken van tomaten, maar daar heb je simpelweg niet altijd de tijd voor. Gelukkig zijn er een hoop tomatensauzen in de winkel te koop, maar je wilt natuurlijk wel een gezonde en natuurlijke tomatensaus. Een saus zonder toegevoegde middelen als conserveermiddelen en smaakstoffen. Helaas zijn daar er maar weinig tot geen van. Food Fellows brengt hier verandering in. Food Fellows EASY Tomato Base biedt de ideale basis voor maar liefst honderden gerechten. Soep, pizza, pasta, chili’s, de mogelijkheden zijn oneindig. 

De ingrediënten van Food Fellows EASY Tomato Base

Je wilt natuurlijk weten wat je eet en dus heb ik de ingrediënten van deze tomaten saus even opgezocht. Food Fellows EASY Tomato Base is gemaakt van: tomaten en tomatenpuree. Hij is dus 100% gemaakt van tomaten. De saus is vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. Bovendien wordt er ook geen gebruik gemaakt van conserveermiddelen. 

De voedingswaarden van Food Fellows EASY Tomato Base voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarde per 100g:
Energie 163 kJ/39 kcal
Vetten 0,4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,1 g
Koolhydraten 5,9 g
waarvan suikers 5,8 g
Vezels 2,3 g
Eiwitten 1,9 g
Zout 0,1 g

Allergie-informatie: glutenvrij, melkvrij

Nacho's

Als je aan mij zou vragen wat mijn ideale cheatmeal is, dan zijn het nacho’s. Het is een recept dat uit de Texaans- Mexicaanse keuken komt. Het internet staat vol met nacho recepten en dat is ook logisch. Je kunt namelijk een heel basaal nacho recept maken, ideaal voor bij een film. Je hebt dan enkel de nacho chips nodig met 2 of 3 dipsausjes, zoals gesmolten kaas, zure room, guacamole en tomaten salsa. Je kunt ook uitgebreider uitpakken en er een heerlijke topping bij maken. Geschikt voor een lunch, diner of avond snack. Je kunt dan kiezen voor een nacho recept met bijvoorbeeld gehakt of kip, ui, jalapeño, bonen en kaas. 

De populariteit van nacho’s zijn de laatste jaren steeds meer gestegen. Oorspronkelijk was het gerecht een bijgerecht in Mexico, genaamd totopos. De nacho’s zoals wij het kennen, is nu zo’n 100 jaar geleden ontstaan. Een groep Amerikanen heeft het van Mexico meegenomen naar Amerika. In Amerika zijn er allerlei varianten ontstaan en is het steeds populairder geworden.  

Nacho’s worden vaak geserveerd om te delen met elkaar, maar je kunt natuurlijk ook een nacho recept maken dat helemaal voor jezelf is. Het is ook een geschikte manier om wat kliekjes uit de koelkast op te maken. Nacho’s kun je gemakkelijk maken en nog gemakkelijker opeten. Het internet staat in ieder geval vol met allerlei nacho recepten dus probeer er vooral een aantal uit. 

Verschil tussen nacho’s en tortilla chips

Te pas en te onpas worden nacho’s en tortilla chips door elkaar heen gebruikt, terwijl er wel degelijk een groot verschil is. Oorspronkelijk waren tortilla chips een overblijfsel van tortilla wraps. Bij het maken van tortilla’s bleef er namelijk altijd deeg over. Om zo min mogelijk weg te gooien, hebben ze besloten om het deeg te frituren en zo zijn tortilla chips ontstaan. De vorm van tortilla chips, namelijk drie hoekjes, waren echter niet echt praktisch omdat er te veel van de topping afvalt. Om dit te verbeteren, is de ronde nacho chips bedacht. De vorm zorgt ervoor dat de topping gemakkelijker blijft liggen.

Wanneer je naar een restaurant of café gaat, zie je steeds vaker nacho’s op het menu staan. Toch wordt het 9 van de 10 keer geserveerd met de driehoekige chips. In supermarkten worden de ronde chips wel onder de juiste benaming verkocht. Maakt de vorm dan echt uit? De ronde nacho chips maakt het gemakkelijker om de topping op de nacho te scheppen. Daarnaast kan het zo zijn dat het soort mais dat er wordt gebruikt ook verschild. Tortilla chips wordt namelijk van gewoon maismeel gemaakt en nacho’s wordt van genixtamaliseerd maïs gemaakt. Het verschil is dat nacho’s veel steviger zijn en een sterkere maïssmaak hebben.

Wat heb je nodig voor mijn nacho recept gemaakt van Food Fellows?

mijn nacho receptOp het internet stikt het van de nacho recepten. Uiteraard heel logisch want nacho’s zijn simpel weg heerlijk. Aangezien ik precies weet hoe ik mijn nacho’s wil hebben, ben ik mijn eigen nacho recept gaan creëren. Ik wilde een nacho recept dat vooral smaakvol en kruidig is en je een vol gevoel geeft. Voor mijn nacho recept heb je het volgende nodig: 

  • 250 gram gehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 potje mais
  • 2 tenen knoflook
  • Scheutje olie
  • Mexicaanse kruiden
  • Nacho’s
  • Food Fellows EASY Tomato Base
  • Zout en peper
  • Geraspte kaas
  • Zure room 

Nu denk je misschien dat is een flinke lijst ingrediënten voor een snel nacho recept, maar aangezien het een eenpansgerecht is, is het alsnog een snel gerecht. Een ander voordeel is dat je weinig tijd kwijt bent aan de afwas. Je kunt nacho’s volgens dit nacho recept namelijk zo uit de pan eten. Ik vertel je graag hoe je deze nacho’s maakt. 

Hoe maak je mijn nacho recept met de saus van Food Fellows?

Wil je het nacho recept nou nog sneller maken, dan kun je de eerste twee stappen weglaten. Dit nacho recept is namelijk net zo lekker zonder verwarmde nacho’s. Je kunt nacho’s namelijk ook koud eten. Je kunt in dat geval een beetje geraspte kaas over het gehaktmengsel strooien. De warmte van het mengsel laat de kaas smelten. 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vul een ovenschaal met nacho’s en strooi er wat gesmolten kaas overheen en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven
  3. Pel de knoflooktenen en pers ze fijn 
  4. Snij de ui en de tomaat in kleine blokjes
  5. Doe een beetje olie in een wokpan en laat de pan heet worden
  6. Bak de geperste knoflook een beetje aan en voeg daar de Mexicaanse kruiden en het gehakt aan toe
  7. Meng dit allemaal goed door elkaar en bak de gehakt gaar
  8. Voeg vervolgens de ui, tomaat en de mais toe. Hussel het gehakt mengsel goed door en laat verder garen
  9. Voeg als laatste een schuitje Food Fellows EASY Tomato Base toe. Let op dat je niet alles gebruikt, aangezien je dan te veel saus hebt
  10. Breng het mengsel verder op smaak door zout en peper toe te voegen. Eventueel kun je nog wat extra Mexicaanse kruiden toevoegen

Het is een recept dat je eventueel lekker uit de pan kunt eten. Doe een beetje zure room op je bord en schep met de nacho’s lekker uit de pan. Uiteraard kun je ook een beetje van het mengsel op je bord scheppen, een schepje zure room erbij en snacken maar. Echte comfortfood als je het mij vraagt. Merk je dat het mengsel erg vochtig is, dan kun je ervoor kiezen om een klein beetje aangemaakte maizena toe te voegen. Dit bindt de saus namelijk.  

Wil jij ook Food Fellows aanschaffen?

Ik kan mij voorstellen dat je niet kan wachten om dit nacho recept uit te proberen of misschien sta je te popelen om je eigen nacho recept te bedenken met deze heerlijke tomaten saus van Food Fellows. Je kunt de Food Fellows EASY Tomato Base en de Food Fellows EASY Pasta Sause vinden bij de Plus. Voor €1,69 schaf je de Food Fellows EASY Tomato Base (550 gram) aan. Ga je liever voor de Food Fellows EASY Pasta Sauce (550 gram) voor €2,49 schaf je deze variant aan bij de Plus. Ben jij juist onwijs benieuwd naar de andere smaken van Food Fellows. Neem dan een kijkje bij de webshop van het merk. Je kunt de webshop hier vinden. 

Maak jij wel is een nacho recept?

nacho recept

Dit artikel betreft een samenwerking

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?