Canon BR-E1 Remote verbinden aan Canon EOS M50

Canon BR-E1 Remote verbinden aan Canon EOS M50

Het maken van goede foto’s kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Om ervoor te zorgen dat je effectief te werk gaat, kan een wireless afstandsbediening erg gunstig zijn. Uiteraard wil je er wel voor zorgen dat je de juiste wireless afstandsbediening koopt. Ik kocht de Canon BR-E1 remote, alleen de handleiding ontbrak bij de afstandsbediening. Het geschikte moment voor mij om er een artikel over te schrijven. Je leest alles over de Canon BR-E1 wireless remote in dit artikel. 

Wat is een wireless afstandsbediening?

Bij de opkomst van fotocamera’s, ontstonden al snel draadontspanners. Dit is een kabel die je kon vestigen aan je camera waar een knopje aan zit. Hiermee hoef je de camera zelf niet aan te raken en zo heb je dus geen trillingen op de foto. Ook kan je verder van de camera afstaan. Erg handig bij het maken van wild leven foto’s, omdat je dan niet in zicht van de dieren hoeft te staan. Al snel kwamen er draadloze afstandsbedieningen, oftewel de wireless afstandsbediening. Wireless afstandsbedieningen werken regelmatig op infrarood signaal, maar de Canon BR-E1 Remote koppelt via bluetooth en internet. Dat is dus ook mogelijk. 

Het lastige aan wireless afstandsbedieningen is dat de remotes niet aan iedere camera gekoppeld kunnen worden. Ga je er eentje aanschaffen, zorg er dan voor dat je zeker weet dat jouw camera gekoppeld kan worden aan de wireless afstandsbediening. Overigens is dat niet anders bij een draadontspanner. Iedere camera heeft namelijk een andere soort connectie mogelijkheden. 

Waarom je een wireless afstandsbediening zou moeten gebruiken?

Misschien vraag jij je af waarom een wireless afstandsbediening überhaupt handig is. In een hoop gevallen kan een wireless afstandsbediening zeker een uitkomst bieden. Allereerst zorgt een afstandsbediening ervoor dat je geen trillingen veroorzaakt bij het fotograferen. Dat is erg handig wanneer je foto’s met een grote sluitertijd fotografeert. Iedere beweging kan dan namelijk jouw foto wazig maken. Dit wil je voorkomen en dat kan met een wireless afstandsbediening. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen waarom een remote handig is om te hebben. Zoals: 
 • Met een draadloze afstandsbediening kun je gemakkelijker foto’s van jezelf maken
 • Met een wireless afstandsbediening heb je meer bewegingsvrijheid. Hierdoor kun je bijvoorbeeld bijzondere foto’s maken omdat je kunt communiceren met het model 
 • Bij het fotograferen van dieren kun jij je gemakkelijker schuilhouden waardoor je dieren niet afschrikt. Je hoeft namelijk het knopje op de camera niet in te drukken

Canon

Wanneer je aan camera’s denkt, kun je Canon zeker niet vergeten. Het is een wereldwijd bekend merk dat een trendsetter is rondom camera’s. Al sinds 1937 maakt het bedrijf camera’s en is oorspronkelijk opgericht in Japan. Momenteel heeft het merk meerdere vestigingen in bijvoorbeeld Amerika, Europa en Oceanië. In Europa is de vestiging in 1957 geopend. Ondanks het bedrijf dus Japans is, is de vestiging in Europa een van de drie hoofdvestigingen en levert het een kwart van alle inkomsten. Het bedrijf focust zich op professionals, consumenten en bedrijven. Dit maakt dat Canon een uitgebreid assortiment levert. 

Het bedrijf vindt het ook belangrijk om te blijven ontwikkelen en om vooruitstrevend te zijn. De basis aan dat streven ligt de Kyosei filosofie. Dit staat voor samen leven en samen werken voor het algemene belang. Concreet houdt dit in dat alle mensen ongeacht ras, cultuur en godsdienst, harmonieus samenleven en samenwerken voor het algemene belang en een bijdrage leven aan een welvarende samenleving. Deze filosofie wordt doorgevoerd in de missie, visie, bedrijfsvoering, waarden en de wijze waarop zij omgaan met het personeel, maar ook hoe zij omgaan met andere bedrijven en in hun rol in de wereld. 

Canon BR-E1 Remote

Ook Canon biedt dus wireless remotes aan. Een afstandsbediening uit hun assortiment is de Canon BR-E1 Remote. Met de Canon BR-E1 kun jij je camera scherpstellen mits je een lens hebt dat elektrisch is. Daarnaast kun je met de Canon BR-E1 Remote ook foto’s maken en video’s opnemen. Op de afstandsbediening zit ook de mogelijkheid om in- en uit te zoemen met een elektrische lens en kun je beslissen of je een extra seconde wilt hebben bij het foto’s schieten. Je kunt de Canon BR-E1 door middel van bluetooth aan jouw camera verbinden en heeft een bereik van ongeveer 5 meter. 

Bij het aanschaffen van de Canon BR-E1 Remote heb je ongeveer 2 jaar garantie. Je kunt overigens ongeveer een jaar met de accu van de afstandsbediening doen, aangezien hij lage energietechnologie bevat. De Canon BR-E1 Remote kun je aan verschillende soorten camera’s koppelen. Veel websites zijn verdeeld over de vraag aan welke de afstandsbediening precies gekoppeld kan worden. Op Canon staat dat de volgende camera’s gekoppeld kunnen worden aan de Canon BR-E1 Remote: 

 1. CANON POWERSHOT G7 X MARK III
 2. Canon PowerShot G5 X Mark II
 3. Canon EOS M6 Mark II
 4. Canon EOS 77D
 5. Canon EOS M50
 6. CANON EOS 6D MARK II
 7. Canon EOS 250D
 8. Canon EOS 850D
 9. Canon EOS R5
 10. Canon EOS M200
 11. Canon POWERSHOT SX70 HS
 12. Canon EOS 800D
 13. Canon EOS 200D
Canon-statiefgrip HG-100TBR

Je kunt de Canon BR-E1 Remote los kopen, maar hij wordt ook meegeleverd wanneer jij de Canon-statiefgrip HG-100TBR aanschaft. Dit is eigenlijk een statief waar de Canon BR-E1 Remote in gekoppeld kan worden. Je camera kan bovenop het statief gezet worden. Aan de statief zit ook een mogelijkheid om een microfoon aan te brengen. Een knop op het statief zorgt ervoor dat je de camera in verschillende hoeken kunt draaien. De batterij gaat 10.000 uur mee. Je kunt de Canon – statiefgrip HG-100TBR voor €100,31 kopen bij Bol.com. Je kunt hem ook bij de Media Markt vinden. Daar betaal je €109,99. 

Canon BR-E1 handleiding

Wanneer je de Canon BR-E1 Remote aanschaft, zul je ontdekken dat een handleiding ontbreekt. Vrij lastig aangezien het niet zo een, twee, drie duidelijk is hoe je de draadloze afstandsbediening kunt koppelen aan je camera. Op de website van Canon kun je gelukkig een uitgebreide handleiding van Canon BR-E1 remote vinden. Je kunt de BR-E1 handleiding in verschillende talen downloaden. Klik hier om de Canon BR-E1 handleidingen te vinden. De handleiding is 20 bladzijden en beschrijft onder andere de onderdelen, hoe je de batterij kunt vervangen, hoe je de wireless afstandsbediening koppelt en nog veel meer informatie. 

Canon BR-E1 Remote verbinden aan Canon EOS M50

Ben jij benieuwd hoe je de Canon BR_E1 Remote koppelt aan Canon EOS M50? Ik beschrijf hier stap voor stap hoe je deze twee aan elkaar kunt koppelen. 

 1. Allereerst ga je op je camera naar instellingen voor functies
 2. Ga vervolgens naar instellingen draadloze communicatie en zet de Bluetooth-functie op afstandsbediening
 3. Vervolgens ga je naar Pairing, dat vindt je onder de functie bluetooth-functie en stel de mogelijkheden in 
 4. Pak nu de draadloze afstandsbediening erbij en druk W en T tegelijkertijd in. Dit zorgt ervoor dat de twee elkaar vinden
 5. Om de wireless afstandsbediening te gebruiken, moet jij de Canon EOS M50 eerst op transportmodus zetten. Kies zelfontspanner 10sec/afst. Dit betekend overigens niet dat het 10 seconde duurt voordat de foto wordt genomen 
 6. Kies vervolgens aan de zijkant van de Canon BR-E1 remote een van de 3 standen. De stand met de cirkel geeft aan dat de foto in 1 keer wordt gemaakt, de stand met een 2 geeft aan dat de foto na 2 seconde wordt gemaakt en de laatste stand is om mee te filmen 

Zodra de camera en de afstandsbediening zijn gekoppeld, kun je foto’s maken. Druk op de knop om een foto te maken. Het gemak aan de optie met een extra paar seconde is dat je genoeg tijd hebt om de afstandsbediening ergens te verstoppen. 

Hoe film je met de Canon EOS M50 en Canon BR-E1 Remote?

Er zit dus ook een camera stand op de Canon BR-E1 Remote. Ook dit vraagt enige instelling om de afstandsbediening te laten werken. Ik neem het stap voor stap met je door. Ik ga er even vanuit dat je stap 1 tot en met 4 van hierboven al hebt doorgelopen om de camera aan de draadloze afstandsbediening te koppelen.  

 1. Zet de Canon EOS M50 in filmmodus, dit doe je door aan de knop bovenop de camera te draaien naar de filmcamera
 2. Druk vervolgens op het menu knopje 
 3. Ga naar opname instellingen en dan op het eerste tabblad naar afst.bediening. Zet die functie op inschakelen
 4. Pak de Canon BR-E1 erbij en zet die aan de zijkant ook op de camera stand. Dit is het onderste knopje
 5. Wanneer je op de grote knop op de Canon BR-E1 remote drukt, wordt het filmen gestart. Druk je nog een keer dan stop je met filmen
Wireless afstandsbediening Canon BR-E1

Mijn ervaring met het gebruik van Canon BR-E1 Remote

Eigenlijk vanaf het moment dat ik de Canon EOS M50 had aangeschaft, wilde ik al een draadloze afstandsbediening. De verkoper in de winkel adviseerde mij destijds om dit nog niet te doen en het eerst met mijn telefoon uit te proberen. Je kunt de Canon EOS M50 namelijk koppelen aan je telefoon. Ik ben nu inmiddels een halfjaar verder en heb eindelijk een draadloze afstandsbediening aangeschaft. Wat een opluchting zeg. Het knopje is klein en compact waardoor het er niet meer zo lomp uitziet. Veel foto’s kon ik niet gebruiken omdat mijn telefoon zichtbaar was. 

Met de Canon BR-E1 Remote is dat gelukkig verleden tijd. Omdat de afstandsbediening voor vele camera’s geschikt is, zit er geen beschrijving bij hoe je de afstandsbediening kunt koppelen aan je camera. Dit vond ik erg vervelend. Ik heb dan ook het internet moeten afzoeken hoe ik de Canon BR-E1 Remote kon koppelen aan de Canon EOS M50. Daarnaast vond ik het een gokje om de wireless afstandsbediening aan te schaffen. Iedere internetpagina geeft namelijk iets anders aan of de twee überhaupt gekoppeld konden worden. 

Ik kan bij deze bevestigen dat het dus wel degelijk kan. Enkel zou je met de knopjes W en T moeten in- en uitzoomen. Dat lukt bij mij dus niet. Waarschijnlijk ligt dit aan het feit dat ik geen elektronische lens heb. Houd er dus rekening mee dat je hier niet mee kunt in en uitzoomen wanneer je een normale lens heb zoals ik. Overigens kun je ook niet met de app, die Canon aanbiedt voor je telefoon, in- en uitzoomen. Wat dat betreft mis je dus niets. Al was het wel handig geweest

De verkooppunten van wireless afstandsbediening Canon BR-E1 Remote

Wil jij ook graag de wireless afstandsbediening Canon BR-E1 Remote aanschaffen? Op veel plekken is de afstandsbediening uitverkocht, maar hij is zeker nog wel te vinden. Je kunt hem vinden bij Kamera Express voor €49,-. Ook de Media Markt heeft in sommige winkels de Canon BR-E1 Remote beschikbaar voor €49,99. Ik heb hem bij Bol.com aangeschaft voor €53,-. 

Tot slot over Canon BR-E1 Remote

Wil jij graag af van het foto’s maken op je telefoon of simpelweg wat meer bewegingsvrijheid hebben? De Canon BR-E1 Remote werkt door middel van een bluetooth koppeling waardoor je ook geen vibraties hebt tijdens het maken van je foto. Het is met sommige camera’s, zoals de Canon EOS M50, even uitzoeken hoe je de twee kunt koppelen, maar als het eenmaal is het gelukt is het zeker de moeite waard. Het knopje is klein en compact waardoor je geen groot object in je handen hebt. Overigens werkt hij wel op batterijen en dus is het handig dat je ervoor zorgt dat je extra batterijen op zak hebt. 

Maak jij gebruik van een wireless afstandsbediening?

Canon BR-E1 Remote

Dit artikel bevat affiliatie links 

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant?