Visitekaartjes voor je bedrijf

Visitekaartjes

Soms gebeurt het wel is dat je in een winkel in gesprek raakt met iemand en je daar een business mogelijkheid inziet. Op dat soort momenten wil je eigenlijk dat mensen je onthouden, maar vaak genoeg zijn zij bij thuiskomst al weer vergeten hoe jouw bedrijf nou exact heette. Visitekaartjes zijn dan de ideale manier om ervoor te zorgen dat potentiële klanten jouw bedrijf altijd en overal kunnen opzoeken. Visitekaartjes zorgen ervoor dat jouw bedrijf niet vergeten wordt. Ik heb ook visitekaartjes laten maken voor mij bedrijf en wel bij Lead Creative Solutions. 

Wat zijn visitekaartjes?

Visitekaartjes zijn eigenlijk kleine kaartjes waarop de contactgegevens van jouw bedrijf staan. Vaak kun je ze in verschillende prijsklassen laten maken. Deze handige businesskaartjes worden vaak gemaakt van karton of papier, maar je hebt ze ook in bijvoorbeeld plastic en van transparante stof. En zelfs daarin heb je ook weer allerlei opties, zoals gevouwen kaartjes, metallic kaartjes en duurzame kaartjes. Hoe je het ook wilt hebben, alle opties zijn mogelijk. Je kunt ze gemakkelijk overal mee naar toe nemen, zodat je, waar je ook bent, altijd een kaartje aan iemand kan geven. 

Waarom visitekaartjes?

Visitekaartjes lijken misschien een beetje ouderwets. Tegenwoordig kunnen mensen zo’n beetje overal bij het internet en dus lijkt het misschien een beetje overbodig. Toch is niets minder waar. Juist een kaartje maakt het persoonlijk, tastbaar en het laat een indruk achter. Allemaal redenen die je wilt, aangezien het zomaar is extra klussen kan opleveren. Het is dus zeker een aanrader om te overwegen om een visitekaartje te maken of te laten maken. 

Waarom visitekaartje als blogger?

Als blogger draait het allemaal om bekendheid, wanneer zoveel mogelijk mensen van je afweten, weten ook steeds meer mensen jou te vinden. Jouw social media kanalen en je website zijn vaak jouw bedrijf en daarmee trek je de meeste klanten aan. Een visitekaartje is een mooie toevoeging om nog meer naamsbekendheid op te bouwen en om potentiële samenwerkingen te realiseren. Door middel van visitekaartjes laat je zien je werk professioneel aan te pakken. 

Wat komt er op een visitekaartjes?

Het verstandigste is om een visitekaartje te laten maken, dat aansluit bij de huisstijl van je bedrijf of website. Op die manier ontstaat er eenheid en dat staat professioneel en zakelijk. Hierbij kun je dus denken aan hetzelfde lettertype en dezelfde kleuren. Daarnaast zet je op je visitekaartje eigenlijk alles waarmee mensen je kunnen bereiken of vinden. Heb je een fysieke winkel of zaak waar mensen naar toekunnen, dan kun je denken aan de website, adresgegevens en dergelijke. Gaat het eerder om een online dienst, zoals ik dat heb, dan zijn adresgegevens (soms) niet nodig, maar zijn juist je social mediakanalen onmisbaar. Je kunt verder denken aan: 

  • bedrijfsnaam
  • persoonlijke naam
  • je slogan
  • je logo
  • de dienst die je levert
  • adresgegevens
  • website
  • social mediakanalen
  • eventueel je KvK-nummer

Zelf visitekaartjes maken of visitekaartjes laten maken?

Je kunt ervoor kiezen om visitekaartje zelf te maken. Er zijn allerlei soorten websites waarmee je dit zelf kan doen. Zo heb je bijvoorbeeld Vistaprint of drukwerkdeal.nl. Ondanks de software waarmee zij werken verschillend is, komt het principe op hetzelfde neer. Je ontwerpt een lay-out, upload je logo of een andere afbeelding en voert je gegevens in. Dit is goedkoper aangezien je geen uurtarief van een ontwerper hoeft te betalen. Het nadeel is dat als je niet weet wat je doet, je kaartje er niet mooi uitkomt te zien. 

De andere optie is om je visitekaartjes te laten maken. Jij hoeft dan enkel door te geven wat je op je kaartje wilt hebben en hoe je wilt dat hij eruit komt te zien. Zij zorgen er dan voor dat het allemaal geregeld wordt. Het voordeel is dat zij alle ins- en outs weten rondom het ontwerpen van visitekaartjes. Zij doen het natuurlijk regelmatig en dat maat hun echte kenners rondom de mogelijkheden. Je betaald enkel een stuk meer dan wanneer je het zelf maakt, maar heb dan wel een goed in elkaar gezet visitekaartje.

Zelf visitekaartjes maken? Hier vindt je visitekaartjes templates

Nu je ongeveer weet wat je op jouw visitekaartje kunt plaatsen, kan het alsnog lastig zijn om te beslissen hoe je jouw kaartje vormgeeft. Gelukkig zijn er daarom visitekaartjes templates te vinden. Bij deze visitekaartjes templates zijn de visitekaartjes al helemaal vormgegeven, jij hoeft enkel jouw gegevens op de juiste plek in te voeren. Hierdoor hoef je niet na te denken over de invulling van je kaartje. Alles staat al op de juiste plek. Jij hoeft enkel jouw stijl tussen de visitekaartjes templates te zoeken. Je kunt op de volgende links visitekaartjes templates vinden: 

Heb jij visitekaartjes voor je bedrijf?

visitekaartjes

*Dit artikel betreft een samenwerking

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email