Skinnies & Skinnies Conquer zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème Skinnies Conquer

Niets is lekkerder dan buiten te kunnen sporten. Helemaal nu de sportscholen dicht zijn hebben we even geen andere keuze dan buiten aan de slag. De laatste dagen is het weer echt prachtig en dus moeten we ons goed insmeren met zonnebrandcrème. Maar door het sporten gaan we zweten en daarmee zweet je alle zonnebrandcrème er weer uit. Hierdoor moeten we blijven smeren om de zonnebrandcrème zijn werk te laten doen. We willen natuurlijk voorkomen dat we verbranden. Ik probeerde Skinnies & Skinnies Conquer uit. Een zonnebrandcrème speciaal voor het sporten. 

Wat is zonnebrand?

Verbranden door de zon is verschrikkelijk. Je kent het vast wel, zo’n pijnlijke rode plek dat brand en behoorlijk pijn doet wanneer je er aan zit en al helemaal als je gaat douchen. Wanneer jij verbrand door de zon, heeft je huid te veel ultraviolet stralen gekregen. Iemand op wintersportvakantie kan net zo erg verbranden, als iemand die naar een tropische land op vakantie gaat. Het gaat namelijk om de UV-stralen en niet om de temperatuur. Bij een lichte verbranding door de zon verandert de rode plek al na enkele dagen in een bruine huid. Wanneer je huid erger verbrand is, duurt dat langer en kan zelfs de kans op huidkanker vergroten.  

Wat te doen tegen zonnebrand?

Ben je verbrand, dan is zonnebrandcrème natuurlijk al te laat. Toch zijn er een hoop dingen die je kunt doen tegen verbranding. Soms zijn de klachten, namelijk zo erg dat je onder andere misselijk kunt worden en hoofdpijn kunt krijgen. Ik deel graag een aantal tips, zodat jij sneller van je klachten af kunt komen. 

  • Aftersun is speciaal ontwikkelt om verzachting en verkoeling te brengen na de zon. Overigens kun je aftersun ook gebruiken wanneer je niet verbrand bent, maar wel verkoeling wilt. De zon droogt je huid namelijk uit. Aftersun zorgt voor weer wat hydratatie in je huid. Dit is belangrijk om de schade die de zon aanbrengt te beperken, dat gaat vervellen tegen. Een leuke bonus is dat je huid langer bruin blijft. 
  • De juiste voeding, er zijn een hoop voedingsmiddelen die helpen om een zonnebrand te voorkomen, maar ook die je huid helpen te herstellen bij een zonnebrand. Thuisbezorgd.nl heeft een uitgebreid artikel geschreven over welke voedingsmiddelen wat doen. Zo komen onder andere wortels, watermeloen, tomaten, bosbessen en amandelen in dit rijtje voor. Ben je benieuwd, neem dan hier een kijkje.
  • Drink voldoende water, het is belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Je huid is uitgedroogd en moet weer gehydrateerd worden. Water is daarvoor de beste oplossing, maar je kunt ook voor ander drinken kiezen. 

Waarom zonnebrandcrème?

Het liefste willen we natuurlijk een zonnebrand voorkomen en daarvoor bestaat zonnebrandcrème. Deze crème bevat een ultraviolet filter, zodat veel minder stralingen je huid bereiken. Dit verkleint de kans op zonnebrand. Zonnebrandcrème komt voor in veel verschillende soorten en maten. Je hebt zonnebrandspray, -lotion en -crème. Welke voor jou de voorkeur heeft, hangt af van wat je wilt. Zonnebrandlotion en zonnebrandspray bevat veel meer water, in tegenstelling tot zonnebrandcrème. Die is juist erg vet, zodat uitdroging tegen wordt gegaan. 

Beschermingsfactor van zonnebrandcrème

Zonnebrand is te vinden in verschillende factoren. Van factor 2 tot factor 50+. Om te weten welke factor een zonnebrandcrème heeft, kijk je naar de SPF, de Sun Protection Factor. Die vind je overigens ook steeds vaker in foundations en dagcrèmes. Om te bepalen welke factor jij moet kiezen, is het belangrijk eerst te weten welke huid jij hebt. Een lichte huidskleur heeft een hogere factor nodig dan een van nature gekleurde huid. Het KWF heeft een handig schema gemaakt waarin jij precies kunt inschatten welke zonnebrand factor jij nodig hebt. 

Soorten zonnebrandcrèmes

Je kunt alle zonnebrandcrèmes indelen in twee verschillende soorten, namelijk chemische en fysieke. Chemische zonnebrandcrèmes absorberen de uv-stralen van de zon en zetten die vervolgens om in warmte. Vaak zijn dit de duurdere crèmes. Deze zijn vaak geschikt bij make-up omdat ze kleurloos zijn en ze bieden meer bescherming dan fysieke crèmes. 

Daarentegen worden mensen die slecht tegen hitte kunnen eerder rood en heeft de 20 minuten inwerktijd nodig. Ook moet je deze regelmatig blijven smeren. Fysieke crèmes weerkaatsen en blokkeren de zon. Je hebt daarbij geen inwerktijd, minder kans op roodheid, hij blijft langer zitten en verstopt je huid minder erg. De nadelen aan fysieke crèmes is dat het gemakkelijk van je huid gaat bij beweging, water of zweet. Het geeft een witte waas en is niet geschikt met make-up.

Het verschil tussen  UVA en UVB

UVA staat voor Ultraviolet Aging. Ultraviolet Aging stralen hebben namelijk een langere golf en dringen diep in de huid door. Dit tast de collageen en elastine in je huid aan en dat zorgt voor huidveroudering. UVB hebben een kortere golf, maar zijn veel krachtiger dan UVA. Dat zorgt ervoor dat de stralen niet zo diep de huid in gaan als de UVA, maar UVB zorgt juist voor de verbranding en DNA-beschadigingen. De B staat namelijk voor Burning. Je wilt dus een zonnebrandcrème die tegen beide ultraviolet stralen bestand is. 

Conquer Skinnies Zonnebrandcrème

Skinnies

Skinnies is een merk uit Nieuw-Zeeland, dat is opgericht door een echtpaar. Zij irriteerde zich ontzettend aan het steeds opnieuw smeren van zonnebrandcrème. Het doel was daarom om een zonnebrandcrème te ontwikkelen, die niet alleen meer geconcentreerd is waardoor het langer meegaat en jij langer kan genieten, maar ook beter is voor het milieu. 

Doordat Skinnies meer geconcentreerd is, gaat het 5 keer langer mee dan normale zonnebescherming. Hierdoor kun je maximaal genieten van buitenactiviteiten. Daarnaast is Skinnies ook nog is vegan en diervriendelijk. De verpakkingen worden gemaakt van suikerriet en dat maakt de verpakking milieuvriendelijk. Net als bij de verpakkingen van Urtekram zorgt suikerriet ervoor dat het CO2 gehalte in de wereld omlaag gaat.  

Skinnies Conquer

Skinnies heeft deze zonnebrandcrème speciaal ontwikkeld, zodat jij gerust kunt sporten in de zon. Een zonnebrandcrème die niet prikt in je ogen, langdurig water resistant is en geschikt is om mee te sporten. Skinnies heeft dit allemaal gecombineerd in Skinnies Conquer. Deze crème van Skinnies Conquer is 4 uur waterproof, vegan en dierproefvrij. Daarnaast bevat deze zonnebrand geen alcohol, parabenen of conserveringsmiddelen. Bovendien is Skinnies Conquer geschikt tegen UVA en UVB en heeft een score van PA++++. Deze zonnebrand is overigens gemaakt van Manuka olie. 

De ingrediënten van Skinnies Conquer

Actieve ingrediënten voor Skinnies Conquer: Uvinul A Plus, Bemotrizinol, Octocrylene, Zinkoxide.

Inactieve ingrediënten voor Skinnies Conquer: bentoniet, butyloctylsalicylaat, cococaprylaat, dicaprylylcarbonaat, diisopropyladipaat, isopropylpalmitaat, propyleencarbonaat, stearalkoniumhectoriet, titaniumdioxide, tocoferylacetaat (vitamine E), triacontanyl-PVP-olie, leptospermum-manuka-scopariumolie. Reef Safe to Hawaiian Sunscreen Standards.

De ingrediënten van de normale Skinnies variant

Actieve ingrediënten: Uvinul T150, Neo Heliopan E1000, Uvinul A Plus, Bemotrizinol.

Inactieve ingrediënten: bentoniet, butyloctylsalicylaat, cococaprylaat, dicaprylylcarbonaat, diisopropyladipaat, isopropylpalmitaat, propyleencarbonaat, stearalkoniumhectoriet, titaniumdioxide, tocoferylacetaat (vitamine E), triacontanyl PVP.

Waarin verschilt Skinnies met andere zonnebrandcrème?

Skinnies en dus ook Skinnies Conquer, is niet als iedere andere zonnebrandcrème. Allereerst zijn de meeste zonnebrandcrèmes van andere merken verdunt met water, Skinnies is dat niet. Hierdoor heb je maar een klein beetje nodig, slechts de grote van een erwt. Doordat er geen water in zit, is deze crème veel geconcentreerder. Less is dus echt more. Maar dat is niet het enige. 

Skinnies bevat ook een transparante Organogel hierdoor heb je geen witte waas die andere zonnebrandcrèmes wel achter laten. De crème van Skinnies past zich aan jouw huidtint aan. Perfect dus om je alledaagse dingen mee te kunnen doen. Een ander groot voordeel is dat Skinnies binnen 2 minuten droog is, andere merken hebben vaak een half uur inwerktijd nodig. 

Mijn ervaring met Skinnies Conquer zonnebrandcrème

Het eerst dat mij opvalt is dat de zonnebrandcrème van Skinnies Conquer ontzettend dik is. Je moet best wel wat kracht zetten om een beetje uit de tube te krijgen, maar doe dat wel met beleid want anders heb je snel teveel crème. Zodra je de zonnebrandcrème uitsmeert, wordt de crème goed smeerbaar. Ook past de kleur van de zonnebrandcrème van Skinnies Conquer zich goed aan de huidskleur aan. Hierdoor heb je geen witte waas. De geur van Skinnies Conquer is heel erg fris en doet mij denken aan de geur van de lichaamsverzorging van Urtekram. Om de zonnebrand goed uit te testen, heb ik na het smeren een goede workout gedaan in de volle zon. 

Skinnies Conquer en de workout 

Volgens de website heeft de Skinnies Conquer slechts 2 minuten nodig om in te trekken en dus heb ik mij daar ook aan gehouden. Vervolgens heb ik een uur lang in de volle zon in mijn achtertuin getraind. Als je wilt weten welke fitnessapparaten ik daarvoor heb gebruikt, kun je hier een kijkje nemen. Ik heb mezelf flink in het zweet gewerkt om te kijken hoe de zonnebrandcrème hierop reageert. 

Het was zo’n 24 graden buiten en er was geen wolkje aan de lucht dus dat hielp gelukkig ook wel mee. In eerste instantie leek het alsof de crème niet uit mijn poriën kwam, althans ik zag geen witte waas. Wat vaak wel zo is bij andere zonnebrandcrèmes. Maar toen ik een telefoontje op nam, was na het gesprek mijn scherm toch wel vettig en wit.

zonnebrandcrème van Skinnies
zonnebrandcrème van Skinnies
uitgesmeerde zonnebrandcrème van Skinnies
uitgesmeerde zonnebrandcrème van Skinnies

Waar kun je Skinnies zonnebrandcrème kopen?

De vraag is nu natuurlijk waar je Skinnies Conquer kunt aanschaffen. Skinnies Conquer (€25,95) en de normale Skinnies(€17,95) hebben ze bij Bol.com  Daarnaast hebben kun je de zonnebrandcrème ook bij Douglas aanschaffen. Daar hebben zij zelfs Skinnies BB-crème. Overigens wordt Skinnies ook verkocht bij sommige andere parfumerieën. Wil je de variant speciaal voor kinderen aanschaffen, ook die wordt aangeboden bij Douglas.  

Conclusie over Skinnies Conquer zonnebrandcrème

De zonnebrandcrème Skinnies Conquer  is een dikke, maar goed smeerbare zonnebrandcrème. De zonnebrandcrème is geschikt voor sporten alhoewel je de crème wel een beetje uit zweet. Een voordeel is dat de crème zich aan de huidskleur aanpast waardoor je geen last hebt van een witte waas. Skinnies Conquer en de andere zonnebrandcrèmes van Skinnies zijn erg geconcentreerd, hierdoor hoef je slechts een klein beetje te gebruiken. De grootte van een erwt is voldoende voor je nek, gezicht en je oren. Skinnies Conquer is bovendien geschikt voor alle huidtypen en kan je dus ook op je lichaam gebruiken. 

Kende jij de Skinnies Conquer al?

skinnies

*Deze pagina betreft een samenwerking en bevat affiliatie links

DEEL DEZE PAGINA:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant?