Pre workout – Xtreme Workout V2

Pre workout Xtreme workout V2

Ik push mijn lichaam graag tot het uiteinden en probeer daarom graag  verschillende producten uit om te zien of zij mijn workouts kunnen verbeteren. Er zijn tegenwoordig een hele hoop poedertjes, voedingssupplementen en allerlei andere producten die je kunt inzetten. Rondom pre workouts is een hoop heisa, de een is fan en de ander totaal niet. Hoe kon ik daar precies een mening over vormen als ik het zelf nog niet had uitgeprobeerd? Dus nam ik de stap en probeerde een aantal keer Xtreme Workout V2 van Clean Nutrition uit.  

Clean Nutrition

Clean Nutrition is opgericht door Joel Beukers. Het doel van dit merk is om A-kwailiteit supplementen te leveren. Zij willen dat jij zeker weet welke middelen jij gebruikt. Op lange termijn kan het gebruik van ongeteste ingrediënten schade aan je lichaam toebrengen. Op de website van Clean Nutrition beweren zijzelf ingrediënten uit te proberen voordat zij het toevoegen aan het eindproduct. Het eindproduct wordt getest door onafhankelijke partijen om er zeker van te zijn dat er geen dopingsmiddelen inzitten. 

Xtreme workout V2

Clean Nutrition heeft in samenwerking met Joel Beukers Xtreme workout V2 in 2014 uitgebracht. Hij is dus al een langere tijd verkrijgbaar op de markt, toch ben ik nog steeds een tevreden klant. Voor €36,- koop je een pot 300 gram. Je hebt de keuze uit 3 verschillende smaken met cafeïne, namelijk blueberry, tropical gold en watermelon. Wil je liever een pot zonder cafeïne dan is hij voor dezelfde prijs in de smaak framboos te koop. 

Op de website van Xtreme workout V2 staat dat het product vrij is van onnodige vulstoffen, suiker en aspartaam (een kunstmatige zoetstof). Alle ingrediënten staan op de verpakking en op de website compleet uitgeschreven. Zo weet je exact wat je inneemt en hoeveel je inneemt.

Wat is pre workout precies?

Allereerst is het slim om te weten wat pre workout precies doet voordat je de stap kunt nemen om het in te nemen. In principe geeft pre workout net die extra kick om meer uit je workout te halen. De ingrediënten die erin zitten zorgen ervoor dat je het meeste uit je spieren kunt halen. De ingrediënten kunnen nogal verschillen maar onder anderen zorgen: Beta Alanine, L-Tyrosine, L-Citruline, L-Arganine en cafeïne voor die extra kick. Ik zal in het kort uitleggen wat die stoffen precies doen. 

De stoffen in pre workouts
  • Beta Alanine: daar krijg je de tintelingen van over je lichaam en je gezicht. Het zorgt daarnaast voor een hoger uithoudingsvermogen
  • L-Tyrosine: zorgt voor scherpte tijdens je workout, het heeft boven een stressverlagende werking,  het werkt als vet verbrander en geeft een beter geheugen
  • L-Citruline: gaat spiervermoeidheid tegen en verminderd spierpijn ook verlaagd het de bloeddruk
  • L-arganine: zorgt voor een verhoging van stikstofmonoxidegehalte, dat zorgt uiteindelijk voor een betere bloedsomloop en hartfunctie
  • Cafeïne: het verbeterd de concentratie, prestatie en vermindert vermoeidheid

Pre workout gebruik je eigenlijk voor dat je gaat sporten. Je vermengt 1 of 2 scoops, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing, met water. Normaal gesproken heeft pre workout een inwerktijd van ongeveer 20 minuten voordat je er iets van merkt. Er zijn allerlei verschillende soorten pre workout, de ene werkt beter dan de ander. De meningen kunnen per persoon nogal verschillen omdat het afhangt van je lichaamsgrootte, gewicht en je trainingsdoelen. Ik ben zelf nogal gevoelig voor middelen met cafeïne, ik heb wel is pre workouts gebruikt waarvan ik in de nacht nog steeds niet kon slapen. Houdt dus rekening met de sterktes van pre workouts voor je ze gebruikt. 

Aangezien de voordelen in dit artikel al veel zijn genoemd, vind ik het belangrijk om de nadelen ook even te benoemen

De nadelen

  • Bij een te veel aan cafeïne-inname is de kans op een energie dip later op de dag groot
  • Daarnaast kun je last krijgen van hoofdpijn, hartkloppingen en trillingen. Al deze dingen hebben te maken met teveel aan cafeïne
  • Sommige pre workouts bevatten designer drugs. Het kan voorkomen dat er niet op de verpakking staat vermeldt wat er exact in zit
  • Intolerantie zorgt ervoor dat je steeds meer scoopies nodig hebt om er iets van te merken. Verslavingsgedrag kan dus ook een rol gaan spelen
  • Het kan ook effect hebben op je slaapgedrag. Dit heeft te maken met de stimulerende ingrediënten

Vergis je niet, ondanks er veel voordelen zitten aan het gebruik van dit type product, zitten er een ook een hoop gevaren aan pre workout. Er zijn een hoop illegale middelen te verkrijgen die niet aan de Nederlandse normen voldoen. Het kan verslavend werken en hart problemen opleveren. Wees dus altijd voorzichtig bij het gebruik. 

In sommige producten is designerdrugs gevonden waar de energiekick aan te danken is. Zorg ervoor dat je weet wat je inneemt. Wanneer er DMAA op de ingrediëntenlijst staat geschreven, raad ik je af om het te gebruiken. Volgens de NOS is dat namelijk een soort amfetamine en dat is sinds 2012 illegaal. 

Pre workout V2

Mijn ervaring met Xtreme workout V2 van Clean Nutrition

Ik gebruik nu al een tijdje Xtreme workout V2 van Clean Nutrition. Door het gebruik van dit product merk ik dat ik meer ga zweten dan wanneer ik het niet gebruik. Dit vind ik een voordeel omdat ik veel vocht vasthoudt bij mijn buik. In combinatie met een zweetband boek ik dan erg goede resultaten. Verder vind ik het een voordeel dat Xtreme workout V2 gemakkelijk eruit gesport kan worden. Bij andere merken heb ik wel is gehad dat ik in de nacht nog steeds niet kan slapen of heel druk blijf. Voor mij is het dus een voordeel dat de werking niet mega lang duurt maar het kan voor anderen eventueel een nadeel zijn. 

Wanneer ik een tijdje dit product niet heb gebruikt, merk ik dat mijn lichaam weer even moet wennen. Mijn lichaam krijgt dan allemaal tintelingen. Als ik het product heb ingenomen terwijl ik nog moet fietsen naar de sportschool, wordt ik op de fiets dan helemaal gek. Ik krijg dan naast de tintelingen een soort jeuk over mijn gezicht. Ontzettend vervelend gevoel en een nadeel wat mij betreft. Dit is daarom de reden dat ik het product niet inneem wanneer ik nog thuis ben. Ik drink het namelijk tijdens mijn warming up. Zo weet ik zeker dat ik niet voor een dichte brug of treinspoor kom te staan. 

Xtreme workout V2 aanschaffen?

Wil jij graag Xtreme Workout V2 aanschaffen, dat kan uiteraard. Voor €36,- kun je deze pre workout aanschaffen bij Clean Nutrition. Ze hebben momenteel ook een nieuwe smaak, namelijk Peach Lord. 

Tot slot

Ik ben in ieder geval behoorlijk tevreden met Xtreme workout V2. Het zorgt ervoor dat ik de resultaten boek die ik wil behalen. Ik vind de prijs wel behoorlijk duur, €36,- voor 300 gram vind ik een behoorlijke prijs. Helemaal als je regelmatig in de sportschool bent te vinden. Dan gaat zo’n pot namelijk nogal hard. Er zijn veel goedkopere varianten op de markt. 

Maak jij gebruik van pre workout?

pre workout

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?