8 X handige accessoires voor mobiele telefoons

8 X handige accessoires voor mobiele telefoons

Mobiele telefoons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Er zijn een hoop winkels waar je mobiele telefoons kunt aanschaffen en dat maakt dat je soms niet eens meer weet waar je eigenlijk moet beginnen met zoeken. Daarnaast zijn er ook steeds meer accessoires voor mobiele telefoons te vinden. Er zijn allerlei accessoires voor mobiele telefoons die het gebruik gemakkelijker, veiliger en voordeliger maken. Ik deel graag met jou 8 handige accessoires voor mobiele telefoons. 

Wat zijn mobiele telefoons?

Mobiele telefoons worden oorspronkelijk in 1973 voor het eerst uitgevonden. Dit was niet bepaald een telefoon zoals wij hem nu kennen. Het woog meer dan een kilo, had een zwart wit scherm en hij moest 10 uur lang opladen. In de jaren 90 maakte mobiele telefoons een opkomst, alhoewel toen niemand er nog echt op zat te wachten. Misschien ken je dat filmpje wel uit 1999 waarin er aan verschillende mensen wordt gevraagd of zij een mobiele telefoon hebben.  Wil je meer weten over de opkomst van mobiele telefoons, kijk dan hier.

Tegenwoordig is de techniek rondom mobiele telefoons behoorlijk uitgebreid. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het met een mobiele telefoon wel doen. Betalen, muziek luisteren, videobellen, notitie’s maken, spelletjes spelen en de lijst gaat maar door. Het vervangt tegenwoordig een hoop andere producten, zoals je portemonnee, de vaste telefoon en een computer. 

Android of iOS

Bij het kiezen van een mobiele telefoon kun je uit twee besturingssystemen kiezen. Android is een openbaar besturingssysteem van Google. Verschillende merken kunnen daar een eigen draai aan geven, door standaard apps toe te voegen of het uiterlijk te veranderen. IOS is het besturingssysteem van Apple. Het blijft altijd een eeuwenlange strijd welk besturingssysteem beter is. De theorie kan nogal verschillen van de praktijk. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke ervaringen en voorkeuren. Welke telefoon je kiest, bepaald ook welke accessoires voor mobiele telefoons je kunt aanschaffen. 

Android in het kort

Android is dus een openbaar besturingssysteem. Naast Samsung zijn er nog vele andere smartphone merken die gebruik maken van het android besturingssysteem. Android staat bekend om de aanpasbare huisstijl. Je kunt de achtergrond, apps en kleuren gemakkelijk aanpassen. Je kunt daarnaast apps buiten de appstore om downloaden. Dit brengt overigens wel risico’s met zich mee. Aangezien android voor verschillende merken wordt gebruikt, ligt de prijscategorie van deze accessoires voor mobiele telefoons lager als bij accessoires voor Iphone’s.  

iOS in het kort

Bij iOS staan veiligheid en veelzijdigheid hoog in het vaandel. Je kunt wel een miljoen apps downloaden die door Apple worden gecontroleerd en worden goedgekeurd. Overigens verzamelt Apple enkel lokaal jouw data en zonder toestemming wordt die data niet gedeeld met derden. Naast de duizenden apps, is het besturingssysteem voor vele te gebruiken. Je hoort vaak dat het overzichtelijk is. Daarnaast wordt het systeem regelmatig geüpgraded en daardoor kun je lang met je telefoon doen.  Nieuwe Iphone’s zijn wel behoorlijk duur en ook de accessoires voor mobiele telefoons zijn vaak prijziger. 

Wat zijn accessoires voor mobiele telefoons?

Of je nu kiest voor android of iOS, tegenwoordig zijn er ontzettend veel accessoires voor mobiele telefoons te vinden. Het doel van accessoires voor mobiele telefoons is om het gebruik van je telefoon veiliger, gemakkelijker of voordeliger te maken. Daarnaast dienen accessoires voor mobiele telefoons er ook voor om jouw telefoon te personaliseren, omdat je accessoires voor mobiele telefoons kunt aanschaffen in verschillende kleuren, patronen en modellen. Ondanks er onwijs veel accessoires voor mobiele telefoons op de markt zijn, deel ik in dit artikel 8 accessoires voor mobiele telefoons die ik onwijs handig vind om te hebben. 

MobileMobile

8 Handige accessoires voor mobiele telefoons

1. Telefoonhoesje

Voor de een is een telefoonhoesje één van de onmisbare accessoires voor mobiele telefoons en voor de ander juist niet. Telefoonhoesjes zijn er speciaal voor gemaakt om jouw telefoon extra bescherming te bieden. Een telefoon is een kwetsbaar apparaat dat eigenlijk overal met ons mee naar toegaat. Hij kan dan ook zo uit je jaszak, uit je hand of iets dergelijks vallen. Wanneer een telefoon valt, kan een telefoonhoesje ervoor zorgen dat de klap wordt opgevangen en je scherm en/of telefoon nog blijft werken. 

Back cover of book cover als telefoonhoesje

Telefoonhoesjes kun je in twee verschillende modellen kopen. Namelijk back covers of book cases. Een back cover gaat eigenlijk enkel over de achterkant van je mobiele telefoon heen. Het is belangrijk om een back cover te kiezen die bij jouw type telefoon past, omdat er gaten zitten op de plekken waar de camera zit. Je kunt dus gewoon foto’s en filmpjes maken. Book covers beschermen ook de voorkant van je telefoon. Vaak is er aan de binnenkant ruimte om pasjes te bewaren.  

Waar koop je telefoonhoesjes? 

Er zijn maar weinig winkels waar je geen telefoonhoesjes kan kopen. Je kunt deze accessoires voor mobiele telefoons in vele kleuren en patronen kopen. Hierdoor zijn telefoonhoesjes echte mode statements geworden. Veel kledingmerken bieden tegenwoordig ook telefoonhoesjes aan, maar je kunt ze ook vinden bij elektronica winkels, zoals: GSMpunt, MediaMarkt en dergelijke. 

2. Pantserglas / screenprotectors

Om je telefoon nog beter te beschermen, kun je ervoor kiezen om pantserglas of screenprotectors te gebruiken. Waarbij het pantserglas gehard glas is, is een screenprotector juist een display folie. Wanneer je wilt weten, welke van de twee je het beste kunt kiezen, adviseer ik je deze pagina te bekijken. Het scherm of de display van je telefoon is het meest kwetsbaarste van je mobiele telefoon. Het is dus belangrijk een van deze twee accessoires voor mobiele telefoons in te zetten om je telefoon beter te beschermen. 

Pantserglas of screenprotector kopen? 

Ik raad je aan om het scherm van je telefoon goed te beschermen door middel van deze accessoires voor mobiele telefoons. Bij iedere elektronica winkel kun je pantserglas of screenprotectors kopen. In sommige winkels zetten ze ter plekken deze must-have accessoire op je mobiel. Het is namelijk nogal een kunst om het zonder zonder luchtbellen op je scherm te krijgen. Let bij het aanschaffen van een protector op of hij wel op jouw type en model telefoon past. Het is zonde als je iets hebt gekocht dat niet past.  

3. Een geheugenkaartje

Hetgeen waar ik vaak tegen aanloop is dat het geheugen van mijn telefoon volraakt. Iedere keer moet je bepaalde dingen verwijderen om geheugen vrij te maken. Niet alleen is dat heel frustrerend, maar er komt ook een keer een punt waarop je keuzes moet maken welke foto’s en video’s je bewaart. Door een micro-SD of geheugenkaartje in je telefoon te plaatsen, kun je veel meer foto’s, apps en bestanden kwijt op je telefoon. Je hoeft dan dus minder snel keuzes te maken wat je verwijderd en wat niet. 

Micro-SD grootte 

Geheugenkaartjes zijn er in verschillende groottes. Micro-SD is de kleinste soort geheugenkaart die er is. Het is belangrijk om te kijken welke grootte je nodig hebt, omdat als je een te groot geheugenkaartje hebt, hij niet in je telefoon past. Tegenwoordig is een micro-SD kaartje speciaal voor telefoons gemaakt. Het geheugen geeft aan hoeveel ruimte het geheugenkaartje bevat. Vaak wordt dit aangetoond in gigabyte, maar je hebt ze ook in megabyte. Gigabyte is overigens 1000 keer groter dan megabyte. Om je een beeld te geven van de verschillende groottes, noem ik er graag een paar voor je op: 

  • 2GB
  • 32GB
  • 256GB
  • 512GB
Micro-SD kopen? 
Ook voor micro-SD’s geldt dat je ze in vele winkels kunt kopen. Je kunt ze zelfs in de supermarkt vinden. SD-kaartjes zijn overigens niet alleen handig voor je telefoon, maar ook voor je fotocamera is het verstandig om een geheugenkaartje te kopen. Houdt er wel rekening mee dat je ook een geheugenkaart reader nodig hebt, om de de bestanden over te zetten naar je computer. Voor een uitgebreide collectie van deze accessoires voor mobiele telefoons zit je bij GSMpunt en de MediaMarkt goed. Wil je een reader kopen, dan kun je terecht bij Bol.com. 

4. Draadloze oordopjes / airpods

Wat mij betreft zijn draadloze oordopjes onmisbare accessoires voor mobiele telefoons. Je hebt namelijk geen gestoei meer met een draad dat continu in de knoop zit. Niet alleen bespaar je een hoop tijd omdat je ze niet meer uit de knoop hoeft te halen, maar daarnaast heb je meer bewegingsvrijheid dan normale oordopjes. Eerder probeerde ik al deze oordopjes van FRESH’N REBEL. Ik ben in ieder geval groot fan. Overigens zie je draadloze oordopjes steeds vaker. 

Verschil tussen airpods en draadloze oordopjes

Wanneer je opzoek gaat naar draadloze oordopjes zie je vaak een aantal soorten staan. Zo heb je airpods, earbuds, wireless earbuds en nog veel meer. Behoorlijk verwarrend als je niet goed in die wereld thuis bent. Allereerst is het belangrijk om te weten dat airpods, oordoppen zijn die enkel aan een Iphone gekoppeld kunnen worden. Draadloze oordoppen kunnen ook aan androïd telefoons gekoppeld worden. Op de verpakking staat ook vaak aangegeven, voor welke telefoon zij geschikt zijn. 

Waar koop je draadloze oordopjes /airpods?

Bij iedere elektronica winkel kun je airpods en oordopjes kopen. Ikzelf ben wel een koopjes jager en dus is het verstandig om te kijken waar je het goedkoopste uit bent. Draadloze oordoppen en airpods zijn namelijk erg duur. Wist je trouwens dat je voor airpods schattige airpods hoesjes kunt kopen. Dit zijn hoesjes waar jij je oordoppen gemakkelijk in kunt bewaren en waarin je ze ook nog is in kunt opladen. Onmisbare accessoires voor mobiele telefoons als je het mij vraagt. 

5. Powerbank

Niets is vervelender dan een mobiele telefoon die razend snel leeg gaat. Vooral de accu’s van oudere mobiele telefoons begeven het snel. Wanneer je veel apps op je telefoon hebt zitten en je veel met je telefoon doet, raakt je batterij simpelweg sneller leeg. Het is dus raadzaam om een powerbank mee te nemen. Met een powerbank kun je waar dan ook je telefoon opladen. Je laadt de powerbank op voordat je van huis gaat en zodra je telefoon leeg is, koppel je hem aan je telefoon. Op die manier heb je geen stekker nodig om toch bereikbaar te kunnen zijn. 

Daarnaast zijn powerbanks onmisbare accessoires voor mobiele telefoons, wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen, naar een festival gaat of reis bent. Je komt juist op dat soort momenten met een lege batterij te staan. Wie weet wanneer deze handige gadget binnen dit rijtje van accessoires voor mobiele telefoons van pas komt. Overigens kun je powerbanks ook koppelen aan draadloze speakers en andere elektronische apparaten met de juiste aansluiting. 

De grootte van powerbanks

Aangezien een powerbank opgeladen moet worden, zit er niet een oneindige hoeveelheid stroom in om je mobiele telefoon mee op te laden. Powerbanks hebben verschillende grootte en die bepaalt voor een deel hoelang je ermee kan doen. Het ene apparaat heeft nou eenmaal meer stroom nodig dan de andere. Je kunt kiezen uit een aantal categorieën: 0-5000mAh, 5000mAh – 10.000mAh, 10.000mAh-20.000mAh en 20.000 mAh +. Houdt er rekening mee dat niet alle groottes in het vliegtuig mee mogen. 

Powerbank kopen? 

Hoe groter de powerbank is, hoe duurder hij wordt. Inmiddels is de technologie zover dat je zelfs draadloze powerbanks hebt. Er zijn een hoop winkels die powerbanks aanbieden, zoals drogisterijen en huishoudwinkels. Vaak zijn dit powerbanks met een lagere capaciteit. Je kunt voor een uitgebreide collectie een kijkje nemen bij GSMpunt

6. Smartwatch of activity tracker

De laatste tijd hebben smartwatches en activity trackers een echte opkomst doorgemaakt. Smartwatches koppel je aan je telefoon en je krijgt er alle meldingen van je telefoon op binnen. Daarnaast kun je op alle berichten reageren zonder dat jij je telefoon hoeft aan te raken. Activity trackers bieden je meer informatie rondom je hartslag, je beweging en het aantal stappen dat je hebt gezet. Zo heb je meer inzicht in je gezondheid.

Het gebruik van een smartwatch of activitiy tracker

Zijn deze twee accessoires voor mobiele telefoons onmisbaar om te hebben? Niet perse, wel kan het je gebruik veiliger maken en beschermt het je telefoon beter tegen diefstal. Je kunt je telefoon in je kluis, jas of tas laten en je krijgt alsnog alle berichten binnen op je smartwatch. Dit maakt het gebruik veiliger omdat jij je handen vrij hebt. 

Smartwatch of activity tracker kopen?

Smartwatches zijn meer dan alleen handig. Tegenwoordig zijn het echte mode accessoires geworden en dus kun je ze in veel modellen en kleuren aanschaffen. Wil jij graag een smartwatch aanschaffen, dan kun je terecht bij de Mediamarkt of de Bijenkorf. Voor activity trackers kun je ook terecht bij de MediaMarkt, maar je kunt ze ook vinden bij Bol.com. Doordat er een hoop technologie bij zowel smartwatches als activity trackers komen kijken, zijn de prijzen vrij hoog. Je kunt activity trackers voor een aantal tientjes kopen, maar dan zitten er minder functies op. 

7. Telefoonhouder voor in de auto

Veel moderne auto’s bieden de mogelijkheid om je telefoon aan je auto te koppelen, maar lang niet allemaal bieden een houder aan. Overigens hebben niet alle auto’s de mogelijkheid om je telefoon te koppelen. Je telefoon stop je dan maar ergens bij het dashboard en slingert bij een scherpe bocht heel je auto door. Een telefoonhouder is dus eigenlijk een van dé onmisbare accessoires voor mobiele telefoons. Het biedt veiligheid en overzicht. Je kunt namelijk handsfree bellen en je navigatie bekijken. 

Telefoonhouder voor je auto kopen?

Telefoonhouders voor je auto komen in vele soorten. Zo heb je bijvoorbeeld magnetische houders, een houder die je vastmaakt aan je ventilator en een houder met een zuignap voor aan je voorraam. Behoorlijk wat opties dus. Het komt neer op een persoonlijke voorkeur en wat het beste bij jouw auto past. Je kunt het beste een kijkje nemen bij GSMpunt. Wist je trouwens dat je ook houders kunt aanschaffen voor je fiets, motor en zelfs voor op je bureau. Telefoonhouders zijn dus veelzijdige accessoires voor mobiele telefoons. 

8. Stylus pennen

Dit is misschien een van onbekende accessoires voor mobiele telefoons. Stylus pennen worden namelijk vaak voor tablets gebruikt. Desondanks kan het handig zijn om een stylus pen voor je telefoon aan te schaffen. Vooral mensen met dikke vingers kunnen baat hebben bij een stylus pen. Het helpt je om de juiste letters en tekens te raken. Bovendien wordt de techniek van telefoons steeds uitgebreider en kun je er net zoveel mee als met laptop. Veel creatievelingen gebruiken hun telefoon om edits op te maken of om mee te schetsen. Stylus pennen geven je meer controle over je design, omdat je beter in details kunt treden. 

Stylus pen aanschaffen?

Wist je trouwens dat je met een stylus pen ook minder beschadigingen aanbrengt dan met je vingers. Het zachte puntje is allereerst veel zachter dan je nagels. Daarnaast is een stylus pen ook een stuk hygiënischer dan je vingers. Wil jij een stylus pen aanschaffen om gemakkelijker je mobiele telefoon te besturen, dan kun je kijken bij Bol.com en de MediaMarkt. 

Tot slot over accessoires voor mobiele telefoons

Bij het aanschaffen van accessoires voor mobiele telefoons is het belangrijk om rekening te houden met het model van je telefoon. Niet iedere accessoire past op iedere telefoon. Iphone’s hebben simpelweg een ander model dan een Samsung en ook binnen die twee categorieën heb je weer verschillende modellen. Overigens zijn bovenstaande 8 accessoires voor mobiele telefoons slechts een kleine selectie van alle mogelijkheden die er zijn. Je hebt bijvoorbeeld ook nog Docking stations, verschillende kabels en carkits die behoren tot de accessoires voor mobiele telefoons. 

Maak jij gebruik van accessoires voor mobiele telefoons?

accessoires voor mobiele telefoons

*Dit artikel betreft affiliatie links

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vindt je dit ook interessant?