Film review – Thunderdome Never Dies film

Thunderdome Never Dies

Tijdens de laatste editie van Thunderdome zat ik bij de hangout te genieten van zes mini-loempia’s. Terwijl ik aan het genieten was van deze heerlijke snacks, speelde er op een groot scherm de trailer van de film van Thunderdome. Even twijfelde ik of ik naar de bioscoop zou gaan om deze film te bekijken, want ik ben meestal niet zo dol op documentaire films. Deze week zag ik dat hij op Videoland staat en dus was het de ideale manier voor mij om hem alsnog te bekijken. 

Thunderdome

In zo’n beetje heel de wereld is de Thunderdome wel bekend. Het is het begin van een legendarisch tijdperk dat de geboorte voor vele muzieksoorten, Dj’s en vooral heel veel goede feestjes heeft betekend. Na 10 jaar een koploper te zijn geweest in het organiseren van legendarische feesten, dimde de organisatoren van Thunderdome het licht. In 2012 hielden zij het laatste feest, waarmee zij het decennium van Thunderdome evenementen af hebben gesloten. 

In 2017 kwamen zij met een ongekende terugkomst om 25 jaar Thunderdome te vieren. Binnen een half uur waren 40.000 kaarten verkocht en dat toonde aan dat Thunderdome meer werd gemist dan welk ander feest dan ook. Ik was een van de gelukkigen die een kaartje heeft kunnen bemachtigen en Thunderdome 2017 staat dan ook zeker in het lijstje van de beste feesten die ik ooit heb meegemaakt. 

De organisatoren van Thunderome zijn ID+T 

Het bedrijf dat deze feesten heeft gerealiseerd, is genaamd ID+T. Thunderdome is het allereerste feest dat zij ooit hebben op gezet. De missie van het bedrijf was in eerste instantie om simpelweg goede feesten te organiseren. Tegenwoordig is dat nog steeds, maar is het verder uitgebreid met het bieden van een positieve omgeving, het coachen van muzikale talenten en het aangaan van samenwerkingen met bedrijven. 

Thunderdome Never Dies de film

Het was een kwestie van tijd tot er een film zou komen over het feest dat gekenmerkt wordt door Wizard. In een film van ongeveer 1,5 uur, kom je alles te weten over het begin, het hoogte punt, het diepte punt en uiteindelijk de terugkomst. Door verschillende belangrijkere personen in de geschiedenis van Thunderdome het woord te geven, kom je stap voor stap de volledige geschiedenis te weten. Hier onder kun je de trailer bekijken. 

Hoe is de Thunderome Never Dies film mij bevallen?

Zoals ik dit artikel was begonnen, vind ik documentaire films meestal erg saai. Na 10 minuten zet ik ze vaak al uit en ga ik op zoek naar een andere film of serie. Ik was dan ook erg verbaasd dat ik deze film door heb gekeken én zelfs ontzettend goed vond. De film vond ik zelfs zo goed dat ik het best wel emotioneel vond om te zien. De film gaat namelijk verder dan enkel het evenement. Het is namelijk ook een groot verhaal over een gemeenschap, een familie en een stukje cultuur, die je enkel had kunnen ervaren door naar Thunderdome te gaan. Dat gevoel is erg goed vast gelegd in de film Thunderdome Never Dies. 

Je komt tijdens de film alles te weten. Je krijgt te zien hoe een oud en nieuw feest is uit gegroeid tot een gigantisch evenement, hoe de naam is samengesteld, waar het logo vandaan komt en hoe het evenement zijn indruk heeft gemaakt op het festival leven zoals wij dat nu kennen. Ik kan niets anders zeggen dan dat dit een film is waarvan jij ineens snapt hoe festivals nu zijn zoals ze zijn. Of je nu van hardcore houdt of niet. 

Thunderdome Never Dies draait om begrip, respect en waardering

Als ik zou moeten omschrijven wat de film Thunderdome Never Dies bij mij heeft opgeroepen zijn het begrip, respect en waardering. Ineens begrijp ik een stuk beter hoe de festivals de vorm hebben gekregen zoals ze nu zijn, hoe de positie van gabbers in onze samenleving is gekomen, maar sterker nog waar wilskracht je eigenlijk kan brengen. Kortom, heb je Videoland en ben je benieuwd naar het verhaal achter Thunderdome, Hardcore Never Dies, de Wizard en nog zoveel meer, dan moet je zeker deze film kijken.  

De verkooppunten van Thunderdome Never Dies

Heb jij geen Videoland en wil je toch graag deze film kijken? Bij Bol.com kun jij de Thunderdome Never Dies kopen voor op Blu-ray en voor op DvD. Bij Bol.com kost deze film €16,73. Wil jij graag een collectorsitem van deze film? Voor €87,95 ontvang je Blu-ray en de DVD versie en je ontvangt een certificaat van authenticiteit. 

Heb jij Thunderdome Never Dies bekeken?

thunderdome

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?