Kim Shares All is na 1,5 maand officieel een bedrijf!

officieel een bedrijf

Het is tijd voor een feestje want Kim Shares All is vanaf afgelopen vrijdag officieel een bedrijf! Ik ben met Kim Shares All slechts 1,5 maand online, maar ik heb mij nu al ingeschreven als ondernemer. Of dat een slimme beslissing is geweest is natuurlijk nog de vraag, maar ik heb uiteraard mijn redenen voor deze beslissing. Voor slechts €50,- ben je al als een eenmanszaak ingeschreven. Voordat ik dus van een stukje taart en een drankje ga genieten, vertel ik je graag waarom ik er nu al voor heb gekozen om officieel een bedrijf te starten.

De Kamer van Koophandel

Iedere ondernemer is verplicht om zich officieel als bedrijf te laten registeren. Daarnaast zijn zij het landelijke aanspreekpunt voor advies en steun bij ondernemers. Wanneer jij ervoor kiest om officieel een bedrijf te laten registeren bij de Kamer van Koophandel, wordt je opgenomen in het handelsregister. De Kamer van Koophandel is namelijk verantwoordelijk om het handelsregister bij te houden. Het hebben van een kvk-nummer is noodzakelijk om bepaalde juridische handelingen als bedrijf te kunnen uitvoeren.

Je kunt je met verschillende rechtsvormen laten registeren zoals eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap en commanditaire vennootschap. Maar u kunt ook kiezen uit een besloten vennootschap, naamloze vennootschap, coöperatieve vereniging, stichting of vereniging. Genoeg opties dus om uit te kiezen. Wanneer je wilt weten welke optie het beste bij u past, kijk dan in dit overzicht.

Ik heb gekozen om mij te laten registeren als eenmanszaak. Voor mijn website heb ik namelijk geen aandeelhouders of een raad van commissarissen. Uiteraard kan ik mijzelf als groot-aandeelhouder beschouwen, maar ik maak momenteel (nog) geen hoge winsten. Dus is het voor mij gunstiger om mij te registeren als eenmanszaak. 

Businessplannen

Allereerst heb ik een aantal businessplannen die ik wil uitvoeren, die een stuk lastiger zijn zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ik maak het mezelf hier mee veiliger om die plannen uit te voeren. Je mag namelijk zonder inschrijving niet te veel verdienen en dus begeef jij je op glad ijs zonder inschrijving. Vergis je niet, je mag namelijk naast je normale inkomen of uitkering wel iets bij verdienen. Ik heb ambitieuze plannen en ben bovendien afhankelijk van de inkomsten van deze website. Om rust te creëren, heb ik mij dus officieel als bedrijf laten noteren. Hierdoor hoef ik niet bang te zijn dat ik teveel zal verdienen en later een hoop moet terug betalen aan de belastingdienst. 

Om welke businessplannen het gaat, zul je overigens snel gaan ontdekken. Ik ga namelijk eerst een plan schrijven voordat ik mijn plannen echt ga uitvoeren. Dat is toch ook wel weer het spannende wanneer je officieel een bedrijf start. 

Samenwerkingen

Er zijn een aantal platformen, waar ik samenwerking mee kan werven, waar ik me graag wil inschrijven, maar zij vragen een KvK-nummer. Overigens zijn er ook bedrijven geweest die (nog) geen samenwerking met mij wilde, omdat ik me nog niet heb ingeschreven. Dus om mijn samenwerkingskansen te vergroten, heb ik een bezoekje gepleegd aan de Kamer van Koophandel. Wil jij overigens een samenwerking met mij aangaan, bekijk dan mijn contact-pagina of mail naar info@kimsharesall.nl

Bedrijfsnaam

Wanneer je jouw bedrijfnaam nog niet officieel heb geclaimd, mag in principe iedereen er met jouw naam van doorgaan. Ik heb al een domeinnaam, maar dat wil niet zeggen dat andere mensen niet met de naam Kim Shares All iets kunnen doen. Nu dat ik officieel sta ingeschreven als bedrijf, kan niemand die naam meer van mij afpakken. Het zou namelijk wel een beetje zuur zijn als iemand anders er met mijn naam vandoor gaat. Dit brengt namelijk verwarring bij lezers en bij bedrijven die met mij samen willen werken. 

Bij het kiezen van een bedrijfsnaam komt meer kijken dan je denkt. Je bent niet verplicht om dezelfde bedrijfsnaam aan te houden als je domeinnaam. Ondanks bezoekers het vaak wel logischer vinden. Je mag je eigen naam als bedrijfsnaam gebruiken, je bent dan wel beter vindbaar als persoon. Pas daar dus mee op aangezien je ook aan je privacy moet denken. Denk ook aan eventuele toekomstplannen. Ben je van plan om internationaal aan de slag te gaan, het is dan wel belangrijk om geen bedrijfsnaam te hebben die iets vreemds of asociaal’s betekend in een andere taal. Wil je weten of de bedrijfsnaam die je wilt kiezen nog beschikbaar is, kijk dan bij stap 2 van dit artikel. 

Zakelijke rekening

Ik wil graag meer inzichten in wat ik voor Kim Shares All uitgeef en wat ik ermee verdien. Een zakelijke rekening zorgt ervoor dat je gemakkelijker je privé aankopen en je zakelijke aankopen kunt scheiden. Dat is niet alleen overzichtelijker, maar het scheelt ook een hoop tijdwinst. Je hoeft dan niet alles uit te zoeken. Om een zakelijke rekening te kunnen openen, heb je een KvK-nummer nodig. Ook hierom was het dus noodzakelijk om Kim Shares All officieel een bedrijf te maken. Je bent trouwens niet verplicht om een zakelijke rekening te hebben, wanneer je een bedrijf bent. 

Het gebruik van een zakelijke rekening biedt transparantie voor de belastingdienst. Wil jij je liever nog niet inschrijven bij de Kamer van Koophandel, maar wel een aparte rekening? Je kunt er dan voor kiezen om een aparte privé rekening te nemen waarmee jij je zakelijke financiën mee doet. Het is belangrijk om aan te tonen waar de geldstromen vandaan komen. Een zakelijke rekening biedt wel wat meer opties, aangezien klanten dan kunnen betalen met iDeal. Een aparte privérekening is wel weer goedkoper. 

Bovendien staat een zakelijke rekening een stuk professioneler. Klanten zien dan niet mijn persoonlijke naam, maar mijn bedrijfsnaam. Bij een privérekening ziet hij jouw persoonlijke naam staan. Is in principe ook niet erg, maar een zakelijke rekening staat wel wat professioneler. 

Ik heb nu officieel een bedrijf!

Genoeg redenen dus om Kim Shares All in het handelsregister op te laten nemen en officieel een bedrijf te starten. Na 20 tot 25 minuten stond ik al weer buiten op de stoep met een inschrijving voor een officieel bedrijf. Ik ben in ieder geval ontzettend blij en trots met deze stap om Kim Shares All officieel een bedrijf te maken. Het gaat zeker een aantal deuren voor mij openen en dus zal het zijn vruchten afleveren. In ieder geval kan ik nu verder met mijn business plannen. 

Wanneer ben jij als officieel bedrijf gestart?

officieel een bedrijf

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?