Geen gym door corona.. Dus Fitness oefeningen voor thuis!

Fitness oefeningen

Voor de fitness fanaten onder ons is dit toch echt wel even een hel. Alle sportscholen zijn dicht vanwege het corona virus. Hoe blijf je dan eigenlijk fit nu dat alle sportscholen zijn gesloten? Ik deel graag met jou een aantal manieren om fitness oefeningen voor thuis te vinden zonder dat je daar extra dingen voor moet aanschaffen! Door middel van deze tips en tricks hoop ik dat ook jij fit blijft tijdens deze quarantaine! 

Hier vindt je fitness oefeningen voor thuis!

 1. In de natuur

  Oké dit is dan niet echt in huis maar toch heb je er geen spullen voor nodig. Ondanks je geen contact mag hebben met mensen betekend het niet dat je compleet binnen moet blijven. Hardlopen, fietsen en naar het park gaan zijn altijd nog opties, mits die tot je beschikking zijn uiteraard. Op die manier kom je toch even buiten en heb je tegelijk lichaamsbeweging. Het evenaart de krachtoefeningen niet maar het is een goede manier om je cardio in te halen. En er zijn altijd maniertjes om net wat meer van jezelf te vragen. Hardlopen op het zand (bijvoorbeeld bij een strandje) is zwaarder dan op asfalt of gras. 

 2. Apps met fitness oefeningen voor thuis

  Er zijn ook een hele hoop apps die workouts aan bieden op lichaamsgewicht. Die zijn gemakkelijk thuis uit te voeren. Zo’n beetje voor ieder lichaamsdeel is wel een app te vinden. Degene die ikzelf gebruik voor mijn buikspieren is: Buikspieroefeningen van Simple Design Ltd. Hierbij kun je producten inzetten om bepaalde oefeningen net naar het extra level zetten. Volle waterflessen kun je bijvoorbeeld gebruiken als een soort van gewichten. Als jezelf gewichten thuis hebt dan kun je die er altijd bij pakken. Ik heb zelf ook weerstandsbanden die ik er graag bij pak.

 3. Youtube filmpjes

  Er zijn een hele hoop goede youtube filmpjes te vinden met allerlei workouts om thuis uit te kunnen voeren. Voor het gemak heb ik je al vast even verwezen naar een overzichtje van filmpjes met fitness oefeningen voor thuis.  De mogelijkheden zijn eindeloos van boxlessen tot dansen. 

 4. Instagram

  Iets dat mij ook heel erg heeft geholpen, zowel in de gym als thuis, zijn Instagram fitness goeroes. Als je mijn Instagram time-line bekijkt dan zie je er ook een hoop voorbij komen. Je ontdekt er nieuwe oefeningen om uit te proberen, die je helpen dan ook weer om andere spieren aan te wakkeren. Geen zin om onwijs veel accounts te volgen? Onder anderen ABS en homesquat zijn accounts die filmpjes van anderen instagram-accounts verzamelen. Hierdoor kun je veel verschillende fitness oefeningen voor thuis ontdekken van allerlei verschillende mensen!

 5. Deelnemen aan challenges

  Het stikt van de fitness challenges online. Je ziet ze overal voorbij komen in fitness-apps, op Facebook en op Instagram. Misschien ken je ze wel van die filmpjes waarin anderen mensen jou uitdagen om iets te doen. Een ideale manier om actief bezig te zijn en om de motivatie te vinden iets te doen. Je hebt zelfs 30-dagen challenges dus je kan voorlopig wel eventjes vooruit!  
 6. Niet echt een tip maar toch

  Dit is niet echt een tip maar ik wil hem toch even benoemen. Doordat de sportschool dicht is, is dit overigens het ideale moment om alle (individuele) sporten uit te proberen die je altijd al hebt gewild. Hiermee bedoel ik dat dit het moment is om die specifieke dans uit te proberen of die personal record in hardlopen te verbreken. Altijd al de split willen leren maar niet lenig genoeg? Dit is het ideale moment om alles op alles te zetten en het te leren! Maak het beste van deze situatie! 

Tot slot over fitness oefeningen voor thuis

Sommige sportscholen spelen in op de huidige situatie van nu en bieden via hun website fitness oefeningen voor thuis aan. Door middel van lifestreams of filmpjes bieden zij de mogelijkheid dat jij kan deelnemen aan fitness lessen. Neem dus even een kijkje of jouw sportschool ook de mogelijkheid biedt voor jou om fitness oefeningen thuis uit te voeren. 

Heb jij net als ik soms wat moeite om jezelf te motiveren om thuis te oefenen? Probeer dan om met je vaste fitnesspartner een tijd af te spreken en video-bel met hem of haar. Op die manier heb je toch sociaal contact (en sociale druk) tijdens de fitness oefeningen voor thuis! 

Hoe blijf jij fit deze dagen?

fitness oefeningen

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?