Elementor pro als webdesign builder

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Het oog wilt ook wat en dus is het uiterlijk van je website erg belangrijk. Vroeger was het noodzakelijk om programmeerkennis te hebben om je eigen webdesign samen te stellen. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om toch zelf je webdesign samen te stellen, zonder te programmeren. Elementor,  en met name Elementor Pro, is daar er een van. Met het gemak van een simpele knop kun je alles aan heel je website veranderen zonder ook maar iets te programmeren. Voor mij was dit echt de ideale oplossing en daarom vertel ik jullie graag meer. 

Waarom een webdesign?

Zoals ik eerder al schreef, is een webdesign wat je website kan maken of breken. Je content/boodschap kan nog zo mooi zijn, maar als je website er niet aantrekkelijk uitziet, zul je als nog weinig bezoekers trekken. Het is dus belangrijk om alle pagina’s er hetzelfde uit te laten zien, de kleuren moeten niet te druk zijn en het lettertype moet goed te lezen zijn. Vooral het lettertype en de kleuren kunnen doorslaggevend zijn, in de gebruikerstevredenheid. Als je meer informatie wilt hebben over een webdesign, kijk dan hier.

Bij het starten van mijn website, had ik een duidelijk beeld dat ik wilde creëren, maar ik had geen idee hoe ik dit moest doen. Ik heb altijd iets voor ogen dat ik nooit had kunnen realiseren zonder een webdesign programma. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een programma om gratis mee aan de slag te kunnen, omdat ik zeker wilde weten dat ik kon maken wat ik voor ogen had. Elementor is het geworden. 

Wat is Elementor?

Met meer dan 5 miljoen actieve downloads is Elementor een van de grootste website builders die er is. Elementor maakt het mogelijk voor professionals en beginners om hun ideale webdesign te realiseren. De missie van Elementor is om maximaal plezier te realiseren, maar met zo min mogelijk moeite. En dat het liefste op internationaal niveau, zodat het voor iedereen mogelijk is. Alle design moeilijkheden, heeft Elementor geïmplementeerd in hun platform, zodat zij alle moeilijkheden voor jou oplossen. Niets is te moeilijk en alle opties worden dankzij dit platform ineens mogelijk. 

De opties

Het gemak van Elementor is dat het met een drag-en-drop systeem werkt. Hierdoor kun je jouw website letterlijk bouwen zoals jij het wilt. Bovendien kun je direct zien hoe alle pagina’s eruit komen te zien voor bezoekers. Dankzij de responsive modus kun je ook meteen weten hoe de pagina eruit ziet op tablets en op telefoons. Die hebben namelijk een andere grootte nodig. Daarnaast kun je gemakkelijk de shortcut cheatsheet gebruiken, worden je aanpassingen automatisch opgeslagen en kun je alles door middel van de revisie geschiedenis weer terug zetten. Zelfs met de gratis versie heb je ontzettend veel mogelijkheden dat je met Elementor kunt doen. Wil je meer over alle opties weten, kijk dan op deze pagina.

Waarom dan toch Elementor Pro?

Al vrij snel ben ik overgestapt naar de betaalde Elementor Pro versie. Deze optie biedt veel meer mogelijkheden om mijn website precies zo te bouwen, zoals ik hem wilde. Ik vertel je graag wat meer over de verschillende Elementor Pro pakketten die Elementor aanbiedt.  

Elementor Pro opties

Pro opties

Het fijne aan de opties van Elementor Pro is dat je er vaste templates kunt maken. Hierdoor hoef je niet meer handmatig iedere pagina hetzelfde te bouwen. Dit bespaart een hoop tijd. Ook kun je handige Pop-up’s bouwen, zoals ik bijvoorbeeld voor dit artikel van Licor 43 heb gedaan. Wil je graag een webshop openen, dan heeft Elementor Pro een handige Woocommerce builder. Uiteraard er zijn nog veel meer mogelijkheden die Elementor Pro aanbiedt. Hieronder vindt je alle opties. 

De Elementor Pro pakketten 

Elementor biedt een aantal pakketten aan. Allereerst de gratis optie. Je kunt de gratis plug-in gemakkelijk downloaden door middel van deze link. Naast de gratis mogelijkheid, heb je ook de keuze uit drie pakketten. Allereerst het pakket Personal, het pakket Plus en het pakket Expert. Het verschil tussen alle pakket is het aantal websites waarop jij Elementor Pro kunt gebruiken. Bij het Personal pakket kun je hem op 1 website installeren, bij het Plus pakket kun je 3 websites ermee voorzien en bij het Expert pakket kun je maar liefst 1000 websites met Elementor Pro bouwen. 

Elementor Pro kosten

Aangezien de pakketten dus eigenlijk hetzelfde zijn, maar enkel verschillen in hoeveel websites je ermee kunt voorzien, lopen de prijzen uiteraard uiteen. Het Personal pakket, dus voor 1 website, schaf je aan voor 49 dollar per jaar. Omgerekend is dit momenteel €44,12. Wil je drie websites ermee voorzien, dan kost het 99 dollar per jaar. Dat kost €89,15. Bij het Expert pakket, kost het je 199 dollar, omgerekend is dit €179,20.

De lijken vrij hoog, maar als je kijkt welke mogelijkheden de Pro versie allemaal biedt, is dit het zeker waard. Hij is namelijk zoveel meer waard dan enkel 44 euro. Momenteel heeft Elementor zelfs kortingen op twee pakketten. 

Pakketten van elementor pro

Voor- en de Nadelen aan Elemtor Pro

Ondanks deze plugin veel meer voordelen heeft nadelen, moet ik ze natuurlijk wel met jullie delen. Daarom vertel ik jullie graat wat meer over de voor- en nadelen van Elementor. 

Voordelen

  • Uiteraard hoef je enkel wat knoppen in de stellen en alle opties op programmeer gebied liggen voor je open. Het lettertype, de kleur, de grootte, de dikte, alle opties zijn mogelijk. 
  • Doordat Elementor door veel verschillende website genieën wordt gebruikt, zijn er ontzettend veel filmpjes en pagina’s over te vinden. Wil je dus een bepaald iets bouwen, maar heb je geen idee hoe, dan is er vaak wel ergens een filmpje over te vinden. 
  • De widgets en templates worden steeds weer vernieuwd en aangevuld. Hierdoor blijven de mogelijkheden die Elementor Pro biedt, zich steeds verder uitbreiden. 
  • Met de nieuwe functie thema stijl kun je gemakkelijk het uiterlijk van je hele website veranderen zonder dat handmatig bij iedere pagina te hoeven doen.  

Nadelen

  • Ondanks de plugin zo ontzettend veel mogelijk maakt, mis ik af en toe nog wel wat opties. Zo mis ik bijvoorbeeld de optie om bepaalde pagina’s leeftijdgebonden te maken. 
  • Een voordeel en een nadeel is dat als je jouw website hebt gebouwd met een Elementor en vervolgens ervoor kiest om de plugin te verwijderen. Blijft de layout staan, maar de layout wordt niet automatisch over genomen door een andere pagebuilder. Maar dan alsnog is dit ook niet het geval bij andere pagebuilders.

Wil je mijn hulp met Elementor Pro?

Kom je er toch niet helemaal uit en wordt je ook niet wijzer van de filmpjes die beschikbaar zijn? Geen probleem, ik help je graag verder met het bouwen van je website. Neem eventjes contact met mij op en dan kijk ik wat ik voor je kan doen. Je kan contact met mij opnemen via mijn contactpagina

Hoe maak jij jouw webdesign?

*Deze pagina bevat affiliatie links

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze berichten: