Therme Body Butter – Sagion Pink Lotus

therme body butter

Ik ben steeds meer waarde gaan hechten aan lichaamsverzorging. Ik heb een vrij zachte huid van mijzelf, dus smeer ik mijn lichaam eigenlijk nooit in met een lotion of body butter. Ik had deze Therme Body Butter dus al even onaangebroken in de kast staan. Het is puur toeval dat ik hem open maakte, aangezien ik een foto nodig had waarmee ik met lichaamsverzorging bezig was, voor de pagina met onderwerpen. Dankzij die foto heb ik ontdekt wat ik eigenlijk van deze body butter van Therme vind. Om wat specifieker te zijn gaat dit artikel over de body butter van Therme, skincare saigon pink lotus.

Wil je eerst meer weten over body butter?

Een body butter is een vettige crème die diep in de huid intrekt. Heb je last van een droge huid, dan is een body butter erg geschikt om je huid te hydrateren en te voeden. Het maakt je huid op die manier weer soepel, zacht en flexibel. Doordat het de huid hydrateert en voedt, kun je een body butter ook gebruiken na een lichte verbranding, bij huiduitslag en bij een rode huid.

In principe is een body butter bedoelt om te gebruiken na het douchen. Om het beste uit dit product te halen, raad ik je aan om eerst je lichaam te scrubben, dan je douchegel te gebruiken en na het afdrogen, deze heerlijke body butter te gebruiken. Aangezien het een vettige crème is, is mijn advies om niet te veel in een keer te gebruiken. Masseer de body butter goed in, zodat je lichaam alles op kan nemen.

Wees voorzichtig bij het aantrekken van kleding, wanneer een body butter nog niet goed is ingetrokken kan het vlekken achter laten. Overigens is het ook mijn advies om de body butter eerst tussen je handen warm te laten worden, voordat je het op je lichaam smeert. Dat zorgt er namelijk voor dat je lichaam de body butter gemakkelijker op kan nemen.

Body lotion en body butter, beide producten lijken nogal op elkaar. Ik vroeg me af wat het verschillen tussen deze twee is en wanneer je het beste voor de body lotion kunt kiezen en wanneer je beter voor de body butter kunt gaan. De ingrediënten is een van de grootste verschillen. Body lotion word grotendeels gemaakt van water en oliën, dat maakt dat body lotion veel dunner qua structuur is. Water en oliën mixen erg moeilijk en dus moet je er zeker van zijn dat je een goede kwaliteit lotion koopt. Body butter is gemaakt van oliën en boters. Het kan ook voorkomen dat bijenwas wordt gebruikt. Deze ingrediënten maken body butters veel vetter dan body lotion.

Om te bepalen welke van de twee het geschiktst is voor jou, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Allereerst je huidtype, heb je een droge tot zeer droge huid, dan kun je het beste kiezen voor een body butter. Heb je juist een normale tot droge huid of last van een gevoelige huid, dan is een body lotion de beste keuze. Body butter kan namelijk ervoor zorgen dat poriën worden verstopt. Ben je in verwachting? Van harte gefeliciteerd, wanneer je in verwachting bent dan is body butter juist weer geschikt. Dankzij de hydraterende werking houdt het de huid soepel en dat voorkomt zwangerschapsstriemen.

Wil je wat extra bescherming voor je huid, bijvoorbeeld omdat het erg koud is buiten, dan is body butter de juiste keuze. De ingrediënten zorgen ervoor dat er een beschermlaagje over je huid komt, waardoor je huid dus minder snel barst. Jouw persoonlijke voorkeur, kan ook de doorslag geven. Vind je dat vettige gevoel vreselijk, dan kun je beter voor body lotion kiezen.

Therme Skincare

Therme biedt naast deze Therme body butter producten aan die een ontspannende werking bieden. In de producten van Therme combineren zij de natuur met wetenschappelijke ontdekkingen op het gebied van skincare. Therme heeft er voor gekozen om alle producten in twee categorieën op te splitsen, namelijk wereldkuren en anti-transpirant. Bij wereldkuren draait het om eeuwenoude tradities en wellness rituelen. De anti-transpirant lijn van Therme biedt oplossingen voor allerlei transpiratie problemen. Overigens is Therme ook dierproefvrij.

Therme body butter skincare – Saigon Pink Lotus

Iedere lijn van Therme heeft een eigen naam met een verhaal eraan vast. Deze review gaat over de Therme body Butter Saigon Pink Lotus, dat dus onder de lijn Saigon Pink Lotus valt. Therme heeft drie kenmerken voor deze lijn als basis genomen, namelijk vitaliteit, puurheid en sereniteit. De geur die Saigon Pink Lotus bevat is tot stand gekomen dankzij roze lotus, vanille, sandelhout en amber. Naast deze Therme body butter bestaat de lijn onder anderen uit een bodylotion, bath & shower, hand crème, foaming shower gel en nog veel meer. Genoeg producten om je compleet mee onder te dompelen om volledig te ontspannen.

Therme body butter

Hoe is de Therme body butter Skincare Saigon Pink Lotus mij bevallen?

Als ik de verpakking van deze Therme Body Butter moet geloven, ruikt het naar Aziatische roze lotus en zoete vanille. De vanille ruik ik niet, maar de body butter ruikt wel vrij zoet. Ik neem aan dat die zoete geur de roze lotus zal zijn. Ik vind het een aangename geur. Overigens vind ik het wel fijn dat Therme body butter een dikke substantie heeft, zo pak je nooit te veel.

Ik vond mijn huid al zacht, maar na het gebruiken van deze Therme body butter merk ik veel verschil. Mijn huid voelt zacht aan en gelukkig niet plakkerig. Om die reden zou ik deze body butter van Therme zeker opnieuw kopen. Het is overigens de ideale combinatie met de sugar scrub van Rituals. Wanneer je deze twee producten gebruikt, heb je gegarandeerd een zachte huid.

Waar is deze Therme body butter te koop?

Eigenlijk is deze body butter in veel drogisterijen te koop. Een aantal voorbeelden zijn de Kruidvat en Da. Ook kun je deze body butter voor €13,- bij Bol.com kopen en voor €10,99 koop je hem bij de Etos. Zijn dat niet je favoriete winkels, neem dan een kijkje bij deze lijst. 

Therme body butter

Gebruik jij wel is Therme body butter om je lichaam in te smeren?

Therme Body Butter

*Deze pagina bevat een affiliate link

SHARE:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misschien vindt je deze ook interessant?