Hoe ik geld verdien met Brandbassador

Hoe ik geld verdien met Brandbassador

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Wanneer je een bereik hebt opgebouwd op één van jouw social media kanalen, is het een groot voordeel om ook samenwerkingen aan te nemen om geld mee te verdienen. Naast LinkPizza ben ik daarom ook aangesloten bij Brandbassador. Het voordeel aan Brandbassador is dat je een veel minder groot bereik hoeft te hebben. Met slechts enkele volgers kun jij je al aanmelden bij het platform. Ik vertel je graag alles over de Brandbassador App.

Wat is Brandbassador?

Brandbassador is een App waarop je een account kunt aanmaken. Dat kun je hier doen. Via de App kun je samenwerkingen aangaan met verschillende merken. De samenwerkingen bestaan uit verschillende missies waarbij jij je voor kunt aanmelden. In de meeste gevallen hoef jij zelfs niet een aanvraag te doen om de missie uit te voeren. In sommige gevallen moet je afwachten of jij wordt geselecteerd voor de opdracht. Je kunt gratis een account aanmaken en je hebt geen groot aantal volgers te hebben. Een account kan namelijk al vanaf 100 volgers. Dit is het grootste verschil tussen Brandbassador en andere platforms. 

Hoe werkt de Brandbassador App?

Hoe werkt brandbassador

Het is zelfs zo dat je niet 100 volgers op één platform hoeft te hebben. Je kunt namelijk verschillende kanalen aan je account koppelen. Alle volgers worden dan bij elkaar opgeteld. Je kunt de App downloaden op je telefoon. Op die manier kun je dus eenvoudig een account aanmaken. Brandbassador werkt ook op je laptop. Hierdoor kun je gemakkelijk links in je blogartikelen stoppen. Je kunt de volgende social media kanalen aan jouw Brandbassador account koppelen:  

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube
 • TikTok
 • Snapchat
 • Tumblr
 • Blog 
 • Facebook pagina

Wanneer je de kanalen hebt gekoppeld aan jouw account, is de volgende stap om je aan te melden bij de brands op Brandbassador. Later lees je exact welke merken er allemaal met Brandbassador samenwerken. Je kunt precies zien welke missies ieder merk aanbiedt en hoeveel je aan commissies kunt verdienen. Wanneer je op Apply drukt, wordt er vaak een vraag of iets dergelijks aan je gesteld. Dit kun je zien als jouw “pitch”. Zodra je de vraag hebt beantwoord kun je de aanvraag om samen te werken indienen. Zodra je bent goedgekeurd, kun je direct aan de slag met de missies. 

Je kunt op twee manieren missies vinden. Je kunt in de App bij brands > My Brands een merk kiezen en dan heb je een mooi overzicht van alle missies van dat desbetreffende merk. Wil je graag een overzicht van alle missies zien, dan ga je in de App naar missions. Je ziet daar een overzicht van alle opdrachten van alle merken waarbij je bent aangesloten. Wil je sommige missies uitsluiten, gebruik dan de filteropties. Je kunt filteren op data, op een missie status, op desbetreffende kanalen, op merken en op verdiensten.

Verdienen met Brandbassador

Dan nu de belangrijkste manier om geld te verdienen met de Brandbassador App. Je hebt op de App namelijk vijf manieren om geld te verdienen. De Brandbassador App staat vol met missies, die ieder zijn eigen verdiensten oplevert. Ik loop ze graag even met je door. 

 1. Punten

  Er zijn een hoop missies waarmee je punten kunt verdienen. De punten heb je nodig om uiteindelijk tot een hoger verdien niveau te komen. In de App heb je namelijk 4 niveau’s. Hoe hoger je niveau, hoe hoger je commissie zal zijn. Over de verschillende niveaus leg ik je graag later wat meer uit. 

 2. Geld

  Er zijn ook missies waarmee je geld kunt verdienen. Je krijgt bijvoorbeeld een bepaald bedrag om een reactie onder een foto achter te laten of je krijgt een bepaald bedrag voor het aantal views in je story. Ook verdien je uiteraard geld wanneer iemand iets aanschaft via jouw kortingscode of affiliatie link. Dit noemen zij commissies. 

 3. Gift card

  Per merk kun je ook tegoed verdienen. In plaats van cash geld krijg je in dat geval tegoed voor het desbetreffende merk. Je kunt er overigens ook voor kiezen om het cash geld dat je hebt gespaard bij een tegoed voor een merk te laten storten. Sommige merken belonen je hiervoor en verdubbelen dan het tegoed dat je wilt storten.  

 4. Freebie

  In sommige gevallen kun je ook gratis producten ontvangen. Soms moet je er wat opdrachten voor doen om uiteindelijk een gratis product te verdienen en soms krijg je het in ruil voor een opdracht. Het kan ook zijn dat er staat dat je een gratis product krijgt, maar in werkelijkheid krijg je een grote korting op je aankoop. Let dus altijd goed op wat er in de opdracht staat. Wanneer je opdrachten niet kunt nakomen, kan dit ervoor zorgen dat je niet meer met hen kunt samenwerken. Let dus ook goed op of je op hun site wel kunt afrekenen. 

 5. Mensen toevoegen aan je team

Je kunt ook geld verdienen door mensen toe te voegen aan je team. Zodra iemand via jouw uitnodigingslink een account aanmaakt, maken zij deel uit van jouw team. Jij verdient over iedere sale die zij maken een kleine commissie. Dit kost hen overigens niets extra’s of een deel van hun verdiensten. 

De verschillende niveaus in Brandbassador

Zoals eerder al is benoemd, zijn er verschillende soorten niveaus in de App. Hoe hoger je niveau is, hoe meer je kunt verdienen.  Om een niveau te groeien, is het noodzakelijk om sales te maken en punten te verdienen. Iedereen begint als bronzen Brandbassador. Om een zilveren Brandbassador te worden, moet je 5 sales hebben gemaakt en 1000 punten hebben verdient. Na zilver komt de gouden Brandbassador. Om een gouden Brandbassador te worden, moet je 20 sales hebben gemaakt en 5000 punten hebben verdient. Als laatste is er de Diamond Brandbassador. Om daartoe te behoren moet je 50 sales hebben gemaakt en 10.000 punten hebben verdient. 

Ieder niveau zorgt ervoor dat jij meer commissies verdient over je verkopen. Het lijkt misschien onmogelijk wanneer je niet veel volgers hebt, maar wees gerust. Je kunt ervoor kiezen om via jouw eigen affiliatie link of met jouw eigen kortingscode een verkoop te maken. De App registreert dat als een sale en daarnaast verdien je een commissie over jezelf. Het maakt het helemaal leuk wanneer je ook nog tegoed van het merk kunt inzetten voor extra korting. 

Welke merken zijn er aangesloten bij Brandbassador?

Er zijn behoorlijk wat merken aangesloten bij Brandbassador. Uiteraard bereidt het aantal merken zich nog steeds uit. Sommige merken vallen af en er komen regelmatig merken bij. In november 2020, zijn dit alle merken die bij de app zijn aangesloten. Er zijn drie merken waar jij je niet voor kunt aanmelden, daar moet je namelijk voor uitgenodigd worden. Dat zijn MVMT, hairfinity en Buju Banton. 

Sport merken op Brandbassador

Telefoon merken op Brandbassador

Woonaccessoires merken op Brandbassador

Mode merken op Brandbassador

 • Jord Saint Louis
 • Zelus London
 • Adinas Jewels
 • Giesweinn
 • Honu
 • Circulr
 • Hunkemoller
 • Saphira
 • Neon Hope
 • Red Prestige
 • Elie Beaumont
 • Lanasia

Overige merken

 • Inkbox
 • Memobottle
 • Hairfinity
 • MVMT
 • Aurelia Probiotic Skincare
 • Joom
 • Buju Banton
 • Bullstrap
 • Brklz.
 • Divain
 • Tanrevel

Wil jij je ook aanmelden bij Brandbassador?

Wil jij ook graag een account aanmaken op Brandbassador? Via deze link kun jij je eigen account aanmaken. De app kun je eenvoudig downloaden op je telefoon, zodat je altijd en overal missies kunt uitvoeren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de app te downloaden op je chromebook. Heb je geen chromebook, dan is er gelukkig ook een website waar je kunt aanmelden om bij de opdrachten te komen. Alle berichten van merken worden bovendien naar je mail gestuurd. 

Jouw account op Brandbassdor

Je hebt nu al een beetje een indruk van de App. In dit artikel heb je kunnen lezen hoe Brandbassador werkt, met welke merken je kunt samenwerken, hoe je geld kunt verdienen en dergelijke. Misschien vind je het fijn om te weten welke gegevens de App allemaal van jou vraagt. Allereerst vraagt Brandbassador je naam, achternaam, geboortedatum en je adres gegevens. De adres gegevens zijn noodzakelijk wanneer de App je een product gaat sturen. Verder vraagt de App jouw e-mailadres en telefoonnummer. Ieder bericht die bedrijven naar jouw account sturen, worden namelijk ook naar je e-mail gestuurd. Zo mis je nooit een bericht. 

Je telefoonnummer is overigens een keuze. Wil je die niet opgeven, kun je altijd op ieder moment verwijderen. Dat geldt trouwens voor alle gegevens die je opgeeft. Als laatste heb je de keuze om je school en opleidingsjaar toe te voegen. Verder kun je ook je kledingmaten opgeven. Hierbij kun je denken aan schoenmaat, lengte en de maten die je hebt in broeken en tops. Daarnaast kun je jouw betaalgegevens toevoegen. Hoe je dat doet, vertel ik je hier. Als laatste kun je ook jouw interesses toevoegen. 

Net als bij iedere App kun je ook bij Brandbassador bij de instellingen kiezen wanneer je een notificatie wilt ontvangen op je telefoon. Je kunt kiezen uit een notificatie bij nieuwe missies, nieuwe merken, nieuwe code drops en wanneer je feedback op een missie ontvangt. Verder kun je ook bij de instellingen alles vinden over de App, privacyverklaring, veelgestelde vragen en de voorwaarden. 

Wil jij jouw account van Brandbassador deleten?

Om je account van Brandbassador te deleten, kun je simpelweg in je account op delete account drukken. Die optie vind je wanneer je naar profile gaat >settings en dan helemaal onderaan vind je account deleten. 

Wat zijn nog meer dingen die je wilt weten over Brandbassador?

Nu kan ik me voorstellen dat je nog een hoop vragen over deze App hebt. Is het legit, hoe word je uitbetaald en dergelijke. Daarom vertel ik je graag nog wat meer informatie over deze App. De betalingen gaan via Payoneer naar jouw bankrekening. Om uit te betalen, type je het desbetreffende bedrag in dat je wilt laten uitbetalen en klik je op cash withdrawal. Een nadeel is wel dat je het gouden niveau moet hebben om geld uit te kunnen betalen direct naar je rekening. Het is met de bronzen en het zilveren niveau wel mogelijk om geld over te maken naar een merk als tegoedbon. 

Om jouw betaalgegevens toe te voegen aan de Brandbassador App ga je naar instellingen. Vervolgens kom je al jouw persoonlijke gegevens tegen zoals jouw adres, naam en dergelijke. Scrol vervolgens naar beneden totdat je Cash Withdraw tegenkomt. Daar kun je jouw betaalgegevens toevoegen. Het is dan een kwestie van het toevoegen van jouw persoonlijke gegevens. 

Naast de manieren om geld te verdienen met de App, kun je ook kortingscodes krijgen voor persoonlijk gebruik. Eens in de zoveel tijd wordt er namelijk een code gelanceerd waar er slechts tientallen van beschikbaar zijn. Je moet er dus voor zorgen er snel bij te zijn. De kortingscodes variëren tussen de 50% en de 100%. Het is een leuke manier om leuke aankopen te doen. Als je geen gebruik maakt van de kortingscode, krijg je een strike. Dit houdt in dat je 30 dagen geen exclusieve codes voor persoonlijk gebruik krijgt. Houd er dus rekening mee dat je goed controleert of je gebruik kunt maken van de code. 

Mijn ervaring met Brandbassador

Het verdienen met de App, gaat niet perse heel snel. Wel is het een leuke manier om toch wat geld bij te verdienen. Hoe groter je bereik is, hoe gemakkelijker je kunt verdienen met de App. Wanneer je de kortingscodes flink worden gebruikt, kan het inkomen flink oplopen. Houdt er wel rekening mee dat meerdere mensen de App hebben en dus toegang hebben tot de kortingscodes en links. Hierdoor heb je dus trouwe volgers nodig zodat ze bij jou kopen en niet bij een ander. Gelukkig zijn er voldoende missies waarmee je geld kunt verdienen. Overigens kun je je bij alle merken aanmelden en dus heb je voldoende missies om uit te voeren. 

Ben jij al aangesloten bij Brandbassador?

*Dit artikel bevat affiliatie links

Deel dit artikel:

2 reacties

  1. Hey Fenna, Je kunt bij je profiel je bankgegevens invoeren. Je gaat naar settings en dan onder je persoonlijke gegevens druk je op cash withdraw. Daar kun je als het goed is je bankgegevens invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: