11 Fitness producten voor thuis!

fitness producten

Thuissporten, het vraagt even een aanpassing, maar dan heb je ook wat. Eerder schreef ik al hoe ik aan fitness oefeningen voor thuis kom en dit keer wil ik het hebben over hoe jij jouw thuis-workout kan tillen naar een ander niveau. Hiervoor zijn onder anderen fitness producten voor thuis nodig. Ik heb daarom een aantal fitness producten voor jou opgezocht die niet alleen handig zijn nu je thuis moet sporten, maar ook wanneer alles weer open gaat. Het is namelijk zonde om spullen aan te schaffen die daarna in de kast liggen.  

Wat zijn fitness producten?

Fitness producten zijn eigenlijk verschillende attributen om bepaalde oefeningen effectiever uit te voeren. Je kunt er namelijk voor kiezen om op eigen lichaamsgewicht te trainen of om fitness producten in te zetten om meer uit je workouts te halen. De functie van fitness producten verschilt per product. Zo kan het zijn dat het product meer weerstand biedt, de oefening zwaarder of lastiger maakt, blessures helpt voor komen of bepaalde oefeningen mogelijk maakt. 

Een kant en klare beschrijving van fitness producten is er niet, dat is echt afhankelijk van het soort product. Een aantal voorbeelden kan ik daarentegen wel noemen. Zo kun je denken aan halterschijven, dumbells, gewichten en dergelijk. Dit zijn allerlei producten om jou te helpen bij je trainingen. Daarnaast is er ook een hele andere categorie fitness producten. Namelijk voedingsmiddelen. 

Voedingssupplementen als fitness producten voor thuis? 

Er zijn een hoop voedingsmiddelen die jou helpen om meer uit je workouts te halen. Supplementen, pre-workouts, post-workouts, eiwitshakes zijn allemaal voedingsmiddelen die jou lichaam kunnen ondersteunen tijdens het trainen. Ondanks je met gevarieerd eten voldoende voedingstoffen binnen zou moeten krijgen, kan het nuttigen van dit soort fitness producten je net wat meer ondersteunen. In dit artikel zal ik mij vooral focussen op niet eetbare fitness producten, maar juist de producten waarmee jij thuis kunt trainen. 

Fitness producten voor thuis:

Enkelgewichten

Deze enkelgewichten zorgen ervoor dat jij extra gewicht mee moet tillen. Hierdoor vraag je net wat meer van je benen dan wanneer je zonder enkelgewichten traint. Je kunt ze in verschillende gewichtsaantallen aanschaffen. Ik heb ze aangeschaft voor €10,99 van 0,5 kilo bij de Perry Sport. Maar vergis je niet, 0,5 kilo aan ieder been vraagt al extra kracht. 

Thuis gebruik ik ze om net wat meer uit mijn beenoefeningen te halen en in de gym gebruik ik ze onder anderen bij cardio oefeningen. Ze zijn ideaal aangezien je ze ook kunt dragen bij alledaagse dingen, zo word die trap ineens een echte workout. Overigens kun je ze uiteraard ook om je polsen doen, daardoor train je die ook net even wat meer. Wil je meer weten over enkelgewichten? Kijk dan hier

Zweetband

Mij zul je niet zien trainen zonder een buikband en dus ook thuis is dat niet anders. Zie hier een uitgebreid artikel over een zweetband. Kort samengevat is een zweetband gemaakt van materiaal dat niet ademt, waardoor vochtverbranding omhoog gaat. Ik houd veel vocht vast rondom mijn buik en deze band helpt mij om dat vocht gemakkelijker te verbranden. Normaal gesproken draag ik hem in de gym tijdens cardio en krachtoefeningen. Voor slechts €4,99 kun je er al eentje aanschaffen bij de Decathlon. En voor €7,90  bij Body & Fit. 

Fitness of yoga mat

Een yogamatje is ideaal om op de grond oefeningen te kunnen doen. Wanneer je gaat planken voelt dat net wat fijner op een zacht matje dan op een harde ondergrond. Ik heb planken een tijdje op mijn bed geprobeerd, maar mijn matras zakt te veel in waardoor ik moeilijk oefeningen kan doen. Het is  dus ideaal om een matje te hebben voor dit soort oefeningen. Voor slechts €6,99 heb je al een dunne yogamat bij de Decathlon. Wil je liever een dikkere mat, dan raad ik je deze aan.

Dumbells

Uiteraard helpen dumbells je momenteel om thuis te kunnen trainen. Of je nu voor wat lichtere of meteen de hele zware gewichten kiest, het is altijd fijn om thuis een setje te hebben liggen. Wil je liever geen dumbells aanschaffen, kun je er ook voor kiezen om creatief te zijn door bijvoorbeeld gevulde waterflessen te gebruiken. 

Ab roller

Iets wat momenteel ook handig is, is een Ab Roller. Hiermee kun je gemakkelijk je buikspieren trainen. Bij de Decathlon bestel je hem al voor €9,99. Bij Body & Fit is hij een stuk duurder (€19,99), dit heeft te maken met het quick stop systeem. Hierdoor kun je de oefening gemakkelijker opbouwen. 

Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn perfecte fitness producten om momenteel te hebben. Hiermee kun je de weerstand op je spieren vergroten en kun je dus net wat meer uit je spieren halen. Eerder schreef ik al een artikel over waarom ik voor weerstandsbanden van stof heb gekozen en niet die van rubber. Uiteraard zijn weerstandsbanden rubber ook perfect om je workout net naar een ander niveau te tillen. Deze weerstandsbanden van stof (34,95 voor 3 banden) zijn perfecte fitness producten om te hebben.

Springtouw

Touwtje springen is ook een te gekke manier om thuis te kunnen trainen. Naast dat het goedkoop is, is het een geschikt fitness product om veel mee te verbranden. Boxers kiezen niet voor niets om dit veel te doen. Door middel van een springtouw kun je gemakkelijk extra zweten. Daarnaast is het ook nog is heel leuk om te doen. 

Fitness producten voor thuis

Heb je nou meer ruimte in huis, kies dan voor deze fitness producten voor thuis

Heb je veel ruimte in huis, dan kun je voor de grotere fitness producten kiezen. In allerlei prijscategorieën zijn namelijk fitnessapparaten te koop. Niet alleen handig nu de gym dicht is, maar ook als ze zo meteen weer open gaan.  Heb jij namelijk geen 24/7 gym, dan is dit een uitkomst. Denk maar aan de momenten dat je op zondag net te lang blijft liggen waardoor je te laat bent om nog te gaan. 

Bench

Een opvouwbaar bench bankje zorgt ervoor dat je met de zwaardere gewichten toch thuis kan trainen. Je vouwt hem makkelijk op, waardoor hij niet al te veel ruimte inneemt. Voor 149 euro kun je deze aanschaffen bij Fitness 24. De rugleuning is op 7 manieren in te stellen. Welke oefening je ook wilt, het fitness bankje is volledig aan te passen. Dankzij de verstelbare rollers bij de voeten en knieën kun je ook op twee manieren je core trainen. 

Halterschijven

Wil je graag met halterschijven aan de slag om rug, buik of borst te trainen? Dat kan uiteraard. In combinatie met een halterstang kun je het uiterste uit je bench-bankje en fitness apparaten halen. Heb je die niet, geen probleem een halterschijf is ontzettend multifunctioneel. Denk bijvoorbeeld aan de russische twist en de overhead tricep extension. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden. Wil je graag zwaardere halterschijven, dan adviseer ik je Gorilla Sports. Om je halterschijven te beschermen bij het neerleggen, kun je drop pads aanschaffen. Enkel is dat alleen nodig als je zwaar traint en een halterstang gebruikt. 

Squat rack

Heb je nou echt veel ruimte, bijvoorbeeld in een opslag, je tuin of een garage, dan is een squat rack erg geschikt. Hiermee kun je namelijk gewoon legday thuis realiseren. Tegenwoordig heb je zelfs apparaten die je kunt ombouwen, zodat je er ook andere oefeningen mee kunt doen. Wil je liever een multifunctioneel station, neem dan hier een kijkje.

Cardio apparaten

Om het helemaal rond te maken zijn cardio apparaten nodig. Ook die kun je soms opvouwbaar aanschaffen. Hiermee heb je gewoon een volledige workout te pakken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij deze hometrainer. Wil je liever meer uit je cardio halen, probeer dan een gewichtsvest uit. Hiermee til je extra gewicht met je mee, wat dus meer van je vraagt. 

Fitness producten online kopen?

Het barst eigenlijk van de webshops waar jij fitness producten online kunt kopen. Niet zo gek natuurlijk omdat fitness en sporten iets is dat eigenlijk altijd zal blijven bestaan. Al jarenlang kun je bij verschillende online webwinkels terecht om jouw fitness producten voor thuis te kunnen kopen. Je hebt natuurlijk Body&Fit waar je terecht kunt, maar je hebt ook Decathlon, Myprotein, Bol.com en fitness producten bij Gorilla Sports. Waar jij de fitness producten voor thuis ook koopt, het is onder andere de kwaliteit van het fitness product dat telt. 

Waar moet je opletten bij het kopen van online fitness producten voor thuis? 

Allereerst is het belangrijk om naar de reviews van het product te kijken. Bijna bij alle producten zijn er wel reviews te vinden, zijn die er niet óf allemaal onwijs positief dan moet er een alarmbel bij je afgaan. Hoe je het ook went of keert, ieder product heeft wel nadelen en dus moeten er ook negatieve reviews tussen zitten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de materialen die gebruikt worden voor de fitness producten voor thuis. Je wilt een fitness product dat lang meegaat. Wanneer je binnen no-time een nieuw fitness product moet kopen, is dat natuurlijk zonde van je geld. Goedkoop is vaak duurkoop. Je gebruikt het namelijk vaak als het goed is. 

Je moet bij het kopen van online fitness producten voor thuis ook kijken naar de maat. Vaak kun je bij veel fitness winkels sommige fitness producten in verschillende maten kopen. Je wilt natuurlijk een maat hebben dat perfect bij je past. Lees daarom ook goed de maten van de producten. Meet eventueel jezelf op om te kijken welke maat jij nodig hebt. Het zou zonde zijn als het niet past en je dus je geld kwijt bent of het terug moet sturen. 

Hoe train je met de fitness producten voor thuis?

Het kan soms eventjes een zoektocht zijn naar je manier van trainen wanneer je ervoor kiest om thuis te trainen. Niet alle producten zijn namelijk even duidelijk in het gebruik. Nu zul je misschien denken dat je thuis niet veel fout kunt doen, maar niets is minder waar. Het is noodzakelijk om te kijken naar je lichaamshouding. Wil je opzoek naar inspiratie voor oefeningen, bekijk dan deze pagina. Overigens kan het ook helpen om je eigen fitness schema te maken speciaal voor het gebruik van de fitness producten voor thuis. Stel een doel en maak daarbij een reeks oefeningen voor je fitness schema. 

Dat waren alle fitness producten voor thuis!

Al deze fitness producten voor thuis zorgen ervoor dat jij thuis een volledige workout kunt doen! Nu hoef je echt niet al deze fitness producten aan te schaffen, maar zo krijg je wel een goede indruk van wat er thuis allemaal mogelijk is. Probeer ook creatief te zijn, want veel fitness oefeningen kun je thuis op de bank, in je bed en op de trap uitvoeren. Wees wel voorzichtig, want je hebt zo een blessure te pakken. Mijn advies zou zijn om je lichaam proberen te onderhouden, zodat je niet weer bij nul hoeft te beginnen als de sportscholen weer open gaan. 

Welke fitness producten voor thuis gebruik jij?

fitness producten

*Deze pagina bevat affiliatie links

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?