Defqon 1 Festival weekend at home

Defqon 1 festival

Het is weer zo ver, een van de grootste en bekendste festivals van Nederland zou dit weekend plaatsvinden. Ik zou dan ook dit weekend rond banjeren op het Defqon 1 festivalterrein. Helaas zit dit er niet in en ben ik genoodzaakt het festival vanuit huis te bekijken. Het is bijna een ritueel hier thuis geworden om dat met zijn alle te doen, onder het genot van een hapje en drankje. Defqon 1 festival heeft er net als Intents en Supersized  weer iets moois van proberen te maken. Ik vertel je graag over dit weekend. 

Q-Dance

Q-Dance is een van de grootste festivalorganisatoren op het gebied van de hardere stijlen. Al jarenlang organiseert Q-Dance geweldige en legendarische festivals, waar je simpelweg geweest moet zijn. Veel evenementen die Q-dance organiseert bevatten een Q in hun naam, zoals Defqon, Qlimax, X-Qlusive en Qapital. Maar ook Dominator en WOWWOW behoren tot hun meesterwerken. Q-dance heeft ook vaak exclusieve stages op bepaalde festivals staan, zoals Tomorrowland, Mysteryland en Electric Love. Op die manier tref je Q-Dance ook steeds vaker wereldwijd. 

Defqon 1 

Defqon 1 festival is een van de grootste festivals van Q-Dance. Het festival wordt namelijk ook al georganiseerd in Chili en Australië. Defqon 1 is inmiddels zo groot geworden in Nederland, dat het iedere jaar een camping van 6 grote area’s opbouwt. Defqon 1 festival staat bekend om de helse brug, The wasted Lands, Power Hour op zaterdag en de Legends op zondag. Het terrein wordt ieder jaar opgesplitst in stages. Iedere stage heeft zijn eigen kleur, waardoor je exact weet waar je moet zijn voor een specifieke muziek genre. Behalve op zondag, dan gooien ze de stagenamen door elkaar. Een goede manier om nieuwe genre’s te ontdekken, want we weten: Sunday is Funday.

Defqon 1 festival at home

Ook met Defqon 1 festival zat er niets anders op, dan thuis er iets moois van te maken. Drie dagen lang heeft dit legendarische festival een prachtige line-up opgezet, om thuis toch nog te genieten van Defqon 1 festival at home. Van vrijdag tot en met zondag kon je kijken naar een live stream van een aantal Dj’s die normaal gesproken op Defqon 1 festival zouden draaien. Vanuit hun huis of juist vanaf het Defqon 1 terrein maakten zij een echte Defqon 1 festival experience voor ons. Een Defqon 1 at home festival maximaal uitgewerkt. 

Op vrijdag kwamen namen zoals D-Block & S-te-fan, Subzero Project en N-Vitral voorbij. Een lekkere line-up om mee te beginnen. Bovendien werd ook de Wasted Lands in ere gehouden. Dit is normaal gesproken tussen het festival- en het campingterrein in, maar ditmaal was het de naam van het nachtprogramma. Op zaterdag draaiden onder anderen Deepack, Frontliner, Cryex, Lady Dammage en Act of Rage. En op zondag kwam namen zoals: Invector, DJ The Prophet, Zatox en Miss K8 aan de beurt. De volledige line up is via deze link te bekijken.

Defqon 1 festival at home vrijdag

Om 20:00 uur was het zover dat de Gathering van start ging. Dit zou tot een uurtje of 24:00 uur duren, om vervolgens over te lopen in het nachtprogramma. Ik was erg onder de indruk hoe de stages eruit zagen. Er was een wat kleiner stage in het water en een grotere stage op het land. Vooral van die op het land was flink werk gemaakt, met lazers en vlammenwerpers. Toen een van de laatste Dj’s van het avondprogramma was begonnen, stopte de live stream er halverwege het setje mee om vervolgens over te gaan naar een drie kwartier durende quiz. Een vrij lange quiz waar ik later wat meer over vertel. 

Hoe indrukwekkend het avondprogramma ook was, het nachtprogramma vond ik erg tegenvallen. Dit speelde zich binnen in een studio af. Ondanks je nog tot 4 uur door had kunnen kijken, haakte ik om een uurtje of half 2/2 uur wel af. Ik ben nooit fan geweest van radio’s en om de een of andere manier doen die studiosessies mij daaraan denken. Er werd heel veel tussendoor gepraat en dat vind ik toch echt minder leuk om te zien. 

Defqon 1 festival at home zaterdag

Net als altijd ging de zaterdag van start met de Defqon 1 warrior workout. Een half uur lang kon je de dag heerlijk beginnen met een goede warming up. Iedere DJ had weer een andere locatie om te draaien. Sommige maakte gebruik van Defqon 1 locaties, anderen maakte gebruik van hun eigen ruimtes of locaties. De line-up van zaterdag vond ik vrij irritant in elkaar gezet. Iedere Defqon kleur heeft een andere stijl. Black, yellow en gold zijn de hardste muziekstijlen en het is dan ook niet echt handig om die voor blue en red te laten draaien. Zo ging je van Spitnoise en Dr Peacock ineens naar B-front en Keltek. Die draaien ook niet verkeerd, maar de afwisseling is minder lekker. 

Om 16:00 was eindelijk het leukste momentje van de dag aangebroken, Power Hour. Het is altijd een groot gekke huis op Defqon 1 festival tijdens Power Hour. Duizenden opblaasballonnen, kilo’s confetti en slingers, links-rechts en uiteraard mega veel Dj’s die er ieder jaar weer een onvergetelijk moment van maken. Dit jaar hebben ze de mooiste momenten van de afgelopen zes jaar in elkaar gemonteerd om Power Hour toch in ere te houden.

Ondanks de dag dus niet zo handig in elkaar was gezet, was het nachtprogramma echt geweldig. Doordat de Dj’s ook eventjes werden geïnterviewd, leer je ze ook op een heel ander niveau kennen. Het is leuk om ook is de persoonlijkheden te zien achter de grootste namen. Tijdens het nachtprogramma was het de bedoeling dat twee Dj’ s tegen elkaar ging spelen. Ondanks dat sommige elkaar goed kennen, en daarmee op elkaar zijn ingespeeld, was het voor anderen juist een uitdaging om er een succes van te maken. Outsiders en Rooler vonden dit een behoorlijke uitdaging, maar ze hebben er uiteindelijk een groot succes van gemaakt. Een veel beter nachtprogramma dan vrijdagnacht! 

Defqon 1 festival at home zondag

De line-up van zondag was in ieder geval veel beter in elkaar gezet dan de zaterdag. Ondanks de zondag vrij hard begon met Magneta en Gold, werd er veel minder erg heen en weer geswitcht van genre’s. De dag werd geopend met namen zoals Sefa en The Viper. Gedurende de dag bouwde de line-up zich langzaam op van Outsiders en Da Tweekaz richting Rebelion en Killshot. Om vervolgens nog voor de weekend warriors quiz met Black te eindigen. Partyraiser en Bulletproof waren wat mij betreft heerlijk om af te sluiten. 

Na de warriors quiz, werd de dag ritueel trouw afgesloten met de Defqon 1 Legends. Dit is het moment waarbij Defqon een aantal van de grootste namen van de hardere stijlen eert. Het is het zeker waard om de Legends nog even te bekijken. Na de Legends was het vervolgens de beurt aan HeadHunterz. Ik moet zeggen dat ik hem best wel vond tegen vallen, hij heeft wel is beter gedraaid. Gelukkig maakte Ghost Stories Live de avond weer helemaal goed. Op zondag was er geen nachtprogramma, maar werd de stream afgesloten met een eerbetoon aan alle trouwe kijkers. Een kippenvel-momentje waarbij je veel emotionele fans hun liefde en respect zagen uiten naar Defqon 1 festival 2020. 

Tot slot over Defqon 1 festival 2020, at home

Naast de heerlijke line-up kon je iedere dag deelnemen aan de weekend warriors quiz. Deze quiz duurde iedere dag zo’n drie kwartier en daarmee werd jouw Defqon 1 en Q-dance kennis getest. Om deel te nemen, was je genoodzaakt een kaartje te kopen, maar je kon er prachtige prijzen mee winnen. Onder andere verschillende soorten merchandise, meet-and-greets met Dj’s, tattoo’s en levenslang gratis toegang tot Q-dance evenementen behoorde tot de prijzen. Uiteraard wilde ook ik mijn kennis testen, maar helaas behoorde ik niet tot een van de gelukkigen. 

Heb jij de Defqon 1 festival at home live stream gekeken?

defqon 1 festival

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?