Ik koop sneakers nooit in een winkel

sneakers kopen

Degene die mij goed kennen, weten dat ik een absolute sneaker freak ben! Ik heb dan ook een aardige collectie in mijn kast staan, al zeg ik het zelf. Uiteraard kun je mij niet vergelijken met de mensen die er honderden hebben, want zo erg ben ik nou ook weer niet. Wel heb ik een aparte kast moeten aanschaffen om ze allemaal een plekje te kunnen geven. Wil je weten waar ik mijn nieuwe sneakers scoor? En nee dat is bijna nooit in een echte winkel. 

Sneakers kopen

Sneakers kopen is tegenwoordig razend populair. Tegenwoordig is het zelfs een waardevolle investering om je geld te besteden aan sneakers. Wanneer je een bijzonder paar sneakers koopt, worden ze negen van de 10 keer meer geld waard dan waarvoor je ze hebt gekocht. Vele mensen verdienen hun brood zelfs met sneakers kopen. Dit noemen ze namelijk sneakers resell. Vele schoenen en sneaker merken willen dit zoveel mogelijk tegengaan. De bedragen waarvoor sommige sneakers namelijk worden doorverkocht zijn soms echt belachelijk.  

Hierdoor is soms de plezier wel ver te zoeken aan sneakers kopen. Behalve dan wanneer jij een van de gelukkigen bent die in aanmerking komt om een paar te kopen tijdens de sneaker release. Heb je namelijk een paartje te pakken, dan wordt jouw paar vaak alleen maar meer geld waard. Er zijn natuurlijk ook mensen die sneakers kopen om te dragen en omdat zij ze simpelweg mooi vinden. Ik ben daar er eentje van. En dus kan het soms behoorlijk stress geven wanneer je nieuwe schoenen gaat kopen. Vaak zijn de paartjes die jij wilt, binnen no-time uitverkocht en grijp je dus mis. 

Soorten sneakers

Het aantal soorten dat je kunt kopen, wordt met de dag steeds meer en meer. Iedere dag vindt er namelijk wel een sneaker release plaats. Het zijn er zelfs zoveel dat ik niet eens alle soorten schoenen op zou kunnen noemen. Uiteraard heb je dames sneakers, heren sneakers en dan zijn er ook nog verschillende soorten sneaker merken, zoals Nike, Adidas en Jordan. Sneakers zijn tegenwoordig zo’n trend dat zelfs dure merken zich aan een sneaker collectie wagen. Bijvoorbeeld Louboutins, Chanel en Michael Kors. Je kunt dus eigenlijk sneakers blijven kopen. 

Waarom ik gestopt ben om naar schoenenwinkels te gaan

Oh, wat vond ik het vroeger een drama om schoenen te kopen zeg. Ik vond bijna nooit iets leuk, tot grote frustratie van mijn ouders en van mijzelf. Uiteindelijk had ik met geluk 1 of 2 paar schoenen had staan. Op zich niet erg, maar als er eentje kapot ging, dan had ik een probleem. Alle winkels hebben over het algemeen ook dezelfde schoenen staan, waardoor je eigenlijk al vrij snel klaar bent met rondkijken. Ik zag er zo erg tegenop, omdat als het eenmaal tijd was voor nieuwe schoenen, was het een helse zoektocht naar schoenen die ik leuk vond. Ik wilde van deze frustratie af en ben dus op zoek gegaan naar alternatieve manieren om sneakers te kopen. 

Op welke manier koop ik sneakers?

 1. Sneaker beurzen

  Eigenlijk heeft dit voor mijn sneaker-verslaving gezorgd. Enkele jaren geleden heb ik namelijk fabrieksuitverkopen van bepaalde kledingmerken ontdekt. Dit is voor mij echt een verrijking van mijn leven geweest. Aangezien die beurzen enkel voor kleding waren, ging ik ervan uit dat er vast en zeker ook beurzen voor schoenen en sneakers zouden zijn. En met succes. Een aantal keer per jaar bezoek ik sneaker beurzen. Die beurzen vormen een verzamelplaats van allerlei winkels. Er zijn zelfs kraampjes te vinden van sneakerwinkels uit andere plaatsen van de wereld. Ik bezoek onder anderen minimaal twee keer per jaar Sneakerness en jaarlijks Deadstock Sneaker Market. Op die beurzen zijn allerlei schoenen te vinden, van collector items tot casual schoenen. 

  De prijzen zijn erg verschillend. De casual schoenen, dus de schoenen die momenteel ook in de winkels staan, zijn meestal goedkoper te krijgen op zo’n sneaker beurs. Zo heb ik enkele jaren geleden Nike air max 1 Guava voor 60 euro gekocht op Sneakerness en nu (jaren later) is hij in mijn plaatselijke sneakerwinkel nog steeds voor 140 euro te krijgen. De collector items zijn overigens wel gewoon de hoofdprijs. Wat mij wel opvalt is dat veel kraampjes elkaar weg proberen te concurreren met de prijs. 

 2. Apps van sneakers merken

  Ik ben ook aangemeld bij een aantal apps die mij een melding geven wanneer er nieuwe sneakers uitkomen die ik wil hebben. Hierdoor loop ik nooit collector items mis en blijf ik ook op de hoogte van de nieuwste info. Uiteraard heb ik de Nike App gedownload, maar ook de Sneakerjagers app behoort tot mijn lijstje. 

 3. Websites van schoenen winkels

  Uiteraard bestel ik ook wel is bij een website, maar dat is echt zelden aangezien ik op sneaker beurzen zoveel inkoop dat ik voor een lange tijd er wel mee doorkom. Toch kan ik niet ontkennen dat ik daar regelmatig een kijkje neem (en bestel). Helemaal met de komst van afterpay en klarna vind ik dit de ideale manier! Een aantal van mijn favoriete webshops zijn onder anderen: Sneakerjagers, Sneakers, Snipes en Footlocker. Uiteraard neem ik ook regelmatig een kijkje op de websites van specifieke merken, zoals Nike en Puma

Sneakers kopen

Waar moet een goede sneaker aan voldoen?

Of je een sneaker nou aanschaft in de winkel, op een beurs of online er zijn wat mij betreft een aantal eisen waar een goede sneaker aan moet voldoen. Tegenwoordig zijn er een hele hoop sneakers te koop en het aanbod wordt steeds groter. Hoe kies je dan de pareltjes uit? Een deel hangt af van persoonlijke voorkeur. Wat ik mooi vind hoef jij niet mooi te vinden en andersom werkt dat net zo. Een ander deel hangt van de specifieke schoen af. Bij het aanschaffen van een schoen kijk ik naar de volgende punten. 

De kleuren van sneakers

Uiteraard zijn de kleuren bij een sneaker cruciaal. Dat is namelijk hetgeen wat schoenen van elkaar onderscheidt. Patronen en kleurencombinaties zijn eindeloos. Schoenen kun je aanschaffen met basic kleuren of felle kleuren, Je kunt kiezen voor samenhangende kleuren of juist hele felle kleuren. Voor sommige mensen is het belangrijk om hele opvallende schoenen te hebben en andere kiezen juist voor neutrale kleuren. Hoe dan ook, kleuren maken de schoen. 

De kwaliteit van een sneaker

Een ander belangrijk onderdeel is de kwaliteit van een schoen. Soms leg je honderden euro’s neer voor een specifieke schoen, maar levert de kwaliteit niet op tegen de prijs. In een fabriek worden ook door machines fouten gemaakt en dus gebeurt het vaak genoeg dat je een schoen treft die kwalitatief niet goed is. Het is daarom belangrijk om een schoen goed te bekijken voor je betaalt. Dat geldt helemaal als je online een schoen koopt bij een verkoper. In de winkel en op beurzen is het wel mogelijk om een schoen te bekijken. Via het internet kun je in sommige gevallen om extra foto’s vragen. 

Het specifieke model

Je kunt sneakers kopen in allerlei verschillende soorten modellen. Ieder merk heeft namelijk verschillende types. Alleen Nike heeft bijvoorbeeld onder andere Nike Air Max 90, 1, 270 en 97. Er zijn natuurlijk ook nog een hoop andere merken. Niet ieder model vind ik mooi en dus hangt het ook van een model af of je het wilt aanschaffen of niet. 

Een geheimpje toegeven over sneakers kopen

Doordat ik dus op verschillende momenten in een jaar sneakers koop op andere manieren, hoef ik niet meer naar fysieke winkels te gaan om schoenen te kopen. Uiteraard kan ik het niet laten om af en toe een kijkje te nemen of ze nog wat unieks hebben staan wanneer ik in een, voor mij nog onbekende, plaats ben. Ik ben overigens ook dol op outlet stores. Je moet een beetje geluk hebben, maar je kan regelmatig hele mooie paartjes er tussen vinden. 

Waar koop jij het liefste jouw sneakers?

sneakers

*Deze pagina bevat affiliate links

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vind je deze ook interessant?