Hoe ik geld verdien met LinkPizza

Hoe ik geld verdien met LinkPizza

Wanneer je een bereik hebt opgebouwd op een sociaal media kanaal of met je website, is het natuurlijk leuk om er ook wat aan te verdienen. LinkPizza is een manier om samenwerkingen op te doen. Nu vraag jij je misschien af hoe het werkt en of het handig is om een account aan te maken. In dit artikel lees je alles over het platform en hoe het werkt. En natuurlijk mijn ervaring met LinkPizza. 

Wat is LinkPizza?

LinkPizza is een netwerk waar je als influencer/blogger en content creator je kunt aanmelden. Eigenlijk kun je op een aantal manieren aan samenwerkingen komen via het netwerk. Allereerst kun je via LinkPizza affiliatie links op je website plaatsen, maar je kunt ook direct pitchen op opdrachten en campagnes. Linkpizza is een affiliatie netwerk, maar dus ook een influencer platform. Hierover vertel ik je later graag meer. LinkPizza is niet alleen in Nederland een van de belangrijkste affiliatie netwerk, maar is in heel Europa werkzaam. Je kunt je aanmelden als publisher en als adverteerder. Het netwerk werkt natuurlijk in beiden gevallen anders. 

Hoe werkt LinkPizza?

Dan nu de belangrijkste vraag, hoe werkt LinkPizza. Dit is voor een adverteerder dus anders dan voor een publisher. Allereerst wil ik je graag wat uitleggen over hoe het platform werkt voor publishers. 

Hoe werkt Linkpizza voor publishers?

Wanneer jij blogger, influencer of content creator bent, wordt je gezien als publisher. Jij publiceert namelijk jouw content. Het is de bedoeling dat je eerst een account aanmaakt. Dat kun je hier doen. Dit is en blijft overigens helemaal gratis. Ook wordt er bij opdrachten die aanneemt geen commissie of iets dergelijks ingehouden. Na het aanmaken van een account kun je vervolgens jouw kanalen gaan koppelen. Momenteel kun je met de volgende kanalen campagnes en opdrachten aannemen: 

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok
  • Twitter
  • Website
  • Youtube

In het dashboard staat aangegeven dat Linkedin, Pinterest, Twitch en Podcast nog zullen volgen. Wanneer je kanalen zijn gekoppeld, moet je per kanaal een aantal gegevens invullen. Hierbij kun je denken aan de categorieën die je post, wat informatie over je doelgroep, de prijs die je vraagt voor een publicatie en dergelijke. Wanneer je alles hebt ingevuld, gaat een medewerker het kanaal af- of goedkeuren. Is je kanaal goed gekeurd, dan kun je met dat kanaal pitchen op opdrachten. Is je kanaal afgekeurd, kun je het kanaal wel laten staan in je dashboard. Iedere maand wordt gekeken of je al aan de eisen voldoet. 

Hoe werkt LinkPizza_Het aannemen van opdrachten voor publishers

Onder de campagnes kun je alle opdrachten zien die momenteel lopen. Je kunt de opdrachten zien waar je op kunt pitchen, maar je kunt ook de opdrachten zien waar je (nog) niet voor in aanmerking komt. Door gebruik te maken van de filteropties, kom je gemakkelijk aan een overzicht van de opdrachten waar je op kunt pitchen. Het kan gaan om verschillende soorten opdrachten. Van het plaatsen van foto’s en story’s tot het schrijven van artikelen en reviews. Wanneer je op een opdracht klikt, kun je zien wat er van je wordt verwacht en hoe de samenwerking eruit ziet. 

Aan de rechterkant van het scherm, kun jij in het dashboard je pitch schrijven. Je kunt in sommige gevallen het kanaal kiezen waarmee je de opdracht wilt doen. Daarnaast vul je een schatting in van het aantal mensen dat je content zal bekijken en vul je een motivatie in over waarom jij de opdracht wilt doen. Het kan overigens gaan om een barter deal, maar het kan ook gaan om een betaalde opdracht. Vul in het laatste geval ook in hoeveel je voor jouw content wilt ontvangen. Soms staat er een maximaal bedrag dat zij kunnen bieden. Ga daar dan ook niet overheen. Het kan ook zo zijn dat er eerst onderhandelt wordt over de prijs. 

Wordt je geselecteerd voor de opdracht, krijg je eventuele producten thuis gestuurd zodat jij de foto’s, video’s en dergelijke kunt maken. In veel gevallen heb je kort contact met de opdrachtgever over wanneer jij de content aanlevert. Voordat jij de content online zet, moet je een preview aanleveren. Zij keuren dit af of goed. Pas na goedkeuring mag je de foto’s en dergelijke posten. Gaat het om een artikel, kun je de preview met de public post preview plugin aanleveren. Na goedkeuring, post je jouw content. Vergeet niet om je definitieve content in te dienen. Pas na het indienen van je definitieve post, is de opdracht afgerond en kun je uitbetaald worden. 

Hoe werkt LinkPizza voor adverteerders?

Naast publishers heb je dus ook LinkPizza voor adverteerders. in dat geval werkt het een beetje anders. Een adverteerder moet allereerst een account aanmaken. Om dit te doen moet je eerst een abonnement kiezen. Je kunt kiezen uit lite, pro of agency. Het verschil daarin zit hem in de set-up kosten en de functies. Je kunt hier de verschillen uitgebreid bekijken. Na het kiezen van een account kun je een campagne opzetten. Beslis wat je met je campagne wilt bereiken. De opties zijn: 

  • Brand awarness
  • Engagement
  • Vindbaarheid
  • Conversie

Na het kiezen van je doel, moet je besluiten of je wilt dat publishers op jouw doel moeten kunnen pitchen,  jezelf publishers uitnodigt óf dat je dit uitbesteedt aan LinkPizza. Kies vervolgens op welke kanalen jouw campagne uitgevoerd moeten worden. Je kunt kiezen uit alle beschikbare kanalen en daarbij geef je aan of het om een post, link of review gaat. De volgende stappen bestaan uit het beschrijven van je campagne/briefing en je voorwaarden. Besluit welke doelgroep je wilt bereiken en of het om een barterdeal gaat óf dat publishers een bod mogen aangeven. Of wellicht beiden. 

Heb je alles beschreven en gecontroleerd, dan moet je als laatste enkel nog de campagne bevestigen. Je moet het zien als een aanvraag omdat een LinkPizza medewerker de laatste check doet en eventueel contact opneemt wanneer er aanpassingen nodig zijn. Wil je de aangeleverde content van publishers ook gebruiken, moet dit wel in je briefing staan zodat publishers weten dat hun werk wordt gebruikt. Je kunt ook pitchers en publishers voor latere campagnes uitsluiten. Zo blijft je bereik zich ontwikkelen. 

LinkPizza berekent een bod bovenop jouw prijs. Kies je ervoor om zelf publishers uit te nodigen voor jouw campagne, dan moet je een bod opgeven. Hier wordt de LinkPizza fee dus vanaf gehaald en krijgt de publisher een lager bod te zien. Doen publishers een bod op jouw campagne, houdt er dan rekening dat het bedrag dat jij als adverteerder te zien krijgt, inclusief de commissie van LinkPizza is. Dit komt omdat jij gebruik gemaakt van het netwerk van platform. 

LinkPizza mediakit

Om ervoor te zorgen dat adverteerders een goede indruk krijgen van de publishers, wordt er per kanaal een mediakit aangemaakt. Hierop staat alle informatie vermeldt die van belang is. Bijvoorbeeld het bereik, de doelgroep(geslacht en leeftijden), de categorieën, de prijzen die de publisher hanteert en een korte toelichting over de publisher en het kanaal. Het nadeel is dat de mediakit enkel zichtbaar is voor adverteerders met een pro-abonnement. Bij samenwerkingen waar de publisher mag pitchen op een opdracht, is de LinkPizza mediakit wel zichtbaar voor adverteerders. 

De LinkPizza mediakit is zichtbaar via Google en dus kun je ook buiten LinkPizza om op mediakit gevonden worden. Je kunt er als publisher voor kiezen om de LinkPizza mediakit te gebruiken als mediakit voor samenwerkingen met bedrijven buiten LinkPizza om. Het is dus mogelijk om op je website de link naar je LinkPizza mediakit aan te brengen of deze te versturen via mail naar andere bedrijven. 

LinkPizza plugin

Je kunt ook de LinkPizza plugin downloaden op je website. Dit kun je eenvoudig doen door middel van de LinkPizza plugin te downloaden, bijvoorbeeld bij plugins bij  WordPress. Je kunt het ook op een andere manier implementeren op je website. Je kunt namelijk ook het Javascript toevoegen aan je site. Het Javascript heeft jouw unieke code in zich. Op die manier worden alle links automatisch omgezet in affiliatie links. Wanneer jij linkt naar bedrijven of organisaties die zijn aangemeld bij een affiliatie netwerk, die bij LinkPizza is aangesloten, wordt dit door de plugin automatisch een affiliatie link. 

Wat doet de LinkPizza plugin?

De plugin zet alle links op jouw website direct om naar betaalde affiliatie links. Op die manier hoef je dus niet bij verschillende affiliatie netwerken een account aan te maken. Houdt er wel rekening mee dat LinkPizza een marge aftrekt van jouw inkomsten. Het is in sommige gevallen dus voordeliger om wel met verschillende platformen te werken. Het kost je wat meer werk, maar helpt je misschien wel aan meer inkomsten. 

LinkPizza werkt samen met de volgende Affiliatie netwerken: 

LinkPizza Chrome Extensie

Je hebt ook een LinkPizza chrome Extensie die je kunt downloaden. Ik raad je aan om deze te downloaden, omdat het direct in Google laat zien welke websites affiliatie aanbieden. Dit biedt voor mij de grootste uitkomst, omdat de LinkPizza Plugin bij mij niet helemaal naar behoren werkt. De LinkPizza extensie maakt het voor mij daarom alsnog mogelijk om geen enkele link te missen. Wil je de extensie niet downloaden, dan heb je in het dashboard van LinkPizza de mogelijkheid om handmatig te controleren of het bedrijf is aangesloten. 

Je kunt op twee manieren zien welke links affiliatie aanbieden. Achter de zoekresultaten in Google tref je bij sommige websites een geel dollarteken aan. Het dollarteken geeft aan dat die website is aangesloten bij een van de affiliatie netwerken waarmee LinkPizza samenwerkt. Daarnaast kun je ook klikken op het icoontje van LinkPizza tussen je Google Chrome Extensies. Op deze afbeelding tref je het voorbeeld aan. LinkPizza chrome extensie

Mijn ervaring met LinkPizza

In eerste instantie vind ik het erg positief dat je op veel verschillende manieren kunt aanmelden bij het platform. Dit maakt dat je ook verschillende opties hebt om samenwerkingen te krijgen. Het heeft bij mij wel een hele tijd geduurd voordat ik eindelijk kon pitchen op verschillende samenwerkingen. Het platform werkt alle data namelijk een keer in de maand bij. Bijvoorbeeld het aantal volgers en/of bezoekers, het aantal kliks en dergelijke. Wanneer je net niet genoeg volgers hebt, moet je dus een maand wachten totdat je opnieuw kunt kijken of jij je kunt aanmelden met een bepaald kanaal. 

Nu ik eenmaal ben aangemeld en goedgekeurd met mijn kanalen, vind ik het systeem gemakkelijk werken. Je kunt alleen pitchen op de opdrachten wanneer jij aan de eisen voldoet. Bijvoorbeeld het gekoppelde kanaal heeft het juiste aantal volgers en de opdracht sluit aan bij jouw niche en doelgroep. Daarnaast is het fijn dat er de mogelijkheid is om previews in te dienen. Op die manier weet je zeker dat je met jouw content aan de juiste eisen voldoet. Wat mij betreft dus zeker raadzaam om je met jouw kanalen aan te melden bij LinkPizza. 

De plugin is wat mij betreft een ander verhaal. In eerste instantie werden er verschillende woorden aangepast naar affiliatie links. Momenteel zijn het enkel bedrijfsnamen die omgezet zouden moeten worden naar een affiliatie link. Dit lijkt bij mij niet te gebeuren. Wellicht komt dit omdat ik werk met Elementor als pagebuilder. Hierdoor kan de plugin ook geen advies geven over eventuele raadzame links. Vaak zet ik de plugin daarom ook uit voor de pagina’s en voer alsnog handmatig links toe. Daarnaast vertraagt de LinkPizza plugin je website aanzienlijk. 

Ondanks de LinkPizza plugin bij mij dus minder goed werkt, heb ik al aardig wat opdrachten via LinkPizza mogen uitvoeren. Het gaat hierbij om barterdeals, maar ook om betaalde opdrachten. Wat dat betreft ben ik dan ook zeer tevreden over het netwerk. Ik raad je daarom ook aan om je bij LinkPizza aan te melden. Niet geschoten is altijd mis zullen we maar zeggen. Ik heb ook al een betaling ontvangen en dat is goed verlopen. 

Wil jij ook met LinkPizza samenwerken?

Wil jij je ook graag aanmelden bij LinkPizza. Dat is natuurlijk mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om je als publisher, dus als content creator, aan te melden, maar je kun je ook aanmelden als adverteerder. In het laatste geval meldt jij je aan als bedrijf die via LinkPizza meer klanten wilt binnenslepen. Een adverteerder kan zich hier aanmelden

Werk jij samen met LinkPizza?

Linkpizza

*Dit artikel bevat affiliatie links

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant?