Pre workout – Xtreme Workout V2

Pre workout Xtreme workout V2

Ik push mijn lichaam graag tot het uiteinden en probeer daarom graag  verschillende producten uit om te zien of zij mijn workouts kunnen verbeteren. Er zijn tegenwoordig een hele hoop poedertjes, voedingssupplementen en allerlei andere producten die je kunt inzetten. Rondom pre workouts is een hoop heisa, de een is fan en de ander totaal niet. Hoe kon ik daar precies een mening over vormen als ik het zelf nog niet had uitgeprobeerd? Dus nam ik de stap en probeerde een aantal keer Xtreme Workout V2 van Clean Nutrition uit.  

Clean Nutrition

Clean Nutrition is opgericht door Joel Beukers. Het doel van dit merk is om A-kwaliteit supplementen te leveren. Zij willen dat jij zeker weet welke middelen jij gebruikt. Op lange termijn kan het gebruik van ongeteste ingrediënten schade aan je lichaam toebrengen. Op de website van Clean Nutrition beweren zij ingrediënten uit te proberen voordat zij het toevoegen aan het eindproduct. Het eindproduct wordt getest door onafhankelijke partijen om er zeker van te zijn dat er geen dopingsmiddelen inzitten. 

Clean Nutrition Xtreme workout V2

Clean Nutrition heeft in samenwerking met Joel Beukers Xtreme workout V2 in 2014 uitgebracht. Hij is dus al een langere tijd verkrijgbaar op de markt, toch ben ik nog steeds een tevreden klant. Voor €36,- koop je een pot 300 gram. Je hebt de keuze uit 4 verschillende smaken met cafeïne, namelijk Blueberry, Tropical gold, Watermelon en als nieuwste smaak Peach Lord. Wil je liever een pot zonder cafeïne dan is hij voor dezelfde prijs in de smaak framboos te koop. 

Op de website van Xtreme workout V2 staat dat het product vrij is van onnodige vulstoffen, suiker en aspartaam (een kunstmatige zoetstof). Alle ingrediënten staan op de verpakking en op de website compleet uitgeschreven. Zo weet je exact wat je inneemt en hoeveel je inneemt. Voor het gemak deel ik per smaak met jou alle ingrediënten die vindt je verder in dit artikel.

Hoe gebruik je Clean Nutrition Xtreme Workout V2

Of je er nu voor kiest om Clean Nutrition Xtreme Workout V2 met of zonder cafeïne te gebruiken, het gebruik ervan blijft het zetten. Het is namelijk de bedoeling dat je 1 tot 2 maatscheppen mengt met 200 gram water. Dit neem je in zo’n 10 tot 20 minuten voor het sporten. Ikzelf kies er echter voor om de pre workout niet thuis al in te nemen, maar pas in de sportschool tijdens de warming up op te drinken. Wanneer ik ervoor kies om de pre workout thuis al in te nemen wordt ik op de fiets onderweg al onrustig en krijg ik last van de bijwerkingen. 

Waar moet je rekening mee houden met het gebruik van pre workout Clean Nutrition Xtreme Workout V2?

Het is belangrijk om je aan de aanbevolen hoeveelheid te houden. Je kunt namelijk schade oplopen wanneer je ervoor kiest om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te overschrijden. Overigens is het ook niet de bedoeling om dit product te gebruiken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Bovendien is het gebruik van pre workout geen vervanging van een maaltijd. Daarnaast is het van belang om gezond en voldoende te blijven eten om de beste resultaten te behalen. 

Daarnaast kun je last krijgen van bijwerkingen met dit product. Je kunt trillingen ervan, hartkloppingen en jeuk krijgen. Overigens uit het zich bij ieder mens weer anders. Heb je last van bijwerkingen verminder dan de inname. Daarnaast kan er gewenning optreden bij het gebruik van pre workout. Het lijkt dan alsof je meer nodig hebt om hetzelfde effect te ervaren. Ga niet meer gebruiken, dit is gevaarlijk. Kies ervoor om het gebruik te stoppen en start het desnoods na enkele weken weer op. 

De ingrediënten van pre workout Clean Nutrition Xtreme workout V2 

Samenstelling Clean Nutrition Xtreme Workout V2 smaak Blueberry

Per dagdosering (8 gram)

INGREDIËNTHOEVEELHEIDRI*
L-Citrulline Malaat1616 mg 
Beta Alanine1616 mg 
L-Arginine1066 mg 
Taurine1066 mg 
L-Tyrosine533 mg 
Cafeïne (anhydraat)266 mg 
Vitamine C (ascorbinezuur)266 mg320%
Magnesium (citraat)131 mg35%
Kalium (chloride)133 mg7,2%
*RI = Referentie Inname  
Ingrediënten: L-citruline malaat, beta alanine, Taurine, L-arginine, mineralen, L-tyrosine, cafeïne anhydraat, vitaminen, zwarte bes (smaakstof), silicium dioxide (antiklontermiddel), sucralose (zoetstof), druivenschil (natuurlijke kleurstof), bietenrood (natuurlijke kleurstof).
 

Samenstelling Clean Nutrition Xtreme workout V2 smaak Watermeloen

Per dagdosering (8 gram)

INGREDIËNTHOEVEELHEIDRI*
L-Citrulline Malaat1616 mg 
Beta Alanine1616 mg 
L-Arginine1066 mg 
Taurine1066 mg 
L-Tyrosine533 mg 
Cafeïne (anhydraat)266 mg 
Vitamine C (ascorbinezuur)266 mg320%
Magnesium (citraat)133 mg35,4%
Kalium (chloride)142 mg7,2%
*RI = Referentie Inname  
Ingrediënten: L-citruline Malaat, Beta-alanine, taurine, l-arginine, mineralen, L-tyrosine, cafeïne anhydraat, watermeloen (smaakstof), vitaminen, siliciumdioxide (antiklontermiddel), sucralose (zoetstof), karmijn (natuurlijke kleurstof).

Samenstelling Clean Nutrition Xtreme Workout V2 smaak Tropical Gold

Per dagdosering (8 gram)

INGREDIËNTHOEVEELHEIDRI*
L-Citrulline Malaat1460 mg 
Beta Alanine1450 mg 
L-Arginine Alpha ketoglutaraat1130 mg 
Taurine1130 mg 
L-Tyrosine560 mg 
Cafeïne (anhydraat)280 mg 
Vitamine C (ascorbinezuur)271 mg339%
Magnesium (citraat)136 mg36,3%
Kalium (chloride)150 mg7,5%
*RI = Referentie Inname  
Ingrediënten: L-citruline malaat, beta alanine, taurine, L-arginine alpha ketoglutaraat, mineralen, L-tyrosine, cafeïne anhydraat, vitaminen, silicium dioxide (antiklontermiddel), sucralose (zoetstof), natuurlijke smaakstof (Tropical Gold), betacaroteen (natuurlijke kleurstof).

Samenstelling Clean Nutrition Xtreme workout V2 smaak Peach Lord

Per dagdosering (8 gram)

INGREDIËNTHOEVEELHEIDRI*
L-Citrulline Malaat1462 mg 
Beta Alanine1458 mg 
L-Arginine Alpha ketoglutaraat1130 mg 
Taurine1130 mg 
L-Tyrosine560 mg 
Cafeïne (anhydraat)283 mg 
Vitamine C (ascorbinezuur)271 mg339%
Kalium (chloride)150 mg7,5%
Magnesium (citraat)143 mg38%
*RI = Referentie Inname  
Ingrediënten: L-citruline malaat, beta alanine, taurine, L-arginine alpha ketoglutaraat, mineralen, L-tyrosine, cafeïne anhydraat, vitaminen, silicium dioxide (antiklontermiddel), smaakaroma (mango), sucralose (zoetstof), betacaroteen (natuurlijke kleurstof).

De ingrediënten van pre workout Clean Nutrition Xtreme workout V2 cafeïne vrij framboos

Samenstelling Clean Nutrition Xtreme workout V2 cafeïne vrij framboos

Per dagdosering (8 gram)

INGREDIËNTHOEVEELHEIDRI*
L-Citrulline Malaat2453 mg 
Beta Alanine1920 mg 
L-Arginine Alpha-ketoglutaraat990 mg 
Taurine683 mg 
L-Tyrosine533 mg 
Vitamine C (ascorbinezuur)320 mg400%
Kalium (chloride)151 mg7,5%
Magnesium (citraat)131 mg35%
*RI = Referentie Inname  
Ingrediënten: L-citrulline malaat, Beta Alanine, L-Arginine (a-ketoglutaraat), mineralen, Taurine, L-tyrosine, vitaminen, aroma framboos (smaakstof), silicium dioxide (antiklontermiddel), sucralose (zoetstof), karmijn (natuurlijke kleurstof).

Wat is pre workout precies?

Allereerst is het slim om te weten wat pre workout precies doet voordat je de stap kunt nemen om het in te nemen. In principe geeft pre workout net die extra kick om meer uit je workout te halen. De ingrediënten die erin zitten zorgen ervoor dat je het meeste uit je spieren kunt halen. De ingrediënten kunnen nogal verschillen maar onder anderen zorgen: Beta Alanine, L-Tyrosine, L-Citruline, L-Arganine en cafeïne voor die extra kick. Ik zal in het kort uitleggen wat die stoffen precies doen. 

De stoffen in pre workouts
  • Beta Alanine: daar krijg je de tintelingen van over je lichaam en je gezicht. Het zorgt daarnaast voor een hoger uithoudingsvermogen
  • L-Tyrosine: zorgt voor scherpte tijdens je workout, het heeft boven een stressverlagende werking,  het werkt als vetverbrander en geeft een beter geheugen
  • L-Citruline: gaat spiervermoeidheid tegen en vermindert spierpijn ook verlaagt het de bloeddruk
  • L-arganine: zorgt voor een verhoging van stikstofmonoxidegehalte, dat zorgt uiteindelijk voor een betere bloedsomloop en hartfunctie
  • Cafeïne: het verbeterd de concentratie, prestatie en vermindert vermoeidheid

Pre workout gebruik je eigenlijk voor dat je gaat sporten. Je vermengt 1 of 2 scoops, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing, met water. Normaal gesproken heeft pre workout een inwerktijd van ongeveer 20 minuten voordat je er iets van merkt. Er zijn allerlei verschillende soorten pre workout, de ene werkt beter dan de ander. De meningen kunnen per persoon nogal verschillen omdat het afhangt van je lichaamsgrootte, gewicht en je trainingsdoelen. Ik ben zelf nogal gevoelig voor middelen met cafeïne, ik heb wel is pre workouts gebruikt waarvan ik in de nacht nog steeds niet kon slapen. Houdt dus rekening met de sterktes van pre workouts voor je ze gebruikt. 

Aangezien de voordelen in dit artikel al veel zijn genoemd, vind ik het belangrijk om de nadelen ook even te benoemen

De nadelen

  • Bij een te veel aan cafeïne-inname is de kans op een energiedip later op de dag groot
  • Daarnaast kun je last krijgen van hoofdpijn, hartkloppingen en trillingen. Al deze dingen hebben te maken met teveel aan cafeïne
  • Sommige pre workouts bevatten designer drugs. Het kan voorkomen dat er niet op de verpakking staat vermeldt wat er exact in zit
  • Intolerantie zorgt ervoor dat je steeds meer scoopies nodig hebt om er iets van te merken. Verslavingsgedrag kan dus ook een rol gaan spelen
  • Het kan ook effect hebben op je slaapgedrag. Dit heeft te maken met de stimulerende ingrediënten

Vergis je niet, ondanks er veel voordelen zitten aan het gebruik van dit type product, zitten er een ook een hoop gevaren aan pre workout. Er zijn een hoop illegale middelen te verkrijgen die niet aan de Nederlandse normen voldoen. Het kan verslavend werken en hart problemen opleveren. Wees dus altijd voorzichtig bij het gebruik. 

In sommige producten is designerdrugs gevonden waar de energiekick aan te danken is. Zorg ervoor dat je weet wat je inneemt. Wanneer er DMAA op de ingrediëntenlijst staat geschreven, raad ik je af om het te gebruiken. Volgens de NOS is dat namelijk een soort amfetamine en dat is sinds 2012 illegaal. 

Pre workout V2

Mijn ervaring met Clean Nutrition Xtreme workout V2

Ik gebruik nu al een tijdje Clean Nutrition Xtreme workout V2. Door het gebruik van dit product merk ik dat ik meer ga zweten dan wanneer ik het niet gebruik. Dit vind ik een voordeel omdat ik veel vocht vasthoudt bij mijn buik. In combinatie met een zweetband boek ik dan erg goede resultaten. Verder vind ik het een voordeel dat Xtreme workout V2 gemakkelijk eruit gesport kan worden. Bij andere merken heb ik wel is gehad dat ik in de nacht nog steeds niet kan slapen of heel druk blijf. Voor mij is het dus een voordeel dat de werking niet mega lang duurt maar het kan voor anderen eventueel een nadeel zijn. 

Wanneer ik een tijdje dit product niet heb gebruikt, merk ik dat mijn lichaam weer even moet wennen. Mijn lichaam krijgt dan allemaal tintelingen. Als ik het product heb ingenomen terwijl ik nog moet fietsen naar de sportschool, wordt ik op de fiets dan helemaal gek. Ik krijg dan naast de tintelingen een soort jeuk over mijn gezicht. Ontzettend vervelend gevoel en een nadeel wat mij betreft. Dit is daarom de reden dat ik het product niet inneem wanneer ik nog thuis ben. Ik drink het namelijk tijdens mijn warming up. Zo weet ik zeker dat ik niet voor een dichte brug of treinspoor kom te staan. 

Clean Nutrition Xtreme workout V2 aanschaffen?

Wil jij graag Xtreme Workout V2 aanschaffen, dat kan uiteraard. Voor €36,- kun je deze pre workout aanschaffen bij Clean Nutrition.

Tot slot over Nutrition Xtreme workout V2

Ik ben in ieder geval behoorlijk tevreden met Clean Nutrition Xtreme workout V2. Het zorgt ervoor dat ik de resultaten boek die ik wil behalen. Ik vind de prijs wel behoorlijk duur, €36,- voor 300 gram. Dat vind ik een behoorlijke prijs voor een pre workout. Helemaal als je regelmatig in de sportschool bent te vinden. Dan gaat zo’n pot namelijk nogal hard. Er zijn veel goedkopere varianten op de markt, maar of die net zo goed werken is natuurlijk een tweede vraag. 

Maak jij gebruik van pre workout?

pre workout

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?